Gå til innhold

Gunnar Gangstø

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gunnar Gangstø

  1. Jeg var spent på hvem som stod bak BioCosmos da nyheten om etableringen dukket opp i media, og det var med stor glede jeg leste denne artikkelen av Steinar Thorvaldsen og såg kommentarene fra Asbjørn Lund. Det lover godt for det videre arbeidet på dette feltet.

     

    Det er mange mennesker, både fra intelligentsia og den gemene hop, som ser at enkelte vitenskapelige miljøer har malt seg inn i hjørner der videre søken etter sannheter må ofres for egen "faglig" overlevelse og bevaring av møysommelig oppbygde maktposisjoner som vitenskapens "hellige" voktere. Ikke ulikt posisjonen presteskapet hadde i kirken for 200 år siden da vitenskapsfolk som Darwin og filosofer som Nietzsche fikk det store flertallet med seg i kampen mot religionens "hellige" voktere.

     

    Hverken vitenskap eller religion ser ut til å kunne fjerne menneskets tendens til å se flisen i sin brors øye og samtidig ignorere bjelken i sitt eget. Likefullt trenger vi nok fortsatt begge deler for å videreutvikle samfunnet i en positiv og bærekraftig retning. Etter å ha lest denne artikkelen har jeg stor tillit til at BioCosmos er bevisst egne bjelker som må ut før en kan hjelpe andre med eventuelle fiser.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...