Gå til innhold

Aksjeluringen

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aksjeluringen

  1. NULL skrev (8 timer siden):

    Hm. Er det et abo hvor man kan ha x antallet tilkobler samtidig, og hvis dette så brukes parallelt på mange enheter, så blir det noen det i perioder ikke virker på fordi andre er aktive? Du sier det fungerer når han sover og altså ikke bruker sin enhet aktivt. Men å såtilfelle har har bedt deg installere programvare på dine enheter for dette? Eller er det noe som kjører på en ruter dere har?

    Det stusset jeg også på. Det er noe som ikke helt stemmer. Hvis han har installert på hele nettverket vil koblingen gå direkte via router, hvor han har installert firmware. Da vil VPN tjenesten i teorien ikke skru seg av, med mindre han selv brukere en av-på knapp i interface..noe jeg tviler på.

  2. Det overrasker meg at typen din ikke skjønner dette selv, når han var kyndig nok til å sette opp vpn på hele nettet. Det han har gjort er å installere ExpressVPN på selve routeren, som betyr at det ikke kjøres av et program på din PC, men at all trafikken blir routet via VPN tjenesten. Det er vanlig å tape opptil 40% av nettverkskapasitet når dette skjer, så det er ikke rart du sliter med å surfe (kilde - digitalguiden)

    Løsningen er enkel. Gå til Claes Ohlson og kjøp deg en billig router for en 200-lapp. Plugg den inn og sett ditt eget passord/brukernavn. Da får du signal rett fra egen ISP, uten å måtte dra på heisatur via serveren til samboeren din.

  3. Borger___ skrev (3 timer siden):

    Hvis det er noen som virkelig er blitt mobbet, både igjennom Twitter og forøvrig alle andre medier, så er det DjT. Så det var et veldig dårlig eksempel. Dessuten skulle nå denne tråden handle om hva han har gjort (positivt) som president, og ikke hva han skriver på Twitter. Kom med noe saklig hvis du vil delta. 

    OK Borger. Jeg kan komme med noe saklig. Jeg har bodd i USA i snart 16 år i en dypt konservativ stat. Er en såkalt permanent resident med green card og har amerikansk kone og barn. Svigerfamilien min dro i kolonne for å stemme på Trump i 2016.

    At du mener Trump er et offer får stå for din egen regning. Han har fornærmet utallige mennesker på det groveste gjennom de 3,5 årene han har sittet i det hvite hus, med sin bully pulpit. Han kaller utvalgte kvinner for bikkjer og griser, mens han hevder det er "good people on both sides" når han sammenligner nynazister med de som protesterte i Richmond, VA.

    Han kaller den frie pressen for enemy of the people, ikke ulikt Hitler som valgte Lügenpresse som sitt slagord.

    Dette er helt nytt terreng for meg, samt for mange av mine venner og bekjente. Noe jeg ikke trodde ville skje...her av alle steder.

    Utviklingen de siste årene har vært autoritær og landet er så dypt splittet at jeg er bekymret for fremtiden.

    Så hva har Trump gjort som er positivt? Det er flere ting. Han har kuttet på innvandringen og redusert en del føderale regler som hemmet økonomisk vekst. Han har tatt en tøffere stilling mot Kina..Det er vel og bra.

    Men utover dette har han også skapt historisk mistro og hat mellom amerikanske folkegrupper. Det rent motsatte av hva en President bør gjøre.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  4. Oljefondet bør såklart ansette de skarpeste og dyktigste menneskene, særlig når det gjelder ledelsen. 
    Er ingen tvil om at Tangen er dyktig og at sitter med unik erfaring. Jeg tviler heller ikke på motivet hans og tror han har et genuint ønske om å hjelpe Norge.

    Men så kan man begynne å stille noen spørsmålstegn rundt dømmekraften hans og det seminaret han arrangerte. Det er tydelig at han mangler forståelse for norsk kultur og vårt historiske forhold til elitisme. Her har han feilet grovt.

    Jeg mener likevel at han fortjener en sjanse.

  5. Brukte expressvpn i et par år da jeg syntes de fungerte bra. Men syntes prisen ble litt vel høy, så kansellerte. Det kosta vel rundt 800 i året tror jeg.

