Gå til innhold

Alexander Brorson Olsen

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Alexander Brorson Olsen

  1.  

    Blir stadig fascinert over kommentarfeltet når det blir gitt ut karakteren 10 av 10. Dette gjelder jo ikke bare mobiltelefoner, men også TV-er, spill osv... Det kommer alltid hundreogførti kommentarer som forteller at 10 av 10 = Perfekt.

     

    Gang på gang så har jo Tek.no påpekt at 10 av 10 ikke nødvendigvis betyr perfekt. Akkurat som du ikke trenger å få absolutt alt rett på en prøve for å ende opp med karakter 6. Karakteren er en totalvurdering av produktet, og et produkt kan fint score maksimalt til tross for at den ikke nødvendigvis er 100% perfekt.

     

    At folk klarer å blank overse dette hver bidige gang Tek.no gir et produkt toppkarakter er jo helt utrolig... Det verste er at folk fortsetter å kommentere og klage på 10 av 10 = Perfekt selv etter flere har påpekt hvordan dette faktisk fungerer flere ganger i kommentartråden allerede...

    Jeg tror mest det er viljen som er problemet her. Når folk ser et resultat de ikke liker, som er en garanti i en test av en Galaxy eller iPhone, så vil de uansett finne noe å kritisere testen for. En måte å si at testen ikke gir mening, resultatet ikke gir mening.

     

    Så tek.no kan forklare, andre kan forklare, hva det betyr med karakteren, plusser, minus. De kan endre systemet helt, og bare ta vekk alt på minussiden, men folk vil fortsatt klare å lage en grunn. Det er egentlig håpløst. 

     

    Felles for alle slike innlegg er uansett at ingen av kommentarene som mener den ikke fortjener 10/10 har en god grunn til at den ikke skal ha 10/10. Det er bare masse personlige meninger og oppdiktet fakta og slikt. Og hvordan skal du noen gang overbevise noen som dikter opp fakta for å vise at iPhone er "dårlig" at iPhone X fortjener 10/10?

     

    Folk tar uansett dette greiene alt for seriøst. Karakterer i enden av tester er fordi mennesker vil ha et tall på slutten. Men hvis du virkelig vil finne ut om telefonen er for deg eller ikke, så leser du teksten og former din egen mening basert på teksten. Karakteren er bare et ledetall og er essensielt  hva tester synes om produktet. Så når du leser testen finner du kanskje en ting som gjør den ikke så bra for deg, og noe annet bedre. Eller at du er helt enig. Men jeg tror ikke folk som klager over karakteren leser testen. De har jo bestemt seg på forhånd før testen kom ut hva karakter den fortjener. Så det er bare å skrolle ned til karakter og pluss/minus liste uten å lese noe som helst.........

     

    Uansett er det visstnok ingen som har fått med seg at det faktisk er 11/10 som er perfekt.... :p

    Burden of proof buddy, burden of proof. Educate yourself.

    • Liker 1
  2. Latterlig at folk ønsker trekk på terningen pga høg pris. Om DU har dårlig økonomi, betyr ikkje det at telefonen er dårlig. Pris er meget subjektivt og har ikkje noe direkte med telefon/kvaliteten å gjøre.

    Om ein milliærdær åpner testen og ser etter 10/10 telefon, men får ikkje iphone med seg, fordi den "fikk trekk frå prisen"...? You get the point.

     

    lul, performance/buck pleier alltid å ha innvirkning på rating i tek, og ingenting er 10/10, men hadde nevnte milliardær søkt etter 10/10 telefon på tek hadde han fått opp et par hundre stykk :))

  3. Salvesen: Dette med ansiktslåser varierer litt - og jeg har selv satt opp S8 og Note flere ganger. På sitt beste er ansiktslåsen drivende kjapp - men utsatt for svak belysning, og det skal ikke så veldig svak belysning til heller. På sitt verste er det veldig 50/50 om den tar. Du kan si det avhenger litt av utgangspunktbildet man har tatt - men samtidig - det iPhone gjør er å stadig legge til informasjon til det bildet, så du vil i praksis unngå slikt trøbbel. Og i tillegg virker den både når det er lyst (når Samsungs ansiktslås virker) og når det er mørkt (når Samsungs irislås virker). Hadde Samsungs løsning kunnet veksle mellom disse hadde den vært vesentlig kvassere.

     

    Soseks: Hvis du ser på testarkivet vårt tror jeg du skal lete en stund bakover i tid før den første tiern dukker opp, altså. Men på sett og vis kan jeg kanskje forstå inntrykket litt - for det er høye karakterer i fleng omtrent hver vår og hver høst - altså i lanseringssesongen. Da kommer det et knippe toppmodeller på rad og rekke, og når ting koster over 6000 kroner er de veldig sjelden virkelig dårlige. Så da får vi ganske mange mellom 7 og 9 på skalaen.

     

    Men dette er fortsatt (såvidt jeg kan erindre) årets aller første mobil-tier :)

     

    Tror tingen er at man egentlig burde holde seg veldig unna å bruke en 10/10 score da dette egentlig tilsvarer et perfekt, ikkeeksisterende produkt uten feil, og som aldri vill bli forbigått. I det minste burde den holde disse kravene under en mindre streng tidsramme og helst kanskje være litt banebrytende. Og når man kan lage en liste med ting som trekker den ned kvalifiserer iPhone X på ingen måte for denne ratingen. Det gjør stort sett ingen.

×
×
  • Opprett ny...