Gå til innhold

kidden

Medlemmer
  • Innlegg

    228
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kidden

  1. Går siste året på studiespesialisering, og vurderer nå sterkt å ta et friår hvor jeg jobber på den lokale matvarebutikken (100% stilling), for så ta videre utdanning etter dette. Har allerede søkt på skole og har kommet inn så fremst jeg får vitnemål (står i alle fag + eksamener). Problemet er at jeg mangler motivasjon, og personlig tenker jeg at jeg vil få en del motivasjon ved å jobbe et år i matvarebutikk. Altså vil jeg nok være ganske lei etter et helt år og tenke at jeg ikke kan jobbe slik resten av livet, og dermed være ganske motivert til å ta videre utdanning. En annen grunn er at jeg kunne tenke meg å tjene endel penger som kan brukes på hobbyer som jeg også vil ha mer tid til i et friår (har hatt lite fritid nå på vgs pga mye lekser).

     

    Jeg luftet denne idéen for mor og far istad, men de frarådet med sterkt dette og mente at veldig mange av de som gjør slik ender med å aldri ta noe videre utdanning... I tillegg mente de at jeg vil ha glemt veldig mye som må friskes opp igjen (gjelder matte, jeg har søkt skole innen ingeniørfaget). Nå er ikke mor og far noe fasit, men jeg kan jo skjønne poenget. Noen som har erfaring eller tanker rundt dette?

  2. Kommer i løpet av romjula/begynnelsen av Januar til å bestille meg ny PC med skjerm, men jeg må si jeg begynner å bli litt forvirra når det gjelder valg av skjerm. 22" har lik oppløsning som 20", men hvordan dette oppleves og om det er positivt eller negativt har jeg derimot ikke helt fått med meg. Har også sett en del som anbefaler 24" fremfor 22", pga at oppløsninga på 22" er lik som 20".

     

    For min del ligger 22" akkurat på det prisnivået jeg kunne tenke meg å bruke på skjerm, men jeg lurer på om det er verdt å legge en tusenlapp ekstra i en 24"?

  3. Da var det på tide å skaffe seg bærbar PC. Kjøper den vel hovedsaklig til skolebruk, men som alle andre så kommer også jeg til å bruke den til endel annet. Litt spilling blir det vel, men ikke de nyeste og mest maskinkrevense spilla. Blir vel litt CS, FarCry og lignende en gang i blant, men jeg er ikke ute etter en PC som MÅ klare spillene med beste grafikkinstillinger osv. Kommer til å bruke den litt til Photoshop og kanskje litt videoredigering etterhvert også. Den kommer til å bli fraktet til og fra skolen hver eneste dag, så vekt og størrelse har jo noe å si. Skal ikke ha større skjerm enn 15.4" ihvertfall, og widescreen er absolutt et pluss da jeg har vendt meg til det. Vil ikke si at maskina skal veie maks det og det, men jeg er ikke ute etter den råeste innmaten uansett, så da regner jeg med at vekta ikke blir så veldig høy. Har null peiling på prosessor, skjermkort osv og hva som er bra og best lenger, da jeg ikke har fulgt med på slik på et par år. Men jeg vet en ting, jeg skal ha Intel Centrino et eller annet.. Vil ha så lang batterilevetid som mulig, da jeg muligens ikke alltid kommer til å ha tilgang til strøm der jeg gjør lekser osv. Har også funnet ut at jeg skal ha 2GB ram da jeg ofte har masse programmer kjørende samtidig. Lagringsplass er egentlig ikke så viktig, da jeg uansett kommer til å kjøpe meg en ekstern disk etter hvert. Har sjekket endel PC-er, og har vel enda ikke sett noen med under 100GB harddisk i min prisklasse, noe som holder mer enn nok for meg i første omgang. Og mindre harddisk bruker vel mindre strøm også, eller? DVD-brenner er også noe jeg trenger, men ser jo at alle blir levert med det uansett med mindre det er en ultraportabel PC, noe jeg ikke skal ha. Prisklassen er som nevnt i emnetittel, 7-9k. Ser ikke noe poeng å strekke meg lenger.

