Gå til innhold

ZF-

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ZF-

  1. Er dessverre ingen måte å få umiddelbar status endring om du ikke spammer ned serverene til Verisure.

    Verisure sier selv å de akseptere å polle 1 gang i timen, men du kan (på eget ansvar) endre dette intervallet til hva du vil. Om du setter en verdi under 30 sekunder vil pluginen polle så ofte den klarer og status endringer vil skje relativt umiddelbar - men forvent deg en tlf fra IT avdelingen til Verisure om du gjør dette ;)

     

     

    Vet at det er andre som har benyttet løsningen med smartplugg for å detektere alarmen er på eller ikke - så ja er mulig men ikke så elegant som du sier. 

     

    Jeg har satt opp polling hvert 30. sekund. Har hatt dette gående i flere måneder uten å høre noe fra Verisure. 

  2.  

     

    Sikkert spørs om før, men tips til billige og greie temp-sensorer til Frys/Kjøleskap? De jeg har mister signal innvendig

    Jeg bruker viking-sensorer i kjøleskap og fryser, de funker fin-fint.

     

    url meg :w00t:

     

    Her er linken til den svenske web-shopen:

    http://www.lohelectronics.se/matinstrument/datalogger/luftfuktighet/tradlos-templuftfukt-for-inneutomhusbruk.html

    • Liker 1
  3. http://www.thinkingcleaner.com/

     

    Hvis du har Roomba. Har vurdert å kjøpe en sånn selv til en gammel roomba jeg har stående som nesten ikke brukes.

     

    Har selv en Roomba 630 med Thinkingcleaner. Det finnes en gratis plugin til HomeSeer. Dette gjør at du ikke trenger å kjøpe en dyrere modell med scheduling, men kan benytte logikken i Homeseer til å styre når støvsugingen skal starte. Jeg har satt den til å kjøre tre ganger i uka, og starte når sistemann har gått på jobb/skole for dagen. Dette trigges i sin tur ved at alarmen i huset slås på, ved hjelp av den eminente Verisure plugin-en til lilfire. 

  4.  

     

     

    550 kroner for en temperatursensor, når du får 433-temp/hygro-sensorer på ebay for 150?

     

    Hei, har du en link til den til 150kr? Jeg kunne tenkt meg en drøss av de rundt omkring :-)

     

     

    Jeg kjøpte en slik for å teste: http://www.clasohlson.com/no/Temperaturgiver-hygrometer/36-1797

    Har hatt den en måned tid, og er veldig fornøyd. Ser at noen mener den har dårlig rekkevidde, men hos meg er avstanden mellom rfxtrx-boksen og sensoren ca. 10 meter og signalene går gjennom to trevegger uten problemer.

     

    Sliter med å få denne inn på RFX'n min. (Domoticz) 

     

    Dukket rett upp i Telldus live. 

     

     

    Jeg bruker HomeSeer3. Vurderer å kjøpe flere sensorer til den prisen da den også kan brukes i den virtuelle termostaten til rfxcom-plugin-en til HS3.

  5.  

    550 kroner for en temperatursensor, når du får 433-temp/hygro-sensorer på ebay for 150?

     

    Hei, har du en link til den til 150kr? Jeg kunne tenkt meg en drøss av de rundt omkring :-)

     

     

    Jeg kjøpte en slik for å teste: http://www.clasohlson.com/no/Temperaturgiver-hygrometer/36-1797

    Har hatt den en måned tid, og er veldig fornøyd. Ser at noen mener den har dårlig rekkevidde, men hos meg er avstanden mellom rfxtrx-boksen og sensoren ca. 10 meter og signalene går gjennom to trevegger uten problemer.

  6.  

     

    Jeg bygger en del dingser fra mysensors.org. Har en gateway koblet til HA serveren og diverse sensor noder i nettverket. Temperatur, bevegelse osv.

     

    Jeg bruker en gratis HS3-plugin fra mysensors.org. Den har støtte for mange typer sensorer, og websidene og forumet til http://mysensors.org inneholder mye nyttig informasjon. Der finnes det også linker til rimelige kloner av Arduino, sensorer og annet tilbehør.

     

    Ja, jeg har sett den der, men får man Arduino-brett trådløst, uten Wifi?

     

     

    Jeg har laget en Serial Gateway som er koblet til HS-maskinen via USB (på samme måte som rfxtrx433):

    http://www.mysensors.org/controller/homeseer

     

    Gatewayen kommuniserer via radio mot sensorene:

    http://www.mysensors.org/about/network

     

    Sensorene benytter NRF24L01+ 2,4 GHz Wireless RF Transceiver Module fra Nordic Semiconductor:

    http://www.mysensors.org/about/components#the-radio

     

    Min erfaring er at rekkevidden er merkbart bedre enn med 433 MHz-sensorene jeg har, dog har jeg ikke bygget så mange mysensors-enheter ennå.

     

    Mysensors-plugin på HomeSeers forum:

    http://board.homeseer.com/showthread.php?t=171425

  7. Jeg bygger en del dingser fra mysensors.org. Har en gateway koblet til HA serveren og diverse sensor noder i nettverket. Temperatur, bevegelse osv.

     

    Jeg bruker en gratis HS3-plugin fra mysensors.org. Den har støtte for mange typer sensorer, og websidene og forumet til http://mysensors.org inneholder mye nyttig informasjon. Der finnes det også linker til rimelige kloner av Arduino, sensorer og annet tilbehør.

