Gå til innhold

kUZk1

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kUZk1

  1. Subara skrev (På 16.6.2020 den 15.11):

    En bekjent av meg mente at jeg var altfor mye på service med bilen siden jeg kjørte så lite. Denne personen kjører omtrent like lite som meg selv og har et annet bilmerke. Hun tok 2-års service på merkverkstedet og etter dette har hun bare vært på EU-kontroller. Det ble oppdaget feil på EU-kontrollen(e) som ikke gikk på garantien. Feilene ble reparert på et NAF-verksted. Hennes bil er to år eldre enn min, og hun har brukt mindre penger enn meg som har hatt feilfri bil.

    Hun mener at når det ikke er noe i veien med bilen min og jeg kjører så lite, holder det lenge at jeg bestod EU-kontrollen for ca. 1/2 år siden. Jeg kan derfor godt skippe 4-års service. Men jeg har ikke noe valg. I mitt servicehefte står det at bilen skal fremstilles for service i henhold til oppgitte kilomerintervall, og/eller minst en gang pr. år, ellers mister jeg garantien Jeg kan spare 1500 kroner på ikke å bruke merkeverkstedet, men tenkte egentlig å vente til 5-års garantien var utløpt. Det andre verkstedet er autorisert til å gjøre jobben, men er ikke spesialister. Ev. å melde meg inn i NAF.

    Min bekjent har spart en god del tusen på ikke å ta service. Jeg tror ikke det bunner i kunnskapsløshet. Hvilke bilmerker har mest gunstige serviceavtaler, ev. valgfri service?

    Hvis du ser på bilens verditap opp mot hva hun ikke har betalt ved å droppe anbefalt vedlikehold, så har hun nok totalt sett tapt penger. Du får mer for en godt vedlikeholdt bil, i tillegg til at den er mer trafikksikker, som gjør at det er mindre sjanse for at du havner i en ulykke hvor du er skyld i skader på deg selv og eventuelle andre.

    Høres ut som at venninna di ikke er spesielt bilkyndig, og da blir det desto mer farlig å kjøre en dårlig vedlikeholdt, siden hun mest sannsynlig ikke oppfatter eller agerer utifra faresignaler som bilen måtte fortelle om. F.eks. en lyd samtidig som at hun kjenner noe svakt i rattet når man svinger i en bestemt sving. 

    Eu-kontroll har ingenting å si på hvor bra eller trygg en bil er, mekanikere er arbeidsfolk som hender at er slitne på jobb (som alle andre også), eller at de tuller med en kollega og overser ting. Noe av det verste du kan gjøre for bilen din er å hoppe over servicer, da bare ber man om et problemfylt bilhold 

  2. DiskusDød skrev (På 22.7.2020 den 20.02):

    Hvis du hadde vært en "millinær" og ikke hadde noe inntekt, ville du ha betalt skatt da? Hvis ja, hvorfor?

     

    Du vinner 30 mill. i Lotto og setter de inn på sparekonto. Du får ca. 500.000kr i renter hvert år(lav rente nå).

    Da betaler du 341.000kr i skatt på dette, formueskatt og skatt på innskuddsrenter 

    Men ingen trygdeavgift, dette må betales utenom.

     

    Vet dere hvem som syter mest om skatt og avgifter? Folk med null peiling og hull i lommeboka. 

    Nesten alle mennesker klager over høy skatt når de føler at de ikke får noe tilbake for det de betaler inn. Sånn samfunnet er blitt nå er det dessverre sånn at de som får mest penger ut av skattekassa er de som ikke har betalt inn særlig til felleskassa ennå. Ikke deres foreldre heller. Sånn tror jeg det bare nesten er, uansett.

  3.  

    Det har vært lignende saker som dette tidligere. Både fører og ledsager kan bli anmeldt for uaktsom kjøring, og hvis ledsageren sitter i baksetet risikerer den også å få inndratt førerkortet.

