Gå til innhold

Tord Førland

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tord Førland

  1.  

    Verdt å merke seg at enheten ikke støtter lossless lydformat over Bluetooth. (ref: https://www.sony.com/electronics/headband-headphones/wh-1000xm2/specifications).Bare codec'ene SBC, AAC, aptX, aptX HD og LDAC. aptX HD er det nermeste man kommer, men er fortsatt et komprimert format.

    "bare" er vel å ta litt i er det ikke? Hvor mange andre trådløse headsett med støykansellering er det som støtter såpass mye som det disse gjør egentlig? Det støtter HI-Res lydfiler i form av LDAC, som såvidt jeg vet er vesentlig bedre enn "vanlig"?

     

     

     

     

    Tja, hva som er "vanlig" skal jeg ikke uttale meg om - men jeg syns det er påfallende at så dyre audiokomponenter ikke kan stille med støtte for ukomprimert lyd. Det er ingenting teknisk innovativt eller avansert med en ren PCM strøm - det er den enkleste formen for digitallyd man får. 

     

    "CD kvalitet" er definert som 16 biters dybde og en samplingsfrekvens på 44100 per sekund. Støygulvet er på cirka 96 dB, og krever en båndbredde på vel 1411,2 Kbps.

     

    "High-res audio" er ikke definert, men regnes som regel for å være 24 biters dybde og en samplingsfrekvens på 192000 per sekund. Støygulvet er da på cirka 144.5 dB, og krever en båndbredde på 9216 Kbps. 

     

    Bluetooth versjon 3 og 4 har et totalt båndbreddebudsjett på 25 Mbps (25000 Kbps), mens versjon 5 gir 50 Mbps (50000 Kbps). Ergo er det plenty nok båndbredde i standarden, selv med overhead/kontainer informasjon, til å tilby støtte for ukomprimert lyd. Dette er svært forenklet fremstilt, da det ligger særdeles fancy teknologi i bunn for å preservere båndbredde når radioforholdene blir dårligere, så her er det mye "om og men". Men hvis man tar utgangspunkt i at man har BT sendekilden (mobilen f.eks.) i lommen, og headsettet på hodet, så er det ingenting i veien for å "dra på litt". 

     

    Hensyn som strømforbruk, DAC kvalitet og lignende er ikke tatt her. Dette er ren lek med tall.

×
×
  • Opprett ny...