Gå til innhold

9KEKTXXZ

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 9KEKTXXZ

  1. interessant

    Noe merkelig hvis man har kunnet ta ut komplette fingeravtrykk...

    veldig forenklet

    som regel skannes fingeren første gang når man lager adgang , og noen punkter/segmenter av fingeravtrykket brukes , disse omgjøres til "tall" og så når man setter finger på avleser ved døra skannes fingeren og punktene/segmentene matche "tallkode"messig det som er i adgangskontrollsystemet.

    Da unngår man at det ligger et komplett fingeravtrykk i systemet som kan misbrukes..

    Så hvis Suprema har lagret hele fingeravtrykket så er det "ikkje bra" og skal ikke være nødvendig...

     

    leste vpn mentor sitt artikkel og det ser faktisk ut som at hele fingeravtrykket var lagret..rimelig ille resten og , bør bli en GDPR bot av dimensjoner

     

    "instead of saving a hash of the fingerprint (that can’t be reverse-engineered) they are saving people’s actual fingerprints that can be copied for malicious purposes."

    • Liker 2
  2. interessant

    Noe merkelig hvis man har kunnet ta ut komplette fingeravtrykk...

    veldig forenklet

    som regel skannes fingeren første gang når man lager adgang , og noen punkter/segmenter av fingeravtrykket brukes , disse omgjøres til "tall" og så når man setter finger på avleser ved døra skannes fingeren og punktene/segmentene matche "tallkode"messig det som er i adgangskontrollsystemet.

    Da unngår man at det ligger et komplett fingeravtrykk i systemet som kan misbrukes..

    Så hvis Suprema har lagret hele fingeravtrykket så er det "ikkje bra" og skal ikke være nødvendig...

    • Liker 1
  3. Hva har dette med forsikringspremiene på elbil (og biler som BMW X5) å gjøre?

     

     

    Jeg kunne tenkt meg å sett statistikk fra forsikringsselskapene og gjerne noen grunnlag for disse påstandene. Jeg klarer ikke helt å vri hodet rundt et sidespeil til kr. 50.000,-.

     

    Tok for artighets skyld å sjekket opp med gsbildeler (offisiell forhandler for originale BMW-deler) og la inn en 2018 BMW X5. Her finner jeg et mylder av forskjellige speil, men komplett sidespeil for shadowline + oppvarming i speilet (på venstre side, priser er inkl. mva.):

    1. Ytterspeil u/glass oppvarmet høyre - Kr. 5.531,- (en annen variant koster også kr. 10.179,-)

    2. Speil deksel grunnet venstre - Kr. 910,- (denne må jo lakkeres så det kommer i tillegg)

    3. Låsering lyspæresvartvenstre - Kr. 679,-

    4. Speildeksel nedredel venstre - Kr. 390,-

    5. Blinklys i speil venstre - Kr. 531,-

    6. Speiljusterings motor v.s - Kr. 1351,-

    7. Deksel venstre - Kr. 505,-

    8. Skrue - Kr. 31,-

     

    Total sum: kr. 9.928,- (evt. kr. 14.576,-) inkl. mva. Hvordan dette kan koste kr. 40.072,- (kr. 35.424,-) å lakkere og montere er for meg helt ubegripelig. Jeg forstår at Protector tar utgangspunkt i "listepris" som de selv nevner, men da burde de gå en runde med listene sine.

     

    50.000 er kanskje  drøyt  , men som en forsikringsjobb pluss ett par dyre deler til , så begynner det å bli dyrt

    Du kan legge på surround kamera (4000-5000) og eventuelt og ett av de dyre "spesial" speilglassene (usikker på om speilglass er med  noen av delene du har listet opp) så  har du deler totalt for  20.000-25.000 worst case scenario  , pluss en dag på verksted for demontering og montering, kanskje også noe recoding  , og lakkeringsjobb som er pr cm2,  så begynner man å nærme seg 40.000.....  hvis man kan få bestilt speilet som en mer komplett pakke så vil det nok bli billigere, men som en forsikringskade så blir det nok en laaang deleliste. Men  I forhold til å ta grill og støtfanger  på en X5 med alt utstyr er det rent "billig".....

