Gå til innhold

Hekk-Tor

Medlemmer
  • Innlegg

    239
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hekk-Tor

  1. Jeg er helt oppgitt og frustrert over politikerne som gjennom flere tiår har bygget ned forsvaret.
    Man ser at regjeringen lenge nektet å avse en skarve milliard til å oppskalere Nammo’s produksjonskapasitet, man ser statsminister Støre gå ut å kritisere og kaller Listhaug og Melby uansvarlige for å realitetsorientere befolkningen om hvilken situasjon Europa er i.
    Den samme realitetsorienteringen har jo hans egen regjerings forsvarsminister Gram kommet med, partikamerat og Nato generalsekretær Stoltenberg kommet med, NATOs militære sjef Rob Bauer, og en rekke europeiske forsvarsministre kommet med! Hva er det med Støre, VIL han at vi skal la humla suse og gi faen i å forberede oss så godt vi kan?
    Man ser regjeringen ga letelisenser til diverse Russiske «forskningsskip» som fritt fikk saumfare og kartlegge norskekysten samtidig som gassrør og kommunikasjonsledninger saboteres, altså jeg blir helt svett av hvor tafatt og ryggradsløs det er mulig å være! Senterpartiet får IKKE min stemme igjen etter at finansminister Vedum var altfor sent ute med å avse milliarden Nammo etterspurte. Mitt spørsmål til dere er: Hvem skal man stemme på oppi alt dette? Hvilke norske politikere tar situasjonen Russland har satt Europa i, på alvor? Venstres Guri Melby har pekt seg positivt ut som en pådriver for støtte til Ukraina. Listhaug kom også med noen positive utspill nå nylig men det sitter langt inne å gi en stemme til FrP for min del.. Mvh

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 2
  2. Ord har allerede blitt sagt som ikke kan trekkes tilbake, en hel del skade har allerede skjedd i form av åpen splid, det nye er kanskje at det russiske folk har fått innsyn, fått kjenne på hvordan eksplosjoner, skudd og bomber høres ut, hvordan det er å se tanks i gatene og hvordan det er å løpe i frykt.

    Putin har stemplet wagner som forræderiske. FSB har åpnet sak, udyret Kadyrov har blandet seg, sivile russere tok imot wagner med blomster og åpne armer. Dette har bare vist hvor mye korthuset vakler. Ikke faen om Putin stoler på Prigozjin nå iallfall, eller gir ham noe mer forsyninger? 

    • Liker 1
  3. Tidenes antiklimaks der altså. Om dette stemmer da, det ligger nok mer i kulissene her. I det minste har dette vist det russiske folk at Putin og hans krets flykter med halen mellom beina når det drar seg til. Det har også vist at opposisjon funker og hvor svakt Kreml er. Tviler også sterkt på at forholdet mellom Prigozjin og Sjojgu med resten av kremls drittfolk er blitt noe bedre av dette. To be continued…..

    • Liker 1
  4. Brother Ursus skrev (18 minutter siden):

     

    Prigozhin og Shoigu har jo vært i tottene på hverandre i veldig lang tid allerede, og en av de store svakhetene til Russland er nettopp måten makten er organisert på. Nesten som en mafia, eller krigsherrer, hvor Putin er boss/dommer.

    Det er videoer av masse militære i sentrum av Rostov, men jeg vet jammen ikke om det er Prigozhin eller Putin sine styrker.

    Vi er i kaosfasen av et kuppforsøk der man forsøker å finne ut av hvem som støtter hvem, eller eventuelt ikke gidder involvere seg.

    Ja du har helt rett. Jeg har siden krigens utbrudd lest i denne tråden flere ganger daglig samt alt av nyhetsartikler om krigen som jeg kommer over. Det er dette jeg har venta på hele tiden. Dette eller at Putin fant seg en glatt vinduskarm i en skyskraper. Dette kan bli gamechangeren, nå kan alt skje.
    Majoriteten av russerne ønsket krig og/eller har direkte eller indirekte støttet denne ondskapen derfor håper jeg at krigen nå bringes til Moskvas gater, men jeg tør på en måte ikke å håpe på for mye. Full borgerkrig i et naboland med 150(?) mill propagandahjernevaskede innbyggere som hater oss (vesten) er kanskje dumt å håpe på uansett.. Vet ikke helt hvor jeg ville med dette innlegget men etter alt som har skjedd i natt måtte jeg bare skrive noe. Jævlig spennende det som utspiller seg nå iallfall. 

