Gå til innhold

TxT

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TxT

  1. Jeg ser ofte at det er mange meninger når man diskuterer om innvandring. Ofte når man snakker om innvandring så leder det til integrering. 
    Da lurer jeg på, hvor mange av dere er det som faktisk har hatt noe med en innvandrere å gjøre tidligere? Du og familien din, har dere noen gang invitert nye landsmenn på middag? På hvilket nivå har dere selv bidratt til integrering, eller forventer man at det bare skjer av seg selv? 

    Det jeg opplever er at det menes ganske mangt om innvandring osv. men jeg ser aldri noen som sier "jeg har prøvd å integrere de her ved å gjøre sånn og sånn, men det har ikke fungert". Men jeg ser derimot mange som uttaler seg utifra hva men leser og opplever via media, men ingen personlige erfaring. 
    Uansett, jeg mener at problemet ligger i samfunn, økonomi, og politikk. 

    • Liker 2
  2. Ja, det er kjempegodt. Men veldig dyrt dessverre. Har begrenset budsjett mtp vekterlønn, dyr husleie og en 3-åring å fø på :)

     

     

    Beef jerky er veldig sunt til en moderat mengde i forhold til andre typer snacks. Men ja, er også nok litt dyrere. Er selv veldig glad i dette og har sett på YT hvordan man kan lage det selv. Virker absolutt overkommelig og definitivt billigere enn å kjøpe i butikk. 

    Ellers kan man prøve seg på banenchips varianter. Vet det at selges i asiatiske butikker men man kan sikkert lage det selv også. 

     

    En generellt tips for å få ned lysten på snacks er en ordentlig middag og regelmessig måltider. Man har frokost, lunsj, middag, og kanskje kveldsmat. Man kan unne seg noe sunt i mellom måltidene, som frukt eller yoghurt. Kanskje smoothies? 

     

    Når det gjelder definering av en kroppsdel, så bør man trene spesifikke øvelser mot de riktige muskelmassene. Men man må også selvfølgelig trene generelt for en helhetlig forbrenning. 

     

    Om man synes rutiner og selvdisiplin er daunting, så kan det være lurt å melde seg inn på gruppetimer. I bunn og grunn, finne noe man trives med  :)

    • Liker 1
  3. 2) Lurer også på hvordan folk får tak i hackere. De gjør jo sitt beste for å være skjult.

     

     

     

    Du må være litt mer spesifikk her. Snakker du om hvordan en kan fange/spore en hacker som har begått en kriminalitet, eller generelt hvordan man kontakter de? 

    Hvis det er digitalt kriminalitet du sikter til, så kan man følge digitale spor som IP adresse. Dog dette kan være krevende da angriperen kan gjemme seg bak flere proxy. Spekulerer om at sporene er mer konsist om man klarer å spore angriperen mens de er inne i systemet enn å undersøke post-incident. 

    En annen metode er å analysere signaturen til en ondsinnet kode som er brukt. Finne selgeren av den koden etc. 

    Alt ettersom hva som er blitt gjort og hvordan. 

  4. 8. Grunnen til at de andre kun blir tiltalt for tjenestefeil, er nok at det har blitt bedømt at de hadde hjemmel til å skyte. Tredjemann er jo den som skjøt det dødelige og siste skuddet. Så de mente vel at han burde stanset skytingen tidligere, nettopp fordi de andre hadde nøytralisert Eric og at det derfor var unødvendig. Husk at hver enkelt av dem dømmes etter hva de selv gjorde. Ikke etter hva resultatet ble av deres kombinerte handlinger.

     

     

     

    Her gjelder det å være først ute med å skyte, gjerne kjappest med å tømme kulene eller opphøre skytingen først.

    Utrolig kjipt for den som blir dømt pga. man kanskje har litt dårligere reaksjon enn de to andre. Reaksjon er noe man trene på men jeg tviler på at det er likestilt i denne situasjonen. Det er også andre faktorer som spiller inn på reaksjonsevnen, som f.eks. stress der det påvirkes forskjellig på personer. 

    Håper han blir frikjent hvis det var først hjemmel for å skyte, med mindre det viser seg at siste skuddet var langt over normal reaksjonsevne. 

