Gå til innhold

olejohan

Medlemmer
  • Innlegg

    924
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olejohan

  1. Hei. Eg har ein Sony Eriksson K700i og ein kabel som går til USB porten til min datamaskin. Eg klarer og kopiere musikk, bilde, videoer og layouter.

     

    Spørsmålet er korleis eg kan kopiere meldingane som er motatt på SMS inn til min datamaskin?

     

    Joysticken er nesten deffekt og må ha sikkerhetskopi av meldingane før eg sender den på service på grunn av er bruker den i jobb samenheng og står en del viktig informasjon som eg har motatt på sms.

     

    Takk på forhand.

  2. Hei.

     

    Eg holder på og bygge noko og har eit problem med ein spenningsforsterker. Den skal forsterke spenningen som kommer inn med x2. So viss eg har 15V inn får eg 30V ut. Drivspenningen er 40V DC. Det må vere ein BD139 Transistor og noken motstanda. Alt er snakk om likestraum og det er ein liten straum.

     

    Probleme mitt er korleis beregne dissa motstandane so den forsterker med 2? Noken som har skjema med verdi på noke sant?

     

    Ole-Johan

  3. Om du skal ha 12v til og "aktivere" rele`et skulle det gå fint. Du kan kjøyre 230v gjennom eit 12v rele, men det varierer fra rele til rele. Du trenger eit 12v rele og det fåt du kjøpt alle plassa. Clasohlson eller Elfa foreksempel.

     

    Om du bare skal slutte stryrestraumkretsen til vinsjen går det fint med rele. Men er det motoren ville eg sjekka merkestraumen på den. Kor mange amper er den? Da vil du finne ut om du trenger kontaktor eller rele. Men siden det er biltema skulle rele holde lenge!

     

    Ole-Johan

  4. Hei. Eg holder på og bygge ei strømforsyning som transformerer 12VDC til 40VDC. Eg likeretter spenningen og hakker den opp til ein høgre frekvens som er sirka 25KHZ. No er problemet att eg får opp spenningen men får ingen strøm, det er akkurat nok til og lade sakte opp ein kondensator på 2200 micro farad.

     

    Trafoen har eg vikla sjølv men den er muligens feil, har prøvde litt forsjellig. Det kan også vere andre feil.

     

    Vikla på ringkjerne trafo med 0,5mm tråd, prøve også med 1mm.

     

    Her er skjemaet eg bygger etter.

     

    Der er mye strøm på primersida og viklingane på trafoen.

     

    Har noken peiling på koffor eg får bare spenning og ikkje strøm?

     

    MVH Ole-Johan.

    skjema.bmp

  5. For noen år siden laget eg ein utløyser som fungerte veldig bra. Den var festa til døra og ei sirene.

     

    Det er laga med fantasi og du skulle ha alle delane heime.

     

    Det er ein pappbit som er bretta slik den ligger dobbelt. So fester du aluminiumsfole ront på innsiden. So har du eit strekk eller to runt slik pappen blir trekt sammen og du får kontakt mellom aluminiumsfoliene på begge sider av pappbiten. So fester du ledninger i pappbiten og den må gå til sentralen. So tar du ein pappbit mellom foliane so skiller sidene og da går ikje strømmen gjennom. So fester du et tau i papp-biten som liggger mellom og fester den til døra foreksempel. Når døra opnes blir biten dratt ut og pappen trekker seg sammen og det blir kontakt mylla folien på begge sider.

     

    HAr lagt ved eit raskt bilde.

     

    Ole-Johan

    post-112-1123795393_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...