Gå til innhold

Mr.Blonde

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr.Blonde

  1. WoW støtter tydeligvis ikke SLI/CF nei, men et HD 6870 kort holder vel i massevis i følge denne(merk at her får de dårligere ytelse med 2 6870-kort):

     

    http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/Radeon_HD_6870_CrossFire/18.html

     

    Nå kan andre tester vise andre resultater, men de vel ikke ikke helt vekke. Uten at jeg har spilt WoW eller vet noe sæelig om det så har jeg i hvertfall får med meg at det ikke er et et krevende spill. Som MAGNARI skriver vil nok CPU og RAM være mer avgjørende og jeg er rimelig sikker på at det oppsettet skal fikse den biffen lett(med 1 stk 6870-kort)

     

    Bad Company 2 er vel mer krevende og jeg får fine 60-70 fps der med X4 955 og 1 stk HD 6870. Det billigste 6870-kortet får du og til rett under 1800,-.

  2. Hei,

     

    Jeg har nettopp kjøpt meg nye komponenter til spill-pc og leste veldig mye rundt på ulike forum før jeg bestemte meg. Det jeg i hvertfall fikk med meg er at AMD-skjermkort anbefales sammen med AMD cpu.

     

    Jeg kjøpte meg derfor et Gigabyte HD 6870 sammen med en X4 955 BE og angrer ikke på det. Med alt på high og 4x AA i Bad Company 2 så er jeg oppe i nesten 80FPS. Med HK (ASUS M4A89TD PRO) og 8GB minne kostet dette meg ca 5100,- (hos Amentio). Dessuten har jeg lest en del tester og stort sett er 6870-kortet hakket bedre, men det kommer an på hvilket spill som testes i og.

     

    Noen vil sikkert mene at 4GB minne er i grenseland lite, men med 2x2GB går det jo an å slenge på 4GB til seinere.

     

    6-kjerner er det vel per dags dato ingen spill som nytter seg av (correct me if I'm wrong noen) så du kan nok like greit kjøpe X4 955 eller 965 og bruke de 800,- på noe annet spør du meg. Skal du ikke klokke så mener jeg Crosshair-kortet er overkill. Da virker det første mer fornuftig. Det HK'et som jeg har får du til under tusenlappen og har det AMD-brikkesettet som skal gi best ytelse.

     

    Håper du ble noe klokere, men det kommer sikkert noen etter meg som er uenig :-)

     

    EDIT. Glemte å nevne at jeg kjører 1680x1050 oppløsning. En annen ting med HD 6870- kortene er Crossfire ytelsen som i flere tester viser nesten 100% økning!!! Igjen avhengig av hvilket spill det er snakk om.

  3. Har montert nytt hovedkort, CPU og minne. Til min store frustrasjon oppdaget jeg at jeg må koble til en 8 pins strømkontakt for å fòre CPU'en med strøm, men denne kontakten har ikke min PSU.

     

    Eneste data-sjappe i Bergen er tom for en evt overgang. Spørsmålet er da: kan jeg bruke 2 stk separate 4 pins kontakter(såkalt P4-kontakt) i stedet? Det må da blir en overang fra flat/bred 4 pins til en slik P4-kontakt.

     

    Takker for svar!

  4. Nei kan ikke se noe. Har lyst litt og blås vekk/støvsugd støv for harde livet.

     

    Mulig det er normalt eller kunne vært nevnt før; når jeg installerer skjermkortdriverene så begynner den grønne "søylen" på 50%, blir stående sånn en stund og så blir skjermen svart og det kommer en sånn "usb-enhet koblet til"-lyd. Kan ikke huske at den prosessen skjedde slik før. Veldig unormalt?

     

    EDIT: prøvde å spille av en DVD i media center og der fikk jeg feilmelding om at det manglet en decoder. Fikk også "unexpected error" ved oppstart/oppsett av MC(kjørte det første gang etter formatering). Funket heller ikke i VLC.

  5. Temperaturen på CPU er under 40 grader.

     

    Siden jeg har testet et annet skjermkort og fått samme problem har jeg utelukket det som årsak.

     

    Grafikken er slik hele tiden. Kan være helt fint et sted i spillet og slik som på bildet andre steder. Det er som om det varierer litt hver gang jeg starter spillet på hvor gale det er.

     

    Ingen problemer i windows og kan se film uten problemer. Kun spill jeg har opplevd dette så langt(BF2142 og HL2, Prey startet ikke)

  6. Hehe, ja artig å se hvor fienden gjemmer seg.

     

    Har ikke så veldig mye annet å teste med dessverre. Kan kanskje få lånt noen minnebrikker, men det ser ikke ut til at det er de som er problemet. Det er enten CPU eller hovedkort tipper jeg og da er det bare å fleske til med en oppgradering i så tilfelle(s939 er jo utgått). Kan ikke skjønne at det skal være noe driverproblem siden problemet kan forsvinne og så dukke opp igjen.

