Gå til innhold

emilyz

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av emilyz

  1. Hvor komfortabel er du med det Italienske språket? Tror du du kan klare å lære tysk mye mer enn det du har lært på Italiensk?

    Jeg mener tysk er lettest, selv om jeg hadde bare tysk 1 på vgs. Grammatikken derimot kan være litt vrien med alle bøyningsformene. 

    Har hørt om at Nederlansk er ganske likt Tysk, men er usikker.

     

    Jeg hadde ikke anbefalt Kinesisk som noen sa var lett. Det er sant at grammatikken er lett, men de har en del synonymer, pluss skriftlig delen er veldig vanskelig ettersom de bruker Hanzi (symboler). 

    Tror nok ikke kinesisk blir noe jeg klarer å sette meg inn i på et år. Må ha både nivå 1 og nivå 2 i språket. 

    Veldig usikker på hvordan jeg ligger an i italiensken da, vurderer å kanskje ta det istedet for tysk. Kjenner jeg angrer veldig på at jeg meldte meg ut. Blir nok ikke bare ett friår på meg nei

     

    Vet dere evt. hvordan det er med eksamen når man må ha både nivå 1 og nivå 2 i et språk? Må jeg ha muntlig og skriftlig eksamen i begge fagene?

  2.  

    Vet noen om man er nødt til å ha fremmedspråk for å få generell studiekompetanse? Hva skjer hvis jeg søker meg inn på et studie uten fremmedspråk? Har karakterer i alle andre fag, men meldte meg ut av dette faget (ja det var utrolig dumt) fordi jeg hang så etter i timene og tenkte det var greit å gjøre det privatist i friåret mitt...

     

    Men sitter liksom å lurer på om jeg faktisk må ha fremmedspråk?

     

    Det kommer an på om du har hatt noe fremmedspråk i ungdomsskolen, og hvilket linje du går i på vgs. Går du på yrkesfaglige utdanningsprogram så slipper du fremmedspråk (da har du bare engelsk på skolen). Har du hatt fremmedspråk i ungdomsskolen, feks. spansk i ungdomsskolen så skal du i utgangspunktet ha tatt spansk ll eller nytt språk l, men i utgangspunktet skal fremmedspråket bli fullført før du går på 3. året vgs.

     

    Feks, jeg hadde kun engelsk fordypning på ungdomsskolen, så jeg måtte ha fremmedspråk på vgs for å få generell studiekompetanse. Da ble det krav om at jeg måtte ta tysk, spansk eller fransk (eller gå til andre skoler som tilbyr andre språk, feks. Kinesisk, Japansk) på skolen i alle årene på vgs.

    Jeg tok derimot morsmål eksamen (privatist, og det krever både muntlig og skriftlig eksamen) og hoppet rett med en gang på nivå 2, så har du utelandsk bakgrunn hadde jeg anbefalt deg det.

     

    Hvis du gå på studiespesialisering, og du ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen, er kravet til å få vitnemål at du har 365 timer fremmedspråk, altså nivå 1+2.

    Min venn derimot hadde spansk på ungdomsskolen og slapp det i vgs da hun hadde medier og kommunikasjon, men hun hadde heller flere norsktimer for og oppnå antall timer før man kan få vitnemålet. Kanskje du burde ta en prat med en rådgiver på skolen din, de vet alt.

     

    Jeg hadde også engelsk på ungdomsskolen, så jeg valgte italiensk da jeg begynte på vgs. Men som sagt så meldte jeg meg ut fordi jeg hang så etter, tenkte det var en god ide å heller ta opp tysk, som jeg hørte var enklere. En god ide var det virkelig ikke for nå må jeg lære meg et nytt språk på 1 år, som det egentlig er beregnet 5 eller 3 år på å lære. 

    Hadde jeg bare hatt et annet morsmål så hadde det vært litt enklere... 

  3. Har bestemt meg for å studere sykepleie, problemet er bare hvor jeg skal gå. Har hørt mye bra om de kristne skolene, men samtidig har jeg hørt at de tar den kristne delen veldig seriøst, tror jeg leste et sted at de nærmest forventer at man skal opptre på nonnevis og "ofre" seg selv (med tanke på lønn og overtid) for å hjelpe andre. 

     

    Står mellom Oslo og Danmark. Noen som har noen tips om skoler og hvordan det er på disse skolene? :D

  4. Jeg har selv tysk nå, og vil relativt si at det er enkelt hvis du øver nok. Du må faktisk ville lære deg tysk, og ikke bare fordi du må. Det er sant at mange norske/danske ord blir assosiert med tyske, så ja hvis du er norsk og er flink i norsk faget, klarer du deg godt nok. Så burde du tenke på læreren..er han/hun god nok? Et av grunnene til at jeg ble flink i tysk er fordi læreren min gjorde det interessant, undersøk litt og hør med elevene;) 

    Lykke til!

    Jeg må ta det privatist, så har ikke lærer. Mulig jeg går for tysk siden det er det enkleste..

  5.  

     

    Gikk du studiespesialisering?

    Ja, går studiespesialiserende nå

     

    Har de vanlige fellessfagene: norsk, historie og religion, i tillegg til geografi, samfunnsfag og naturfag fra 1. og 2. klasse

    I tillegg har jeg psykologi 1 og 2, historie og filosofi 1, sosiologi og sosialkunnskap på vitnemålet.

