Gå til innhold

Flueworks

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Flueworks

  1.  

     

    "Pasienter" som Kalle Krank og lignende har blitt brukt i mange år ja. Det er en offisiell liste over testpasienter man kan bruke, men de skal kun brukes i såkalt "testmiljø", ikke "produksjonsmiljø".

    Fastleger har ingen mulighet til å teste ut ting i et testmiljø.

    Systemene er hele tiden live og koblet opp mot blant annet Helfo og e-resept.

    Det ingen måte å teste e-resept på uten å lage en e-resept. Spørsmålet da blir om man skal la være å teste på forhånd i det hele tatt i frykt for å bruke et personnummer som en gang kan bli tatt i bruk, og først prøve ut ting når pasienten sitter der på kontoret. Det er ikke bra nok i min mening.

     

    Kjenner ikke til den aktuelle saken, men det er virkelig ikke mulig at Skattekontoret lager en eller to fiktive personnummere som alle som trenger det kan brukes til testing? Høres helt merkelig ut.

    Problemene oppstår hvis Skattekontoret kaller et personnummer for Kalle Krank, mens et annet register kaller det for, Kåre Kusma og et tredje for Geir Gonore. Det er ikke bare for Skattekontoret å "lage ett eller to fiktive personnummer". Når alle registerene gjør dette, uavhengig, så blir det bare en suppe, og det riktige blir til slutt bare å teste ende til ende på reelle personnumer og navn. Man kan løse det, men da må det et overordnet statlig initiativ til, og ikke quickfixer med å mekke "ett eller to fiktive personnummer" på ett sted...

    Norsk Helsenett har definert en rekke test-pasienter som skal benyttes ved f.eks. akseptansetest.

    https://www.nhn.no/media/2040/testaktorer-v44.pdf

     

    Her finner du:

    Roland Gundersen

    Finn Dottno

    Gry Telokk

    Line Danser

    Folke Danser

    Andine And

    Sørve vån Æss

    Fred Påjord

    Lurén Drëyer

    Harrŷ Händel

    Salve Johaug

    Ågot Abanen

    Trine Faktor

    Stina Gryhn

    Sølvi Normalbakke

    Unni Bente Stedet

    Mari Høna

    Gro Tesk

    Pia Nobar

    Ogida Meyen

    Stein Alive

    Kjell R. Lemmen

    Vegar Beider

    • Liker 2
  2. Med tanke på at mange, veldig mange, spill overhode ikke leverer eller lever opp til bildet som er tegnet fra utvikler burde det faktisk ilegges et lovverk om at du har angrefrist innenfor feks 60 ETTER at du har startet spillet. Hvor mange mennesker rundt om sitter ikke med flere spill til 500 lappen som overhode ikke leverte det som ble lovet? Idag er det for lett for utviklere å skryte et spill til værs, for så å ende opp med 6 mnd fiksing før spillet faktisk er spillende. I mellomtiden er du 500 kr fattigere. Hele bransjen trenger kraftig opprydding og et lovverk som setter rettigheter til oss gamere, ikke bare de som selger spill.

     

    På en måte er jeg enig, men...

     

    Jeg dro på Kino forleden og så en film som overhode ikke leverte det jeg hadde blitt lovet. Jeg ble ca 120 kr fattigere, men fikk ikke benyttet meg av noen angrefrist her.

     

    En annen ting er spill der du ikke engang er ferdig med tutorialen etter en time, eller spill som kanskje bare varer en time...

     

    Jeg tror en gjeninføring av demo-versjoner hadde vært en bedre løsning, men tror kanskje ikke det er helt gjennomførbart å pålegge det via lov...

×
×
  • Opprett ny...