Gå til innhold

urky

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av urky

  1. takker : )

    de første cdromene og brennerne jeg hadde var dog ustabile ..sant det. feilbrenning har jeg ikke sett på tiår

    Det henger nok igjen til meg også da jeg kjøpte mitt første cdrom drev i 92. doublespin nec cartridge som den gang kosta meg 5og en halv lapper - og det bare var et spill ute på cd (7th guest) .... herrejemini hva var det jeg tenkte på : p først ute i gata iallefall .. lattis : p

  2. takk for alle tips

    fikk til eac , takk for det spock.

    har også fått prøvd dbpoweramp belfa - til bruket mitt kommer jeg nok til å kaste penger etter de.

    Likte virkelig hvor enkel den var. kan jeg spørre hva slags "ripping method" du/dere bruker og lesehastighet . så ut som den leste i full fres iforhold til default på eac hos meg . (Virket generelt kjappere i converteringen også) jeg har bare prøvd burst enda.

  3. isåfall er det absolutt interesant. så lenge det fins noe som kan kjøre itunes eller plex fra server som nevnt over.

    For å spørre om noe annet . ser at både forsterkern og bluerayspillern støtter dlna. noen som har erfaring

    med å kjøre dlna server til dette bruket ? noe downside der? (skjønner at jeg ikke får stort annet enn en liste å velge fra når det kommer til eyecandy - men når alt kommer til alt er det lyden jeg er interesert i , "trenger" ikke all verdens info)

     

    ..plager folket godt her nå : p

  4. Høres ut som jeg går for flac.

     

    "Å bruke en NAS er en grei løsning, men en NAS er en ekstra boks som du kanskje ikke behøver.  Jo enklere, jo bedre."

     

    sant det men kjører jeg fra rasp'en f.eks trenger jeg i alle fall lagring siden jeg i utgangspunktet der kun kjører os fra et minnekort.

    Nå har jeg riktignok bare ekstern disk liggende for formålet før en eventuell nas men er det noen her som har vært borti skytjenester for dette ? Altså si 600gb som nevnt musikk med flac  : p

    jeg betaler jo f.eks uansett for 1 tb lagring på OneDrive gjennom officepakken som jeg ikke bruker, vil dette funke bra eller vil de slette det viss jeg hiver det inn der pga copyright ? OneDrive AddOns har jeg til det meste jeg har i huset. (tenker bare høyt her nå : p har kun brukt OneDrive til småplukk ...)

    (kan sikkert lete opp dette selv og prøve men viss noen her allerede bruker slike tjenester hadde det vært gøy å høre om det funker bra til musikk, spesielt hastighetsmessig)

  5. Heisan. takker alle for svar. :)

     

    Da er jeg tydeligvis ikke alene om dette her : p Det med remasters fikk meg også til å tenke. i Huet mitt har jeg alltid trodd de har "for det meste" mikset lydsporet til det bedre ved handel men opplevelsen har ofte ikke vært sånn i det hele tatt. selv med et middels anlegg ... begynte å lese litt rundt dette jeg også da metallicas forrige album kom ut å fikk sånn pes (joda jeg hører på mye rart..) så det ligger nok mye her ja.

     

    flac vs apple lossless/alac - er dette sånn hippsomhapp eller ? tar de fleste mediespillerne idag begge deler greit ?

    (nå må sies at jeg har itunes langt nedi vrangstrupen fra år tilbake når ipod var tingen .. liker bare ikke det programmet men mulig det er bedre i dag - så lenge det ikke er låst til det for avspilling? (i huset har vi apple tv3 og ipod2 så er litt akterutseilt på eplefronten)

     

    foobar - fins denne for kodi/android også ? har ikke lett i skrivende stund men likte looken på den - er det med flere skins også ?

    (evt har den et enklere gui mot tv f.eks med litt mindre info om man vil ?)

    lurte på om denne hadde funket med raspberryen ..

    Viss jeg kobler denne inn på forsterker med optisk/hdmi vil jeg vel også bruke dac'en i forsterkern min antar jeg ? med lossless fil da skulle jeg vel være nokså nær cd-en min ? eller vil andre komponenter i raspberrien forringe dette før den kommer dit ?

    spør sikkert om mye dumt her ... : p Ser jo at første kommenterer har alt investert i dac sannsynligvis pga dette . eller er det mest for å få grei kvalitet på trådløs streaming ? Ser jo ut som en god dac koster en del spenn. Bluesound node 2 fikk jeg også prøvd i fjor. artig greie , selv om den hadde vært for svak for anlegget mitt :)

     

    Kjøper ikke så mange cder lenger , kun eldre ting som ikke fins eller er gitt ut på vinyl. (og mye på 90 tallet kom ikke ut på plater heller av det jeg hører på)

    joda - passerte 40 her om dagen og fant ut at jeg skulle tilbake til memory lane og kjøpte platespiller. kjøper nå ny musikk på vinyl.Jeg pelma selv ut plater til fordel mot cd på 90 tallet hvilket irriterer meg litt idag : p jeg liker cder og men som sagt eter de opp litt for stor plass nå. (platesamlinga er bare i startfasen) Og komforten med å trykke på spotify vs løfte ræva fra sofaen for å sette på cd gjør at mye bare blir liggende oppi hylla der å samle støv : p men det var det med forskjellene da, og alt som ikke fins der - derfor kom denne tanken i gang.

     

    liten sidetrack @mrspock - ser du liker pink Floyd .. har du fått med deg Brit Floyd som turnerer land og strand her i landet hvert år ?

  6. Hei , håper på noen tips fra folket.

    håper jeg poster i riktig kategori.

     

    Sitter med en ide om å ta min nå noe for store cdsamling (si 1000stk) å rippe disse til en nas disk e.l

    jeg sitter med et noe eldre men godt (i mine ører) stereoanlegg. jeg har og bruker spotify en del MEN

    viss jeg hører på mine cder vs spotify (via ipad/appletv hdmi eller fra pc med analog kabel) hører jeg god forskjell på kavalitet på veldig mye. Det jeg lurer på er :

    -Kan jeg få bedre deal med å ta bryet med å rippe de å spille de av på en annen mediaspiller?

    jeg har også en del cder som ikke fins på spotify,tidahl etc og de begynner å ete opp en masse plass i stua. så ..

    -Hvilket format bør jeg rippe til ? flacc ? annet ? er litt grønn ang forskjellige lossless format

    -noen tips om kvalitet,pris og bruk av annen dac itillegg ? her er jeg helt grønn..

    -tips om nas disk størrelser,støy . hvordan er disse kontra bare en ekstern disk til dette bruket.

     

    jeg har fra før en eldre wdtv live , appletv (gen3) og en raspberry pi b+ med kodi stående.(mot en ekstern 2tb wd disk)

    Er det noe av dette jeg kan bruke og hvilke mediespillere på kodi er kurrante og bruke i denne sammenhengen. altså til avspilling av musikk. (gjerne med online bildearkiv viss det fins)? vil helst ikke ha en NY pc med vifte stående å surre viss jeg ikke MÅ, derfor jeg spør .. Det jeg sannsynligvis i bunn og grunn leter etter er å bruke noe av det jeg har for å få bedre kvalitet enn det spotify gir meg.

    (Nå hørte jeg at de også skulle komme med lossless snart men de har uansett ikke alt jeg har i hylla)

     

    takker på forhånd for tips

×
×
  • Opprett ny...