Gå til innhold

MR2_90

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MR2_90

  1. Heisann!

    Eg har kjøpt 2 stykker terassevarmere som skal monteres på veggen og kobles til med støpsel i stikk-kontakt. Tenkte å koble disse to lampene sammen i ei koblingsboks (med sukkerbit) for å få en ledning til begge lampene, og videre legge opp ledningen bort til stikk-kontakten. Tenker å feste ledningen med klips på veggen, men bruker bare støpselet for å slå de av og på. 

    Mener da at dette ikkje kan reknast som ein fast installasjon, og at dette er lovlig, men elektro er jo så meget, og med forskjellige definisjoner. Ut i fra lovverket skal eg ha lov til å bl.a. montere eller skifte en varmeovm selv, så lenge den har løs og flyttbar ledning og støpsel. Kan en terassevarmer kategoriserast som ein varmeovn? Dette gjeld utendørs, men på en overbygd terasse, ikkje utsatt for regn eller fukt (meir enn luftfuktigheit).

    På førehand, takk for svar!

  2. JEG hadde aldri kjørt en slik bil uten ladetrykksmeter og lambdameter. Disse to instrumentene kan er ufattelig viktig for å overvåke og ev. redde motoren fra havari.

    Det kan være mye rart som plager motoren din, så det er vanskelig å si noe sikkert, men få kontroll på ladetrykket ditt. Kanskje har du en liten luftlekkasje som påvirker wastegaten slik at du overlader.

     

    Wastegate er en port på eksossiden av turboen som åpner og slipper eksos utenom turboen når riktig ladetrykk er nådd, slik at ladetrykket slutter å stige. Wastegate må du ha. Dumpvalve slipper ut overskuddstrykk av luft mellom turboens kompressor og motoren når du girer. Dette skal i all hovedsak redusere belastningen på turboen med at trykkbølgen som slår tilbake fra et stengt gasspjeld ikke slår tilbake motsatt vei gjennom turboen. Denne kan du klare deg uten.

     

    Takk for svar!

    Som sagt får eg på plass, vertfall en ladetrykksmåler like over helgen, og ser selv at dette er elementært. Lambda har jeg svært lite peiling på...hvor skal en slik måler eventuelt monteres for en riktig måling?

     

    Det jeg ser som svært sannsynelig må vere en feil på wastegate, evt som du sier med en luftlekkasje. Utelukker du at wastegaten kan vere stilt til ett for høyt trykk, eller fungerer den ikke på den måten?

  3. Hmm...

     

    Bankesensor? Ser ikke hvordan dette skulle kunne ha noe med tenningen å gjøre, da det var noe som slo inn spesielt i det eg merket turboen kicke inn (min oppfatning).

     

    Bilen går helt som normalt igjen nå etter episoden, men frykter det samme å skje på nytt om jeg presser den! Skulle gjerne likt å vite hva det var, og fått orden på det!

    Fyller 95-blyfri, aldri gjort annet - og ikke var dette etter nylig fylling heller. Bruker ikke alltid samme stasjon, men det skulle ikke ha noe med saken å gjøre!

  4. Hei!

     

    For en drøy uke siden, kjørte jeg en tur med min Toyota MR2, som har en "aftermarket" 3S-GE turbomotor på 225hk. Jeg lå i 5.gir, i 50-60km/t, og skulle dra på, så gira til 3. og trykte til. Da den bikka omtrent 5.000rpm ble det ett voldsomt rykk i bilen, nesten som om den stoppet helt, eller at bremsene ble kicket helt inn i ca 1. sekund, så kom den tilbake. Etter det hendte det samme hver gang turboen slo inn, altså, skjedde flere ganger, i alle gir. Etter dette stoppet jeg bilen en stund, og når jeg staret bilen 10 minutter senere, var alt som normalt, og ingen rykk ved gasspådrag. Lurer på hva dette kan være?

     

    Jeg tenker først og fremst fuelcut, eller at bilen (om det kan vere slik på en så gammel bil) går i en form for nødmodus fordi turboen har blitt overladet? Venter på en ladetrykksmåler, noe jeg ikke har hatt før - men har lest flere plasser at denne bilen/motoren fuelcutter på rundt 1.6 Bar ish(?), om så, betyr det at jeg ikke har wastegate som fungerer, eller at den er stilt til for høyt trykk? Wastegate er vell ikke samme som dumpventil? (Slik jeg har skjønt, skal wastegaten slippe ut når ladetrykket når "makspunkt", mens dumpventil, noe jeg vet jeg har, slipper ut når jeg f.eks. slipper gassen igjen).

     

    Kan det vere noe annet som gjør at dette hendte? Har siden ikke tørt å kjøre den over 5.000rpm, og lar helst ikke turboen gå mer enn nødvendig...

×
×
  • Opprett ny...