Gå til innhold

Svein_Jarle

Medlemmer
  • Innlegg

    2 194
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Svein_Jarle

  1. Ja det sier de alle....

     

    Det gjør de nok. Jeg skulle gjerne vært oftere innom, men restaurantene i Oslo ligger  stort sett litt keitete til uten bil. Blir oftere Burger King (men der får jeg naborabatt i tillegg, så det gjør ikke så mye).

     

    Men det var nok fastfood OT fra meg :-)

  2. Beklager mer OT, men selvbetjent McD som dere beskriver finnes flere steder på østlandet. Jeg er ikke ofte innom, men jeg har selv benyttet selvbetjent på McD E6 Gardermoen/Jessheim og Alna. Veldig praktisk!

  3. Finnes det noen her som er ansatt på Elkjøp e.l. og kan bekrefte at dere faktisk blir lært opp til å konsekvent prøve å lure kunden ved å snakke om utløpt garanti når noe skal tas på reklamasjon?

     

    Jeg arbeider i Elkjøp, ja, og må først bare påpeke, som signaturen min sier, at det jeg skriver ikke skrives som representant for selskapet.

     

    Nei, vi får absolutt ikke noen beskjed om å snakke bort fra reklamasjon. I motsetning til hva mange tror elsker vi faktisk reklamasjon! Det er helt topp når vi kan sende noe inn og få reklamert på det: går reklamasjonssaken gjennom får vi erstatning fra leverandøren, og kunden får gratis reparasjon, eller et helt nytt produkt som erstatning. Det er helt topp! 

     

    Vi sender gjerne produkter inn for å få reklamasjonssaken prøvd, men vi sier også gjerne fra dersom vi har erfaring med at liknende saker blir avvist. Det er enormt mye rare saker kunder ønsker å reklamere på. Vi tar ikke stilling til reklamasjonen lokalt, men gjør oppmerksom på at dersom verkstedet avviser saken, vil det kunne tilkomme et gebyr for å få varen tilbake om ingen feil blir funnet.

     

    Garanti/reklamasjon er det svært få som ikke kjenner forskjellen på, og svært mange tror at vi blir "skremt" til å strekke oss lengre dersom f.eks. forbrukerrådet blir nevnt. Det er ikke tilfellet: vi strekker oss alltid så langt vi kan. Vi prøver gjerne kundens sak mot leverandøren, og det hender vi selv tar kostnaden for reparasjon dersom vi opplever at vi møter døve ører hos verkstedet, men det er da som regel ikke noe vi må gjøre, men noe vi av og til gjør for å gjøre kunden fornøyd. Kundeservicen skal være på topp uansett!

  4. OK. Jeg skjønner. Men dersom jeg har en thunderbolt til hdmi-kabel liggende, kan jeg da bruke denne? Det ser ut som om de er ganske like.

     

    Ja, det bør fungere. I noen Thunderbolt-adaptre er det innebygget elektronikk for å konvertere signalet. Disse vil ikke fungere, men stort sett er det bare "branding". Folk har "glemt" miniDisplayPort etter at Thunderbolt gjorde sitt inntog. Kabelleverandørerne gjorde stort sett kun om på emballasjen, og lot produktet være uendret.  :)

  5. T-568B ser rett ut i begge ender. Har du kontrollert med kabeltester? De første gangene jeg skulle terminere selv gjorde jeg feilen å ikke dytte ledningene langt nok inn i nettverksskoa, så jeg krympet kontakten for langt frem, slik at lederne ikke kom i kontakt med kontaktene foran. Ta bilde av kontakten fra sida. Ledningene skal omtrent butte i foran.

    • Liker 1
  6. Er det Android du tenker på når du nevner hastighet?

     

    Jeg har en Sony med Android og det første jeg gjorde var å skru av alt av animasjoner osv. Etter det ble den veldig rask. Har heller ikke opplevd en gang enda, at den henger eller ikke fungerer som den skal.

     

    Alt styres av Android, men en god del ting kan ikke slås av. Jeg har stadig opplevd at input-valget ikke har fungert/fungert utrolig sakte, og fjernkontrollen har mistet blåtann-tilkoblingen helt sporadisk uten grunn. I tillegg er Android-appene (i.e. Netflix) stort sett gode, men plutselig krasjer hele OSet, og eneste løsning er å trekke ut stikkontakten.

  7. Jeg har 55" utgaven av Philipsen (55POS9002) og kan veldig godt skjønne at folk klager på hastigheten. Den har imidlertid blitt svært mye bedre etter noen oppdateringer, og i dag fremstår den som nokså kjapp og god. Ja, den henger seg opp sporadisk, men ikke så ofte at jeg synes det er et stort problem. Billedkvaliteten har jeg lite å si på. Min eneste anger er at jeg ikke ventet til 65" var tilgjengelig.

    • Liker 1
  8. MS Sjøkurs, ja. Ikke tidenes ventilasjon, men lugarene er så små at en liten flyttbar aircondition-enhet vil være veldig effektiv. Men det er ikke sikkert en AC er nødvendig; for mange vil det være nok i massevis med en vifte for å få litt luftsirkulasjon på lugaren.

    • Liker 1
  9. Hva betyr det at noe har bredere scanneflate? For, vi snakker ikke om størrelsen på det du faktisk scanner, ikke sant?

     

     

    Noe jeg bør tenke på da når jeg skal kikke? Skal stort sett scanne CD-cover, gamle bilder og diverse småting/ark. Skulle gjerne ha hatt noe som kan scanne LP-cover.. Finne slike?