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  5. The Very End skrev (16 minutter siden):

    Hvorfor håper du på atomkrig? For det er det som skjer om NATO aktivt går inn med militærstyrker og angriper Russland. Av mange dårlige valg vi har og kan foreta oss, la ikke gjensidig utryddelse være er av dem.

    Er det sikkert? Eller er det bare det Putin har sagt? Putins styrker har ved nevnt ultimatum tre alternativer slik jeg ser det:

    1)Trekke seg ut av Ukraina.

    2)Bli overkjørt i Ukraina av vestlige konvensjonelle styrker.

    3) Full atomkrig og utslettelse av kloden slik vi kjenner den.

    Mulig jeg formulerer meg uklart men jeg mente ikke at vi skulle angripe Russere i Russland, russerne skulle få være i fred så snart de kom seg over på riktig russisk side av grensen. Vi skulle aldri truet Russlands geografiske suverenitet, kun forsvare Ukrainas. Selv om Putin er irrasjonell så tviler jeg på at han vil gå for alternativ 3. Men han overrasker stadig så en kan jo ikke være sikker. Har lest intervjuer av eksperter og folk med kjennskap til Putin og hans indre sirkel forteller selv at å sette hardt mot hardt er det eneste språket han forstår og som vil kunne få en snarlig slutt på dette.

    • Liker 1
  6. Ja Ikkesant, for selv om angrep i Ukraina ikke utløser artikkel 5, så vil jeg jo tro at det er mulig å nå et punkt hvor man innser at man må få en stopp på galskapen koste hva det koste vil.. Om dette kraftverket skulle gå i lufta på verst tenkelige måte og forurense Polen, Tyskland med fler.. Eller om krigen skulle utløse en global hungersnød som sender ytterligere titalls millioner av mennesker i døden eller på flukt mot et allerede usikkert og hardt presset Europa, at vestlige ledere da får hastverk med å intervenere. Jeg syns at vi har vært litt veike hittil, Tyskland bl.a  har skuffet stort. Nå er det snart (etter min mening) kommet til det punktet hvor man bør fortelle Putin at han har så så mange dager på å trekke sine styrker ut av Ukraina og hvis ikke vil vi gå all in og knuse dere med alle tilgjengelige midler. Vet ikke helt hvor jeg vil med dette.. Kanskje bare en utblåsning. Men dette begynner å skremme meg, spesielt nå som Kina tydeligere velger side i konflikten. Det føles som om det bare behøves en liten gnist eller misforståelse før ww3 i full vigør er et faktum.

    • Liker 1
  7. Hei. Jeg tror en av årsakene til problemene noen av de mørke i USA har, er valgene noen av dem tar. Å være gangster og gjengkriminell blir av mange sett på som kult og tøft.

    Afroamerikanske politimenn eller lovlydige og ordentlige mørke menn som følger samfunnets normer blir i noen miljøer sett på som svikere og «uncle tom’s»

    Det er en kultur for noen av de mørke å være kriminelle og fronte kriminell oppførsel.

    Dette ser vi f.eks i rap-musikken.

    Det er et problem at mange millioner fedreløse unge mørke barn har rap-artister eller nabolagets crackdealere som sine forbilder og farsfigurer. Deres egne fedre er buret inne som følge av at de selv hadde slike forbilder da de var unge.

    Det er dermed en ond sirkel som går i arv og som det er vanskelig å komme seg ut av.

    Jeg tror myndighetenes forskjell på straffeutmålinger ved kokain ifht crack var med på å starte sirkelen og jeg tror åpne strafferegistre som potensielle arbeidsgivere eller landlords kan få innsyn i, gjør det vanskeligere å bryte sirkelen enn det hadde behøvd å være.

    Når dem samtidig ser tøffingene har pene damer, kjøre fete biler og ha store smykker som følge av vinningskrim så er det uheldig.

    Ikke så populært for feminister å høre, men jeg tror også at noen kvinners tiltrekkelse til badboys er en del av problemet.

    Det blir etterhvert mange ubevisste og bevisste faktorer som drar dem i feil retning.

    • Liker 2
  8. Optimalt ville vært om vesten mf trakk sine militære styrker ut av andre land. Slutt å krige å destabilisere land. Gradvis avslutte all økonomisk bistand og i de landene hvor det er trygt, kun bidra med livreddende helsehjelp, kunnskap og undervisningspersonell.

    Diktatur kan kun løses av landets egen befolkning. Gi dem tid til å løse sine egne utfordringer og reise seg mot sine egne ledere, det har vist seg gang på gang at det blir helt feil om vesten skal kaste deres ledere for dem.

    De må gjøre det selv.

