Gå til innhold

ChrM

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ChrM

  1. Hei

    Under en kjøretur sist uke fikk jeg feilmelding på min 2011 BMW x3 2.0D. (Drivetrain error...)

     

    Vi kjører jevnlig Hitratunnelen. Der bremser vi med automatgiret (M3) og jeg har lagt merke til at temperaturen i motoren synker drastisk på vei ned (-280 meter). Kan dette over tid skade turboen eller andre deler av motoren?

    Det var under en slik tur feilmelding kom. Kan evt bremsinga m temperaturfall ha gitt en falsk feilmelding?

     

    Mvh Christian

  2. Takk for svar.

    Jeg trodde jeg måtte konvertere fra mp4 til avi før jeg beynte å redigere, fordi avi er mer "redigerbart". Årsaken til at jeg tror det er at steg en når du jobber i cineform er å konvertere format...deretter redigerer du videoen. Ser ut som konvertering skjer først når jeg importerer til movie maker også.

     

    Det jeg lurte på er om det finnes eksterne grafikk-kort (eller tilsvarende) som har hw dekoding av video, og dermed er betydelig raskere enn laptopen. Pinnacle selger jo noen "dongler" sammen med redigerings-sw. Hva er det disse gjør da?

     

    mvh

    C

  3. Hei

    Har såvidt begynt å redigere filmer fra mitt Gopro BE kamera, og dette er jo morsomt :)

    Har en ny bærbar fra Lenovo (T430S?), 64 bit m Win7 og ssid disk, men steget med konvertering fra mp4 til avi går utrooooolig trægt. Flere minutter på en liten snutt film (30s)

     

    Har et par spørsmål:

     

    Hvor fort går dette på en anstendig stasjonær som er satt opp for jobben (da snakker jeg ikke proff-oppsett, men noe en vanlig hobby-bruker godt kan ha)

     

    Hvordan kan jeg speede opp uten å kjøpe en ny pc? SW eller HW?

     

    Om svaret er ekstern hw (ser det finnes bokser du kobler til for å redigere video, antar det er et slagt eksternt skjermkort?), hva anbefales å kjøpe?

     

    Bruker bare movie maker foreløpig.

     

    mvh

    Chr

  4. Hei

    Jeg har en 5720 pvr fra Canal Digital (kabel), men jeg har ikke internett via kabelen. Nå vil jeg koble boksen til internett. Jeg har en vanlig trådløs ruter (kombinert modem/trådløs ruter) fra Telenor og internett via telefonkabelen.

    For å slippe flere kabler vil jeg sette en trådløse dings (access punkt?) i hylla bak noen bøker, slik at denne kan "snakke" med trådløsruteren og sende signalet videre til pvr-en via en kabel.

     

    Kan jeg enkelt bruke min gamle trådløsruter til dette? Asus wl500-g (enkelt=uten modifisering)

    Om ikke det er mulig, hvilken "dings" anbefales å kjøpe? Enkelt, greit og rimelig....

     

    Noe spesielt jeg må kjenne til for oppsett? Vil jeg få tilgang til GO og wimp osv på denne måten, samt kunne fjernstyre pvr-en?

     

    mvh

    Chr Meland

  5. Hei

     

    Jeg har et kamera i dag jeg er meget godt fornøyd med, det er Olympus UZ 750.

     

    Har lyst på et noe midnre kamera, til å ha med i situasjoner der jeg synes 750 blir for stort.

     

    Vil selvsagt ha "alt", men om jeg legger vekt på følgende:

     

    Gode bilder

    Batterikapasitet

    Mulighet til å kjøpe kamerafelle

    Mulighet til undervannshus, ikke for kostbart

    (batterikapasitet)

     

    Hva anbefaler dere da?

     

    Jeg er lidenskapelig forsker av alt som skjer rundt meg, og jeg har både hage og hytte med dyreliv. Har sett bruk av kamerafeller på tv, og det ser spennende ut. Er det noen som har erfaring med disse? Hva koster de, og hvor kan man kjøpe en?

     

    mvh

     

    Chr M

  6. Hei

     

    Jeg hadde et FX7 som falt i bakken, og da måtte objektivet skiftes. Det koster 2800, så da kjøper jeg heller et nytt. Kan du anbefale en arvtaker til 2500-3500 kr? Jeg har allerede et Olympus UZ-750 m 10x zoom, slik at det er et lite og hendig "innekamera" jeg er på jakt etter. Pent hus, stor skjerm, gode bilder og brukbar batterikapasitet vektlegges. Fint om det bruker SD-kort, da sparer jeg meg de pengene :-)

     

    Takk for hjelp :-)

     

    Chr

  7. Hei

     

    Jeg har et Lumix fx-7 som falt i bakken i går. Linsa fikk seg en kakk, slik at den satt skjevt i huset. Jeg klarte å rette den opp, men når jeg slår på kameraet blir jeg bedt om å sla åv og på igjen, og linsa trekkes ikke inn i huset.

