Gå til innhold

ZoRaC

Medlemmer
  • Innlegg

    1 959
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ZoRaC

  1. Min Pi 2 var urovekkende ustabil den tiden jeg kjørte den, mer ustabilt enn Acer W10 nettbrettet det kjører på nå, neste skritt for min del er å sette opp en egen pc dedikert til formålet. Tenker å viritualisere det, jeg må bare få tømt mitt gamle mediecenter og reinstallere :)

     

    Jeg (og Moskus?) kjører HS3 virtuelt på ESXi.

    Jeg kjører en virtuell Ubuntu og Moskus kjører vel på Windows. Har kjørt siden i sommer på ESXi 5.5 med passthrough av både UZB1 og RFXtrx433E, har fungert bra. MEN, så oppgraderte jeg til ESXi 6.5 i mellomjula og etter det har Z-wave/UZB1 vært svært ustabil/nesten ikke-fungerende!

     

    Så, i dag løste jeg det med å sette opp en gammel RPi (512 MB RAM-versjonen) med Minibian og "ser2net". Plugget i UZB1 og konfigurerte Homeseer til å kommunisere med den via nettverk - det ser ut til å fungere helt utmerket. :) 

     

    Moskus kjører noen Belkin "USB over nettverk"-bokser for sin controller, da han også hadde opplevd ustabilitet med passthrough på ESXi. 

     

    Se mer her: https://www.hjemmeautomasjon.no/forums/topic/952-uzb1-over-nettverk/ 

    • Liker 1
  2. Fant du en løsning på #2?

     

    Har selv en vifte med to hastigheter jeg gjerne skulle regulert via Z-wave :-)

     

    Ja, jeg kjøpte meg en slik:

    http://telldus.se/wp-content/uploads/311664-PAN07-1-2-3A-manual-20141028.pdf

     

    Så lenge du kontrollerer viftehastigheten ved å flytte "L" mellom 2 punkter, så skal den fungere. :)

    Har ikke fått bestilt elektriker til å montere den enda da, men produsenten sa det skulle fungere.

     

    Måtte forøvrig kjøpe rett fra produsent, da de ikke hadde noen forhandler i "nærheten".

    Har i ettertid funnet ut at man kan kjøpe den her: http://www.styrahem.se/p/230 (sende dem en epost, så kan de ordne frakt til Norge likevel)

  3.  

    Ja, jeg kjøpte den på Coop Obs! for 1 år siden

    Sku gjerne funnet kundeavisen fra 1 år siden.

    Har kvittering som bevis. Snakk om å vær frekk mot andre.

     

    Ser foresten at Coop Obs! selger Iphone 5 til 2.495,- akuratt nå for tiden.

     

    Ok, du kjøpte en ny telefon som ble lansert for 5 år siden og som de sluttet å produsere for 2 år siden - dvs at om du kjøpte den aller siste de laget, så kjøpte du en telefon som var laget for 1 år siden når du kjøpte den. Men, det er hvor lenge det er siden modellen kom som er poenget her, ikke hvor lenge siden akkurat din telefon ble produsert.

  4. Noen som har lekt med Kali?

    -Ingen grunn til å 'hakke' når man bare booter opp med en usbstick, og får full tilgang til computeren man sitter på. -Er usb-stikka stor nok, kan man jo bare trekke de dataene man ønsker over i en folder, rive usb'en ut, gå hjem og kikke igjennom hva man har kopiert med seg. Hurtig og sporløst.

     

    Dette kan man jo gjøre med omtrent hva som helst på USB-pinnen. Så lenge disken ikke er kryptert kan man boote fra en USB-pinne og ha tilgang til alle data.

     

    Sist jeg testet Kali, så mener jeg å huske at det ikke var så brukervennlig, men man kan jo ta en vanlig Ubuntu-pinne i stedet og gjøre det samme.

  5.  

    Ja, fikk jo selv denne mailen fra dropbox, der de oppfordret til å bytte passord, ikke fordi noe hadde skjedd, neida, men for å være på den sikre siden.

     

    Det fikk du nok ikke. Dropbox har svjv ikke sendt slik mail.

    Joda, jeg har fått denne eposten må alle mine Dropbox-kontoer:

    "Hi <navn på konto>,

     

    We’re reaching out to let you know that if you haven’t updated your Dropbox password since mid-2012, you’ll be prompted to update it the next time you sign in. This is purely a preventative measure, and we’re sorry for the inconvenience.

     

    To learn more about why we’re taking this precaution, please visit this page on our Help Center. If you have any questions, feel free to contact us at [email protected].

     

    Thanks,

    The Dropbox Team "

    • Liker 3
  6. Trenger å oppdatere en feltverdi for 500 kunder og jeg har ikke tilgang til databasen eller kildekoden.