    Den mest humane og soleklart mest effektive flyktningepolitikken må deretter være å legge til rette for at færrest mulig slipper å legge ut på flukt slik at de kan leve gode liv i sine hjemland.

    Det tror jeg vi alle kan enes om ville være det beste. Problemet er jo at det aldri kommer til å skje. Jeg tror ikke politikerne har annet valg enn å bremse innvandringen.

    Tyskland, Østerrike, Nederland, Frankrike, Sverige, innvandringskritiske partier får etterhvert større innflytelse over vest-europeiske land.

    Jeg håper bare våre politikere klarer å stanse dette. Alternativet kan i fremtiden bli at folk stemmer på farlige populister å det skremmer meg.

  9. Alle var enige om behovet for en europeisk visjon, og felles ansvar for en felles utfordring, sa spanias statsminister Pedro Sanchez.

     

    -Ifølge Merkel må innvandringen til Europa være et felles europeisk anliggende.

     

    Det kan ikke være slik at de mest utsatte landene langs EUs yttergrenser har ansvar for alle som kommer utenfra, mens andre land kun har ansvar for dem som beveger seg videre innad i EU, fastholdt hun.

     

    Merkel ga også uttrykk for sympati med Italia, som nå krever at andre medlemsland i EU må begynne å ta mer ansvar for flyktninger og migranter som plukkes opp i Middelhavet og føres til Europa.

     

    – Vi kan ikke overlate ankomstlandene til seg selv, slik at de må løse alle problemene alene, sa Merkel.

     

     

    Jeg undres: Har ikke hvert enkelt land ansvar for sine egne grenser?

    La oss si Italia og Hellas stemmer frem ledere som åpner grensene helt.

    Skal resten av Europa da sitte stille og godta at hvem som helst som slipper inn i Hellas og Italia fritt kan bevege seg videre uten at de selvstendige landene har noe dem skulle sagt? Det betyr i praksis at

    70 000 000 har fri adgang til hvert eneste land i Europa og at Hellas og Italia har råderett og ansvaret for resten av Europas landegrenser. Hva om Hellas frivillig slipper inn 10mill av de 70 mill, skal da disse 10mill menneskene fordeles broderlig utover hvert europeiske land?

    Isåfall gir vi Hellas og Italia makten til å destabilisere og ødelegge hele Europa og de tilsynelatende selvstendige landene slik vi kjenner dem, for all fremtid.

    Strider ikke dette mot enkeltlandenes suverenitet?

    Norge er ikke engang med i EU, så hvorfor skal eu landene bestemme over bl.a Norges asylpolitikk?

    Har befolkningen i Norge blitt spurt om det er greit?

    Er EU’s avgjørelser tatt på vegne av Norge i det hele tatt legitime?

     

    Såvidt jeg vet er Norge et selvstendig land med råderett over egen politikk og våre egne territorier.

    Eller mistet Norge retten til å bestemme hvem som har adgang til vårt eget land, med EØS og Schengen-avtalen?

     

    Hvorfor gir Merkel utrykk for sympati med Italia og Hellas som har gitt opphold til så mange asylsøkere?

    Har ikke Italia og Hellas selv gitt disse menneskene tillatelse til å bli i landet sitt?

    Hvorfor skal hele Europa ta konsekvensene for enkeltlands uansvarlige og hodeløse innvandringspolitikk?

    Hvis de er så misfornøyde med situasjonen kunne de ikke returnert flyktingebåtene og menneskene i dem til avreiseland straks båtene ble oppdaget?

    Eller er det slik at en skipper som redder mennesker på sjøen, MÅ ta dem med seg til sitt eget hjemland?

    Hvorfor blir det ikke satt ut militære båter 500-1000 meter utenfor Libyas og tunisias fastland, med ordre om å returnere hver eneste flyktingbåt, istede for det motsatte som i dag hvor det er egne båter som hvis eneste oppdrag er å plukke opp forliste båtpassasjerer å frakte dem til Europa. Kan det tenkes at flyktingene er meget klar over at utenlandske båter plukker dem opp og transporterer dem til Europa hvis dem punkterer båten sin i påsyn av redningsbåten?

    Kan det tenkes at færre flyktinger ville reist til sjøs om de visste at de blir returnert med en gang de oppdages?

    Er ikke de ansatte på «redningsbåtene» i praksis menneskesmuglere?

  10. Leser på e24..

     

    «Dette mener tilsynet gjorde at Tele2 og Network Norway mistet de økonomiske incentivene for å fortsette å bygge ut et nytt nett.»

     

    Tilsynet mener dette førte til at Tele2 og Network Norway mistet de økonomiske.....

