Gå til innhold

miip

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av miip

  1.  

     

     

    Man må bli "født på ny" for å forstå det siste og åndelige, sier Jesus. Larven må bli sommerfugl...

     

     

    Hvordan forstår du det uthevde?

     

    :)

     

     

    Jeg tror det handler om å gjenoppleve det opprinnlige

     

     

    Muligens gjenopprette kontakten med opprinnelighet ... og se at det ikke er noen som fødes og dør, men heller en veldig lang vane som handler om å gripe etter sanseligheten ved selv et fragmentert liv og dermed måtte dø mange ganger

     

     

     

    Man kan sikkert diskutere “det opprinnlige” I evighetens eksistens, men det finnes en annen verden som er opphavet til denne. Hva som eventuelt er før, er ikke det viktigste nå. Det som er viktig er at verden blir hva den er ment å skulle være, og det samme med mennesket. Livet har en plan. Alt er på en måte programmert slik også vår natur er. Et frø har et program, et egg likeså. Når noe da hindrer rett utvikling, så må det rettes opp.

     

    Du kan sammenligne det med at utregningen vår ikke stemmer med fasit og at en åndelig opplevelse av rette slaget vil knuse ditt virkelighetsbilde. Det finnes en intelligens bak dette. Jeg er ikke I tvil om at mennesket og vår verden, universet er skapt. Det er en ønsket og villet utvikling, og stikkordet er “kjærlighet”. Våre barn er frukten av vår kjærlighet. Mennesket og hele vår natur er frukten av universets to krefter. Den feminine og den maskuline. Dette er treenighetsprinsippet. Det er ikke uten grunn at Frimureriet har tatt søylene Jakin og Boas som stod utenfor templet. De innheholder en særdeles viktig symbolikk som danner en tredje søyle.

     

    Mye av denne kunnskapen er I ferd med å bli kjent, og det som ikke er kjent ligger lagret I “Livets bok” der selv våre innerste tanker gir sitt avtrykk. Boken inneholder absolutt alt som har skjedd. Sannheten er livets absolutte analyse, og den kan besiktiges av de med adgang.

     

    Jesus viser til dette lys når han snakker om dommen på den store dag. Sannheten dømmer oss etter våre gjerninger. Det vi sår skal vi høste, men de som frykter "lyset" har mye å skjule. Vi bør ta det på alvor

  2. Jehovas ånd kom over David og var med ham og den talte gjennom ham. ( 1.Sam 16:13 ) men Bibelen sier ikke noe sted at han ble født på ny. Det var ikke nødvendig at David skulle bli født på ny for som Apg 2:34 sier: David for ikke opp til himmelen.

     

     

    David var en salvet akkurat som Jesus og de andre av kongene, profetene og yppersteprestene. Det er denne salvingen som gir status av å være født på ny. Det er salvingen som åpner øynene for det guddommelige og den nye verden. Det er dette som gjør disse menneskene nye.

     

    Når Jesus kalles kristen, Kristus eller Messias, betyr det salvet, som igjen betyr opplyst. De er barn av lyset. Ordet Christos er en gresk oversettelse av det hebraiske ordet “Masjiah” (Messias) som betyr salvet

     

    I Filipevangeliet som er utelatt fra bibelen står det følgende; Salvingen er større enn dåpen, for det er ved ordet “salving” (Chrism) at vi blir kalt kristne, og ikke på grunn av ordet “dåp”. Og det er på grunn av salvingen at “Kristus” har sitt navn.

     

    Bibelen sier også; Jesus fra Nasaret ble salvet av Gud med Hellig Ånd og kraft (Apg 10.38)

     

    Også de som blir kristne er født på ny og salvet. Også disse kalles lysets barn. (1 Tess 5,5) De skal skinne som lys I verden. (Galaterne 5,24) Gud er den som salver med sitt lys. (2. kor 1,21)

     

    Salvet og født på ny betyr med andre ord omentrent det samme.

