Gå til innhold

RVXFDT2C

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RVXFDT2C

  1. "I K1-dokumentet fra 2017 er det også antydet «redundans» for å redusere sannsynligheten for brann i maskinrom. «Redundans» må omfatte brannsikring mellom hovedmotorene (dersom det er flere).

    Store motorer er ikke «selvdrevne», men må understøttes av separate, elektrisk drevne kjøle-, smøre-, turbo- og luftpumper. Undersystemene (som ofte er felles) må derfor også være redundante og brannsikret. "

     

    Nå må alle nye cruiseskip lenger enn 120m bygges etter den nye Safe Return To Port ( https://www.wartsila.com/encyclopedia/term/safe-return-to-port-(srtp)) forskriften i SOLAS II-2 Reg 21. Dette betyt at de vil klare å gå ut av tunnelen for egen maskin etter eksplosjonsartet brann i et maskinrom. Dette gjelder selvfølgelig ikke de gamle hurtigruteskipene som seiler nå, men disse vil utfases etterhvert. Dette gjelder uansett fremdriftsmåte, som batteri og gass som nevnes i artikkelen.

     

    Disse reglene gjelder ikke for skip som ikke frakter passasjerer, men der er konsekvensene av en brann mindre og det vil være mindre folk som trengs å evakueres.

  2. Elektrisk drift av skip og båter ( enten det er batteri-elektrisk eller Hydrogen-elektrisk) vil antagelig gi betydelig lavere støy både for betjening og passasjerer,  fra fiskebåter til cruise-skip.

    Dette må  det vel legges  stor vekt på, antar jeg.

    Men hvor stor støy og vibrasjonsredusering blir dette?  Noen som har hatt en opplevelse/erfaring?

     

    For besetning blir det som en annen verden, med mye mindre støyete arbeidsplass, mindre vedlikeholdsarbeid og alt i alt bedre arbeidsmiljø.

     

    For å være helt ærlig tror jeg ikke passasjerer vil merke noe. S vidt jeg har forstått kommer hovedkomponentene til vibrasjoner ombord på skip fra propellene, og siden passasjerkabinene gjerne er flere dekk over maskinrommet på store cruiseskip er støy fra hovedmaskineri ikke noe stort problem for passasjerer på moderne skip. Kilde(har jobbet flere månder på nye cruiseskip, og kjenner noen som jobber med beregninger av vibrasjon). På mindre skip vil det selvfølgelig har mer å si for passasjerene også!

×
×
  • Opprett ny...