Gå til innhold

FrodeMN

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FrodeMN

  1. Oneplus lager utrolig stabile telefoner med markedets kanskje aller beste operativsystem. Oxygen OS er nesten stock Android, fullstendig fritt for bloatware, og oppdateres veldig raskt, noe som gir telefoner som oppleves bedre og bedre med årene. Har hatt min Oneplus 3 i over 3 år, og er meget fornøyd. Oppgraderer til Oneplus 7 for å få bedre kamera, som har vært det eneste svake punktet på 3'ern.

  2. Det er mange fordeler, hvis man vet hvordan man skal utnytte dem. Men det aner ikke Nikon: Digital viewfinder - at man kan se bildet i søkeren når man har tatt det, og slipper å ta øyet vekk og ned på skjermen mellom hvert bilde. "Det du ser er det du får". Og viktigst av alt - muligheten for øyefokus. (Men det har ikke Nikon teknologien til enne ser det ut til.) Det savner jeg veldig på mitt Canon 5D mk 3. Se tester av Sony A7III eller A9 på youtube, så skjønner du hva jeg snakker om. Det er en revolusjon som Nikon og Canon er nødt til å hoppe på, om de skal ha en sjanse til å selge kameraer i fremtiden.

     

    Fæn, foreløpig alt for dyrt, men hva er fordelene med speilfri kamera?

    Fint å slippe "skranglelyden" og kanskje blir bildene skarpere siden kameraet ikke har indirekte lysrefleksjon. Speil er nesten 100% reflektivt, noen som vet akkurat hvor mye? Hadde vært gøy å ha et tall, så jeg vet hvor mye/lite lys jeg går glipp av... :)

  3. Her kommer altså Nikon med sitt første speilløse fullformatkamera - 5 år etter Sony. Resultatet er bare til å le av, for dette når ikke Sonys speilløse fullformatkameraer opp til anklene. Elendig batterikapasitet (visstnok kun 300 bilder pr lading), helt nye linser av tvilsom kvalitet, ("superlinse" på 58mm, f/0,95 med kun manuell fous?? HALLO??) og viktigst av alt - Ikke øyefokus! Er veldig spent på hva Canon drar opp av hatten når de omsider klarer å lage et speilløst fullformatkamera. Håper de venter til de har noe som ikke skuffer slik som Nikon.

  4. Kjøpte for et par års tid siden en Asus Chromebox med Chrome OS.

    Det kanskje mest irriterende med Chrome OS er at man må logge inn med Google passordet hver eneste gang.

     

    Dette alene gjorde boksen helt ubrukelig for meg.

    Legg til de svært begrensede mulighetene for å gjøre noe som helst uten en "Google-app", og innen et par dager var det installert Linux i stedet på dingsen.

     

    Det er jo et fiffig OS for de som ikke trenger mer, å vil ha noe som er rimelig og starter raskt.

     

    Du kan ganske enkelt lage en 4-sifferet pinkode og bruke som innlogging i stedet for hele Google-passsordet ditt.

×
×
  • Opprett ny...