Gå til innhold

Høyre

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Høyre

  1. Hei Quote,

    Høyre er tilhenger av både et sterkt personvern og at politi og etterretningsmyndigheter skal ha de beste forutsetninger for å forebygge og bekjempe kriminalitet.

     

    Trusselbildet i dag er annerledes enn tidligere, og kriminelle opererer på nye arenaer. For at vi skal avdekke alvorlig kriminalitet slik som f.eks terrorplanlegging og overgrep mot barn, må politi og etterretning ha tilgang til de samme arenaene. Derfor har vi alltid stemt for å gi politiet og etterretningsmyndighetene de virkemidlene de selv ber om og mener de trenger for å kunne utføre sitt samfunnsoppdrag.

     

    Samtidig skal personvernet ivaretas og vi har i dag et strengt regelverk for når overvåkning kan skje og i hvilken grad det skal skje. Vi kontrollerer også bruken av det, både gjennom domstolskontroll og etterkontroll av uavhengige organer. Enhver endring og utvidelse av muligheten til overvåkning må skje etter det samme strenge regelverket og praksisen vi har i dag. 

    -Anna

    • Liker 1
  2. Hei Mindwheeel,
     

    Først og fremst: Man kan nok argumentere for at Norge allerede er en ledende nasjon på fornybar energi – og på ny utbygging.

     

    Det er i denne regjeringsperioden gitt konsesjon til omlag 5 TWh ny vannkraft og opp mot 6 TWh vindkraft. Dette tilsvarer strømforbruket til omlag 550 000 husstander. Prosjektene som er under realisering vil, fram mot 2020, gi mer enn dobbelt så mye ny kraftproduksjon som snittet for tilsvarende perioder siden Energiloven ble innført.

     

    For arbeidet fremover er det et par viktige punkter på agendaen for Høyre.

     

    For det første, vi må sikre at den nye fornybare energien faktisk erstatter fossil energi. Det gjøres på mange måter, f.eks. elbilpolitikken, forbud mot oljefyr, osv. Men det gjøres også ved bygging av kabler til utlandet – da er vi med på å gjøre f.eks. det engelske energisystemet mindre avhengig av kull. . Regjeringen har gitt konsesjon til to utlandsforbindelser til Tyskland og Storbritannia, og det er planlagt investeringer i strømnettet på sånn omtrent 140 mrd. kr (!) de neste 10 årene. (En fiffig bieffekt her er også styrket forsyningssikkerhet i Norge.)

     

    Så må vi ta kraften i bruk også på andre måter – og gjerne på en måte som skaper økonomisk vekst og trygge arbeidsplasser i hele landet. Høyre ønsker derfor gode støtteordninger for testing og pilotering av ny klima- og miljøteknologi i industrien gjennom f.eks. Enova og Miljøteknologiordningen i Innovasjon Norge. Siden valget i 2013 er de grønne investeringene gjennom Enova nesten doblet, fra 1,3 til 2,5 milliarder kr. Klima- og energifondet i Enova ble økt til 62,75 mrd. kr i 2016. Miljøteknologiordningen er styrket kraftig, i 2017 er det bevilget 534,5 mill. kr mot 260,3 mill. kr i 2013. Totalt har den borgerlige regjeringen brukt nesten 8 mrd. kr på grønne teknologiinvesteringer gjennom Enova.

     

    Et annet element her er å sikre at verdiskapingen av strømmen blir spredt på en god måte, og gjerne til å styrke kommuneøkonomien. Konsesjonsordningene har stor økonomisk betydning for kommunesektoren. Formålet med konsesjonsordningene er å sikre vertskommunene en andel av verdiskapingen som vannkraftutbygging gir opphav til når de bidrar gjennom avståelse av naturressurser. Høyre vil sikre at hele landet får inntektene fra vannkraftressursene våre.

    -Thor-Arne

    • Liker 1
  3. Hei Gavekort,
     

    Mennesker som sliter med narkotikamisbruk har større behov for hjelp enn straff. Derfor vil Høyre at helsetjenesten, og ikke justissektoren, skal ha ansvar for å følge opp mennesker som besitter illegale rusmidler til eget bruk. Her skal erfaringene fra land som Portugal, legges til grunn for arbeidet. 
     
    De siste årene har rundt 260 mennesker dødd av overdose hvert år i Norge. Derfor fikk norske kommuner 400 millioner kroner ekstra for å styrke satsingen på rusarbeid i 2016 som en del av regjeringens opptrappingsplan for rusfeltet. Til sammen skal regjeringen bevilge 2,4 mrd. kroner i en femårs periode. 
     
    Samtidig opplever ofte ruspasienter som er motiverte og har behov for behandling lang ventetid. Derfor vil Høyre fortsette å jobbe for at flere skal komme raskere til behandling, og at behandlingen skal være tilpasset den enkelte. Fritt behandlingsvalg er innført for pasienter innenfor rus og psykisk helse, og Høyre vil utvide denne ordningen til flere pasientgrupper. Hjelp til selvhjelp skal være et førende prinsipp, også innenfor rusomsorgen.
     
