Gå til innhold

Vidar Frislid

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vidar Frislid

  1.  

    Jeg lurer på det samme.

    Og i tillegg om det finnes noen som senser at du besvimer og (feks etter å ha fånyttes bedt deg bekrefte til klokken om du er oppegående) kontakter pårørende.

    Det siste har jeg tenkt mer og mer på etter å ha "mistet" mange jeg kjenner til hjerneblødning. Får man det når man er alene så er det sannsynligvis resten av livet på institusjon, blir man funnet tidlig så kan det gå ganske bra.

    Det finnes en app fra diabetesguard som kan være nyttig. Feks. om man ikke slår av vekkeklokken så går alarmen til pårørende.

    Kan også kobles til vaktselskap om man ikke har venner eller familie for en liten kostnad.

     

    Det finnes også noen lignende apper som er av varierende kvalitet.

    Takk for tips :D

  2. Vil denne klokka kunne varsle pårørende ved feks. hjertestans, eller måler den bare om man faller?

     

    Finnes andre klokker fra feks. Samsung som varsler ved hjertestans?

     

    Jeg lurer på det samme.

    Og i tillegg om det finnes noen som senser at du besvimer og (feks etter å ha fånyttes bedt deg bekrefte til klokken om du er oppegående) kontakter pårørende.

    Det siste har jeg tenkt mer og mer på etter å ha "mistet" mange jeg kjenner til hjerneblødning. Får man det når man er alene så er det sannsynligvis resten av livet på institusjon, blir man funnet tidlig så kan det gå ganske bra.

  3. Lokalradioene bør vel kunne få sende på DAB nå som det er valgt som radio system.

     

    Det får de, men ettersom DAB er fryktelig dyrt å rigge opp så vil så og si alle lokalradioer sende på fm. Men det får de ikke lov til pga at P4&radionorge har myndighetene i sin hule hånd og får dem til å forby det.

    De vil jo ikke miste noen reklameinntekter til lokalradioene.

    • Liker 2
  4.  

    Som nevnt av noen andre i en annen tråd; SP kom med nøyaktig samme forslaget under overgangen fra AM til FM...

     

    Haha, er det virkelig sant?  Noen med en god kilde på det?

     

    Å hevde overgangen fra FM til DAB+ er årsaken til færre lyttere er det samme som å hevde at overgangen fra analog til digital TV er årsaken til at færre ser TV. 

    Hva har de to "overgangene" felles utenom de to ordene analog og digital?

    Jeg ser iallefall ingen flere likheter.

    • Liker 1
  5.  

    Lurer litt på hvorfor så mange her i tråden er i mot fm. Dere trenger ikke å være redde for at DAB forsvinner! Så hvorfor denne motstanden mot fm?

     

    (...)

     

    Jeg er ikke mot DAB, men vil ha tilbake det gode tilbudet vi hadde på fm.

    Ok.

     

    Hva er du villig til å betale for det?

     

    Skal vi ha et nytt FM-nett parallellt med DAB-nettet, så vil det koste. Siden FM trenger betraktelig flere sendere (for et mindre kanaltilbud) enn DAB, så kan du nok greit regne med at det vil bli betraktelig dyrere å bygge opp et nytt FM-nett som den omtrentlige milliarden det kostet å bygge opp DAB-nettet.

     

    I tillegg vil driftskostnadene også trolig være betraktelig større. Siden FM krever flere sendere så vil strømforbruket til et FM-nett være større, og det samme gjelder annet vedlikehold. Du kan nok trygt regne med at kostnadene til drift av radionett i Norge vil mer enn dobles over det det koster å bare holde DAB-nettet gående.

     

    Eller er det bedre å la FM være dødt, og heller bruke litt ressurser på å fortsette å bygge ut DAB-nettet slik at foreldrene dine etter hvert får dekning i huset? For selv om det grunnleggende dekningsmålet er nådd, så er ikke utbyggingen av DAB-nettet ferdig. Akkurat som FM-nettet som ble utvidet kraftig i mange år etter at dekningsmålet formelt sett var nådd, så er DAB-nettet fremdeles under utbygging og forbedring.

    Nå holdt jeg på å bruke slemme ord, men klarte såvidt å unngå det :)

     

    Det er jo ingen som mener å bygge ut ett fm nett med alle de 30 DAB kanalene (som nesten ingen bruker uansett), tanken er P1 og kanskje P2. Og det vil være småpenger å få det opp å gå riksdekkende

    Og selvfølgelig, få fjernet mafialovene som hindrer lokalradioer å få bruke fm båndet fullt ut med sitt eget utstyr!

     

    DAB krever 6 sendere for å dekke samme areal som 1 fm sender så det skal ikke så mye til.

    • Liker 3
  6. Mye rare kommentarer her. Mange ser ut til å tro at DAB kun er et nett bygget ut i Norge. Det er svært langt fra sannheten:

    https://www.worlddab.org/country-information

     

    Link til selveste hovedsetet til DAB mafiaen...

    DAB er bygget ut i noen flere land ja. Norge, Tyskland, Danmark og Storbritania har godt utbygde nett. Men kun Norge som har funnet på noe så idiotisk som å slukke fm, og det forblir vi alene om også.

     

     

    "Det er andre land som også har satt sluttdato for FM. Feks Danmark."

     

    Danmark har IKKE satt sluttdato for fm, det var bare kulturministeren som ville det etter å ha blitt forledet av DABmafiaen.

    Istedenfor så valgte de, i motsetning til i Norge, å høre på de massive protestene fra befolkningen og vedtok at fm slukking skal ikke diskuteres før tidligst 2023.

    • Liker 2
  7. Hvis man søker etter fm transmitter på feks ebay kommer det opp masse bra greier for bare noen tiere inkl frakt. Da blir plutselig fm radioen god som gull igjen sammen med telefonen.

    Mye bedre det enn å kaste bort tid og penger på de dab greiene som neppe overlever noe særlig lenge.

    Resten av verden satser på fm (med nettradio som tillegg for smale kanaler) så tilslutt må vi vel ta til vettet her også?

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...