  7. Klarte å få ut alle minnebrikkene og testet de i ymse kombinasjoner uten at det hjalp.

     

    Installerte Prey for teste det også(har kun BF2141 på PC-en etter at jeg formaterte), men det vil ikke engang starte. Får opp den kjekke "windows has encountered a problem" meldingen. Denne meldingen får jeg også etter 1 min under nTune's stabilitets-test. Har kjørt OCCT sin test og der "besto" den.

     

    EDIT: la til 2 bilder som viser det meste(ikke spør om hvorfor i all verden de lagret seg som 2 forskjellige format)

     

    post-46573-1198172253_thumb.pngpost-46573-1198172219_thumb.jpg

  8. Har oppdatert alt ja. Har som sagt kjørt memory test et par ganger og alt virker ok. Har formatert også.

     

    Kan selvsagt prøve å ta ut minnebrikker. Nå dekker kjøleren min 2 av brikkene så d blir en kjip jobb, men hvis det er en bedre test enn å bare kjøre mem-test så.....

     

    For meg så virker det nesten som varmeproblemer. Nå lagger det bare sinnsykt i stedet for at grafikken er helt på jordet. Har foressten 7-8 små svarte firkanter oppe til høyre på skjermen når jeg spiller og. De er der hele tiden.

  9. I følge It-karen på jobben så er det hovedkortet som har tatt kveld. Noen som går god for den?

     

    Prøver stort sett i BF2142, i går var problemet helt fraværende bortsett fra at jeg opplever en sinnsyk lagg 60% av tiden jeg spiller. Og noen ganger kan det virke som PC-en ikke henger med i svingene i det hele tatt. Dette er også et problem som har dukket opp nå.

    Noen som har peiling?

     

    Takk!

  10. Kortet er selvsagt klokket ned igjen. CPU også. Men som sagt(glemte å presisere det i forrige post) problemet oppstod også med skjermkortet jeg lånte (7600GS). Det funket første gang jeg spilte noen runder så dukket det opp seinere når jeg skulle spille igjen. Er helt blank på hva problemet kan være. Det må vel være hardware relatert dette?Eller?

     

    EDIT: Har også kjørt forskjellige tester av directx. Alt ok der.

  11. Hei du. Det var kjapt svar. Grafikkortet har vært overklokket hele tiden. Fra 520/1500 til ca 560/1600. Sånn har jeg hatt det i mange måneder.

     

    Det er stort sett noe som mangler i spillet. Deler av våpen, biler, bygninger + at det dukker gjerne opp streker(stort sett brune og grå) her og der og bakken er ofte svart enkelte steder.

     

    Prøvde med mitt eget kort igjen før idag og da funket alt vel. Prøvde igjen for 5 min siden og da var det tilbake. Da kom det opp et fint rosa mønster i siktet mitt(BF2142) også. Skjønner fint lite av hva som er problemet. Kan det være noe med minnet på kortet kanskje?

    Takker for svar!

  12. Dagen før diverse problemer begynte(PC-en startet ikke, måtte ta system recovery med CD) klokket jeg CPU opp et lite hakk(3-4MHz opp) til ca 2,5GHz.

    Problemet er nå kort fortalt at enkelte ting er usynlige eller delvis mangler i spill. Biler kan være usynlig og bakken er svart enkelte steder mens våpenet mitt bare vises delvis. Spilt en del i BF2142 med dette og det ser ut som det blir verre for hver runde. Trodde det nok en gang bare var BF2142, men prøvde HL2 også. Samme der.

     

    Har i ettertid: re-installert spill+drivere, formatert og innstallert alt på nytt og kjørt mem-test. Lånte også et 7600GS for å prøve og da forsvant problemet for å så dukke opp igjen dagen etter(I forkant av dette innstallerte jeg Northern Strike+EA Link uten at jeg tror det spiller noen rolle).

     

    Specs: K8N Diamond, XFX 7900GT, X2 4200(S939), 4x1GB Geil RAM.

     

    Noen som har idè om hva problemet kan være? På forhånd takk!

  13. Basert på tester og erfaringer her på forumet så vil jeg si at du nok vil merke forskjell hvis du holder på med flere ting samtidig (multitasking på "godt norsk"). I spill vil du selvsagt få et løft og. Jeg har selv X2 4200+ og prøvde å spille BF2141 med en kjerne(for morro skyld). Ble hakking av det.