     

    eksempel:

    https://www.nrk.no/hordaland/ovelseskjorte-med-ledsager-i-baksetet-1.12619548

    Det som er litt interessant med den saken er jo at dersom det er ett så tydelig krav at ledsager må sitte framme kan da vedkommende som sitter i baksetet regnes som ledsager i det hele tatt? For i så fall har de ingen grunn til å inndra førerkortet til personen i baksetet, men derimot kun anmelde personen som kjørte for kjøring uten førerkort.

    Hvis man har førerkort og velger å sitte på med noen som ikke har førerkort uten at påsittingen er i forbindelse med øvelseskjøring mister man nesten automatisk førerkortet. Samme hvis man sitter på med beruset sjåfør.

  4. Veier stengt for kjøring er som regel gangveier

    Dette er temmelig feil. Det skiltet som er oppgitt her er forbud mot å kjøre motorkjøretøy, unntatt om man skal til en eiendom bak skiltet. Det er ikke det samme som gang/sykkelvei, et firkanta skilt med blå bakgrunn. Veien her er en vanlig veien åpen for alminnelig ferdsel, begrenset til alminnelig ferdsel til eiendommene. Dvs, alle som er gjester til noen som bor der, håndverkere som har ærend der o.a. Renovasjon og blålys er en selvfølge.

     

    Mitt råd til de som vil parkere i den gata der er å bli kjent med eller alliere seg med noen som bor der, for så å kjøre inn i gata, parkere og gå ut av bilen og til din allierte og slå av noen ord, nå har du kommet deg innafor "sperringen" på lovlig måte, så er det bare å la bilen stå lovlig parkert og spasere hjem. Voila!

    • Liker 1
  5. Trådstarter kan ikkje lovlig være ledsager da trådstarter ikkje er fylt 25 år.

     

    Deres mor kan være ledsager dersom ho har hatt sertifikatet i meir enn 5 år, men ho må velge å ta på seg ansvaret som ledsager.

     

    Nå er det ikkje detaljregulert i lovverket at ledsager må sitte i passasjersetet foran, men ledsager skal sitte slik at ein har kontroll over den som kjøyrer.

     

    I teorien er det mulig at den løsningen som du skisserer er lovlig, men sannsynlegheita er svært stor for at politiet uansett anser den som sitter framme i passasjersetet som den reelle ledsagaren.

    Ledsager må vel ha mulighet til å kaste venstrehånda bort på rattet for å avverge et eller annet, mao må lovlig ledsager sitte foran.

  6.  

    Registreringspliktig kjøretøy uten lovlige kjennemerker skal ikke være parkert utover 14 dager på offentlig veg eller privat veg skiltet med offentlig trafikkskilt.

    Det står ikke "utover 14 dager på samme sted på offentlig veg", ergo er det likegyldig hvor den står. Det er maks 14 dager totalt uansett hvor mange ganger du flytter den.

    Selv om det står 14 dager i loven, så må jo noen av lovens håndhevere være der og registrere at bilen står der uregistrert for så å komme tilbake etter 14 dager og sjekke at den fortsatt står der. Det er i utgangspunktet politiet som har ansvaret for parkeringshåndhevelse på offentlig veg, og de kan også sette bort oppgaven til annen myndighet, som kommunen. I Oslo er kommunen bemyndiget parkeringshåndhevingen, som det heter. Men det er ikke alle kommuner dette gjelder, sjekk i hjemkommunen din om du ikke vet.

     

    Og i Oslo er praksis at du kan stå et halvt år, med eller uten skilter. Før de begynte med vårrengjøring av veiene sto det uregistrerte bilvrak overalt. De har et skjema hvor de krysser av hvor på sirkelen ventilen er, på hvert enkelt hjul, så du trenger bare flytte bilen 10 cm så får du et halvt år til. Men de kan sette opp midlertidige parkering forbudt-skilt, disse er da gyldige etter 24 timer, så du bør ikke ta av skiltene for å spare penger for så å parkere i gata og f.eks. reise til USA for å studere. Da er garantert bilen tauet bort når du kommer hjem.