     

    www.domene.no/edit.php?userID=1

     

    Får da et form:

    <input type="text" name="navn" value="Ole Hansen">

    <input type="text" name="telefonnummer" value="12345678">

     

    Jeg trenger å sende en cURL-kommando som endrer telefonnummer på alle 500 brukere, men hvordan får jeg til å beholde "navn" uendret? Hvis jeg ikke sender med "navn" i cURL-kommandoen så vil den jo tolke det til at den skal settes blank. Jeg trenger altså å kunne sende med verdien fra input-feltet "navn" sammen med ny "telefonnummer"-verdi.

     

    Tips?

  7. Ifølge NorCERT skal alle nyere iPhone-modeller fra og med iPhone 4S være sårbare for angrep. I tillegg er iPad 2 og nyere iPad-modeller utsatt, samt femtegenerasjons iPod Touch eller nyere.

     

    Og tidligere i år ble det oppdaget en sårbarhet i nesten 1 milliard Android-enheter.

    http://itavisen.no/2016/08/08/nesten-en-milliard-android-enheter-er-sarbare-for-angrep/

  8. At du får masse spam på din online.no konto er ene og alene at du selv har vært for slepphendt med hvor du har offentliggjort epostadressa di.

     

    Ja, det er helt klart at man aldri bør skrive inn epostadressen sin noe sted, annet enn med penn og papir for å gi til venner og kjente. Registrerer man seg på LinkedIn, Adobe, MySpace, Ebay, tumblr eller andre nettsider så ber man jo om at epostadressen skal bli lekket og lagt inn i all verdens spamlister!

  9. Tror ikke det, dessverre. I alle fall i mitt tilfelle er det kun 1 viftemotor, dvs en load, som skal fores med to forskjellige spenninger. På tegningen din velger du om load 1 eller load 2 skal fores med 230 V.

    Har sett litt nærmere på koblingsskjemaet ditt nå og ser det er litt anderledes enn hos meg. Hos deg skjer spenningsreguleringen i BRYTEREN og hos meg skjer den i VIFTEN (litt som dette: http://www.fancollectors.org/info/mccomas/Generic_3_Speed.jpg).

     

    Er bryteren din en lukket enhet, eller kan den åpnes? For jeg vil jo tro at bryteren din også "flytter" L mellom en av tre ledninger og hvis man da kunne satt Z-Wave-enheten der, så ville det i praksis blitt som hos meg.

  10.  

     

    Du har selvsagt rett mhp diodene. Dumt tenkt av meg. :confused:

     

    Bruk av releet blir vel det samme som Moskus foreslo i post 7976, men takk likevel. Tror kanskje jeg heller mot et dobbel Fibaro likevel.

     

    det jeg tror vil virke, er å ha en dobbel fibaro, der den ene skrur av/på tilførselen, så har du en som styrer et rele for hastighetsvalg,

     

    se koblingsskjema :)

    Jeg har omtrent samme vifte, men trinn 1 er defekt og bryteren for å velge trinn 1-3 ble fjernet av forrige eier ved bytte av kjøkken. Nå er bare ledningene koblet sammen permanent på trinn 2, men ønsker å kunne sette på trinn 3 når det er fuktig på bad eller vaskerom. Så i praksis trengs noe tilsvarende en endevender, eller et relé med NC/NO.

    Fant dette: http://www.climax.com.tw/downloads/PRL-1ZW_06.16.2015.pdf

    Det kan vel også DeVille bruke i sin vifteløsning, hvis man er villig til å ha bare to trinn i stedet for tre da?

     

     

     

    To trinn er helt greitt for meg, så dette kunne absolutt være noe. Takk for den.

    Har du funnet noen forhandler? I Norge?

     

    Men jeg synes nok at informasjonen var noe mangelfull. Bla kan jeg ikke se at det står noe om maks belastning.

     

     

    Har sendt dem e-post og spurt om pris. Finner den ikke noe sted på nett ellers. Spurte også om å få tilsendt teknisk dokumentasjon.

     

    Fikk etter mye om og men svar på eposten - de selger ikke til sluttbruker og selger heller ikke enkeltkomponenter... :(

     

    Fant denne i stedet: http://download.telldus.se/Manuals/Z-Wave/Philio/PAN07.pdf

    Tror den også kan brukes og den ser ut til å være litt lettere å skaffe. :) Har sendt dem en epost og spurt om den kan brukes slik som jeg tror.

  11. Jeg hadde akkurat samme behovet og lette en del etter en oversikt. Fant ingenting, så måtte lage noe selv (delvis).

    Tok utgangspunkt i en vanlig Excel-mal for kalender, satte inn alle måneder på ett ark og laget "koder" man kunne skrive inn pr dag og så summerte den automatisk.

