Gå til innhold

Colin

Medlemmer
  • Innlegg

    574
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Colin

  1. Da er status følgende:

     

    Jeg gadd for å være ærlig ikke å bytte til 212 kjøleren som dere anbefalte, av flere grunner. 212-kjøleren måtte bestilles spesielt, og hadde krevet en del mer arbeid å bytte ut. Den jeg ville ha ble anbefalt i tester på nettet i sitt segment, og den var relativt billig. I tillegg var monteringen enkel.

     

    Resultat er at jeg har en cpu som er ca 20 grader kjøligere under load enn det den har vært, og jeg hører knapt pcen nå sammenlignet med stock kjøler.

     

    Med andre ord er jeg fornøyd med en relativt billig fiks.

     

    Takker allikevel for konstruktive innspill. :)

  2. Kan se sånn ut. :) Uansett så får jeg nok en bedre kjøler enn den som kom med cpuen, for den er virkelig dårlig. Virkelig plagsom lyd fra den, og den går opp og ned etter load.

     

    En av hovedgrunnene til at jeg har lyst til å ordne dette er at når jeg spiller f.eks BF3 på ganske heftige innstillinger, så jobber den vifta sånn at jeg faktisk føler meg litt distrahert.

  3. Ok, takker for det, skal sjekke om han kan ta inn den kjøleren.

     

    Men, bare for å spørre........siden jeg ikke har tenkt å overklokke, vil denne gjøre jobben både på kjøling og støy?

     

    Jeg forstår at den andre er bedre, men denne har han på lager, og kan bytte for meg på mandag.

  4. Heisann godt folk

     

    Jeg har en i7-870 Quad Core 2.93ghz CPU i min maskin med stock kjøler. Så langt har den jo holdt cpuen i live, og pcen brukes primært til spilling. Med nylig oppgradert skjermkort (AMD Radeon HD 7950 Boost) så har den blitt en helt ny pc til spill, så jeg holder på denne cpuen en stund til.

     

    Men, det jeg har irritert meg over mens jeg har spilt med denne pcen, er at når cpuen blir god og varm, så bråker stock kjøleren ganske mye. Den skal derfor byttes ut. I tillegg har den balansert over 70C etter en stund spilling, og da synes jeg vifta jobber veldig.

     

    Jeg var nede på den lokale butikken, hvor han som driver den også kan bytte kjøler for meg. Han hadde denne inne, som han anbefalte:

     

    Cooler Master Hyper TX3 Evo

     

    For meg så ser denne helt ok ut, og den får jo gode tilbakemeldinger der.

     

    Så spørsmålet mitt, omsider, er, om enn todelt: vil denne både kjøle cpuen min bra nok og stille nok? Ingen overklokking er planlagt.

     

    På forhånd takk for alle svar, og ha en fin helg! :)

  5. Jeg har denne strømforsyningen: http://www.komplett....sku=347165#info

     

    Der står det:

    1 x 8-pins PCI Express-strøm med avtakbar 2-pins del

    1 x 6-pin PCI Express-strømforsyning

     

    Betyr det at den oppfyller kravet til skjermkortet jeg linket til over at det må ha "2 6-pins kontakter"?

     

    Spørsmål 2: Vil dette skjermkortet være en stor nok oppgradering til at jeg vil merke det? http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=774014#info

  6. Heisann

     

    Har en 2-3 år gammel pc med følgende specs:

    i7-870 Quad 2.93 ghz

    Radeon HD 5850

    8gb ram

     

    Det jeg egentlig lurer på, vil jeg kunne komme unna en liten stund til med den cpuen hvis jeg oppgraderer skjermkortet? Har ikke helt råd til å oppgradere hele sulamitten nå.

     

    Vurderte f.eks http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=774014#info

     

    Vil jeg få litt nytt liv i maskinen med det?

  7. Jeg har en pc bygget av Komplett som viser snodig oppførsel på nettet.

     

    Den mister internett i alt fra 1 til 10 sekunder innimellom, med noen minutters mellomrom.

     

    Den mister ikke nettet i seg selv. Dette har jeg testa ved å pinge en annen pc i nettverket samtidig, og den går helt fint, selv om den mister kontakt med f.eks www.vg.no (har prøvd også andre sider).

     

    Det er kun den pcen som mister internett innimellom, det har jeg også testa, ved å pinge fra den andre pcen samtidig, uten at den mistet noe.

     

    Jeg har prøvd å restarte alt nettverksutstyr, samt installere siste driver til nettverkskortet.