     

    1: Er det noe håp for reparasjon?

    2: Vil forsikring dekke dette? Reise? Innbo? Datteren min brukte kameraet da et barn dultet borti henne slik at hun mistet det i bakken.

     

    mvh

     

    Chr M

  8. Hvis man får noen til å kjøpe den gjennom jobben, sparer man ca 40%.

    Dvs. den koster 5400kr i praksis.

    Tror dinside.no hadde en artikkel om dette. Si ifra og jeg kan prøve å finne linken.

     

     

    Noen som vet hvor støyen kommer fra? Pappa kjøper denne og jeg tror jeg kunne tenke meg å støydempe den litt.

    en hvem som helst bedrift?`

     

    fattern har egen bedrift, kan det da bli billigere?

     

    EDIT: kan du prøve å finne linken hvis det er tilfelle?:p

    Hjemmepc-ordning, hvis firmaet står som eier, og faren din låner den, kan det gjøres på en slik måte at faren din trekkes i bruttolønn (dvs. før skatt) og med fradrag av 14,1% arb.giveravgift, uten at det koster firmaet ei krone. (dvs. faren din trekkes det som er den reelle utgiften for firmaet) Han vil da betale 46-48% av kostpris, avh. av hvilken rente firmaet beregner seg. (forutsetter at han tjener så mye at han har toppskatt) Min arb.giver har en slik ordning, og det er jeg som har gjort beregningene av hva den enkelte skal betale. Fordelen for oss er at det er billigere enn "tradisjonell" hjemme-pc ordning, og at vi står fritt til å handle der vi vil

  9. i oslo har de den stort sett over alt.. spiderman, ebgames, elkjøp, spaceworld, expert, siba. Og bor du ikke i oslo kan du bestille den fra sibas hjemmesider! :)

    Det er mulig du har rett, men jeg finner ikke spor av den på noen av websidene, med unntak av spaceworld, som melder at den er utsolgt...

  10. Hei

    Prøver dette i desperasjon. Besteforeldrene har kjøpt PlayStation Singstar til døtrene mine, og det var meninga at jeg skulle kjøre PS2 (den nye, lille utgaven) -men den er jo som sunket i jorden....er det noen plass jeg kan få tak i en før julaften kl 18:13, ca? :cry: Jeg bor i Tronheim, og er i Oslo mandag ettermiddag, så begge disse byene er aktuelle.

     

    Her har du virkelig sjansen til å gjøre en god gjerning på linje med fred på jord osv... :roll:

     

    Blir litt stusselig med bilde av PS2 i en konvolutt, det blir liksom så lite schwong over singstar-konkurransen da...

     

    Chr

     

    -og om du vet om en butikk med kun få igjen...send en PM :-)

     

    EDIT: Hva koster den, i "vanlige" butikker, og hva er bra nettpris? Ser at den "gamle" PS2 koster 1495 på Maxi i Tronhiem, med 2 spill...

  11. Engelsk manual:

     

    iht til pakken, altså hva produsenten sender ut med den artikkeltypen. I de fleste tilfeller vil det si papirmanual, men jeg har vært borte i enkelttilfeller hvor produsenten kun har lagt ved en cdrom. Da mener jeg produsent som de som faktisk lager produktene. Dersom de kun tilbyr manual på cdrom, er det lite vi kan gjøre med det. Og jeg understreker at dette har jeg opplevd et par ganger, og da mener jeg et par ganger.

     

    Så får å svare på spørsmålet ditt, nei ikke slik at noen skal behøve å printe ut 103 A4 sider for å kunne lese en engelsk manual.

    Da antar jeg at det skyldes en beklagelig feil da jeg og en kollega fikk våre 2 stk Panasonic FX7 (det fulgte med 4 trykte manualer, men ikke engelsk) og jeg etterlyste manual og fikk tilsendt kun en cd...ettersom manualen finnes i tryket form på tysk, fransk, italiensk og nederlandsk, finnes den sikkert på engelsk også. Jeg vil gjerne ha 2 stk.

