Gå til innhold

nazg78

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nazg78

  1. Har du litt info om eksp. det kan hende det der er helt normalt hvis du har tatt noen bilder med utrolig lang lukketid med deksel på.

    Er det noe du ser på normalt eksp. bilder.

    9069245[/snapback]

     

    Jepp, jeg ser det på alle bilder i raw format.

     

    Jeg har sendt en mail til de som mpx.no oppgir som kontakt-sted for service på Nikon så får vi se hva de sier. :)

     

    Jeg har forøvrig søkt litt rundt etter liknende innlegg, men bare funnet innlegg som omhandler enkelt-pixler der det kan løses med remapping. Når en hel rekke plutselig blir røde så frykter jeg at problemet er større? Men som sagt, jeg venter nå på svar fra service verkstedet så får vi se om jeg må sende inn eller ikke.

  2. Hei,

     

    Jeg oppdaget en rekke med røde pixler på noen bilder i går. Har lagt ved et bilde med et utsnitt som skal vise problemet. Dette bildet er tatt med dekslet på. I "Jpeg fine" ser det ut til at rekken blir filtrert bort, men i raw kommer den på alle bilder.

     

    Jeg vil anta at dette skyldes en dårlig ledningsbane på bildebrikken eller liknende. Noen andre som har noen meninger om dette fenomenet?

     

    Kameraet er et D70s.

     

    På forhånd takk for all hjelp. :)

    post-45931-1184310003_thumb.jpg

  3. Hei,

     

    Jeg har et Sigma objektiv 18-200 som fungerer helt utmerket, bortsett fra når jeg holder kamera pekende litt nedover. Da vil objektivet "skli" ut slik at jeg får større zoom enn det jeg tenkte. Jeg må holde på objektivet for at det ikke skal skje.

     

    Det gjør at det blir veldig vanskelig å ta bilder når kamera står på stativ og peker nedover (f.eks. når jeg vil bruke fjernkontroll for å få stødigere bilder).

     

    Er dette noe man må leve med eller bør jeg klage til butikken?

  4. Televoip er helt ute og kjøre for tiden.

     

    Jeg betalte for mer ringetid for en 2 ukers tid siden, men fikk beskjed om at det hadde oppstått en feil og at jeg måtte ta kontakt med [email protected]. Gjett hva...ingen respons fra de, har purret på mail, prøvd telefon og sms-support flere ganger, men de er umulig å få tak i. De har selvfølgelig trukket beløpet på kredittkortet til tross for at dette ikke vises på ringesaldoen.

     

    Jeg ville vært forsiktig med å betale de penger for tiden da det kan se ut som om de har store interne problemer.

  5. Ellers er diskusjonen om høyere oppløsning eller ikke noe jeg ser på som et ikke-tema, man velger selvsagt oppløsning nesten som man velger en bærbar:

    1. Eget syn

    2. Bruksområder

    3. Lommebok

     

    Jeg er ikke helt uenig med deg, men poenget for min del var å få frem synspunkter på hvorfor så mange her på forumet vektlegger høye oppløsninger så mye.

    Jeg har ikke sett en bærbar med høy oppløsning i bruk, og vil trolig ikke få mulighet til det før jeg må ta valget om hvilken jeg skal velge. Altså ville jeg høre litt hva folk her inne vektlegger, og om det var noe jeg ikke hadde tenkt på. Av de bærbare jeg kan velge mellom har de forskjellige litt forskjellige positive og negative egenskaper, men jeg var litt usikker på hvor mye jeg burde vektlegge skjermen. Nå har jeg fått litt innspill rundt oppløsning, og det blir litt lettere å vektlegge oppløsningen opp mot de andre egenskapene på de bærbare.

  6. Spill og film kjører vel generelt "sin egen" oppløsning, og er ikke så avhengig av oppløsningen på skjermen? Eller tar jeg feil? Har en følelse av at det er mindre problem å spille et spill på lavere oppløsning enn skjermens maksoppløsning, enn å surfe med lav oppløsning. For da blir all skrift litt "ullen".