     

    Var ikke så lett å lage et ark som gikk over årsskiftet, så jeg bruker ett ark pr år og summerer mellom dem i stedet.

    For å endre år, gå til "Jan"-arket, det vil oppdatere kalender for alle måneder.

    De forskjellige kodene man kan bruke står øverst.

     

    https://www.dropbox.com/s/h2f4g4grptiuc4g/Kalender%20-%20foreldreperm.xls?dl=0

  12. Ja, ser den. Var mest for å komme i gang med å bruke bevegelse basert på en tidsstatus. Motion sensoren i stua plukker opp helt greie LUX målinger, kunne jo vært en tanke å bruke den. Men, vet ikke om innendørs LUX måling er godt nok?

     

    Tanken var å ha 70% belysning på fram til kveld og så 30% og 10% etter 00:00, den siste burde være grei på tid uansett.

    Prøver å få til noe fornuftig siden dattera på 15 mnd som regel våkner litt uttpå natten og vi noen ganger må ta henne ned, da vil jeg ungå flombelysning  :)

     

    Har ikke erfaring med LUX-basert MDEN, men hva med å basere den på solnedgang/soloppgang?

    M = 1 time før soloppgang

    D = 11:00

    E = 1 time før solnedning

    N = 00:00

     

    Da vil det være litt dynamisk og tilpasse seg litt mer etter lysbehovet de forskjellige årstidene.

  13. Har sendt dem e-post og spurt om pris. Finner den ikke noe sted på nett ellers. Spurte også om å få tilsendt teknisk dokumentasjon.

     

    Forresten, hvor mye har dere betalt for å få montert mikromoduler som fibaro 212? Det kan vel ikke være mer enn 10 min jobb pr stk? Så hvis jeg skal få montert 5-6 slike i første omgang, så bør jeg slippe unna med 1500-2000 Kr for elektriker?

  14.  

    Du har selvsagt rett mhp diodene. Dumt tenkt av meg. :confused:

     

    Bruk av releet blir vel det samme som Moskus foreslo i post 7976, men takk likevel. Tror kanskje jeg heller mot et dobbel Fibaro likevel.

     

     

    det jeg tror vil virke, er å ha en dobbel fibaro, der den ene skrur av/på tilførselen, så har du en som styrer et rele for hastighetsvalg,

     

    se koblingsskjema :)

    Jeg har omtrent samme vifte, men trinn 1 er defekt og bryteren for å velge trinn 1-3 ble fjernet av forrige eier ved bytte av kjøkken. Nå er bare ledningene koblet sammen permanent på trinn 2, men ønsker å kunne sette på trinn 3 når det er fuktig på bad eller vaskerom. Så i praksis trengs noe tilsvarende en endevender, eller et relé med NC/NO.

    Fant dette: http://www.climax.com.tw/downloads/PRL-1ZW_06.16.2015.pdf

    Det kan vel også DeVille bruke i sin vifteløsning, hvis man er villig til å ha bare to trinn i stedet for tre da?

  15. Du mener "2-wire", tenker jeg. :)

     

    Jeg tenkte at den hadde 3 ledninger (fase + en til hver lampe) i stedet for 4. Men, den riktige betegnelsen er kanskje 2-wire likevel? :p

     

    Men som du sier kan du fint ha en bryter i veggboksen, og en annen bryter i i takboksen. Knapp nr 2 på en Fibaro-dimmer kan brukes til å styre den i takboksen alene, eller du kan velge å styre begge samtidig fra knapp nr 1.

    Noen ulempe med å løse det på den måten?

     

    Fant forresten et Z-Wave relé med NC/NO som kanskje kan løse vifte-problemet mitt!

    http://www.climax.com.tw/downloads/PRL-1ZW_06.16.2015.pdf

  16. Etter å ha lest litt i "kafétråden", så ser jeg jo at flere av spørsmålene min nettopp har vært diskutert der! :)

     

    1. Samme som "Merko." etterspør her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1191806&page=403&do=findComment&comment=23324461

    Har ikke sjekket, men med el-anlegg fra 80-tallet er jeg ganske sikker på at jeg også har 3-wire... :( Så da finnes det altså ingen løsning for å få dimming på en dobbelbryter?

    Kan man sette inn en dimmer bak takboksen (lampa) og bytte ut lysbryteren med en z-wave-bryter i stedet?

     

    2. Her har "HåvardGj" løsningen: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1191806&page=401&do=findComment&comment=23269505

    Et 230v rele med NO/NC er det jeg trenger. Noen som vet hvor man finner det, som kan monteres i veggboks? Finner bare rele'er for montering på skinne...

×
×
  • Opprett ny...