     

    Har funnet et tilbud jeg liker, nemmelig Acer Aspire 5613 hos Elprice. Har lest at de fleste blir levert med Geforce 7600 kort, istedenfor 7300 som det står i annonsen, noe som er ganke positivt, selv om 7300 egentlig holder for min del uansett. Men hvordan er det med batteritiden på denne? Har ikke funnet noe om det. Ser at vekta er oppgitt til 2.95kg, men det sier meg ærlig talt ingenting :p Har i det siste brukt en Acer Aspire 1640Z som ikke er min, og synes vekta er helt grei på den ihvertfall. Forventer ikke noe lettere. Størrelsen er vel også ganske grei, så hvis vekt og størrelsen er ganske lik som denne så er det absolutt ikke noe å klage på. Det eneste jeg egentlig har å utsette på denne PC-en er at den ikke har bluetooth, noe som absolutt hadde vært greit. Men da får jeg vel heller kjøpe en bluetooth USB pinne, det skal vel funke like bra det.

     

    Ble et litt lang tråd dette, men forventer ikke at en skal klare å svare på alt, så hvis du kan svare på noe eller har noe inspill, så bare få det ut! :D Kom gjerne med andre forslag også. Takk på forhånd!

  4. Jeg har et PDF-dokument med to sider fra magasin som tilsammen tar opp nøyaktig 2 A4-sider (magasinet er i A4-format). Problemet er at i Adobe Reader så ligger begge disse sidene som en side, så når jeg skal printe ut så får jeg ikke sidene på hvert sitt A4-ark. Håper dere skjønner hva jeg mener, for må få fikset dette så fort som mulig!

     

    Evig takknemmelig for all hjelp!

  5. Ingen som har noen formeninger? For å gjøre det litt enklere da, burde jeg kjøpe nå eller kommer det noe om ikke så alt for lenge som det er verdt å vente på? Tenker da spesielt på prosessor, skjermkort og harddisk.

     

    Er også litt usikker på skjerm. Vil ha en skjerm som ikke henger etter i spilling, som har klare og fine farger, og er 19". Har valgt Samsung Syncmaster 931BF TCO-03 Black i oppsettet, siden den er svart i likhet med kabinettet. Har lest mye bra om Samsung Syncmaster 940BF, er 931BF og 940BF samme skjermen, bare med forskjellig farge? Kan ikke se noe forskjell på spesifikasjonene, uten at jeg har studert de veldig nøye. Og kommer det nye skjermer om ikke så alt for lenge som kan være verdt å vente på?

  6. Da var det på tide med ny PC, og har bestemt meg for å benytte meg av Hjemme-PC ordningen. Jeg må derfor kjøpe av en butikk som kan levere maskiner gjennom Hjemme-PC ordningen, og den eneste nettbutikken som gjør det som jeg har sett (utenom ferdigmaskiner som Dell, HP osv) er Komplett.no. Har ikke fulgt med noe særlig i PC-verdenen på et par år, så trenger litt hjelp til det. Har lest litt rundt på forumet nå, så har sett litt hva folk anbefaler osv. Har satt opp et oppsett på PC-konfiguratoren på Komplett.no, så dere kan jo si hva dere synes om det og komme med andre oppsett i prisklassen 15k+- (kan vel strekke meg til 16 hvis nødvendig). Jeg klarer å bygge maskinen selv, men tenkte å bestille noe ferdig. Har såvidt sett litt på maskiner fra Dell, HP osv også, men synes de er veldig dyre i forhold til en PC fra feks Komplett med samme spesifikasjoner så tror ikke det blir det. PC-en kommer vel til å bli brukt til omtrent alt, men kanskje mest spilling og bilde/videoredigering. Skal ha alt (dvs. skjerm, tastatur, mus og høyttalere i tillegg til selve maskinen), utenom OS og programvare.