  5. Dette kommer ikke som et stort sjokk. Bruker dog Alexa selv på kjøkkenet og er veldig fornøyd med det. I og med vi ikke kan bruke Alexa til bestilling etc. her på berget brukes ho kun til matlaging hos oss (primært timere, konvertering av enheter etc). Har derfor en såkalt "smart plugg" montert til strømforsyningen til Alexa. Den blir kun aktivert når vi lager mat (har en scene som er tilpasser dette ift. lyssetting, musikk etc).  

     

     

     

     

    Ang støy og filtrering. Jeg er ikke videre overbevist på dette punktet da min Echo Dot har vanskeligheter ved å forstå meg når kjøkkenvifta er påslått. Skulle tro den enkelt klarte å filtrere ut frekvensene vifta produserer. Musikk klarer ho fint å høre gjennom. 

     

     

    Du har rett, det ble feil å kalle det "støy". Musikk blir mer riktig å si, det gir for så vidt mer mening mtp. algoritme osv. 

  6. Hei, er student på jakt etter sommerjobb.

     

    ''Må'' jeg søke stillinger under kommunen, lyst ut på finn etc, eller burde jeg også ta turen til diverse butikker/bensinstasjoner med søknad i hånda, og forhøre meg om de har behov for ekstra hjelp i sommer?

     

    Føles bare litt barnslig å gå rundt med papirsøknad i hånda inne på butikker i 20-årene. Men hadde vært praktisk med en nærliggende arbeidsplass, meste jeg finner på finn o.l er ofte lenger unna, slik at jeg måtte tatt buss.

     

    Er det rart å fly rundt i butikker med papirsøknad i hånda som ''ung voksen'', eller er dette helt vanlig?

     

     

    En kan ikke alltid forvente at en daglig leder er på jobb samme tid som du er der, noen kan kanskje føle at det er litt  påtrengende? De fleste leser mail hver dag. (kan ikke snakke for alle)

    Ville sendt søknad og CV. Følgt opp noen dager senere: få tak i daglig ledere over tlf; høre om de har sett på det innsendte; tilby å møte de, osv. 

     

    Lykke til. 

     

    PS. Du må ikke kun søke på det som er lyst ut. Du kan sende en åpen søknad om at du ønsker en sommerjobb. 

  7. Det er ingen hemmelighet at Amazon er støttet av C.I.A. og at de samarbeider på et viss nivå. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-20/cia-tech-official-calls-amazon-cloud-project-transformational

     

    Smart speakerne er et perfekt overvåknings verktøy, uten tvil. 
    Studier viser at man kan kartlegge et rom med mikrofoner, "acoustic room modelling". https://ieeexplore.ieee.org/abstract/document/5496093

    Det ble brukt 6 mikrofoner på det studiet, mens echo dot (den minste høyttaleren) til amazon har 7. 

    Det var en sak tidligere der en person forespurte Amazon om data de hadde på han iht. GDPR, der fikk han tilbake ganske mange sider med dokumenter. Personen er ikke kunde av Amazon eller har noe med de å gjøre i det hele tatt. Amazon samlet data om han pga. naboen hadde smart høyttaleren. 
     

     

    Selv bruker jeg høyttaleren og kobler til med bluetooth fra laptopen. Når man da strømmer data (Video, samtale feed) gjennom høyttaleren, så kan man vel spekulere om det også blir sendt tilbake til Amazon for analyse. Den har i tillegg ganske rå algoritme der høyttaleren klarer å isolere støy, det merker man når  man kan aktivere Alexa gjennom relativt høy volum. 

    • Liker 1
  8. Beklager misforståelsen.

     

    ... burde de ikke da også regulere antall frisører, advokater, rørleggere, bilmekanikere, horer, etc, slik at det ikke blir fritt vilt i disse andre serviceyrkene

     

    Det ble litt upresist fra min side, jeg tenkte Oslo sentrum når jeg uttalte meg om det her. Ønsker regulering mtp. antall biler pga. biltrafikk generelt og miljø, men ser at reguleringen da må tilpasses fra sted til sted.  

     

     

     

    Årsaken kan beskrives med to ord "Crony Capitalism". De får slippe å tilpasse seg fordi de politiske konsekvensene av å bryte opp deres kartell er for store.

     

    Å tilpasse bemaning henhold til etterspørsel er umulig med dagens system. Idag så kjemper ikke taxisentralene om kunder, men om å få flest taxisjåfører. Har de flere taxisjåfører så får de mer inntekter. Det er bare myndighetene som kan gå inn og fjerne taxilisenser, men det er for kontroversielt.