  4. Hva slags operativsystem ligger i slikt? Skreddersydd fra bunn til topp?

     

    det varierer ,

    Man bruker ofte "head node" (server eller lite cluster) til å styre HPC løsningen

    den holder styr på alle nodene og hva de skal gjøre og kan pushe alt fra OS images , firmware oppgraderinger , hpc jobber osv, følge med på ytelse mm. OS som da kjøres ute på nodene er ofte en linux avart tilpasset bruken , noen kunder har flere ulike OS de kan pushe ut på nodene avhengig på hva de skal gjøre.

    Har sett mye kreativitet på hvordan man løser det på mindre HPC løsninger , men de store er det ofte mer strengt med mer supportert "Head node" som Bright el. På de store løsningene er det veldig fokus på at at alt brukes så mye som mulig, minst mulig døtid, så oppdrag køes for å ha kontinurelig drift, samt at avdelinger ofter "leier" tid på løsningen

  5. stroempluggerv2%203.300x169.jpg

    Vi har testet et par nye konkurrenter, og de er overraskende gode.

     

    SAMLETEST: Smarte strømplugger

     

     Den Clas Ohlson  pluggen ser mistenkelig lik Broadlink sin SP3 ??  ikke noe negativt i det egentlig.  Men Broadlink har jo mye mer som som er kult å sette sammen og det funker bra.  Jeg bruker alle sensor pakkene til Broadlink sammen ned brytere og plugger, samt IR RF control modulen.   Så da blir jo Clas Ohlson  sin app litt begrensede 

  6. Hvordan har de tenkt til å løse bevisbyrden?

     

    IP adresse er ikke identifiserende i seg selv. Hvem som helst kan ha blitt gitt tilgang på nettet mitt og jeg står ikke ansvarlig for andres bruk.

     

    Eller er dette feil? Står jeg til ansvar for all bruk av mitt eget nett, uavhengig av hvem som faktisk bruker det? Kan selskaper nå sende krav til meg om andre har brukt nettet mitt til å strømme ulovlig?  

     

    Når du har en abonnement for internet har du signert en avtale med foreksempel get eller altibox . Da har du signert på en rekke ting..

    typisk "generelt bruk av tjenesten" der du signer på at du ikke skal bruke den til noe ulovlig eller bryte "copyrights" . så noe ansvar har du i allefall mot internet leverandør. og har du mistanke eller oppdaget misbruk innen ditt egent nett er du pliktig til å si fra.. så leverandøren har iallefall dyttet ansvar over på deg hvis brukere du har gitt tilgang misbruker det.

    Tilbake i tid var det ikke ulovlig å ha ett åpent nett sett fra polititets side. Og ved misbruk som ikker er utført av deg, vil politet se dette under etterforsking , eller ikke ha bevis for at det var deg. tror det fortsatt er slik .

    Men det er mulig du bryter vilkår i avtale med leverandør når du har åpent nett....

  7. Vil ikke kommunikasjon med en slik drone potensielt avsløre soldatens posisjon? Det er jo nok for fi å triangulere styresignalene fra soldaten (selv om de er kryptert) så finner de en posisjon som kan laserguide et luftangrep og slå ut soldaten før han får sagt "dronepilot"..? Eller misser jeg noe her..? Er dronen autonom og forhåndsprogrammert, og soldaten passiv signalmottaker, er situasjonen kanskje en annen..? men jeg får ikke det inntrykket fra artikkelen..

     

    Man kan programere flyrute for dronen så den kan fly forhåndsbestemt rute om man ønsker det .

  8.  

    Virker som en problembil som ikke er ferdig utviklet enda. Kunne noen tenkt seg å eie en bil som nektet å ta imot bensin etter å ha gått tom?

     

    Dette gjelder så å si alle Bensin/Diesel biler. Suger de in luft så må du på verksted...

    vanlige bensinbiler og dieselbiler trenger man ikke sende på verksted ved tom tank , bare å fylle på og starte. for en del år tilbake var det litt mer styr med en dieselbil..

×
×
  • Opprett ny...