     

    Når det gjelder den sagnomsuste David så var han en menneskelig erstatning for Gud. Menneskene ville ha en synlig konge, noe som bedrøvet profeten Samuel som salvet David for Gud, Men Gud sa at Samuel skulle gjøre som menneskene ville. Ved å få en menneskekonge I stedet for Gud, så skulle de få se hvor galt det gikk. (1. sam 8,6)

     

    Og selv I dag hylles disse kongene som store flotte mennesker uten at man ser at de viser en gal vei. Vi følger mennesker som ikke bryr seg om Guds bud.

     

    David bryr seg lite om Guds bud. Han begjærer en annen manns kvinne og slår mannen hennes I hjel og tar konen til ekte. Hun blir mor til den neste kongen, Solomo som hadde 1000 hustruer.

     

    Men David er ikke fornøyd med en stjålet gift kvinne. Han vil også ha en annen gift kvinne. Denne kvinnen hadde de på tross av at hun var gift, satt opp som premie. Det hadde seg nemlig slik at David hadde drept 100 filistere (Palestinere). Han skar av dem forhuden på penis og for disse forhudene vant han en gift kvinne som måtte tas fra mannen sin. Han fulgte gråtende etter. (2. Sam 3,14) For en gjev kar?

     

    Solomo giftet seg med Faraos datter og begynte byggingen av stentemplet Jesus rev ned for å gjenoppbygge legemet som Guds tempel

     

    Jerusalem het Jebus før David inntok byen og skiftet navn på den. Byens opprinnlige innbyggere, Jebusittene, klarte ikke David å utrydde på tross av den allmektige ved sin side. Jebusittene ble boende til I dag, skriver bibelen. (Jos 15,63) Hvem er Jebusittene I dag?

     

    Den dag I dag pågår kamper mellom Jødene og Palestinere så jeg undres på om ikke Jebusittene og Palestinerne har noe felles. Husk også at Juda bare er en av 14 stammer om man tar med Manasse og Efraims stamme. Det mangler med andre ord 13 stammer som utgjør Israel.

     

    Jeg klarer med andre ord ikke å se at David har tilført verden noe godt. Han begynte også folketellingen på oppdrag fra Satan, noe som igjen bedrøvet Gud. 1 Krøn 21,1

     

    Forskjellen på Salvingen av David og salvingen som gjør folk kristne, er etter min mening dette med hjertets omskjærelse fremfor å skjære forhuden av penis, en omskjæring Jesus hevder er feil. Det er det berømte sløret som skal bort, det som hindrer mennesket å se med sitt hjertes øyne... (Ef 1,18)

           
  3. Ordet apostel betyr betyr utsending med fullmakt fra den som har sendt en. Jesus var således Guds apostel, men Maria Magdalene som etter min mening er grovt undervurdert, var Apostlenes apostel. Hun kan kanskje også kalles kristendommens førstedame?

     

    Maria Magdalena fikk oppdraget med å formidle et av de største mysteriene for de andre som fulgte Jesus. Hennes misjon var intet mindre enn å formidle “sannheten oppstanden”.

     

    Hun er med andre ord den første som ser sannheten I sin opprinnelse, men hennes vitnesbyrd blir ikke godt mottatt.

     

    Adam og Eva, menneskets stamforeldre faller og de leder således til åndelig død. Jesus kommer som den nye oppstandne Adam, men hvor er Eva? Hvem er den nye kvinnen?

     

    Se på Jesus som forløper. Også Jesus måtte gå veien for å kunne vise oss den. Også Jesus måtte gjennom Johannesdåpen som symbolsk betyr å vaske av seg det gamle urene mennesket. Også Jesus fikk DHÅ I denne dåpen. Symbolsk er vannflommen ved Noah det som driver det gamle bort, og etter det, hvis vi er verdige og gjør det ordet sier, så følger ilddåpen som er DHÅs inntreden eller oppvåkning I mennesket. Mennesket ser lyset…

     

    I Jesaja 53 leser vi om den kommende Messias og som gir et annerledes bilde av Jesus enn det kirken lærer. Dette er den Jesus som soner Adams skyld. Det er ikke helt feil når man hevder at han soner vår skyld, men det blir missvisende.