     

    Det som skrives om "Crony Capitalism" er at staten tolerer det. Forstår ikke hvorfor det er så viktig for politikerne å opprettholde det her, hva er de potensielle konsekvensene? 

     

    Skjønner hva du skriver om hvordan det fungerer nå. Men forstår fortsatt ikke hvorfor de ikke kan endre seg og tilpasse markedet om den blir forandret. De får da endre på lønningsstruktur eller hva enn det skulle være, for å bli mer lønnsomt. 

    At myndigheten deler ut lisenser betyr fortsatt at det er opptil hver enkelte selskap å drifte lønnsomt? Om det være å ansatte 10 eller 100? 

    Hva innebærer en taxi lisens? Retten til å drifte et taxi selskap? 

  9. Jeg tror han mente at det blir færre kunder til de etablerte taxiselskapene, fordi kunder vil rømme til de nye billigere konkurrentene som ikke har skyhøy dødtid.

     

     

    Det stemmer med hva jeg mente. Men som andre service næringer, de må tilpasse seg kundestrømmen. Hvorfor skal skal det være annerledes med Taxinæring. Om det er for mye dødtid som er problemet, så må de jo tilpasse bemanning i henhold til etterspørsel. 

    Men jeg håper også at staten kan regulere antall uber sjåfører, at det ikke blir fritt vilt med biler. 

  10. En slik reform vil føre til store tap for de etablerte taxiselskapene, de som ikke klarer å redusere sin dødtid vil falle ut av bransjen og de med lisens vil få reduserte inntekter. De som vil tjene på dette er kundene og de som blir innleid til å kjøre taxi, men de har ikke like mye makt. Det kommer til å bli massiv mostand mot en slik reform.

     

    Jeg tror denne reformen vil bli vannet ut, eller vil ikke skje i det hele tatt. Hvis den skjer kommer vi til å få taxistreik, og da kommer de som får subsidiert taxi til å bli sure.

     

     

    Er ikke uenig i det du sier. Men det er to grunn til at denne reformen skjer: første, vi er underlagt av EU reguleringer (rett til konkurranse); andre, nye teknologiske løsninger som truer dagens næring. 

     

    Det første får man ikke gjort så veldig mye med, da vi er med i EØS. 

    Det andre er bare riktig at næringen må tilpasse seg, det å være på pris og løsning også. Hvis man sammenligner utfordringene de fysiske butikker har hatt mot nettbutikker. 

     

    Jeg mener næringen må tilpasse seg men kjenner ikke til bransjen så godt at jeg vet eksakt hva utfordringen deres er, annet at det er blir mindre kunder pga. konkurranse. 

     

  11. Er veldig enig i at det er feil med monopol og har ikke vært fornøyd med sånn det har vært med taxinæringen. Var veldig positiv til Uber pga. det innovative tankegangen. Her trengs det absolutt en forandring og det er synd at det måtte komme pga. press fra EU. 
    Når det er sagt, så synes jeg også at det er viktig at vi kommer frem til en god løsning for nåværende i taxinæringen. 

  12. I Aftenposten ble det skrevet om en som hadde fått klareringen sin inndratt pga. noe et familiemedlem hadde gjort for noen år tilbake. 
    Er det noen som vet hvor bredt sikkerhetsklareringen anser som en et familiemedlem? Altså, gjelder det Besteforeldre, foreldre, søsken og deres barn, og dine barn? Eller gjelder det også søsknene til dine foreldre (onkler og tanter og deres familie) og osv. Hvor langt går de egentlig? 

  13. Du fremmer en rekke påstander du ikke har grunnlag for. Dersom det ikke ble skutt med helauto er hele innlegget ditt bare en eneste stråmann. Vis dokumentasjon for påstanden takk.

     

    Du hevder at politiet satt 30 minutter og ventet på å gjøre noe med en selvmordsbomber rett ved boliger - uten å igangsette evakuering! Dette er helt sinsykt og disse politimennene bør aldri jobbe som politi igjen. Eller er også dette en stråmann du har lagd. Nok en gang: Dokumenter at politiet fryktet det var en selvmordsbomber - dersom det er sant MÅ de ha sagt det i avhør.

     

     

    Påstanden min viser at det er fullt mulig å skyte 25 skudd fordelt på 3 personer under 1 sekund, uten at man er "trigger happy" som det påstås fra TS. 

