Gå til innhold

Yodle

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yodle

  1. Dette må da være trolling?

     

    Du er så naiv at du trodde du skulle få ha kroppen til en 18-åring livet ut?

    Du er så overfladisk at du setter utseende så høyt i verdi men allikevel velger å gå igjennom et uplanlagt, uønsket svangerskap?

     

    Det går fortsatt an å trene og holde kroppen i form selv om man har født.

    Mulig en 16-åring ikke liker fasongen til en 30-åring men voksne menn med modne sinn ønsker voksne damer med voksne sinn.

     

    En får være så "vakker" man bare vil, men det som er sexy og tiltrekkende er en person med selvtillit og utstråling.

    Det gjelder vel både menn og kvinner.

     

    Gi meg en kvinne med strekkmerker og selvtillit til å være seg selv sammen med meg. Ei lita jente som trenger konstant oppløfting, likes på facebook og oppmerksomhet fra små gutter kan noen andre få. Selv er jeg voksen og kunne ikke tenkt meg å være sammen med et barn.

     

    Hvis førsteposten representerer virkeligheten din så ville jeg vurdert profesjonell hjelp da et så depressivt livssyn kan gi både deg og barnet en vanskelig start på det nye livet.

    Din jordmor kan hjelpe deg videre.

    Du forstår virkelig ikke hva en spiseforstyrrelse innebærer. Det er en alvorlig psykisk lidelse. Den skal møtes med forståelse og omsorg, ikke med forakt. Og hva menn synes er sexy og tiltrekkende i dette tilfellet er revnende likegyldig.

    • Liker 1
  2. Hei TS! Relaxxx! Trening gir deg umiddelbart bedre kroppsfølelse, tren så mye du klarer :) Både du og babyen har godt av at du er i god form. Som noen over sier, du behøver ikke å legge på deg mer enn 8-10 kg, det er babyen, fostervann, morkaka og litt fett. Det kommer til å gå vekk av seg selv etter fødsel.

     

    Jeg forstår så utrolig godt angsten som dette egentlig handler om, for jeg har vært spise- og kroppsforstyrret selv. Jeg gikk i terapi, og psykologen stilte meg et veldig godt spørsmål: hvis tanktene dine ikke var fiksert på mat og kropp, hva ville du da ha tenkt på da? Jeg forstod da at jeg var fiksert på kropp og mat som en beskyttelse mot tanker og følelser som var alt for smertefulle for meg å tenke på. Tanker som var mye vondere enn å tenke på at kroppen min var tjukk og fæl. Det handlet om min barndom og oppvekst og all smerten jeg bar på. Hos psykologen fikk jeg endelig pratet ut om dette, det det egentlig handlet om. 

     

    Og spiseforstyrrelsen forsvant - jeg har vært helt frisk i over ti år nå. Jeg fikk et naturlig forhold til mat. Jeg har en kropp som er sterk fordi jeg spiser det jeg trenger, og jeg trener så jeg holder meg sterk. Jeg er også gravid, ser at magen vokser og at jeg legger på meg, og det er helt ok. Jeg vet at jeg har en sunn livsstil og at både jeg og babyen får det vi trenger av næring. Tenk på det fantastiske lille livet du holder på å skape, gled deg :) Fortell jordmor at du har problemer ift. kropp, og du vil få prioritet mtp å få snakke med psykolog. Gi det et forsøk, jeg lover deg, livskvaliteten blir uendelig mye bedre når du får frihet fra de negative tankene. Det er skummelt å åpne opp om det som _egentlig_ er problemet. I starten kanskje vanskelig å forstå det selv. Men jeg lover deg at den friheten du får tilbake, er verdt alt! 

    • Liker 2
  3.  

     

     

    tja, har NAV myndighet til å tvangsinnlegge?

    Selvsagt ikke. Hva har det med saken å gjøre?

     

    Det virker jo som at NAV vil tinge på AAP så da er det fint at man kan utelukke tvangsinnlegging

     

    I prinsippet kan nok NAV kontakte rette myndigheter for å få TS umyndiggjort, og for så vidt også for å få TS tvangsinnlagt. Men NAV kan ikke beslutte dette selv.

