Gå til innhold

Krokus

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Krokus

  1. Ønsker å gi bort et helt nytt uåpnet Dashcam fra Thinkware med kamera foran og bak for Model S, inkludert monteringskit, mot bruk av vår referral/henvisningskode ved kjøp av ny TESLA.

    Info om produktet:

    https://www.bilkomponenter.no/…/thinkware-f800-2ch-pro-pakk…

     

    Henvisningen gir deg også 8000,- i rabatt og gratis lading ut bilens levetid på Tesla Supercharger-stasjoner. 

     

    Hvis en annen takkegave er ønskelig, kan en helt ny MINITESLA for barn gies, eller en Tesla Wall Charger 7,5m kabel, eller 5000,- i cash som takk for bruk av referral-kode!

     

    Bestilling gjøres gjennom linken under, men ta kontakt med meg for avtale hvis du ønsker ekstra takkegave :-)
     

    https://www.tesla.com/no_NO/referral/vegar6081?redirect=no

     

    Valget er ditt!
    Ta kontakt på PM for mer info! 1f60a.png?1f44d.png

  2. Hvis jeg skal i tillegg fordele sparingen i Nordnet med to rimelige gode globale indeksfond, eller ett globalt og ett nordisk? Finnes det noen gode alternativer som har meget lav (under 0,3%) eller ingen løpende kostnader? Superfondet Norge er jo gratis, men speiler OBX og er for meg litt for snevert og ikke så interessant. Bør helst kunne kjøpes gjennom Nordnet, og ikke være for likt DNB Global Indeks. Anyone? :-)

    • Liker 1
  3. Ziff: Takk for tips! Ja, det blir nok indeksfondet i Nordea! Angående Zero har jeg tenkt samme tanken etter å ha lest de siste måneders nyheter. Jeg kommer nok etter all sannsynlighet til å gå over til en slik løsing som "Aksjesparekonto" vil tilby.
    Takk for innspill! :-)

  4. Hei!

    Mål: Langsiktig pensjonssparing.

     

    Først noen opplysninger:

     

    1. 31 år

    2. Fullt oppspart BSU og eier bolig. 

    3. Selvstendig næringsdrivende / Freelance

     

    50% av sparing til pensjon går til innskuddspensjon for selvstendig næringsdrivende i Nordea, hvor jeg har innbetalt maksbeløpet hvert år (siden 2013). Det er gode vilkår for selvstendige, men ordningen har vanlige pensjonsregler på uttak. http://www.nordea.no/bedrift/pensjon/tjenestepensjon/pensjonssparing-for-selvstendig-naringsdrivende.html


    De resterende 50% til pensjonsparing gjøres månedlig til DNB Global Indeks gjennom investeringskonto zero i Nordnet. Jeg velger å ha halvparten av sparingen min gjennom Nordnet til dette fondet primært på grunn av dette indeksfondet og for å ha friere tilgang til utbetalingene enn i Nordea.
     

     

    I Nordea-ordningen har jeg nå vurdert å gå over fra et aktivt forvaltet fond til et indeksfond. Merk: Jeg må velge blant Nordea sine fond. 
     

    Pr. i dag har jeg:
    Nordea Stabile Aksjer Global Etisk med kostnad på 1,50%. 

    Vurderer å gå over til: 
    Nordea Global Index Fund med kostnad på 0,40%, som jeg tror er det billigste globale indeksfondet de tilbyr.


    1. Hva ville du valgt av disse to fondene i mitt tilfelle? Nordea Stabile Aksjer Global Etisk eller Nordea Global Index Fund.
    2. Ville du heller valgt et annet fond blant Nordea sine for min spareprofil, og hvorfor?
    3. Andre innspill eller kommentarer til min 50/50-fordeling til Nordea-ordning og til Nordnet?

     

    På forhånd takk for alle svar og kommentarer!

  5. Var på DEMO i dag, og falt for Rubicon 5, da disse ga litt mer lyd. 

     

    Sammenlignet Azur 851A med NAD C375BEE. 

    Jeg synes at lyden ble bedre og ga litt mer trykk på NAD enn den gjorde med Azur. Lurer på om skal teste Azur 851E ved neste DEMO.

    Noen tanker rundt dette og eventuelt hvorfor? Kan godt hende jeg får for NAD til Rubicon 5, og en streamer i tillegg. Tar gjerne i mot flere anbefalinger utover 851A og C375BEE og begrunnelse om hvorfor. Pris forsterker maks 15-16k.

