Gå til innhold

Anders Reed-Mohn

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anders Reed-Mohn

  1. Så, hvis man aktivt og med vilje hjelper angriperen å omgå sentrale sikkerhetstiltak, så kan vedkommende ta over huset i løpet av flere timer.

     

    Ikke noe å miste nattesøvn over, altså.

     

    Det er nok en smule mer komplisert enn det... For eksempel: dataene som trengs for å knekke koden til trådløsnettet kan samles inn på sekunder, og angriperen kan ta med seg dataene hjem og knekke koden der.

     

    Det vil altså si at det i en tenkt fremtid med mange smarthus kan samles inn data om et helt nabolag mens man kjører (rolig) forbi. Så kan man komme tilbake senere for å kartlegge nettet, når man først har koden til å komme seg inn.

     

    De dataene kan igjen analyseres off-line, og så kan man feks. plukke seg ut hus med enheter som man feks. vet har kjente sårbarheter. Og finner man enheter som man vet har kjente grensesnitt mot Internett, så gir det ytterligere mer å leke med ... uten at man trenger sitte utenfor huset.

    Og mye av dette kan automatiseres, noe som gjør det enda enklere.

     

    Og er det noen som vil drive med dette? Garantert. Det blir forhåpentlig ikke så sårbart at det utvikler seg en epidemi av det, men det blir smertefullt nok der det skjer.

     

    Her må IoT-utstyrsleverandører virkelig passe på at standardinnstillinger er slik at folk flest ikke trenger å bli sikkerhetseksperter for å klare seg. Som eieren her sa: han klarte å ta gressklipperen, men den var ikke ferdig satt opp. Det burde selvsagt ikke vært nødvendig for eieren.... hvor mange av oss må feks. kode elektroniske bilnøkler selv før vi kan kjøre av gårde?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...