  8. Vet du om det er mulig å slå av rgb lyset i den fibaro bryteren? Vil helst ha minst mulig "flash" ;)

    Det er fullt mulig å slå av rgb-lyset i bryteren. Jeg har gjort det selv der jeg har montert den i soverommene. Iflg. Fibaros brukerveiledning gjøres det slik:

     

    LED ring illumination may be turned off completely. To do so:

    1) Insert the Plug in a socket

    2) Press and hold the B button for 2-5 seconds, till LED ring starts pulsing white

    3) Release the B button

    4) Press the B button briefly.

    Plugs relay will not change its status. After the LED ring has been turned off, it can be turned on by completing again the above procedure.

    • Liker 1
  9. Kjøpte en slik https://www.tronika.no/en/zwave-appliance-control/779-6-way-power-strip-np310-f.html hos Tronika for en tid tilbake, koblet den opp i TV-benken i går. Genial sak, nå kan jeg se om tv er på, om forsterker er på, om PVR'en er på etc. Gjør det enklere å korrigere dersom IR-blasteren bommer på en kommando til en av enhetene.

     

    Også leker jeg meg med Kinect-plugin'en til HS3, det hever WAF betraktelig å kunne snakke til f**enskapet, og systemet faktisk skjønner hva som blir sagt. :) Riktignok må man snakke på engelsk, men det går.

     

    Har du fått instant status til å virke på denne? Jeg har tre stykker av den, og den ene har jeg tenkt å benytte til det samme du nevner. I HomeSeer 2 mener jeg at dette fungerte, men etter at jeg oppgraderte til HomeSeer 3 for et års tid siden har jeg ikke fått det til. Benytter derfor polling av de forskjellige uttakene, men det blir jo ikke det samme. 

  10. http://www.kjell.com/no/produkter/elektro/smarte-hjem/z-wave/fibaro-z-wave-fjernstrombryter-med-energimaler-p50774#ProductDetailedInformation

     

    Vil disse fungere greit sammen med HomeSeer, slik at man kan se strømforbruk ol? Eks til en panelovn.

     

    Jeg har mange av denne selv, og den fungerer perfekt til å rapportere strømforbruk. Assosier gruppe 3 til HomeSeer, så får du sanntids oppdatering av strømforbruket.

  11. Fersk bruker på Homeseer her!  Er det mulig å sette opp grafer som viser historiske verdier, f.eks strømforbruk og temperatur?

     

    edit: energy ligger under view-menyen, det er vel først og fremst temperatur og luftfuktighet jeg ønsker å kunne se grafer på.

     

    Jeg bruker Device History Plug-in som koster $29.95. Den lagrer verdiene til en database, og kan vise disse grafisk. 

    http://store.homeseer.com/store/Device-History-Plug-in-for-HS3-P2011.aspx

    • Liker 1
  12. Den største konkurrenten til disse produktene kommer i fra Citrix og Microsoft, men det er fortsatt et godt stykke frem til VMware som kan nyte sin posisjon på programvarevirtualisering med fartstid siden 1998.

     

    Hva menes her? Jeg kjørte min første virtuelle Netware 3.x server i Vmware på IBM OS2 i 1994/5.

     

    Da var du virkelig forut for din tid. VMware ble nemlig ikke etablert før i 1998.

  13. Har startet et lite firma, og sitter å skal mekke noe regnskap. Men så kom jeg på en ting;

    Hvilke kontonummer skal jeg bruke hvis jeg som eier tilfører firmaet mitt penger på konto? Greit at det debiteres 1920 Bankinnskudd, men må jo krediteres en eller annen plass også. Men hvilken konto skal jeg kreditere? Kan jeg bruke 2030 Annen innskudd kapital eller 2050 Annen egenkapital?

     

    Det skal føres på 2050 Annen egenkapital.

  14. Jeg er enig i at en ukes leveringstid er for lenge. Når det gjelder returrett er det korrerekt at dette ikke gjelder firmakunder. Allikevel er det jo ingen lov som forbyr Komplett å gi returrett til firmakundene også. Det hadde kanskje gjort at flere firmaer hadde handlet der også. Jeg sitter selv og handler datautstyr for et firma, og vi kjøper inn PCer. servere, nettverksutstyr og annet for 5-600K pr år. Av og til er det faktisk ting som haster å få levert, og da er erfaringen at man styrer unna de webshop'ene som hovedsakelig leverer til privatmarkedet. Det siste året har jeg gjort alle mine firmainnkjøp hos Dropzone. Disse selger kun til firmaer, og har en vanvittig fokus på leveransepresisjon. Hvis du bestiller en vare som er merket som lagervare, har du den på døra en eller to dager etterpå. Nå handler jeg bare hos dropzone.no.

  15. Jeg har 1700kbps, og ser egentlig ikke poenget med raskere, når alle andre har 128 upload. Jeg ville heller hatt raskere opplastingshastighet enn nedlastingshastighet. På DC++ får jeg særdeles skjelden lastet ned fra folk som har raskere enn 100KB/s opp allikevel :cry: Torrents har jeg aldri hatt raskere enn 100KB/s.

    Du kan jo downloade fra flere kilder samtidig. Da er det ikke noe problem å fylle linjekapasiteten.

×
×
  • Opprett ny...