Gå til innhold

Oter 2000

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oter 2000

  1. Er det dårlige produkter du prater om her eller MLM modellen? Det er helt klart en hau av firma som bruker MLM metoden for å selge sin drit. Og det er negativt for ryktet så klart. Og det finnes Mlm som kjører lønn og bonuser etter binære matriser. Men MLM i seg selv syns jeg fin måte å bygge et selskap hurtig på. Se på Spotify, det er mlm, du fikk bare ikke betalt for det. Som mlm selskap ansetter du ikke folk, du gir alle muligheten til å delta, de beste tjener mest, de som er villig til å lære faget og evt produktet. Du får på den måten det beste for firmaet. Kjenner nok selskap som ansetter folk som tjener over en mill i året og ikke lever opp til lønnen. Du må ha motivasjon for å prestere i lange løp og for de aller fleste er det penger. Les bøker av Robert Kyoshaki, Richard Branson.... se hvordan cashflowen fungerer i verden...som de sier... rich people bulding networks, everone else is Looking for a job. jeg er enig med selskap som selger overpriset dårlig produkter. Men det gjør ikke ide’n dårlig. Aller fleste av dere har en jobb. Snakk med en milliardær om business. Og en prest om etikk...dere er velkommen til de visjonæres verden....

  2. En kan krangle seg grønn på pyramidespill vs mlm debatten , men effekten er den samme. Matematisk sett er det en dårlig buisness deal.

     

    FIY: at et MLM firma har et reelt produkt eller at nye folk har klart på få måneder/år stige raskt nok i gradene til å få lønn vanlige folk bare kan drømme om, frigir dem ikke fra å teknisk sett være et pyramidespill.

    Alt kommer ann på hvor mye av salget som kommer fra reelle eksterne kunder og hvor mye som kommer fra salg innad i systemet gjennom obligatoriske kjøpskvoter, hallelujamøter etc. En sleip taktikk der er å rett og slett gjøre om distrubitører som ikke klarer kvota om til kunder (med 12 måneders binding på et kosttilskudd). I beste fall er det uetisk markedsføring/salgsteknikk.

     

    12 måneders Bindingstid på et kosttilskud er jo lureri i seg selv. Sikkert mange som kjøper katten i sekken der, men allerede der burde det burde det ringe noen varselbjeller.

     

    Jeg skjønner derimot at folk faller for MLM bransjen. Det er lett å få tunellsyn i jakten på et bedre liv, og det de sier kan virke logisk. Det som provoserer meg er at ofte er de nye ofrene folk som allerede er i en vanskelig situasjon. Alenemødre med dårlig økonomi, arbeidsledige etc etc. Jeg har både sett MLM jobbannonser på finn.no og selv blitt kontaktet av 10+ MLM personer da jeg gikk arbeidsledig og postet på facebook om noen bekjente viste om noen ledige jobber .

     

    Det som ofte skjer i MLM bransjen er at når folk oppdager at de ikke tjener penger og så slutter de . ( her har derimot zinzino gradert seg litt med sin 12måneders bindingstid på produktene sine) En ender derfor opp i en konstant rekruterings spiral.

    Bransjen derimot liker å legge skylden over på den enkelte og ikke systemet i seg selv. «De jobba ikke hardt nok» «De fulgte ikke systemet» «alle oppstarsbransjer krever endel» «det er motgang før du får medgang» etc etc

    Kritikere slipper heller ikke unna «de vet ikke hva et pyramidespill er» «alle firmaer har en pyramide struktur» «de er ikke opplyste» «de er drømmeknusere, negative, dårlig energi etc etc»

     

    MLM bransjen skyter seg i foten på flere punker.

    1. MLM har et ekstremt dårlig rykte. Folk kutter ut kontakten med venner/famile som driver med det fordi det er så ekstremt . Et lite google søk f.eks kvinneguiden eller diverse blogger så finner en nok av folk som folk som lufter ut frustrasjonen over å ha bli kontaktet av nok en nyfrelst MLMer.

     

    De skaper sine egne konkurenter med sin uendeløse eksponetiell vekst av nye distrubitører. Problemet her er st det slltid vil være en stadig økende gruppe av nye distrubitører som enten går i minus eller tjener ekstremt dårlig i forhold til timene de legger inn i det. Samtidig blir ikke salget lettere når hele konseptet baserer seg på å få flere under seg. De skaper sine egne konkurenter. Et stadig økende dårlig rykte hjelper heller ikke.

     

    Jeg tror ikke at folk som faller for MLM er verken dårlige eller naive mennesker. Jeg mener bare det er en ræva «business mulighet» som burde vært gjort forbudt og begravet en gang for alle.

  3. Husk at MLM ikke er det samme som Pyramide spill. Fakta på bordet.  Pyramide spillet er i utgangspunktet startet for å dra penger ut av folk og kun toppen tjener på dette.

     

    MLM er nettverking, salg av produkter. Lønns systemet er laget slik at alle kan tjene så lenge de jobber.  50 år gammel arbeidsmetode. Mest brukt i USA. 

     

    Det er bare i Norge vi sitter med god gammeldags jobber. Og det tjener firma toppene godt på. Man godtar verden som den representeres.... 

×
×
  • Opprett ny...