     

    Ved å sone Adams skyld frikjenner han oss for vår arvesynd, den som følger fedrenes spor. Vi gjør samme feilene og arver samme lidelsene. Jesus gir oss mulighetene til å oppnå løftet ved å begynne på en ny og sann vei. Det gamle er tilgitt, men vi advares sterkt mot å synde på ny etter dette.

     

    Jesu vitnesbyrd var “profetordets ånd”. (Åp 19,10) Profetordet er skriften vi leser og Jesus vitner om den ånd som opplyste profetene, en ånd også vi skal få om vi oppnår åndsdåpen.

     

    Men tilbake til Maria. Hun var tilstedet ved korset på Golgatha (Hvor var disiplene?) Hun bivåner gravleggelsen. Hun er den første ved graven påskemorgen, og hun er den første “sannheten” åpenbarer seg for...

     

    Jeg tror Maria var den disippel Jesus hadde kjær. Det viser Mariaevangeliet, Filipevangeliet, Thomasevangeliet, mm. I Filipevangeliet kalles hun Jesu ledsager. Slår du opp på ledsager så handler det om en som leder svaksynte og blinde.

     

    Disiplene spør Jesus; Hvorfor elsker du henne mer enn alle oss andre?

    Jesus retter opp spørsmålet deres I det han svarer; Hvorfor elsker jeg ikke dere slik som henne?

     

    Når en blind mann og en som ser begge er sammen I mørket, er det ingen forskjell på dem. De ser ingen ting. Når lyset kommer vil han som ser, se lyset, og han som er blind forblir I mørket.

     

    Dette utsagn antyder at Maria var den seende, den som forstod, mens de andre disiplene befant seg I et åndelig mørke. I NT leser vi jo om at disiplene ikke forstod Jesu lignelser og han måtte forklare for dem når de var alene. (Mark 4,19)

     

    Dette er interessant for Maria kan ha hatt yppersteprestens rolle ( 1 kong 19,16) da hun salvet Jesus, først for hans jordferd og så for hans død. Det var yppersteprestene som salvet Guds konger og prester (2. mos 29,7) ved å tømme en krukke med kostbar salve over deres hode. Dette er etter min mening billedlig og symbolsk.

     

    Jesus sitter til bords hos den skriftlærde fariseer Simon da Maria kommer inn og tømmer en krukke med salve over Jesu hode. Det er jo helt absurd så sant man ikke leter etter den dypere mening?

     

    Jesus bruker lignelser. Han er det sanne brød… Vi er hva vi eter, så hva gjorde Jesus “til bords” hos Fariseeren Simon? Var ikke Jesus også en søkende I sin begynnelse?

     

    Senere går Jesus ut å advarer mot Fariseernes surdeig (lære) og som vil forsyre hele deigen (oppskriften) Matt 16,12 Blander vi disse ting så blir alt feil.

     

    I både Thomasevangeliet og Marias evangelium er det Peter som vil være den fremste som fremstår som Maria motstander og underlig nok er det Peter kirken bygger på, den disippel som fornektet Jesus tre ganger, den disippel Jesus sier strengt til “Vik bak meg Satan”. (Mark 8,33)

     

    Vår stenkirke tar bort fokuset på mennesket som Guds tempel. Jesus skulle rive ned stentemplet på tre dager og gjenopprette det legemlige tempel og det rette offer, men Jesus ble drept.. sannheten ble korsfestet...