     

     

    Da MÅ du ta språkfag. Hvis ikke du har lyst til vente til 23 år for å begynne å studere.

     

    Nei det har jeg jo ikke akkurat så lyst til. Da handler det kanskje mer om at det er selve vitnemålet som ikke blir fullført?

    Engelsk går vel heller ikke under språkfagene?

  6.  

     

    Jeg har ikke hatt fremmedspråk, og generell studiekompetanse har jeg.

     

    Hvor gammel er du, forresten? Kanskje 23/5 kan være en mulighet?

    Jeg er 18, går 3 år på videregående nå. 

     

    Fikk du generell studiekompetanse på videregående?

     

     

    Ahh, ok. Da er du for ung for 23/5. Men det betyr ikke at du ikke kan for generell studiekompetanse ut fra VGS. Det gjorde jeg. Men, jeg gikk to år yrkesfag + ett år "påbygg". 

     

    Hva går du?

     

    Går vanlig studiespesialiserende. 

    Jeg skjønner liksom ikke helt hvor langt jeg kommer etter videregående om jeg ikke har fremmedspråk

  7. Vet noen om man er nødt til å ha fremmedspråk for å få generell studiekompetanse? Hva skjer hvis jeg søker meg inn på et studie uten fremmedspråk? Har karakterer i alle andre fag, men meldte meg ut av dette faget (ja det var utrolig dumt) fordi jeg hang så etter i timene og tenkte det var greit å gjøre det privatist i friåret mitt...

     

    Men sitter liksom å lurer på om jeg faktisk må ha fremmedspråk?

  8.  

    Har du lov å ha svensk som fremmedspråk?

     

    Nei, tror ikke det. Du hvertfall ikke språket her.

     

    Her er lista, du må ha ett av disse språkene:

    albansk, amharisk, arabisk, bosnisk, dari, estisk, filipino, finsk, fransk, hebraisk, hindi, islandsk, italiensk, japansk, kantonesisk, kinesisk, koreansk, kurdisk, latvisk, litauisk, lulesamisk, nederlandsk, nordsamisk, oromo, panjabi, pashto, persisk, polsk, portugisisk, russisk, somali, spansk, sørsamisk, tamil, tegnspråk, thai  tigrinja, tyrkisk, tysk, urdu og vietnamesisk.

     

    Men er du HELT sikker på at jeg må ha fremmedspråk for å få generell studiekompetanse? Hva skjer om jeg ikke har fremmedspråk liksom?

  9. Er det slik at man må ha fremmedspråk for å ha generell studiekompetanse?

    Jeg hadde ikke fremmedspråk på ungdomsskolen, så jeg må egentlig ha det i tre år på VGS. I 2. VGS var jeg så dum at jeg meldte meg ut av faget fordi jeg hang så langt etter og tenkte det var greit å ta et annet fag privatist i friåret mitt. Lite tenkte jeg på hvor stor jobb det egt er å lære seg et språk, hvertfall når man skal lære det helt selv. 

     

    Nå sitter jeg her og lurer på hvilket språk jeg skal velge, eller om jeg skal velge det språket jeg hadde i starten av videregående. 

    Men er det sånn at man må ha fremmedspråk på vitnemålet for å ha generell studiekompetanse? Hvis jeg har alle de andre fagene som gym, norsk, engelsk og samfunnsfag osv+programfag, blir det da noe problem uten fremmedspråket? Eller vet dere om det er noen muligheter for å ha et annet fag som ikke er like langvarig som det å skulle lære seg et helt nytt språk, som kan erstatte dette? Sånn at jeg heller kan ta et annet fag istedet for språk?

     

    Har prøvd å søke litt rundt men det står nesten ingenting om hva generell studiekompetanse faktisk er. 

  10. Heisann,

     

    Jeg må lære meg et nytt språk på relativt kort tid.

     

    Meldte meg ut av språkfaget i starten 2.vgs rett og slett fordi jeg slet med sosial angst og hang langt etter de andre i klassen. Jeg hadde italiensk og jeg kan jo dagene, tall, månedene og litt om bøying. Greia er at jeg nå er nødt til å ta eksamen i både nivå 1 og nivå 2 i et språk. Går i 3. VGS for øyeblikket og for å få et fullført vitnemål er jeg nødt til å ha alle de vanlige fagene.

     

    Planen er å ha et friår etter videregående, mest fordi jeg må grunnet det her med språket. Men dette betyr at jeg har ca halvannet  år (nivå 1 er beregnet på 2 år og nivå 2 er beregnet på 1 år) på å lære meg et språk helt selv slik at jeg kan ta privatist eksamen.

     

    Nå vet jeg bare ikke hvilket språk jeg skal velge. Jeg kan litt fra det italienske språket, men det er jo så utrolig mye mer jeg må kunne. Har også hørt at tysken er ganske enkel å lære hvis man er norsk, men at det er mye grammatikk. 

     

    Hva tenker dere? Har jo også hørt at tysk er utrolig kjedelig og at man derfor gir opp fort. Men jeg er bare så utrolig usikker selv, skal jo opp i både skriftlig og muntlig eksamen, slik jeg har forstått det.

×
×
  • Opprett ny...