     

    Og 14 dager hørtes veeeldig lite ut, sikker på at det ikke bare er på riksveier? Jeg mener å ha hørt et halvt år på det kommunale vegnettet (siden dette også er praksis i Oslo, liksom).

     

    Uansett; et godt råd er å sjekke med kommunen der du skal parkere, og for sikkerhets skyld legge en lap med telefonnummeret ditt på dashbordet, så de ringer deg før tauebilen...

    • Liker 1
  7. Saab gikk vel konkurs for de ikke hadde annet enn underskudd i årevis, da Scania var inne bildet var det lastebilene som betalte gildet.

    SAAB hadde jo allikevel endel ganske kule biler, og banebrytende nyvinninger fra tid til annen. Tror de gikk konk siden de på en måte var bilprodusentenes rockestjerner. (Ref.: Top Gear sin mimreepisode dedikert SAAB.)

     

    Jeg for min del synes det er litt kjipt at de er borte, selv om jeg ikke går søvnløs av det. Vemodig, hele den svenske bilindustrien nå, dessverre.

  8. Jeg har sett at de kan være av typen som misforstår litt, ja. Men jeg trodde ikke det var så ille siden de klarte å bli et Bosch-verksted.

     

    Sånn har det dessverre blitt nesten overalt nå... Jeg trengte noe fra delelageret til Møller på Lilleaker for et års tid sia, da presterte han bak disken der og si at "Audi gidder ikke å lage deler til biler som e eldre enn 10 år". Som jo er bare tull, det er jo beste reklamen som fins at bilene ikke vrakes etter at garantien går ut omtrent. Han så ut som han også kunne ha litt språkproblemer...

     

    Men man trenger ikke å kunne perfekt norsk for å bli en god eller ærlig mekaniker, selv om det jo reduserer muligheten for misforståelser betraktelig...

     

    Og Vianor er jo bare en dekksjappe? Mao; gjør bare dekkrelaterte ting hos Vianor!

     

    En mekaniker man VIRKELIG må holde seg unna er Ringen i Waldemar Thranes gate, Oslo!! Hold deg unna dem for enhver pris!!

  9. Men på totaktere, vil dette ikke legge igjen en oljefilm?

    Mest sannsynlig vil det jo gjøre som du sier siden, automatisk el. manuelt, så er det blandet inn olje i bensinen.

     

    Det kommer nok litt an på blandingsforholdet, tror du ikke?

    Og for det andre; var det ikke her snakk om biler egentlig, ikke totaktere? Så da utgår vel egentlig spørsmålet, gjør det ikke?

  10. Jeg brukte et Mekonomen-verksted oppe på Rud til service for et par år sida. De virka som de visste hva de dreiv med der, holdt seg også til oppgitt pris. Bil og MC verksted, husker ikke hva det het, men det var Mekonomen.

     

    Så helt til andre siden av Bærum har du Alex Auto (tror jeg det heter), dette er et Bosch versted, som er de eneste tyske ADAC anbefaler, og nesten en hedersbetegning såvidt jeg har forstått.Ligger i Vollsveien tror jeg, ihvertfall like over Bærumsveien og Jarhuset i bakken der opp mot Øvrevoll.

  11. Jeg kjøpte en A4 Avant 2000 modell for halvannet år sia, og har ingenting vondt å si om den. Men som med alle andre biler så kommer det vel mest an på hvem som har hatt bilen før deg. Gutta med ferskt førerkort som vil ligge breit er vel generelt greit å styre unna i motsetning til ei kjerring med alder på 50+ som kjøpte bilen ny og samvittighetsfullt har fulgt opp alt av service og vedlikehold....

×
×
  • Opprett ny...