     

    1 Kor 3,16   Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere?

     

    Så dukker Paulus opp og kvinner nektes å undervise, delta I forsamlinger og avgjørelser. Han bryter dermed Guds tradisjon for å bruke kvinner som lærere, profeter, dommere og ledere, noe som har hatt en sterk negativ effekt på oppbyggingen av den vestlige verden. Deborah var dommer, profet og fører for Israel. Mirjam, Hulda og Anna var profeter. Anna forkynte I templet på Jesu tid, så hvorfor snur Paulus totalt rundt?

     

    Jeg tro således at Jesus symboliserer den nye Adam, og Maria som I følge skriften også måtte renses, er symbolet på den nye Eva. Slik får vi to nye stamforeldre.

     

    Verden må reise kjerringe, som det heter. Alt må bli sant!

     

    Se også på det manglende “kvinnens bilde”! For Gud sa; La OSS fare ned å skape mennesket I VÅRT bilde, I VÅR lignelse, til mann og kvinne.

     

    Hvem er hun?

  4.  

    Man må bli "født på ny" for å forstå det siste og åndelige, sier Jesus. Larven må bli sommerfugl...

     

     

    Hvordan forstår du det uthevde?

     

    :)

     

     

    Jeg tror det handler om å gjenoppleve det opprinnlige. Det å se sannheten fri for illusjoner, en følelse av "å vende hjem", det å oppleve Guds ufattelige og grenseløse kjærlighet, det å oppleve Guds mektige lys i sitt indre menneske, men også å oppdage at man har et stort og uoppdaget potensiale. De som har opplevd det hevder at vår verden er bygget opp helt feil. Det mangler en viktig hjørnesten, en grunnsten som ved sin mangel gir helt feil utgangspunkt og således blir alt feil. Det heter seg "I himmelen, så på jorden"... As above, so below, men her har det jaggu skjedd et brudd...

     

    En slik opplevelse er spiren til det nye liv. Blueprintet må være rett

  5.  

    Ingen private åpenbaringer av kristus som noen med urette påstår

     

    Matt 24:23-26: Om noen da sier eder: Se, her er Messias eller der, da skal I ikke tro det. For falske messiaser og falske profeter skal oppstå og gjøre store tegn og under, så at endog de utvalgte skulle føres vill om det var mulig. Se, jeg har sagt eder det forut. Om de da sier til eder: Se, han er ute i ørkenen da gå ikke de ut, han er inne i kammerne, da tro det ikke.

     

     

     

    Verset viser til at det ikke kommer et menneske, men en kraft av lys, sannhet og kjærlighet som etterhvert vil oppstå I hvert menneske som blir født på ny. Johannes fikk jo sine åpenbaringer etter Jesus var her. Han så vår himmelske mor, det åndelige Jerusalem stige ned. Motstykket til det jordiske og verdslige.

     

    27 For som lynet begynner i øst og lyser like til vest, slik skal det være når Menneskesønnen kommer.

     

    I Apostlenes gjerninger leser vi om Gud som sier;

     

    Jeg vil utøse min Ånd over alle mennesker.

            Sønner og døtre hos dere skal tale profetiske ord,

            de unge menn skal ha syner,

            og de gamle blant dere ha drømmer. (Apg 2,12)

     

    Det handler om å bli opplyst av Guds ånd, den hellige ånd som de som følger sannheten skal få, de som ber om innsikt og visdom, for de lidende som ber om et nytt liv…

     

    For den som er født på ny, har båret lidelsen, har dødd med Kristus og stått opp I en oppstandelse lik hans, har båret sitt kors og har korsfestet det verdslige mennesket I seg med all sin synd, er salvet og opplyst og således kjenner Guds levende ord og Guds levende lys I sitt indre… (Rom 6,5)

     

    Jeg må ærlig innrømme at jeg enda ikke har møtt noen kristne. Jeg vet om mange som “kaller seg kristne”, men de er I mine øyne troende. De “tror” de er kristne, men det er ikke det samme som å være født på ny.