    Du får lese artiklene som ligger på nett, se om du finner noen stråmenn der.  :ph34r:

  14. Nei, det var 25 skudd, hvorav den ene skjøt 12.

     

     

    Hva SF vet skal han få svare for selv, personlig har jeg skutt en del med mp5 - jeg vet godt hva det er. Den har særdeles god presisjon på disse avstandene.

     

    Hvor har du det fra at de skjøt på helauto? Har politiet sagt dette, eller finner du det på?

     

     

    Det er lett å treffe på de avstandene med en mp5, sikker på at politiet brukte mp5 og ikke pistol? Jeg har ikke lest dette (men det kan godt være jeg som er sløv altså).

     

     

    PS, matten din står til stryk. Du har kommet fram til helt feil svar. Og hvor har du det fra at de skøt med helauto, hvis det ikke er korrekt er (det riktige) mattestykket uinteressant.

     

     

    Hvis forutsettningen din om at de skjøt alle skudd i en byge på helauto ikke er korrekt er alle disse påstandene dine tåpelige.

     

     

    Var han ikke rett ved boliger? Fikk politiet evakuert disse i mellomtiden? Hvis ikke, trodde de det lå en selvmordsbomber rett ved bolighus og var livredde for seg selv, men dreit i alle som bodde der?

     

    Jeg tror du spekulerer når du sier at politimennene trodde det var en selvmordsbomber, da lite tyder på det ved deres oppførsel ellers.

     

     

    Du viser deg ikke akkurat som noen ekspert her du heller....

     

     

    Javel, jeg la ikke så mye effort på utregningen eller gått over, men man skjønner hvor jeg vil frem til. 22 vs. 25, wow STOR forskjell (bare gjengitt det tallet fra forrige innlegg, du får legge til 3 som traff han da). Du får gjemme deg bak argumentet om det ble skutt hel automatisk eller ikke. Jeg svarte på innlegget og understøttet det med kilder. Om det det nå gjelder andre forhold, er opp til dere å finne av. Bare fordi du setter spørsmål ved noen faktorer så har du ikke argumentert mot noen ting. 

    Ja, det ble gjengitt i en artikkel, var en som ringte inn om VÅPEN og BOMBE trussel. 

     

  15.  De skjøt jo 22 varselskudd ... før de plasserte to skudd i ryggen på Erik.

     

    Eller skal vi tro at Politiet er så dårlige til å skyte at de bommer med 22 skudd på få meters hold?

     

     

    3 Politibetjenter som skjøt med MP5, 22 skudd delt på 3. Under ser du hvor kjapt det går. Du får ta den fulle utregningen hvor lenge man trenger å holde på avtrekkeren. MP5 er en sub-machine gun, de er ikke kjent for å ha god treffsikkerhet på avstand. Basically, pistol som har høyere fire rate og større kule kapasitet. (Men det her viste vel ikke du?)

    Du er kun opptatt av detaljene som er tatt ut fra hele konteksten, som setter politiet i et dårlig lys. 

     

    Og igjen, slutt å underdriv. Man er ikke bare noen få meter unna en trussel når det er eksplosiver i bildet. (Linker til artikkelen der dem viser skisse over plassering til politiet)

     

    Visse ting er ganske opplagt men du velger glatt å se bort ifra de faktorene. Sært. 

     

    Rate of FIre:

    • 800 rounds/min (MP5A series, MP5/10 and MP5/40)

     

    Effective firing range: 

    • 100 m (328 ft) (MP5K, MP5KA1, MP5KA4, MP5KA5, MP5K-PDW)

    (https://en.wikipedia.org/wiki/Heckler_%26_Koch_MP5)

     

    Skisse av politiets plassering: 

    (https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1n61ql/poliser-atalas-for-dodsskjutningen-av-eric-torell)

     

     

    PS. her er utregning på hvor kjapt det skytes med MP5, siden det er så ufattelig vanskelig å forstå. 

    800/60 = 13,3 skudd i sekundet. 

    Så om 3 betjener holder avtrekkeren i et helt sekund så ville de ha skutt 39,9 skudd i totalt. Nå ble det bare skutt 22 skudd. Så hvis alle tre hadde skutt like lenge, 20 millisekund hver betjent utgjorde 22 skudd

    Og her settes det spørsmål om dette var overlagt fordi ett eller to av kulene traff han i ryggen i det ene(eller mindre) sekundet av alle 22 kuler som var i bane. Ja, det er jo andre faktorer som spiller inn; som, om de skjøt samtidig osv. Men å ikke forstå hvor fort dette her går, er tåpelig. 