     

    X2 4200+ koster i skrivende stund 645,- et sted (husker ikke hvor, men det var B-vare/demo) så da er det kanskje verdt det.

     

    Jeg bruker Thermaltake Blue OrbII og det funker fint som fy.Maks 42 grader ved load og stillegående (foreløpig klokket til 2420MHz, pc'en står på et bittelite kontor uten særlig lufting). Den ligger på rundt 240,-

  14. Ja jeg har et MSI K8N Diamond som visstnok skal være en rakker på det området. Hardware.no klarte en 92,5% overklokking av selve kortet da de testet det (FSB=385MHz) Jeg får prøve å skvise mest mulig ut av systemet før jeg oppgraderer.

     

    EDit: Mellom 400 og 600 FSB ja? Trodde 385 va høyt, men neida :p

  15. Jaja. Da er vel nTune = jallaoverklokking da :D

     

    Får prøve meg litt frem med "godkjente" metoder.

     

    Vet at Core2Duo har bedre ytelse per MHz, men ved stock hastighet yter den dårligere enn 4200+ :) Leste nettopp om en kar her på forumet som klokket E2140 til 3GHz uten problem. Ser ut til 4GHz er realistisk mål ja.

  16. Ok. Takker for tipset. Som du sikkert forstår så er jeg ganske løkrull innen klokking. Har testet den i OCCT og bruker nTune til klokking. Det er kanskje tull det da :blush:

     

    Han kompisen min er en habil overklokker så der er det nok gjort på "riktig" måte :thumbup:

     

    Den E2140 kan da ikke være særlig sprekere enn X2 4200+ ?? Mener den scorer en del lavere i ulike tester. Mulig den kan klokkes langt, men 4200+ skal være ganske frekke å klokke de også.

  17. Hmm. Jeg har nemlig en kompis med AMD-prosessor og han har samme problem som meg ved overklokking og BF2142; det fryser etter 5-10 min. Og dette gjelder KUN i BF2142. Ellers har han 20% overklokking døgnet rundt.

     

    Samme skjer hos meg. Til og med når jeg prøvde med usle 50Mhz overklokking så klikket driten etter noen min. Har overklokket den til 2450MHZ (fra 2200) uten problem og testet i 1 time. Funker fett. Temp er knapt over 40 grader.

     

    Sorry, ble litt off topic her nå. Men sant som du sier. Får en bra oppgradering til under 3 høvdinger(eller litt over). Vurderer selv en Core2Duo 6750.

  18. Tror nok du bare kan glemme ny cpu til s-939. Har samme cpu som deg og har litt lyst å oppgradere, men prisene står på stedet hvil og synes ikke det er hverdt å betale over 1000,- for 200-400MHz mer enn det jeg har nå.

     

    Opteron 185 til 1600,- er eneste alternativ hvis du skal/kan klokke. De skal visstnok være helt rå på det området.

     

    Hadde jeg vært bedre på klokking og at BF2142 hadde taklet en overklokket cpu(det gjør tydeligvis ikke det) så hadde jeg vurdert en slik.

  19. Ingen anelse. Men tviler på at det er det som er problemet. Mitt skjermkort tror jeg knapt har vært over 40 grader etter jeg skiftet kjøler på det, men opplever som sagt det samme som deg. Og som jeg også har nevnt så har jeg to kompiser som opplever akkurat det samme. Vi har alle 3 helt ulike systemer.

    Om temperaturen er høy kan du vel sjekke med speedfan f.eks eller nvidia sine egne programmer som har en temperaturovervåker.

  20. Sliter med noelunde samme problem. Sånn innimellom fryser spillet og ctrl+alt+delete funker ikke. Noen ganger bare avsluttet spiller av seg selv eller det legger seg ned på taskbar. Å bruke alt+tab for å legge ned spillet funker ikke, da klikker det når jeg skal inn igjen.

    For meg virker det som om BF2142 som et ustabilt drittspill(de to jeg pleier å spille med sliter med de samme problemene), men veldig kjekt når det funker. Hver gang jeg spiller er det noe tull. Hadde null problem med pc'en før BF2142 ble innstallert, men så fikk jeg plutselig problem med lyden og det nevnte problemer her.

    Har nettopp foretatt en "clean install" av windows men det hjalp lite på problemene. fikk bare et nytt: nå hakker spillet, som i at skjermkortet liksom er for dårlig. Dette var ikke et problem før.(Specs er X4200+, 2GB RAM, 7900GT 562/1610)

    Beklager, ble kanskje litt off-topic etter hvert, men fikk nå slengt meg på her. Kanskje noen har en løsning eller er det EA selv som suger?

×
×
  • Opprett ny...