     

    Det å være en kristen betyr å være salvet med Guds lys. (1 Joh 2,20) De er saltet med ild (Mark 9,49)

     

    Det kommer med andre ord ikke noe mennesket, men mysrteriet er noe som skal skje I hver og en av oss, hver etter sin tur... (når vi er modne for det)

     

    For slik alle dør på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus. Men hver etter sin tur: Kristus er førstegrøden. Deretter, ved hans gjenkomst, følger de som hører Kristus til. (1 Kor 15,23)

     

    Kristus er Guds lys...

  6.  

     

    Jeg har aldri stemt. Hva skulle jeg stemme på? Norge er et helt og udelt rike, men vi har et todelt partisystem med en sterk høyre og en sterk venstreside. Småpartiene klynger seg rundt den ene eller den andre.

     

    Det er ingen “partier” som representerer folket. Politikerne representerer partiet. Hvordan ta parti I Norge? Det blir å velge et part av helheten.

     

    Høyre skulle I utgangspunktet representere bedriftseierne og eliten, mens Arbeiderpartiet arbeiderne og samfunnet forøvrig. I dag representerer de begge kapitalisme, privatisering, liberalisme, EU, Globalisering og mye annet de har felles. De representerer ikke folkeviljen og demokratiet.

     

    Hvorfor skulle jeg stemme på noen av dem?

     

    Partisystemet splitter folket I to leire og alt blir en drakamp og hvor spillet begynner å bli skitnere og skitnere, mens vi aldri fårt en helhetlig og langsiktig politikk. Tenk om et firma skulle drives slik?

     

    Den ene siden kjemper for samholdet, velferdsstaten og felleseiet. Mange frivillige bidrar. Den andre siden som er utdannet ved samfunnets skoler vil det motsatte. Det gjelder å sko seg, samle makt, fravriste arvesølv til seg og sine og de er opptatt av fellesskapet forde det er en lukrativ saueflokk. Vi utdanner og subsidierer våre egne konkurenter. Samfunnet er praktisk talt I strid med seg selv.

     

    Kanskje har vi noe å lære av næringslivet om drift av landet som en hel og selvstendig nasjon. Hva med Norge AS? Som multinasjonalt selskap kan vi overleve I en globalisert verden der polituikerne gradvis har gitt fra seg makten og ressursene til de som eier ressursene og dermed bestemmer.

     

    Kanskje hvis vi opphevet partigrensene og hver represetant representerte de de er valgt inn for. Da var de personlig ansvarlig for å gjøre, eller arbeide for det de er valgt på. Da kunne vi lettere velge smarte og intelligente mennesker med gode og langsiktige løsninger

    • Liker 1
  7. Strømprisen er delt i to: varepris og transportpris. Det er omtrent som å kjøpe seg en vare på nettet. Det er en rimelig selvforklarende løsning, som du lager mye pes rundt. At regningen havner hos sluttbrukeren er en naturlov.

     

    Så det at profitten er privatisert og tapet sosialisert er en naturlov? Nettleien er blitt en viktig melkeku og pengene går ikke til det de er ment til, nemlig å drifte, vedlikeholde og utbygge nettet. Dermed må pengene hentes inn på nytt. Jeg er sikker på at om du finner tallene på innhentet nettleie og kostnader så finner du et stort gap. HVOR HAR DET BLITT AV PENGENE?

     

    I dag må du og jeg også betale dyrere strøm fordi Kina bruker kull, eller fordi svenskene, britene og europeere får billig strøm av oss. Det er norske strømkunder som betaler for kabler. Bare her forventer man en økning i strømprisene på 30 prosent. Årsaken er at den rene kraften VÅR skal eksporteres og erstatte uren kraft sørover i Europa. For å gjøre dette må det bygges kabler, og denne utbyggingen alene vil presse strømprisene opp i Norge.

     

    Selvsagt skal vi betale for strømmen vi bruker, men er det riktig at vi også skal betale utgiftene til dem som driver butikk på dette? Vi subsidierer også mektige utenlandske energiselskap som etablerer seg i Norge.