    Mrena et al. (2004) forteller at sprengnings radiusen på selvmordsbomber kan være opp til 70 meter. Nå kjenner vi ikke til protokollen til det Svenske politiet men det gir en liten pekepinn på avstanden en bør forholde seg til. 

     

    Skjønner godt at du er ingen ekspert på de områdene du uttaler deg om, men kun i affekt av sympati til Eric. Men, det kan være greit prøve å holde seg litt saklig og ikke synse for mye. 

    • Liker 1
  16.  

     

    Det er ikke det saken handler så mye om. Det sverter naturligvis politiet som får en tøff sak i fanget.

     

    Ikke bare har han Downs, men de har plaffet han ned når han kun hadde lekepistol. Utover det så har de løsnet 25 skudd, og de har også i sin store feighet tenkt at etter fellingen av "gjerningsmann" så er det viktigere med deres egen sikkerhet framfor å prøve å redde livet til en pasifisert "gjerningsmann".

     

    Også viser det seg at det ikke var en gjerningsmann likevel, men kun et rømt hjemmefra tilbakestående ungt barn.

     

    Rent hypotetisk, hvis den samme ungen hadde rømt hjemmefra og klart å bli drept av løver i en dyrepark. Hvem hadde du skyldt på?

  17. Jawohl. Da anser jeg deg på grensen til å være fascist. Det eneste som mangler i likningen din er massedrap for å innfri.

    Jeg regner med å bli oppfattet som overdreven i denne uttalelsen. Men jeg synes da den likevel er verdt å lufte.

     

     

    Siden du uthever "dreper en med Down syndrom", nei, jeg mente ikke at det er greit at han ble drept bare fordi han hadde Downs. Jeg mener politiet kunne ikke vite at han har Down Syndrom og reagerte som de er trent til å. 

    • Liker 1
  18. Hei.

    OT - Eller Operasjonell Teknologi, er mer et samlebegrep på samme måte IT (Informasjons teknologi).

    Andre terminologier som ofte blir brukt er, IACS (Industrial Automation Control Systems), ICS (Industrial Control System), DCS (Distributet Control System), SCADA (Sypervisory Control and Data Aquistiation (puh)).

     

    Kort fortalt er det "teknologien" som driver moderne produksjons prosess systemer.

    Disse systemene klassifiseres ofte for Kritisk Infrastruktur slik som:

     

    Olje Rafineri

    Vannverk

    Kloakk

    Energi produksjon.

     

    Eksempel:

    Produksjon av Pizza. Styres via kontrollere som styrer samlebånd, maskiner som "legger på saus, fyll osv", pakkemaskiner mm.

     

    Eksempel2:

    Rafinering av Olje. her er det et hav av forskjellige sensorer, ventiler, sikkerhets systemer, målere osv. Alle disse tingene kobles mer eller mindre på egne nett, som gjerne overvåkes via et felles system.

     

    Før var disse systemene manuelle. Nå automatiseres mer og mer. Og i disse "data" tider kobles mer og mer systemer sammen. De kobles også gjerne opp mot Enterprise IT systemer for å automatisere enda mer (Feks fra SAP i enterprise it ned mot produksjonslinjene).

     

    Disse systemene er ofte mye eldre en IT systemer, da levetiden ofte er 20år+.

     

    De "ble" aldri designet med sikkerhet i tankene, og er svært utsatte for angrep (Tenk windows XP pcer, åpne/usikre protokoller, gjerne uoversiktlig med hva som er på systemene, svake brukernavn og passord (hvis de i hele tatt finnes) osv osv.

     

    Når det gjelder automatisering prosess og kontroll systemer, så er "ALLTID" Fokuset HMS (Helse Miljø og Sikkerhet). (Dog også effektivitet og økt inntjening)

     

    Worst Case hendelser på dette området kan i værste fall føre til Store personell skader, miljøskader og tapte inntekter for firma.

     

    Forskjellen er enkel: Hvis 100 personer mister skype eller mail så taper ikke bedriften "mye" penger. Men, hvis 100 produksjons prosesser stopper opp på et rafineri, så koster det fort en hel haug med penger. Så sikring av disse systemene er Kritisk.

     

    håper det fortalte litt om hva du lurte på :)

    Takk for en utfyllende forklaring. 

     

    Det kan være kronikken er redigert etter du postet, men da jeg leste denne er det nevnt første gang benevnelsen brukes. "De potensielle konsekvensene for den enkelte virksomhet, men særlig for samfunnet vi lever i, vil være enorme dersom uvedkommende plutselig kan kontrollere OT-miljøene (Operational Technology)."