    Allerede fra i år ble det åpnet for å dømme rusmisbrukere til behandling i stedet for fengselsstraff. Som en del av omleggingen av narkotikapolitikken vil Høyre også ha forsøk med skadebegrensende tiltak, som for eksempel heroinassistert behandling som et tilbud til tunge rusmisbrukere. 
     
    -Maria
  4. Hei Frihetens Regn,

     

    Regjeringen har økt fartsgrensen på mange vegstrekninger til 110 km/t. Utfordringen med å bygge for høyere grense er at det stiller strengere krav til kurvatur, som er vanskelig å få til i et land som Norge, uten svært stor bruk av bruer og tunneler som koster. Den forskningen du viser til viste at f.eks. en bru koster om lag det samme i Norge, Sverige og Danmark. Vi bygger altså ikke flottere bruer eller tunneler. Det den ikke vurderer er hvorvidt det for å bygge en gjennomsnittlig kilometer motorvei i Norge krever mer tunnel eller bru enn en gjennomsnittlig kilometer i Sverige eller Danmark. Intuitivt kan en nok se for seg at det gjør det. Tilsvarende heller ikke om en i Norge tenderer til å velge tunnel der andre land heller ville lagt veien i åpent lende.

     

     

    Høyre har i regjering etablert selskapet Nye Veier som vil bygge ut motorveier mellom flere store byer. Det ligger nå an til at det innen 2027 vil være ferdig motorvei mellom Oslo, Kristiansand og Stavanger, Oslo og Sverige over Svinesund og Ørje, Oslo og Lillehammer, samt nord og sør for Trondheim.

     

    Trafikkgrunnlaget mellom alle de store byene er ikke slik i dag at det er nødvendig med firefeltsvei, men det er absolutt behov for utbedre kurvatur og dekkestandard. Det vil vi prioritere.

     

    Når det gjelder bompenger så inngår det i utbyggingen for å få bygge ut mer enn det ellers ville vært mulig med de samme pengene fra staten. Lokale myndigheter (fylke og kommune) godtar bompengefinansieringen og garanterer for lånene for å få prosjektene i sitt område raskere enn de ellers ville gjort. Mange andre land har andre finansieringsformer der det også kreves inn penger fra bilister.

    Bompenger kan ikke brukes av kommunene til å balansere budsjettene, det er ikke lov. Det kan brukes til andre formål, så lenge det gir nytte til bilistene. For eksempel kan deler av innkrevet bompenger gå til bygging av sykkelveier fordi det kan anslås at gir en fremkommelighetsgevinst for bilistene ved at færre kjører og flere sykler.

     

    Jeg tror vi er enig om at det er stort behov for å ruste opp veiene våre! Derfor håper vi du vil stemme Høyre i år, for vi garanterer å fortsette den positive utviklingen vi nå er inne i med bygging av nye veier, vedlikehold av eksisterende, og utrulling av ny asfalt i stort monn!

     

    -Oliver

    • Liker 1
  5. Hei Quote, Høyre vil gjennomføre fergefri E39. Det knytter landet bedre sammen, og vil forstørre bo- og arbeidsmarkedsregionene langs strekningen. Det gir store samfunnsgevinster. Kostnadene på 340 mrd. kr inkluderer både fjordkryssing og utbedringer mellom fjordene.

     

    Særlig er det kostbare prosjekter forbi de største byene. Prosjektene gjennomføres og finansieres hver for seg. Finansieringen skal være en kombinasjon mellom statlige midler og bompenger. For fjordkryssinger hvor bilistene i dag løser billett er det høyere betalingsvilje enn på ordinære prosjekter, fordi det er bedre å betale bompenger i 15 år enn å betale fergebillett i all evighet. Mengden bompenger avgjøres av betalingsviljen på det enkelte prosjekt.

    Håper du er enig med oss :-)

    -Oliver

  6. I regjeringens såkalte 'Nasjonal transportplan' er tog et av de store satsingsområdene. Jernbanepakken består av både utbedring, nybygging og elektrifisering. Her er hovedprosjektene:

    • Indre IC: Dobbeltspor til Hamar (Åkersvika), Fredrikstad (Seut) og Tønsberg i 2024. Videre til Sarpsborg i 2026
    • Ytre IC: 2032 Skien og 2034: Halden og Lillehammer
    • Ringeriksbanen (byggestart 2021/2022)
    • Dobbeltspor Arna-Stanghelle i Hordaland
    • Tilbudsforbedringer i Oslo-området, på Vossebanen, Jærbanen og Trønderbanen med mindre tiltak (ruteplan 2027)
    • Oppstart av ny jernbanetunnel i Oslo i 2032, som vil gjøre togflyten gjennom Oslo-området vesentlig bedre.
    • Oppstart av Grenlandsbanen (Sammenkobling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen)
    • Elektrifisering av Trønderbanen og Meråkerbanen
    Hva synes du om vår og de andre partienes jernbanesatsing? Hva mangler på listen? Og hva burde være neste steg? 