     

    I tillegg pålegges vi stadig mer og som strengt tatt er unødvendig. Legg merke til at disse to kraftige strømøkningene de kommende årene kommer etter at nye strømmålere er installert og som I seg selv kan doble strømregningen din. Dernest vil Staten at du skal installere svindyre batterier hjemme. Derfor skal strømprisene nå skrus til himmels...

     

    Hvor mange doblinger tåler husstandene som har femdoblet boliggjelden sin på 15 år. Boligprisene ligger også langt over hva de er verdt. Så med eiendomsskatt, rekordlav rente som kan bli rekordhøy, rekordhøy gjeld og avgifter som går bananas uten at vi har noe som helst vi skulle ha sagt, og ikke engang hjemmet vårt er fredet, så mener jeg flere burde pese.

     

    Det er en inngrodd myte at Norge er verdens rikeste land. Vi kommer på 14 plass over verdens mest forgjeldede land. Oljefondet alene dekker ikke statens foreløpige pensjonsforpliktelser

     

    Publikums samlede bruttogjeld utgjorde 6 530 milliarder kroner ved utgangen av januar. Kommunene har rekordhøy gjeld og er tvunget til å drive inn eiendomsskatt for å betale regningene. Vi får en formidabel innvandrerregning, eldrebølgen, opptil flere tusen milliarder i etterslep på infrastruktur, kronekurs og oljepris som stuper... osv. (mer avgifter?)

     

    Jeg er redd for dominoeffekten her. Nær én av fire med boliglån klarer maks en liten renteøkningmens fem prosent ikke tåler renteøkning overhodet. Hva med alt det andre her på toppen?

     

    "FrihetensRegn" har skjønt problemet, og det er sterkt voksende...

    • Liker 3
  8. Jeg tviler på at det går an å måle at guttene arver 100 prosent av sin mors IQ og ikke noe av sin fars. Det er også komplett ulogisk. Det at vi "fysisk" arver mest av vår mor forstår jeg, men ikke det "psykiske". Hvor mange sønner er ikke mest lik sin far både i IQ og væremåte? Hvor mange døtre ligger nær sin mor?

     

    Vi trenger begges egenskaper. Det finnes sannsynligvis både maskulin og feminin IQ. Den maskuline ligger til det ekstroverte og den feminine til det introverte. Det er en yin/yang mekanisme i alt det fysiske og det psykiske i vår natur, og bare en balanse her gir rett fokus og rett-ferd.

     

    Blir det ikke også da motsigende når smarte menn og dumme kvinner får flest barn? Vil ikke menneskeheten da bli dummere og dummere, eller i hvertfall stå på stedet hvil? Det strider i såfall mot evolusjonen. Det fødes litt flere kvinner enn menn og de lever lengre.

     

    IQ ligger forøvrig til det maskuline prinsipp, mens EQ ligger til det feminine, men kvinner kan være maskuline og menn kan være feminine. Vi har hele spekteret i oss enten vi er mann eller kvinne mener jeg. Det er evnen til å balansere som er viktig, det å bruke begge hjernehalvdelene.

     

    En fullgod og intelligent avgjørelse er basert på en symbiose av introvert og ekstrovert analyse, av IQ og EQ, intelligens og følelser. Begge er like viktig, men samfunnet foretrekker den ene og undertrykker den andre. Slikt skaper ubalanse, forskjeller, krig og sykdom.

     

    Høyre og venstresiden i politikken representerer hver av disse to sidene (Hav og Magma) og her ser vi at egenskapene konkurerer  fremfor å samarbeide. Vi er egentlig i krig mot oss selv...

  9. Hva om Norge, Sverige og Danmark hadde slått seg sammen til én nasjon?

    Vi har industri, olje, skog, fisk, vindkraft, 20 millioner innbyggere. Vi ville fått en stemme internasjonalt, og mye større handel oss i mellom. 

    Vi er det samme folket og deler samme historie og kultur, og vi har så og si et felles språk. Jeg ser bare positive sider ved dette. 