     

     

    Scanneflaten handler om det effektivt utnyttede arealet av glassplata. Ved scanning av negativer tar, veldig enkelt forklart, V800 dobbelt så mange , fordi lysboksen i lokket er over dobbelt så bred. Ved reflektiv scanning (altså med lys kun fra under) utnyttes omtrent hele glassplata, og da gir scannerne omtrent samme resultat (selv om V800 i teorien har et lite hakk høyere oppløsning, men det er totalt ubrukelig for det meste. Brukes bare om du ønsker deg skikkelig store filer).

     

    LP-cover blir dessverre for store for de aller fleste scannere. Til det anbefaler jeg heller å bruke et fotoapparat, og sørge for at coveret er jevnt belyst. Det er scanning god som noe.

  10. Alt avhenger av hva du skal bruke scanneren til. Veldig enkelt forklart er v800 og v600 samme type scanner, nemlig fotoscanner med lys i lokket for gjennomlysing av film og transparenter. V800 har dobbelt så bred scanneflate for gjennomlysing som v600, og støtter i tillegg utstyr for såkalt våtscanning.

    Dersom du skal scanne dokumenter eller papirfoto i A4-størrelse eller mindre, vil de fleste rimeligere (og flatere) scannere enn disse være mer en gode nok.

  11.  

    Jeg har ingen problemer med grafikken; grafikken i F4 var god nok i massevis. Kan fint brukes på nytt i mine øyne. Med HD-textures nedlastet kommer jeg ikke umiddelbart på noe spill jeg synes har sett bedre ut.

     

    Men byggespill er jeg lite gira på. Bygginga gjorde jeg i F4 bare på trass, for å få troféene. Nei, jeg håper det er som New Vegas: en ny, GOD story med utgangspunkt i gjenbruk av F4-teknologien (for å få det fort på markedet).

    Grafikken er ikke problemet. Spillmotoren i seg selv er det.

     

     

    Ah, jeg misforstod litt :)

     

    Creation Engine har jeg ikke problemer med i seg selv. Klarer ikke helt se hvorfor det antas at den er utdatert. Kodebasen er gammel, men den moderniseres kontinuerlig. Så lenge Bethesda holder koden ryddig og fin, kan den brukes i mange år til. Gamebryos store problem, så vidt jeg husker, var mangel på vedlikehold og kodeopprydding underveis, og jeg tror nok Bethesda har vært flinkere til å holde CE ryddigere denne gangen, mtp at den har holdt seg i to store konsollgenerasjoner nå.

  12. Jeg har ingen problemer med grafikken; grafikken i F4 var god nok i massevis. Kan fint brukes på nytt i mine øyne. Med HD-textures nedlastet kommer jeg ikke umiddelbart på noe spill jeg synes har sett bedre ut.

    Men byggespill er jeg lite gira på. Bygginga gjorde jeg i F4 bare på trass, for å få troféene. Nei, jeg håper det er som New Vegas: en ny, GOD story med utgangspunkt i gjenbruk av F4-teknologien (for å få det fort på markedet).

    • Liker 3
  13. Nå vil jeg si at dersom man fokuserer på teknisk billedkvalitet har man bomma på målet, i nesten samtlige konkurranser. Når alt kommer til alt, betyr billedkvalitet svært, svært lite. Alt handler om følelsen bildet formidler, og følelsene kan være langt sterkere og bedre i et uklart mobilbilde enn i et sylskapt bilde tatt med det dyreste utstyret.

    • Liker 2
  14. Artig med folk som klager på at det kommer så mange superheltfilmer når det bare er snakk om 5-6 i året. Det tilsvarer én annenhver måned og det er ingenting i forhold til de fleste andre sjangre. Sammenlign det med 50-tallet da det kunne komme over 100 westerns i året. Hvis man ikke liker dem er det jo bare å ikke se dem, og det blir for dumt å rakke ned på filmene og tro at man er overlegen fordi man ikke liker dem.

     

    "Problemet" jeg har med mengden superheltfilmer er at de er altoverskyggende, og er alt folk snakker om i lang, lang tid, og så kommer det plutselig en ny film av samme kaliber som tar over stafettpinnen. Det er så vanvittig mye store og gode filmer som kommer, og det er knapt noen å samtale med om dem, for "folk flest" har blitt dratt i superheltdragsuget. En stor superheltfilm i året er helt topp, for da hadde det vært en happening, og andre typer filmer kunne kanskje blitt trukket frem blant den gemene hop resten av året.

     

    Det er litt gjengs hvert år før de store prisutdelingene. Folk er "enstemmige" om at de nominerte filmene stort sett er noe dritt, og at prisutdelingene overser kvalitetsfilmene. For alt de har sett siste filmår er gjerne MCU...

    • Liker 1
  15. Spot on. Det er meningsløst å oversette ord for ord; det er betydningen som må formidles. Jeg ser i fan-oversettelser at personen som har oversatt ikke har forstått hva ord og uttrykk betyr i ulike sammenhenger.

     

    Jeg kom til å tenke på filmen "What's Eating Gilbert Grape". Denne fikk norsk tittel "Hva er det med Gilbert Grape". Når jeg gikk på ungdomsskolen var det noen som mente tittelen var dårlig oversatt, og at den heller burde vært oversatt med "Hva spiser Gilbert Grape"...

    • Liker 2
  16. Jeg vil tro det er ny Playbar. Den nåværende er kjempefin, men den styres enten ved app eller fjernsynets IR-kontroll. Mange nyere fjernsyn kommer med blåtann-kontroller, som ikke kan styre Playbar, og da gir det mening å oppgradere den. Med HDMI kan den og få støtte for mer avanserte lydformater, så jeg tipper vi for første gang kan se en skikkelig trådløs Surround-løsning fra Sonos her.

×
×
  • Opprett ny...