     

    Linken til PC-en jeg har valgt å konfigurere: http://www.komplett.no/k/config.asp?Config...ig.AllOptions=X

     

    Oppsettet:

    http://bildr.no/view/55958

  7. Noen andre her som har problemer med å få logget på Windows Live Messenger (det Djuice tilbudet) på K800i? Har hatt det i en måned nå, men får ikke logget på uansett om jeg bruker min e-mail eller når venner har prøvd. Feilmeldinga jeg får er: "Kommunikasjonsfeil. Forsøk på nytt eller kontroller instillingene." Har forresten Djuice Magnum abonnement og det er 3G her hvis det skulle ha noe å si.

     

    Noen som kan hjelpe?

  8. Har litt forskjellige problemer med telefonen for tiden. Har nyeste firmware (oppdaterte i går).

    - Noen ganger skrur mobilen seg bare av og på igjen, men jeg slipper å taste inn pinkode.

    - Noen ganger når jeg driver med et eller annet på mobilen kommer plutselig skjermspareren på.

    - Når jeg blar i bildene liggende, så hopper den noen ganger over et bilde sånn at jeg ser det bildet den hopper over i et halv sek, uten at jeg har trykket joysticken mer enn en gang til siden.

    - Har flere ganger opplevd at alarmen ikke ringer, og jeg har kommet for sent til skolen. Sinnsykt irriterende. Er 100% sikker på at jeg skrur på alarmen, for det har jeg begynt å dobbeltsjekke, og jeg har også på lyd osv. Det skjer omtrent 50% av gangene. Er ikke så sannsynlig at det er jeg som skrur av alarmen i søvne heller, for mobilen ligger i andre enden av rommet.

     

    Noen som vet hvordan jeg kan fikse disse feilene? Og er det andre her med samme problemer?

  9. Du kan prøve å flytte alle andre filer i mappa unntatt dette bilde og slett deretter mappa.

    7676371[/snapback]

    Utrolig! :D Her har jeg prøvd i mange timer for å få slettet den filen, også er det bare å flytte resten av filene i mappen og slette mappen, haha! :!: Tusen takk!

  10. Har store problemer med å få slettet en bildefil (.jpg) som sannsynlighvis har blitt lastet ned med LimeWire (er ikke jeg som har lastet den ned, så er ikke sikker). Når man høyreklikker på filen, så kommer ikke de vanlige alternativene som "slett", "endre navn" osv, kun "forhåndsvisning", "rediger", "skriv ut", "åpne i.." og "send til". Det fungerer heller ikke å trykke på delete-knappen på tastaturet.

     

    Har søkt litt rundt på forumet, og har funnet et par tråder om lignende problemer, og har lastet ned MoveOnBoot, men der får jeg bare feilmeldingen "filnavnet er ugyldig", når jeg skal slette den. Har også prøvd unlocker uten hell. Prøvde

    chkdsk c: /f /v

    i CMD, men CHKDSK fikser ikke filen.

    Prøvde også

    cd "adresse til mappe filen ligger i"
    dir *.jpg
    del navnetpåfilen.jpg

    i CMD, og får feilmeldinga "Finner ikke *filbane*, men det som er rart der er at bare litt av filnavnet kommer i feilmeldinga, nærmere bestemt bare første ordet før første mellomrom.

     

    Er det noen som kan hjelpe? Evig takknemmelig til den som klarer å hjelpe meg med å få slettet denne filen.

  11. Har veldig lyst til å kjøpe meg et ratt som fungerer til både PC, PS2 og PS3, siden PS3 snart kommer. Jeg vet jo at Logitech G25 fungerer med PC og PS2, men hva med PS3? Har lite lyst til å kjøpe et ratt til 2000+ kr hvis jeg må kjøpe et nytt når PS3 kommer, da jeg 16 år og ikke akkurat bader i penger slik som Onkel Skrue..

×
×
  • Opprett ny...