    Noen andre som vil dele sine tanker?

     

    Jeg ser heller for meg en Skandinavisk union som motpol til EU, men hvor vi beholder våre lover og regler og vi fremtrer som selvstendige nasjoner med felles interesser angående forsvar, økonomi, handel ol. Det er ikke størrelsen det kommer an på, men skandinavia er verdens mest fredlige, intelligente og velutviklede demokrati. Vi har litt å komme med.

     

    Da kunne vi også slå oss sammen med Storbrittania og Sveits for å fremhandle en fornuftig handelsavtale hvor vi ikke samtidig er nødt å innlemmes i EU. Over 11.000 direktiver har Norge godtatt og vi er flinkest i klassen i hele EU, enda vi offisielt ikke er medlem. I EU får vi hele 1 prosent medbestemmelsesrett. Vi er 5 millioner nordmenn mot 500 millioner europeere og stornasjoner som Tyskland, Frankrike, Italia, m.fl som lett overkjører våre behov og interesser.

  10. Jeg prøver å finne ut når nettleie for strøm ble innført og på hvilket grunnlag. Er det ikke en lov eller noe på dette? Jeg finner ingenting om dette på nettet, i Wikipedia eller store norske leksikon.

     

    Nå kommer det en masse økninger i fremtiden fordi " Nettselskapa seier dei må investere rundt 140 milliardar kroner dei komande ti åra. Det svarar til ei auke i nettleiga på mellom 25 og 30 prosent" Årsaka til den kraftige auken er behovet for nytt nett. Store delar av nettet er frå 1960- og 70-talet, og er modent for utskifting.

     

    Så vidt jeg har forstått ble nettleien ble I sin tid innført for å sikre drift, vedlikehold og utbygging av strømnettet.

     

    Så spørsmål nummer to er; Hvor blir det av nettleiepengene?

     

    Vi betaler også for drift, vedlikehold og utbygging av vann og kloakknettet, men også her ligger det en kjemperegning på lur

     

    Vannprisene kan øke med 140 prosent

    Norske vann- og avløpsanlegg har et sterkt fornyingsbehov. Norske kommuner må derfor investere 280 milliarder kroner frem til 2040, ifølge en ny rapport. Prisen er det innbyggere som må betale.

     

    VI BLIR FLÅDD! Regjeringen som skulle gi vanlige folk ca 8 milliarder i skattelette hentet inn 6 milliarder av disse i økt EL-avgift, i tillegg til alt annet de hentet inn på økte avgifter, og nå kommer ny økning.

     

    Men det blir enda dyrere. Selve strømprisen vil doble seg de neste 15 årene. Det skyldes at IEA krever store endringer i de nordiske landene for at de skal nå klimamålene. 2700 milliarder må hentes inn bare for de nordiske landene alene, noe som igjen belastes folket.

     

    I tillegg har mange nordmenn fått skattesjokkregninger i form av eiendomsskatt på over 20.000 over natta, og værre skal det bli. SV vil ha DOBBEL eiendomsskatt, både nasjonal og kommunal og de rødgrønner er stort sett enige om eiendomsskatt, som ikke er noe annet en beslagleggelse av folks hjem og hvor vi nå må betale husleie i vårt allerede beskattet, avgiftsbelagte og nedbetalte hjem. Kommunene og staten vil ha pant i eiendommen og nå er det mange boliger som tvangsselges som følge av at folk ikke makter de kommunale avgiftene. Problemet med eiendomsskatten er at du må betale uavhengi av inntekt. Mister du jobben så tar de hjemmet ditt.

     

    Har de lov til dette?

     

    Vi går i hvert fall spennende tider i møte... Vi er ikke lenger trygge i våre egne hjem.. Rekordlav rente og enorm boliggjeld, foreløpig brukbare strømpriser, utsalg av arvesølv og inntekter, utfasing av olje, mm

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...