    Etter å ha prøvd andre vpn apper så ser jeg at det er små differanser, for mye avhenger også av siden du skal streame fra. Itavisen forklarer dette litt bedre enn hva jeg klarer: https://itavisen.no/beste-vpn/. Bare husk at det ikke er verdt å betale hundrevis av kroner ekstra for litt raskere kobling. 

    Ville kanskje testet ut Nordvpn da de har en grei pris/hastighets pakke. Du finner også noen gratisprogram for vpn på nettet. Bare ikke legg inn den ekte eposten din, for de selger infoen videre.

    • Innsiktsfullt 1
  6. Timingen for Fortnite kunne ikke vært bedre, med alt fokuset som nå rettes mot tech-gigantene i Amerikansk media.

    Det er uhørt at Apple/G skal ta 30% av profitten til alle utviklere. De sitter nærmest med et monopol (dupol) som hemmer konkurransen. Ville vært helt på sin plass hvis det amerikanske rettsvesenet valgte å slå ned på disse ordningene.

    Fortnite er tøffe som tør å ta opp denne kampen. Big tech vil gjøre alt de kan for å fortsette skvise app-utviklere, så dette kan bli en stygg kamp.

    Her er det bare å kjøre anti-trust hele veien.

    • Innsiktsfullt 1
  7. Han satset for 2 år siden? Ingenting av det er vel spesielt relevant i dag. Forbrukslånsbankene har hatt en enorm vekst, og gud og hvermann har kastet seg på disse aksjene i flere år nå, i tillegg til at mange nye banker er startet. Jeg aner ikke om det skal videre opp, men det er ikke åpenbart at ikke markedet snart er mettet og at lønnsomheten blir dårligere. Hva gjør Monobank mer interessant enn de andre? Komplett og Norwegian har f.eks. store fordeler når det gjelder å promotere og gi fordeler til eksisterende kunder. 

    2 år er vel ikke all verdens tid? Jeg tenker langsiktig, og at banken kan bli en vinner over flere tiår/eventuelt bli kjøpt opp. Har gjort en del undersøkelser omkring bankmarkedet i Norge og antallet konkurser har vært overraskende lavt de siste årene. Lønnsomheten er også god med overskudd jevnt over linja. 

     

    Spørsmålet blir hvorvidt Monobank har det som trengs for å lykkes i konkurranse med Bank Norwegian og andre aktører som tilbyr forbrukerkreditt. Potensialet for vekst er samtidig størst i startfasen etter min mening...

     

    Hvis du ser på prisoversikten mellom bankene, f.eks hos Billigeforbrukslån.no, er det kun ytterst små forskjeller som skiller de fra hverandre. Monobank burde derfor ha potensiale til å utmerke seg på en del områder. 

     

    Legg også merke til hvordan de selger bankproduktene sine som noe "helnorsk". Bilder av folk på tur i norske skog og fjell. Den strategien har jo fungert tidligere. En annen spennende nykommer er Instabank.no, men jeg tror det er Monobank som har best potensiale.

  8. Vet ikke om noen her interesserer seg for aksjer, men tenker høre med dere hvertfall :) 

    Kunne vært spennende å høre hva andre mener om Monobank sine fremtidsutsikter og hvorvidt gullalderen for forbrukerkreditt er over?

    Ser at blant annet Aksel Lund Svindal har skutt penger inn i banken. Er det realistisk å forvente at Monobank kan kopiere suksessen til Komplett Bank og Bank Norwegian? Kunne tenkt meg å investere i et finansselskap og det virker som at de har potensiale til å stige en del i tiden fremover.

     

    Noen tanker omkring dette fra min side: Muligheten til å tjene penger avhenger riktignok i stor grad av foliorenten og hvor lenge lånefesten kan fortsette. Skulle det bli en knekk i økonomien er disse bankene blant de mest utsatte med tanke på mislighold og tvangsinndriving av gjeld.

     

    Er også litt skeptisk til hvordan banken skal kunne klare å skille seg ut i markedet. Verken rentesatser eller produktutvalg virker til å være annerledes fra hva andre banker kan tilby.

     

    For de som lurer: Banken er listet på Mercur, under tickeren Mono-ME.

     
×
×
  • Opprett ny...