    Kunne ikke det vært en bedre setningskonstruksjon?

    Hver eneste dag leser jeg nyheter, det er så mange skrivefeil at man kan lure på hvem som skriver dette, er de ikke utdannet journalister eller hva? Tydeligvis er det klipping og liming samt Google-translate kunnskaper som er kriteriene for å bedrive journalistikk men for faen da. Jeg ser altfor ofte grunnleggende feilstaving, de bør lese over artiklene èn gang før de publiserer istede for å oppdatere mange ganger. Fukk åff

  11. Nyhetsformidlere må påbys å være politisk nøytrale. Det bør innføres svært strenge ettersyn eventuelle bøter for brudd på påbudet.

    Om mediet bevisst har formidlet feilaktige opplysninger til fordel for den ene eller andre fløyen må det straffes med fengsel for den ansvarlige. Det må også innføres tydeligere skille mellom clickbaitoverskrifter og sladder ifht hva som er reelle nyheter som skal formidles av et nyhetsanker.

  12.  

     

     

    Det blir kanskje etterhvert bare slitsomt i de fleste tilfeller. Virker som mange har angst for å være alene.

     

    Men det hadde alle blitt vant med.

     

    Anonymous poster hash: 451d7...4c4

    Det finnes jo ingen bedre oppskrift til angst enn å være alene. Selv om enkelte synes det er deilig å ha det stille og være alene under f.eks ett strømbrudd kan det på ingen måte sammenlignes med de som virkelig sitter alene. Det er ofte en grunn til at mange har angst for å være alene. For min egen del vet jeg at jeg virkelig hadde blitt sittende alene hvis jeg hadde fulgt det største ønsket mitt her i verden: fred og ro fra alle på denne jord.

     

    Nei, det er ikke slik at alle hadde vent seg til det og jeg mener det må nesten være verdt og i alle fall forsøke å kjempe litt for å slippe å bli sittende igjen der alene? Selv har jeg ikke angst for å være alene i seg selv, men det blir jo egentlig det?, når det er slik at jeg da kommer til å slite mer med å omgås andre mennesker?

     

    Jeg er en mester i å bare være, og være det alene. Har ingen venner. Har samboer og barn, mange ville vel kalt meg heldig. Hvorfor se på meg som heldig når jeg egentlig ønsker å være alene, eller ikke være i det hele tatt? Men samtidig vet jeg at alene er mye verre enn slik det er nå. Kan jo bli tullete av mindre :mellow:

     

     

     

    Anonymous poster hash: 1a3ef...5b5

    Skjønner ikke helt hva du mener. Først sier du det ikke er bra å være alene, og så at du ikke er heldig fordi du må være med samboer og barn? Blir det ambivalens?

     

    Anonymous poster hash: 451d7...4c4

    Kan nesten ikke forlange at andre skal forstå seg på meg så kan utdype litt her.

     

    For meg koster det utrolig mye å ha ett familieliv. Det er ikke så enkelt at en bare skal være der med de. Her presses jeg ut i sosiale settinger som jeg helst vil unngå. Dette suger kreftene ut av kroppen min. Det er ikke slik at det er prat om at eksponering hjelper her for det gjør det ikke. På en annen side forverrer det vel heller ikke situasjonen. Det er bare det at jeg blir så sliten.

     

    Kanskje hvis jeg ikke hadde vært alene de første 25 årene da ikke hadde opparbeidet meg sosial fobi og personlighetsforstyrrelse? Det er det ingen som vet, men en ting jeg vet er at jeg fikk dette når jeg var alene.

     

    Må det være enten eller? Dette vil jeg tro er forskjellig fra person til person. Står fortsatt på at det ikke er bra å være alene over lenger tid. Så får en selv avgjøre om en kan anse en person som heldig kun basert på at en har sett at h*n har samboer og barn. Samtidig går den "heldige" rundt å ikke har lyst til å leve i det hele tatt..

     

     

     

     

     

    Anonymous poster hash: 1a3ef...5b5

    Kjenner meg igjen i dette.

     

    Samme hva jeg gjør blir jeg aldri lykkelig og tilfreds. I mange år har jeg følt at «noe» mangler men jeg vet bare ikke hva. Jeg kan f.eks tenke at «bare jeg blir ferdig med utdannelse så blir alt bra» Men så tar det bare en liten uke før den tomme følelsen er tilbake.