     

    Gjorde et kjapt ord søk isted og mener det ikke var nevnt, men uansett oppklart nå  :)

     

     

    Fin lesing, veldig informativt. 

    Angående hydro angrepet, får vi vite hvordan angriperne klarte å kompromittere systemet? Hva slags vektor de brukte, eller forblir det en hemmelig? 

  19. "Svarer på Bevepnet Politi dreper en med Down syndrom og lekepistol ... er det slik vi vil ha det?"

     

    Svaret er enkelt, ja. Jeg mener politiet i Norge gjør en god jobb etter sitt beste evne. Det er alltid områder man kan forbedre seg på, men overalt så gjør de en god jobb. 

    De har absolutt tilliten min. Har også stor tro på rettsapparatet i Norge. Om en slik tilfelle hadde skjedd i Norge, så hadde jeg aldri trudd at noen kunne gjort det med overlegg. Uansett så hadde vært en redelig undersøkelse samt rettergang. 

    • Liker 1
  20. Når du fremsetter ubegrunnede påstander, hjelper det lite å insinuere at andre har fremsatt ubegrunnede idiotiske påstander.

     

     

    Jeg prøver bare å imøtekomme seriøsitets nivået. Hele konspirasjonens teorien din er basert på om det i hele tatt ble ringt inn om våpen og bombe trussel, pussig at retten ikke har noe fokus på det i det hele tatt da. 

    Er hele rettsapparatet med i denne konspirasjonen også eller? 

    • Liker 1
  21. Det kommer fullstendig an på hvordan situasjonen fremstår. Hvorfor må motivet være at vedkommende skal dø, fordi man skyter 12 skudd? Når man panikkskyter klemmer man av ganske mange skudd på kort tid, før man rekker å oppfatte at vedkommende er uskadeliggjort. Hvis en person fortsatt står oppreist og fremstår som farlig etter å ha blitt truffet 10 ganger, er det da overdrevet å skyte 2 skudd til? Hva som er "innafor" avhenger av hva som skal til for å få effekt. Ref videoen jeg linket til tidligere, med mannen som fortsatt var livsfarlig etter 14 skudd med .45 kaliber hollow points i kroppen.

     

    Og når er nødvergesituasjonen avverget? Skjøt de etter at han var nede, eller kom det et par ekstra skudd da han snudde seg? En person som snur seg er ikke nødvendigvis nøytralisert.

    At de blir tiltalt for å overdrive, vitner om total mangel på forståelse for hvor fort ting kan skje i en slik situasjon.

     

    Deler også samme oppfatning. Man må også ta i betraktning at betjentene holdt en viss avstand pga. fare for eksplosiver. 

    Leser at påtalemyndigheten har lagt vekt på det siste skuddet som traff gutten i ryggen, det er det her de ønsker å dømme politi betjenten for. Noe jeg sier er helt urimelig, gutten kunne ha brått snudd seg mens det er andre kuler i bane allerede. 

    • Liker 1
  22. NDA-avtalar er nok vegen å gå for å beskytte idéen din, problemet er at det blir mykje vanskelegare å knytte til deg den kompetansen du trenger.

    Dei fleste programmerarar er mildt sagt skeptiske til å signere ein NDA-avtale blindt. Dersom idéen din er svært enkel, så vil NDA-avtalen i praksis være eit yrkesforbod for programmeraren.

     

    Veldig gode poenger der. Hva om jeg allierer meg med noen utviklerer ved å starte opp selskapet sammen, ville det vært vanskelig å knytte koden til selskapet? 

  23. Som nevnt før så en NDA og andre dokumenter som beskytter deg noe og tenke på, kanskje en prat med en advokat bør være første valget før du legger frem ideen din for andre. Unngå alt av udokumenterte avtaler, alt av gentleman agreements går i dass så fort det begynner og komme penger på bordet. Har sett mye problemer rundt at man ikke holder alt detaljert og skriftlig. Hvor store summer trenger du for og komme i gang? Offentlige penger kommer gjerne med mye byråkrati og kan være lite produktivt og bruke tid på.

     

    Har en godt bekjent som er jurist, men personen spesialiserer seg i shipping. Kjenner du til noen advokatfirma som spesialiserer på startup og den slags i Oslo omegn? 

×
×
  • Opprett ny...