     

    Merket dette først i dag da jeg skulle spille LOTRO, og jeg spillet stadig stoppet opp.

     

    Noen glupe idéer?

  8. Sjekk som nevnt for støv og om kjøleren sitter som den skal. Bytte av pasta kan også være en idé. Deretter kan du se hva kjernetempen ligger på i BF3 og Skyrim som er ganske CPU-intensive spill. Hvis denne ligger på 75C+ på varmeste kjerne ville jeg skaffet ny kjøler, men stock skal i utgangspunktet holde såfremt man har litt luftgjennomstrømning i kabinettet og ikke sitter i en badstue.

     

    Kjøleren du linker til er forresten veldig god til prisen. Jeg ville ikke lagt i mere penger så lenge det ikke er seriøs overklokking inne i bildet.

     

    Ok, takk for tipsene. :) Har ikke tenkt å sjekke kjølepasta selv, er noen år siden jeg skrudde slike ting selv. Når det gjelder Skyrim og BF3 så har jeg klokket en del timer i de spillene, uten problemer med stabilitet. Det er faktisk ganske ok gjennomstrømning av luft i kabinettet, Komplett har plassert vifter foran som suger inn luft, og en diger på toppen, så det kommer ganske mye luft inn i kabinettet.

     

    Tror jeg rett og slett ser an. Har som sagt ikke kræsjet i noen som helst sammenheng på de snart to årene jeg har hatt pcen.

  9. Har en pc fra Komplett som er snart to år gammel, og kjører stock kjøler på en i7-870.

     

    Temperaturmessig så ligger den under 40 idle, og etter å ha spilt f.eks The Secret World litt, så går den rett over 60 (rundt 64 på alle kjernene).

     

    Kjørte også Prime95 torture test, men avbrøt den da den nådde 94 grader på to kjerner. Har skjønt at denne hadde stoppet selv ved failing, men stoppet den der.

     

    Har spilt en del spill som BF3, Skyrim, D3 uten at jeg noensinne har opplevd noe form for ustabilitet, men kanskje verdt å bytte allikevel?

     

    Har skjønt at den torture testen utsetter cpuen for urealistisk mye stress, slik at det ikke gjenspeiler normal bruk.

     

    Noen tanker, dvs er det noe poeng å bytte kjøler, siden den uansett har kjørt stabilt siden jeg fikk den i hus?

     

    Driver ikke med overklokking av noe slag.

     

    Edit: glemte å slenge med hva jeg da tenkte å bytte til: http://www.komplett....aspx?sku=657097

    En lokal butikk her kunne bytte for meg for 350 kroner for arbeid + kjøleren.

    Regner med denne er noe bedre enn stock kjøler?

     

    Edit 2: Jeg ser denne ligger i feil subforum. Jeg lager en link fra riktig forum, men en moderator kan gjerne flytte for meg. Beklager!

  10. Jeg leser innimellom om folk med skjermkort som blir varmere enn normalt i dette spillet. Noe mer spesifikk info om dette?

     

    Har AMD Radeon HD 5850.

     

    Det første du bør sjekke er om vifta justeres automatisk etter hvor mye kortet jobber. Det gjør ikke mitt... Nådde 102 grader (og vifta gikk på 30%). HD 6970 her.

     

    Ja, mitt kort justerer automatisk. Ser ut som det har normale temperaturer så langt, peaker på 54 grader 60-70 fps.

  11. Hei

     

    Har en HP Pavillion g7-1020 med et ATI Radeon HD 6470M skjermkort. Problemet er at HP sine driverpakker er håpløst utdatert, og ATI sine driverpakker ikke kjenner igjen skjermkortet.

     

    Noen som vet om noen "workaround" på dette? Dvs, en måte å få installert ATI sine drivere?

     

    Siste driverpakken fra HP kom i november 2011, og den var det en feil med som de ennå ikke har fikset, nemlig at den faktisk ikke installerer nye drivere i det hele tatt, så siste versjon er fra mai 2011.

  12. Jeg har den siste måneden kastet meg på bølgen med Wordfeud, og spilt dette en del.

     

    I går kveld la jeg merke til at brettet, eller dvs de brikkene som jeg har tilgjengelig, fortsatt var svakt synlig også utenfor programmet. Det vil si at jeg ser et svakt omriss av de firkanta brikkene.

     

    Jeg har søkt litt på nettet, og finner svært lite om det. Jeg leser om noen som spekulerer i at det vil forsvinne over tid.

     

    Noen tanker om dette?

    Garantisak?

×
×
  • Opprett ny...