    Tenker at «bare jeg får tatt lappen blir alt bra» men så blir det jo ikke det. Når jeg tenker meg om er jeg egentlig ikke så glad i å leve. Men har ikke så lyst til å dø heller, vil ikke utsette familien for enda en tragedie så jeg holder ut til jeg dør naturlig. Men livet er et ork. Føles som at solen skinner på alle mens jeg har en sort sky over meg som aldri går bort.

    Når jeg våkner tenker jeg ikke positive tanker som at denne dagen blir bra eller lignende. Tenker mer i retning «håper denne dagen går fort så jeg kan legge meg å sove igjen» Det hender jeg bare spiser frokost og ta en sovepille før jeg legger meg igjen. Vil bare sove bort livet. Så er jeg veldig ensom. Jeg tar ikke telefon når noen ringer å blir heller aldri med på ting. Selv om jeg vil. Da jeg enda hadde venner kunne jeg avtale å dra ut på fredag også gruet jeg meg helt til jeg ringte å sier jeg ikke kan. Til slutt gadd ikke folk ta initiativ lenger å det forstår jeg godt. Nå har jeg ikke hatt en eneste venn på snart 7 år. Ingen vet at jeg har det sånn. Jeg tar på meg et falskt smil å later som at alt er bra. Men jeg lever et skuespill. Holder en falsk fasade.

     

    Det føles som jeg famler apatisk i mørket. Kan ikke noen bare strekke ut en hånd å dra meg ut av dette marerittet? Jeg vil gjort alt for å finne tilbake til meg selv igjen.

  13. Akkurat da jeg begynte å få sansen for Trump...

     

    Donald Trump vil ha endringer i våpenloven

     

    President Donald Trump ber politikerne i Kongressen handle raskt for å endre våpenlovene i USA. Flere butikkjeder strammer allerede inn sin praksis for våpensalg.

     

    https://www.nrk.no/urix/donald-trump-vil-ha-endringer-i-vapenloven-1.13939666

    Ja se der! Nå har jeg fått tilbake litt av troen jeg hadde på ham.

  14. Ok, brainfarts. Ok han har ikke gjort noe håndfast enda.

     

    MEN han snakker om det. Han oppfordrer til strengere lover. Han kaller sine egne partifeller feige og sier de er redde for NRA. Han kommer jo med mye bra her?? Jeg skjønner liksom ikke helt tankegangen til dere innbitte trump motstandere. Greit han er en tulling og en asswipe. Men det forandrer ikke faktumet at han går i mot NRA noe såvidt jeg vet, ingen andre presidenter har gjort før ham. Det burde vi våpenmostandere og fredselskende juble for. Eller har jeg misforstått noe? Trump er dritt og trump er dum uansett hva han gjør er det dèt som er greia?

  15. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/ddG3KX/trump-til-partifeller-nra-har-mye-makt-over-dere

     

    Donald Trump overrasker positivt i våpendebatten i USA. Ettersom ingenting har blitt gjort med våpenlovene etter alle disse årene og etter alle masseskytingene, kan vi gå utifra at det ikke er lett å gå imot NRA.

    Donald gjør det. Enten vi liker fyren eller ikke, kan vel alle enes i at i denne saken gjør Donald det alle andre presidenter før han burde gjort?

  16. Jeg syns isåfall loven bør gjelde for alle. Koranen må forbys, der står det jo om pedofile mohammed som forgrep seg på en liten jenteunge.

     

    Fra halvspøk til alvor: Såfremt man ikke oppfordrer til noe kriminelt eller truer noen så bør man få skrive akuratt hva man vil, samme hvor kvalmt eller uetisk det måtte være.

    Det er en prinsippsak. Man skal jo ikke kunne straffes for ord på et ark..

    Men jeg ser motargumentene. Noen kan jo bli trigget av tekstene og gå ut å forgripe seg på noen.

    Men igjen, skal vi forby actionfilmer i tilfelle noen klikker og tror dem er Rambo? Det ville jo blitt for dumt.

    Nei.... Blir nok ikke helt enig med meg selv i denne saken kjenner jeg.

    • Liker 1
  17. https://m.nettavisen.no/nyheter/mann-dmt-for-a-ha-skrevet-tekster-om-seksuelle-overgrep/3423419907.html

     

    Her leser vi om en mann som blir straffet for å skrive om fiktive overgrep.

    De fleste av oss er enige i at alle former for overgrep er forkastelig, men er det virkelig riktig å straffe denne mannen? Les og bedøm selv. Personlig mener jeg pedofile er samfunnets avskum.

    MEN det er ikke riktig å straffe noen for tankene sine, samme hvor avskyelige de måtte være.

    Hva tenker dere om dette?

    Hvilken paragraf ble brukt her egentlig..?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...