  12. <snip> Engelsk manual skal følge med, men dersom det mot formodning ikke gjør det, skal dette selvfølgelig ettersendes. Du kan godt PM'eme meg med kundenummer, bestillingsnummer og epos-adressen din, så kan jeg ta en titt på dette selv

    <snip>

    Du kan kanskje utdype hva du mener med engelsk manual? Mener du at dere vil ettersende en trykket (papir) manual, eller at dere vil sende ei fil som kjøperen må printe ut selv, slik at han blir den lykkelige eier av 107 løse a4-sider....?

  13. Fikk nettopp mitt Panasonic FX7 fra Nomatica, kjapt og greit. De har en fantastisk lav pris på kameraet, omtrent 1000 lavere enn nærmeste konkurrent, er det ikke?

     

    Anbefaler IKKE kjøpt av pakkeløsning med veske, veska er ok nok den, men til et kamera som er 3x så stort...

     

    Engelsk manual fulgte ikke med, men ser de lover å ettersende det, så da ordner det seg nok. Såpass tåler jeg for 1000 kr spart...

  14. Du kan ha en optisk, en coax, en som enten er 5.1 eller 3xStereo (en egen bryter lar deg velge mellom de to alternativene) I tillegg en stereo på sida av kontrollen. Går bra med en splitter på coax også, så lenge det ikke kommer lyd i begge. Alle tilkoblinger er på kontrollen, jeg hadde gjerne sett at det gikk an å koble til bak på sub-en, i hvertfall noen.

     

    Den har en egen "boost" mode, om du spiller noe med veldig lavt lyd-niva. Da vrir du volum-kontrollen endel videre forbi fullt, og den stiller seg i boost1/boost2 osv.. de passer på å fortelle at garantien ikke dekker misbruk av denne funksjonen :-)

     

    Det er ikke mulig å skru opp høytalerne. Jeg har det med å ha lyst til å titte inni alt mulig :-)

     

    7,5m ledning til satelittene bak.

     

    Chr

  15. Hei

    Skal kjøpe et lite, stilig kamera, i klassen inntil 150g (helst mindre)

     

    Vil ha optisk zoom (ca 3x), brukbar batterilevetid, ok bilder til albumbruk, helst video m lyd (ikke veldig viktig), god design

     

    Trodde jeg hade snevret inn søket, men så leste jeg om Panasonic fx2, Sony T..., ser at Casio har noen fine, Canon....

     

    Så: Hva er det som går for å være det beste valget akkurat nå, i prisklassen rundt 2500-3500? Blir sprø av å lete, og har problemer med å bestemme meg :-)

     

    EDIT: Glemte å si at det ikke bør være for tregt. Bruksområde er stort sett innendørs. Har annet kamera til turer osv

     

    Christian

  16. Hei

     

    Vurderer å selge mitt kamera som ble kjøpt i sept 2001. Det kostet da ca 13' i Norge. Selges med Sony bag og ekstra batteri (større enn originalt), denne pakken kostet ca 1000,-

     

    Kameraet er brukt ca 30-40 timer, har ingen skader, batteriene fungerer utmerket.

     

    Her er en link til kameraet for de som ikke kjenner det

    http://www.sel.sony.com/SEL/consumer/ss5/p...s/dcr-pc9.shtml

     

    Det har det meste, inkl dv og av inn/ut, touch-skjerm, vga oppløsning på stillbildene, memorystick, en haug m digitale funksjoner, god nattmodus, fjernkontroll, Carl Zeiss 10x zoom, 120x dig. zoom....

     

    Broren min har et nytt Canon-kamera, og vi mener begge at mitt Sony tar bedre film, med mindre motorstøy, selv om hans selvsagt har bedre oppløsning til stillbilder.

     

    Noen forslag til pris? Eller noen interesserte, kanskje? :-)

     

    C

  17. Hei

     

    Har 2 pc-er hjemme, begge på trådløst nett mot internett.

     

    PC1 er bærbar, medlem av jobbens domene, win xp pro.

     

    PC2 er stasjonær, skal stå med printer tilkoblet og har win xp home.

     

    Jeg ønsker å nå den ene fra den andre (filer), begge veier, samt å kunne skrive ut fra den bærbare via den stasjonære som har printer tilkoblet. Helts trådløst, selvsagt, men evt. via firewire

     

    Hvordan får jeg til det? Jeg tror det byr på et problem at laptopen er tilknyttet jobb-domenet. Det er ikke en løsning å inkludere den stasjonære i jobb-domenet.

     

    mvh

     

    Chr

×
×
  • Opprett ny...