    Tror dette gjerne skyldes at den normale skriften på skjermen er mer detaljert enn det normale spillet er. Slik at du gjerne ikke ser like godt at det kan være noe mer utydlig enn det kanskje ellers ville vært?

    Ikke noen påstand, bare en teori...Jeg har ikke sett spill på en høyoppløselig LCD-skjerm enda. Og det er som du sier kanskje ikke noe problem i hele tatt, men det er derfor jeg vil ha en diskusjon med folks erfaringer og meninger her. :)

  7. Jeg har sett at stor oppløsning blir hevdet å være nesten alfa og omega for de bærbare maskinene her på forum. Men bare for å få en diskusjon på dette vil jeg komme med et par motargumenter.

     

     

    + Ved høy oppløsning:

    * Du får plass til mye på skjermen, noe som er gunstig ved kontor-applikasjoner o.l. forutsatt at det ikke blir for smått slik at det blir vanskelig å lese.

     

     

    - Ved høy oppløsning:

    *En oppløsning på 1400x1050 eller 1600x1200 er det vel ingen skjermkort som klarer å kjøre spill på flytenede?

    *LCD-skjermer er generellt best på den oppløsningen de er lagd for å kjøres på. Dvs. å sette ned oppløsningen på en 1600x1200 til en lavere oppløsning gir dårligere bilde enn om du har en skjerm som kjører på en lavere oppløsning i utgangspunktet.

    *En større skjerm med større oppløsning trekker mer strøm.

     

     

    Dette er de argumentene jeg kan tenke meg i farta, jeg sier ikke at de nødvendigvis er 100% korrekte eller dekkende. Så jeg kunne godt tenke meg å få en diskusjon rundt de argumentene jeg kommer med, og evt. andre argument for og imot stor skjerm og stor oppløsning.

     

     

    Grunnen til at jeg vil ha i gang diskusjonen er at jeg skal kjøpe meg bærbar nå, men jeg gidder ikke ha høy oppløsning bare fordi det er "kult". Jeg vil ha en oppløsning som passer det meste, dvs litt jobbing,litt spilling og litt film.

     

     

    Vil kun ha seriøs diskusjon, ikke bare påstander om at stor oppløsning er bedre enn lav og motsatt. Jeg vil ha argumenter for og imot.

  8. ...må man spesifisere hva som gjør en lcd dårlig???

     

    Ja, selvfølgelig! Hvis det skal ha interesse for andre å lese bør du begrunne hvorfor du synes lcd-skjermen er dårlig. Hvis ikke er det ikke noe poeng å si det.

     

    Oppløsningen er på 1200x800.... Finnes det bruksområder dette er en gunstig oppløsning? -ja film!! Men hvem kjøper en maskin til 16-18000 kroner, for å se film?

     

    Ja, for noen betyr ikke oppløsningen like mye som den gjør for deg. For min del er 1200x800 greit nok, derimot er det mye viktigere for meg hvordan skjermen er å se på (kontrast,farger, oppdateringshastighet, osv). Altså var din opplysning om hva du SYNES gjør skjermen dårlig for DEG relativt viktig i denne sammenhengen.

    Folk har forskjellige behov.

     

    Slutt å være viktigper!! :devil:

    Er ikke snakk om å være viktigper, men din kommentar var verdiløs for meg uten grunnen til at du synes skjermen er dårlig.

  9. ...dessuten har medion maskinene DRITTLCD'r!!!  :mad:

    Slike innlegg er alltid like informative...

     

    Mange folk leser dette forumet for å få informasjon om hva de skal kjøpe, så hvis du har noe negativt å utsette på et produkt så ikke bare si at det er et drittprodukt, men forklar hva som faktisk er problemet slik at andre vet hva de skal være obs på når det gjelder det produktet.

     

    Husk, for noen kan ditt problem med medions LCD-skjermer være alvorlig nok til at de går for et annet produkt, mens for andre er det kanskje ikke et problem i hele tatt. Vanskelig å vite hvis du ikke spesifiserer.

×
×
  • Opprett ny...