Gå til innhold

Mats Magnem

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mats Magnem

  1. Er det ikke greit å ha et multimillionfirma som Google, Microsoft eller Apple, som tar kosnaden og bemanningen for å kjapt lage sikkerhetspatcher eller ny funksjonalitet som trengs med tiden? Det er titusenvis av utviklere, designere osv som jobber hos de store aktørene. De får ting gjort OG det dukker opp nye produkter og måter å jobbe på som ikke er enkelt selv i opensource-produkter.

  2. Jeg synes dette er et fornuftig valg, og er enig med Bjørn Erik Thon når jeg kombinerer med det faktum at Facebooks dager som informasjonstjeneste snart er talt. Den yngre garde har forlengst rømt til andre plattformer og Facebook er omtalt som et sted der "de gamle" henger. Og det ser jeg jo selv også, siden jeg mest sannsynlig er ansett som den gruppen selv.

    Bra, synes jeg. Ikke noe å miste på å la være her.

    • Liker 1
  3. Litt av grunnpilarene til f.eks. Vue, React og Angular jo nettopp vel å løsrive frontend fra backend slik at dette kan fordeles fint på helt forskjellige teams. Til og med de som bruker ASP.net og slike systemer er godt vant med å skille API og data fra views og frontend. Det er nok veldig bra med et system som dette uten at jeg blir redd for egen utviklerkompetanse. Blir spennende å se hvordan slikt skalerer osv og hvordan de gjør backend/api.

  4. Noe sier meg at det er smart å ha koblinger som må kjøpes av en automatisert forhandler og som ikke passer til andre ting, og passe på å endre egne standarder sånn at folk likevel må kjøpe helt nye ladere og utstyr fordi det gamle ikke funker. Og i tillegg passe på at ting som f.eks. batteri ikke lader optimalt etter et år eller to sånn at det blir irriterende å bruke det og så hype opp nytt produkt sånn at forbrukeren til slutt føler seg overtalt til å kjøpe det helt siste som egentlig ikke har så mye teknisk nytt annet enn kanskje et ekstra kamera og kanskje en plugg mindre, som i sin tur betyr at utstyret man kjøpte sist ikke lenger kan brukes til noe.

    Luringer...

    • Liker 3
  5. Jeg vet ikke helt om jeg forstår logikken her. De legger det jo fram som at det er en god ting å gå ned i lønn, at det er noe de blir "tilbudt". Og det virker som at det er motivert fra hva personen sparer på å ikke pendle og at (milliard)bedriftene ønsker å få den besparelsen i stedet for pendleren. Veldig rart. Glad jeg bor i Norge og at det finnes regler mot sånt.

  6. Jeg vil tippe at appen har en form for autentisering med f.eks. BankId som gjør det enda mer umulig å forfalske appen og detaljene der. Ikke alle kan lage en app, og enda færre vet hva slags detaljer som til enhver tid skal vises i strekkoden, som helt sikkert også inneholder noen form for checksum eller noe som gjør forfalskning av også den ganske umulig.

    Vil jeg tippe, i alle fall.

    Et ark kan ikke ha detaljer som er forskjellige ved forskjellige tider på døgnet, og det er ingenting som sier noe sikker om utsteder osv.

    • Liker 1
  7. Jeg leser det du skriver, og kan ikke forstå hvordan det går an. Ja, jeg har opplevd at PC'en blir mistenkelig treg når det er en oppdaterting som ønsker restart. Men at den restarter av seg selv har jeg aldri opplevd noen gang. Og jeg sitter med PC time ut og time inn i arbeid. Noen ganger har jeg prosesser som står og flytter eller utfører ting i mange dager uten at oppdateringene har avbrutt det.

    Jeg har hørt at Windows enkelte ganger har restartet av seg selv hvis man har ignorert restart over mange, mange dager.

    Majoriteten av oppdateringene jeg får er til og med oppdateringer som ikke krever restart. De bare installeres, så er de ferdige. Det er bare når det er sånne inkrementielle periodiske oppdateringer at det trengs restart. Likevel kan man jo sette "active hours" til når man måtte ønske det og heller installere og restarte utenfor dette, som når man ikke spiller.

    Hos meg laster alle oppdateringer ned selv. De installeres også selv, så jeg slipper å tenke på det. Jeg får beskjed om det kreves oppdateringer, så restarter jeg jo uansett PCer og laptoper regemlessig fordi det synes jeg trengs.

    Kan ikke i det hele tatt forstå hvordan det du skriver er så stort problem at du velger å la en PC som står åpen mot internet fri for oppdateringer.

  8. 1. Veldig bra! Dette er spennende greier også. Utrolig heldig for bransjen at jenter viser interesse. Velkommen skal dere være. Dere trengs.

    2. Det er merkelig at ikke Microsoft har vært på banen med ting for dette for universiteter tidligere. Microsoft burde henge som limt på universiteter og høgskoler.

    3. Kanskje Glasspaper priser sine tjenester feil for studenter?

    4. Universiteter er snart nødt til å innhente ny data som grunnlag på "opensource"-innstillingen sin. Ting er ikke som før, verden har forandret seg veldig mens universiteter og høgskoler har lukket ørene for det aller meste av det som skjer og heller tviholdt på det trygge, gamle. Mye av det som er opensource og dermed anses som "gratis", viser seg ofte å være rammet inn av et skikkelig dyrt nettverk av servere, kursing, partnere og konsulenttimer, og da er det ikke så gratls lenger likevel.

  9. Delvis enig. På en annen side er det helt innafor å sette ned foten når det tas for seg og de begynner å gjøre ting som ikke er opplyst om for egen gevinst. De kunne bare opplyst om det, så hadde de ikke hatt noen sak. Så det må være en grunn til at de ikke har opplyst om den type sporing. Og det bunner jo ut i å kunne tilby målrettet reklame selv når man surfer "privat", som igjen går på penger. Så dette dreier seg om penger uansett hvilken vinkel man ser det fra.

    • Liker 4
  10. Det er ganske naivt å tro at et startup kan gå inne i slike ofte tidkrevende samarbeid uten å ha for hovedformål å sikre egen vekst. Med trolig liten eller ingen form for startkapital så er det rart universiteter har andre forestillinger. Det er klart at de veletablerte firmaene kan gå inn med fokus på å lære, for de har jo penger og trenger ikke bekymre seg om lønninger eller kompetansehevinger som koster bedriften.

    Enten må universitetene endre hvordan de gjør det, eller så må de slutte å sløse med startupenes tid og penger. Tipper at det er universitetene som har mye å gå på her.

×
×
  • Opprett ny...