     

    Ok, this escalated quickly....

    Hilsen TS

  4.  

    Svaret på alle tre spørsmålene er "Ja, de kan".

    Selvsagt kan de kreve ting når han går på AAP, men kan de kreve dette når han faktisk IKKE går på AAP?

     

    Nei de kan ikke kreve noe når man ikke går på aap. Jeg vurderer å tilbakebetale den måneden jeg allerede har mottatt aap, og deretter gjøre som Morromann over her foreslår, ikke krysse av på meldekortet for neste måned. Men kom gjerne med innspill på HI.

  5. Det er vel bare å krysse av på meldekortet at du ikke lenger vil være registrert hos NAV så er du ferdig med dem? Da får du ikke lenger penger fra dem og saken er ute av verden.

     

    Saksbehandlerne kan ikke kreve noe som helst av deg når du ikke en gang mottar penger fra NAV. Glem maset og kryss av for at du ikke lenger er registrert. Hva skal de liksom gjøre om du ikke møter opp på møte hos dem? True med å stanse trygda som du ikke lenger får? Hehe :lol:

    Hmm godt poeng :) Men jeg har allerede mottatt en ekstra måned aap- som jeg antar de vil kreve tilbake hvis jeg ikke oppfyller vedtaket "medisinsk behandling/ utredning", dvs. går til legen. Og pengene i den ekstra måneden i september kommer også veldig godt med. Så jeg går gjerne til fastelegen og slår av en prat, og gjerne også med NAV til stede. Jeg vil bare ikke at ti år gammel sykehistorikk skal lyse opp mot fastlegen fra epikrisen.  

  6. Hei! 

    Jeg ønsker å avslutte arbeidsavklaringspengene jeg har mottatt av NAV, jeg har lyst til å komme ut av det systemet og gå videre i livet mitt. Jeg har oppfylt det jeg skulle i henhold til AAP- vedtaket og AAP gikk opprinnelig ut i juli. Jeg har vært hos fastlege og sagt at jeg ikke ønsker mer AAP fordi jeg er frisk. Fastlegen sendte dette til NAV.

     

    Saksbehandler ringte meg da og var bekymret fordi jeg hadde sagt til legen at jeg var frisk, "for da kvalifiserer du jo ikke til AAP." Helt i orden, svarte jeg. Imidlertid er ikke saksbehandler fornøyd, hun vil at jeg skal gå til min fastlege (som er ny, fordi jeg har flyttet), og ta med meg den gamle epikrisen min fra den forrige fastlegen som jeg har hatt i nesten ti år. Faktum er at det har jeg ikke lyst til. Jeg vil starte livet mitt på et nytt sted med blanke ark og jeg vil ikke at gammelt grums som jeg er ferdig med, skal forfølge meg.  

     

    I henhold til helsepersonelloven § 45 har jeg rett til å motsette meg å utlevere journalen min til helsepersonell. Jeg kan i utgangspunktet altså la vær å overlevere den gamle epikrisen til min nye fastlege. Men jeg fikk altså nytt vedtak fra NAV, som gikk ut på to mnd ekstra AAP for "medisinsk behandling/ utredning", fordi saksbehandler vil at jeg skal legge fram epikrisen til min fastlege, og deretter at vi skal ha møte alle tre for å diskutere min videre skjebne, evt. i NAV- systemet. Jeg vil bare ut av det systemet og ha privatlivet mitt tilbake. 

     

    Spørsmålet er:

    - Kan jeg gå til fastlegen, forklare at jeg er frisk atter en gang, si at jeg ikke ønsker å gi henne epikrise men at NAV krever at vi har et møte alle tre?

     

    - Har NAV- saksbehandler rett til å overstyre helsepersonelloven § 45 og kreve at jeg fremlegger epikrise?

     

    - Og hvis jeg ikke fremlegger epikrise, kan de to månedene med ekstra AAP kreves tilbake?

     

    @Krikkert? @Herr Brun?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...