Gå til innhold

carl-erik

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av carl-erik

  1. Hei!

    Vi er en gjeng som eier en russebuss med 24 V batterier. Bussen skal også ha et aggregat. Forsterkere, høyttalere og delefiltere er allerede anskaffet, og disse får vi fikset med hensyn til strøm. Det jeg trenger råd om er hvordan vi kan forsyne en kommende datamaskin og en 220/110V DJ-mikser med strøm fra. Mikseren er avbildet i vedlegget. Strømkilder vi har til rådighet blir 24V bussbatterier (evt med omformer til 12V).

    Takk for hjelp.

    post-46050-1206905985_thumb.jpg

  2. DVD-brenner virker ikke nei, i den grad at den ikke lyser eller lager lyd, og heller ikke reagerer på knappen foran. Som du skriver stopper harddisken etter kort stund, noen sekunder maksimum.

    Når det gjelder PSU har jeg prøvd å putte nettopp denne i en annen maskin med liknende hardware, og da kjører den fint.

    Hardware:

    - PSU som fulgte med dette kabinettet: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=303550

    - AMD Athlon 64 2800+ 1.8 GHz

    - Asus K8N, nForce3 250, Socket-754, ATX

    - Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2

    - NEC DVD recorder ND-3540A IDE Black OEM

  3. jeg håper virkelig ikke at min prix butikk begynner å holde oppe på søndager.

    kan ikke si at det frister å jobbe på søndager, selv om tilleggene hadde vært utrolig greit.

    Poenget er at det ikke blir du som skal jobbe denne ekstra dagen, men noen andre. Dette ville gjort at flere kom i arbeid, i tillegg til å la kundene få større frihet.

     

    Det der er noe av der morsomste jeg har sett.. Vi har seks andre dager å handle på, vi skal nok klare å avlede rushet på de dagene om vi vil. At folk ikke evner å kjøpe det de skal på man - lør er rart. Dessuten er det bensinstasjoner oppe på søndager, og de har mye dagligvarer (mange av dem)

    Hør på deg selv da - du er utrolig subjektiv i din uttalelse... "at folk ikke evner å kjøpe det de skal på man - lør er rart" - med andre ord tror du at alle er som deg og evner å få kjøpt det de skal i løpet av de gitte dagene? Ingen mennesker er like, alle har forskjellige behov, med andre ord finnes det ingen fasit på hvilke dager "folk" handler på. Å hindre individer å handle på søndager er frihetsberøvelse.

  4. Der bomma du. Vi er ikke frie.

    Det stemmer, de rødgrønne styrer nå.

    Hehe, jeg tenkte å unngå slike "opplysninger" i mitt innlegg, men la gå.

    Forøvrig helt enig med Kalinken om at det klassiske helgefrie mennesket som blir fremstilt av olum ikke kan representere et helt samfunn. Hvilke tidssoner én gruppe mennesker definerer som fritid kontra arbeidstid bør uansett ikke virke inn på andre mennesker frihet til å handle varer eller gå på posten når det passer dem. Jeg sier ikke at vi må innføre 24/7/365 alltid-åpenpolitikken som Wal-Mart fører i USA, men f.eks. like åpningstider på lørdager og søndager.

  5. Har en datamaskin med standard maskinvare, 754-socket HK, boxed AMD 64 cpu, SATA-disk, AGP-skjermkort osvosv.

    Problemet oppstod ut av det blå en dag jeg satt og bedrev helt vanlige aktiviteter (nettleser etc.), altså ingen krevende prosesser. Maskinen gikk i sort, skrudde seg av - og siden det har det ikke vært mulig å skru den på. Nærmere bestemt reagerer den når jeg starter den opp, cpu-viften begynner å gå, lyset på HK lyser, sata-disken lager en liten lyd for senere å slukne og DVD-brenner viser ikke tegn til å reagere eller starte. Dessuten får jeg intet bilde (null, nada, svart) på skjermen.

    Har gjort litt forskjellige forsøk, og har følgende resultater foreløpig:

    - Har prøvd en annen PSU som jeg vet fungerer, men dette ga ingen forbedring

    - Har prøvd annet / uten skjermkort, men heller intet hell.

    - Har prøvd annen rambrikke i annet slot, samme situasjon.

    - Har sjekket at alle kabler fra psu og kabler til disker og stasjoner står skikkelig i.

     

    Så jeg tenker at det kan ha noe med HK å gjøre siden jeg har utelukket at PSU er gåen. Men hva har skjedd, og hvordan kan jeg løse problemet?

     

    Tusen takk for svar,

    mvh carl-erik

  6. Howdy!

    Den forrige skolen jeg gikk på kjørte Skolelinux - alt var stort sett stabilt og fungerte fint. Nå har jeg startet på ny skole som kjører Windows-only, og man merker at ting går tregt, antivirus skanner mens elevene jobber (ergo _veldig_ tregt), surrete fil- og mappetillatelseordninger. Jeg vil rett og slett ha tilbake Skolelinux. Skolen er ganske stor, ca. 600 elever - så jeg regner ikke med å få til noe utskiftning med det første, men det finnes håp.

     

    Det jeg egentlig trenger hjelp til er hvordan jeg skal formulere meg overfor rektor og ledelsen. Jeg vet jo at ledere tenker penger og økonomi - her vil forhåpentligvis Skolelinux gå rett hjem, men føler at jeg trenger bistand på argumentene jeg skal presentere. Har noen erfaring med slike skriv/forespørsler fra før av? Jeg har allerede samlet et snev informasjon fra Skolelinux.org, men skulle gjerne hatt mer.

    Jeg ville derfor blitt veldig glad for noen godskrevne kjerneuttalelser fra dere med realistiske tanker om hvorfor Linux/åpen(gratis)-programvareløsninger lønner seg for skolen.

     

    På forhånd takk.

×
×
  • Opprett ny...