     


    • Liker 1
  7. Hei Killswitch,
     

    Norge er at av verdens tryggeste land å bo i. Derfor vil vi styrke Forsvaret slik at de kan beskytte den friheten vi ofte tar for gitt. I løpet av de fire årene vi har sittet i regjering har vi stanset nedbyggingen av Forsvaret som har vart i veldig mange år, og startet gjenoppbyggingen. Likevel er manglene i Forsvaret så store at det vil kreve mer penger og målrettet arbeid i mange år og mange langtidsplaner fremover. Investeringene i nye kampfly blir delvis tilleggsfinansiert. Det betyr at økningen som det er lagt opp til i langtidsplanen kommer i tillegg til investeringene i kampfly, og at pengene dermed ikke er bundet opp til dette.

     

    Vi mener at også at Hæren og Heimevernet må moderniseres. Derfor har vi satt av flere milliarder kroner til investeringer. Vi har allerede bestemt at vi skal kjøpe kampluftvern til Hæren og nye feltvogner til HV. Samtidig må vi sørge for at Hæren og HV er organisert på best mulig måte. Landmaktutredningen, som skal se på hvordan Hæren og HV bør være i fremtiden, har ikke kommet med sine anbefalinger enda. Tilbakemeldingene fra våre allierte er at vi har noen av verdens beste soldater, og den kompetansen mener vi det er viktig å ta vare på.

    -Marte

    • Liker 1
  8. Høyre og statsminister Erna Solberg er selvfølgelig aktive i mange digitale kanaler. I kveld kl. 20.15 kjører vi for eksempel et konsept vi har testet noen få ganger før, nemlig noe vi kaller Folkets spørretime på Facebook. 
     
    Her kan alle sende inn spørsmål til statsministeren og ha et rimelig godt håp om å få svar. Hun svarer også på kritiske spørsmål så lenge det er seriøst.
     
    Ta gjerne en kikk på dette og noen av de andre kontoene og si din mening om hva dere synes fungerer best (og dårligst).
     
    I dag har vi også nytt filter på Snapchat – (hoyre)
     
    • Liker 1
  9. Hei, Quote!

     

    Nesten én av tre innbyggere vil bo i nye kommuner i 2020. Politikere og ansatte er nå godt i gang med det viktige arbeidet det er å bygge nye kommuner som skal sikre folk enda bedre tjenester. Klassekampen varslet over hele sin forside i 2015 at det kun ville bli en håndfull sammenslåinger. Vi har fått til mer i løpet av fire år enn de fleste trodde var mulig, og debatten om hvordan vi styrker velferden i kommunene vil fortsette.

     

    Fremdeles er noen kommuner for små for de store oppgavene de har og noen steder går fremdeles kommunegrensen midt i et vekstområde. Men debatten går videre mange steder, så jeg tror at vi vil se flere sammenslåinger fremover så lenge vi har en regjering som spiller på lag med kommunene.

     

    Kommunereformen er ikke over og samarbeidspartiene (H, Frp, KrF og Venstre) er enige om at arbeidet skal fortsette, og vi vil ta initiativ til nye samtaler. Vi er også enige om at de beste resultatene kommer med gode lokale prosesser. 

     

    - Kristoffer

    • Liker 3
  10. Hei, VR-katten,

     

    først og fremst er det viktig å huske at de aller fleste som kommer på flukt til Norge, ønsker å integrere seg og bidra i det norske samfunnet. De ønsker å bidra, men har ikke nødvendigvis verktøyene de trenger for å få det til. Derfor har vi satset spesielt på mottak og introduksjonsprogram. 

     

    Så har vi gjennomført flere innstramminger når det gjelder tilgang til velferdstjenester. Blant annet krever vi nå fem års botid i Norge for å kunne motta kontantstøtte, og vi har strammet inn kravene for å bli norsk statsborger. Fra og med 1. september 2017 stilles det krav til utlendinger om at de må ha vært selvforsørget de siste tolv månedene for å kunne få rett til permanent oppholdstillatelse i Norge.

     

    Høyre mener at det er viktig at reglene er slik at innvandrere raskest mulig kommer seg i jobb eller utdanning, og vi mener at de innstrammingene vi har vedtatt vil være med på å gjøre dette. Vi vil derfor foreløpig ikke gå lengre enn dette, men vil følge med på hvordan integreringsarbeidet fungerer og gjøre eventuelle endringer ved behov. 

     

    -kristoffer

    • Liker 6
  11. Hvilket antall elever pr. lærer på barneskolen mener de ulike partiene er det korrekte? 15, 20, 25, 30 ?

    hei indahla, Høyre har ikke satt noe antall fordi vi vet at alle klasser, alle skoler og alle kommuner er forskjellige. Det er lærerne og skolene som selv kjenner elevene best, og da må også de ha fleksibiliteten til å sette inn ekstra ressurser der behovet er størst. 

     
    Tallfesting av antall elever per lærer ville gitt en enorm økning i antall lærere i Oslo og andre sentrale strøk, som allerede er skolevinnere. Derfor har vi i denne perioden gitt kommunene midler til 1800 flere lærere som de har stått fritt til å bruke der behovet er størst.

     

    -joachim

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...