     

    Vegar

  6. Ønsker kanskje å kjøpe Rubicon 2, og vil gi maks 15k for en forsterker som prioriterer lydkvalitet fremfor mange funksjoner. 
    Allikevel, så har vi behov for å streame musikk trådløst fra iPhone og Mac, samt se tv via Apple-tv, GET-boksen og dvd-spiller.

     

    Har blitt anbefalt Azur 851A med Bluesound Node 2 for å dekke alle mine behov med tv og streaming.

     

    Hifi-klubben skriver til meg sitat:

     

    "Hvis du planlegger å streame musikk vil jeg anbefale at du gjør dette via en musikkstreamer, og ikke Apple TV. Du vil få mye bedre kvalitet og yte best lyd hvis du bruker en Bluesound Node2. Node2 støtter alle de mest populære musikktjenestene, og det er også mulig å spille av fra PC/USB. Denne kan også kobles til TV for TV-lyd via optisk. Kobles til anlegget via audio out. Kobler du Apple TV, Get boks og DVD-spiller i TV-en via HDMI går all lyd igjennom Node2 og ut til anlegget ditt."

     

    Tar gjerne imot tanker og innspill rundt dette.

    Skal prøve å få til en DEMO snart.

     

     

    Vegar

  7. Hei.

    Jeg trenger virkelig hjelp til å tyde gammel håndskrift fra 1870-tallet. Jeg er på jakt etter navnene til mine tipp tipp-oldeforeldre. Og kommer ingen vei videre i slektgranskingen før jeg har funnet ut hva som står her med sikkerhet.

    Er det noen kan se hva som står her? På forhånd tusen takk for alle tips! :-)

     

    kr1.jpg

     

    For et større bilde av siden fra kirkeboka kan du sjekke dette bildet, hvor foreldrenes navn er på pkt. 7:

     

    kr2.jpg

  8. Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser. (Heb 11,1)

     

    Vi har ikke det synlige for øye, men det usynlige. For det synlige tar slutt, det usynlige er evig. (2. kor 4,18)

     

     

    Selvfølgelig er det naturlig for et menneske å tro på det en kan se og føle med de fysiske sanser. Men det er vel litt for ignorant å påstå at sannheten er begrenset til det fysiske og synlige? :-) Vitenskapen er ikke til å stole på. Det vi mener er rett i dag viser seg å ikke være det allikevel. Det å tro er et valg du tar. Troen er et håp, og jeg har valgt å håpe! :-) Vil du?

  9. Hei!

    Jeg er på jakt etter en god telefon fra Sony Ericsson som bør ha godt kamera og bra lydkvalitet på musikken. Er så lei av å ha Samsung sgh-i450 som jeg ikke får syncet optimalt mot kalendre, etc på macen. Og jeg savner SE.

    Altså, bra kamera og god lyd. Vil også bruke den noe til e-post, nett og som kalender. Noen som har noen bra tips?

  10. Da vil jeg bare si at dette gikk i orden. Tok kontakt med Ice igjen, og de måtte gjøre litt research på dette. De mente at noen Mac Book Pro og Power Book-maskiner hadde kanskje en spesiell versjon av Intel som gjorde at den vanlige programvaren til Ice ikke kunne brukes. Derfor kan man manuelt gå inn i Systemvalg, Nettverk, og ringe opp modemet derfra.

    Det gjøres ved å

    -gå til Nettverk. Velge CMOTECH_Technologies.

    -Velg avansert.

    -Sett leverandør til Franklin og trykk OK.

    - Skriv så inn nr. #777, brukernavn cdma, passord cdma.

    - Ta i bruk.

    - Koble til!

     

    Da skal en komme på nett for de som ikke kan bruke programvaren :-)

     

    Vegar

  11. Hei!

    Jeg har en Mac Book Pro Intel-basert med OS X 10.5.4.

    Modemet er D50. Har fått tilsendt dmg-filen for OS X av Ice. Har kjørt innstalasjon og avinnstalasjon mange ganger nå. Maskinen finner modemet som en disk, men dette er kun når jeg har avinstallert. Når det er innstalert finner ikke maskinen noen ting i det hele tatt. Det blinker bare blått på modemet.

    Noen i det hele tatt som har peiling på akkurat dette? Ice visste ingenting. Satt i telefon med de, men de hadde ikke hørt om lignende erfaringer.

  12. Hei!

    Er på utkikk etter et program, f. eks Cubase, som har støtte for video slik at jeg kan komponere musikk for film. Er avhengig av noe slikt for timing, slik at jeg kan spille mens jeg ser filmen. Finnes dette i Cubase, eller er det andre programmer i billig prisklasse som har dette? Hvis ikke, hva kan være en god løsning?

×
×
  • Opprett ny...