Gå til innhold

Ketil Stadskleiv

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ketil Stadskleiv

  1.  

    Å inngå avtale på 5 år av gangen, er derimot helt greit. Men en så lang oppsigelsestid, det var drøyt ... (men selvfølgelig ikke ulovlig, rent juridisk)

     

    Selvfølgelig?  Mener urimelige avtalevilkår kan gjøre en avtale ugyldig, men så er det en vurderingssak hva som er urimelig.  5 års oppsigelse virker umiddelbart urimelig for meg. 

    Ikke mellom to bedrifter, hadde det vært en privatperson hadde saken stilt seg annerledes. Dette er jo Cathwell sin feil, om man nå ikke forstår det tekniske i en kontrakt så er nå det så, og man kan argumentere med profesjonell part osv. Men oppsigelse er ganske basic ting å sjekke før man signerer noe som helst....

  2. Noen som har gode forslag til display skjermer? Altså skjermer som kan brukes til å vise statistikk og grafer hengende i kontorområdet. Vil helst ha max 43" pga plassbegrensninger, men lurer spesielt på om noen har erfaring med noe som fungerer bra uten at man trenger å koble til en datamaskin? Hvis skjermen har innebygd wifi og nettleser som kan settes opp i fullskjerm (eller kanskje delt i to) så hadde det vært sweet å sluppet å bruke en rasberry pie el.

  3. At den ikke har starttidspunkt er jo bare en glipp, alle kontrakter må ha det. Men hvis dere har gjensidig mulighet til å si opp kontrakten så løper den til den er sagt opp. 

     

    Når det gjelder lengre tid er dette lang tid, jeg har vært mange steder som har hatt innleide konsulenter i 10 år. Det er ingen fast regel på det (men forholder seg litt annerledes på vikarer, om det er fulltid osv). 

     

    I dette forholdet er du en bedrift, ikke en privatperson, dermed må man forholde seg til kontrakten som en bedrift. 

  4. Kan ikke se at du kan kreve kortere oppsigelsestid enn det som står i kontrakten. Siden dette er en avtale mellom to bedrifter (og ikke en ansettelsesavtale) så er det normal avtalerett som gjelder, i prinsippet står man da rimelig fritt til å avtale hva som helst. Så hadde dere avtalt 12 måneder hadde det også vært greit. 

     

    Så, tror eneste løsningen er å prøve å forhandle ned tiden og se om de kan godta det, men ser ingen måte at du kan kreve det.

    • Liker 1
  5. Det var veldig generelt.. Men, jeg leder en gruppe programmerer og de legger arbeidsdagen opp selv. Forventer at de er på kontoret flesteparten av dagene ila en uke, men om de kommer kl 7 eller 11 er opp til dem. Hjemmekontor tar de de dagene de trenger det.

     

    Så, programmerer og jobbe i riktig bedrift er en mulighet. Men generelt så er denne typen fleksibilitet for kunnskapsarbeidere, så flere av disse krever høyere utdanning i alle fall. Alternativt hvis man jobber for seg selv.

×
×
  • Opprett ny...