Gå til innhold

Ronnie

Medlemmer
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ronnie

  1. F.eks. kunne det være noe såpass simpelt som at config av BIOS kan være feil og at den dermed ikke starter. En reset av CMOS er derfor absolutt å annbefale.

     

    -Stigma

     

    Hei, Takk for intressant svar sliter litt med å finne ut hvoran jeg kan cleare CMOS. Kan jeg bare ta ut batteriet eller må jeg trykke på noen jumpere. Er ikke så lett å finne ut av disse propritære HK fra Dell.

     

    Skal gjøre et forsøk med det du foreslo.

     

    Til Lorentzt: Jeg får ikke noe bilde hverken under boot eller videre. Jeg har sjekket skjermen og skjermkabelen og ingenting i veien med det. Har prøvd de mot en annen PC og alt funker.

     

    Jeg har Windows Vista på maskinen, det startet med at jeg ikke fikk bilde, men jeg restartet og da kom bildet fram. Men etterhvert måtte jeg restarte flere ganger før bildet kom på skjermen. Inntil den tilslutt ikke gir meg bilde i det hele tatt.

     

    Ronnie

  2. Når jeg starter min Dell Dimension 8300 får jeg ikke bilde på skjermen, hverken under boot eller videre. Har forsøkt med nytt skjermkort ATI Radeon 1950 AGP, satt inn større psu Corsair 520 W, tatt ut en av Ram brikkene, men får ikke noe signal fra maskinen til skjermen.

     

    Viftene starter, harddisken starter lyser grønt nå jeg trykker inn startknappen. Ingen pipelyder, ingen ting skjer på skjermen.

     

    Hva kan dere tro kan være feil med maskinen, dette er bare en nr.2 maskin men skulle gjerne hatt den igang igjen.

     

    Ronnie

  3. Hei

     

    Skulle laste inn ny driver til mitt ATI 1900AIW kort. Avinstallerte gamle driver, skulle ta restart. Når maskinen skulle starte opp igjen får jeg denne meldingen på skjermen: R580 113-A52206-101 AIW PAL BIOS 477m/500e og der står maskinen uten å gå videre i installasjonsprosessen.

     

    Hva kan dette bety, har jeg mistet bios til AIW kortet mitt, hvis dette er tilfelle hvordan kan jeg laste inn ny BIOS i skjermkortet når maskinen stopper å boote.

     

    Har kortet tatt kvelden og må byttes tro.

     

    Ronnie

  4. Til Simen1, når du skriver at Nortwood er veldig populær og at HK med 975 er veldig bra betyr det at du anser de for å holde mål også idag. HK'et og CPU er ca. 3 år gamle og har tjent meg bra i de årene. Har vel maskinen gående ca. 15 - 16 timer hver dag. Oppdaterer BIOS og drivere med jevne mellomrom så maskinen er bra den.

     

    Det jeg planlegger og bytte til er Intel 930 dobbeltkjerne 3,0 Ghz CPU med 2 x 2mb cache, 2gb DDR2 minne, og ATI AIW 1900XT, 500 Gb disker, har ikke helt bestemt HK ennå.

     

    Spiller ikke så mye men driver en del med videoredigering så har derfor holdt meg til Intel. Må også kjøre litt 3DMark tester for å se hvor bra eller dårlig maskin jeg til enhver tid har. Jakter også på perfekt bilde til skjerm, TV og prosjektør noe som også krever oppegående maskin.

     

    Ronnie

  5. Har en maskin jeg tenker selge for å kjøpe meg en ny. Kan noen komme med noen tips til hva jeg kan ta for den.

     

    Maskinen inneholder:

     

    HK: Asus P4800C-E Deluxe

    CPU: Intel P4 3,2 Ghz Nortwood

    GPU: Saphire AIW X800XT

    Minne: Kingston PC 3700 2 x 512 Mb.

    Lyd: Cretaive Audigy 2

    Disk: 3 disker totalt 300 Gb.

    DVD: Brenner 4x

    CD-Rom: 40x

    Skerm: 19" Dell LCD 3 år gammel

     

    Kan dere antyde en pris for denne maskinen.

     

    Ronnie

  6. Konstruksjons programvare som du nevner i din første mail, bruker mye minne. Hvis du skal ta opp 3-modeller av det du har konstruert og snu og vende på det så trenger både maskinen og skjermkortet mye minne.

     

    Et annet tips er å gå på hjemmesiden til programmene, som oftest har de en anbefalt liste over egenskaper skjermkortet bør ha for å kjøre progammene best. Sånn som du ser her fra hjemmesiden til AutoCad.

     

     

    Solution

     

     

    Autodesk cannot recommend a particular manufacturer's video card, but there are certain features on a video card that are recommended for optimum performance. It is also a good idea to review evaluations in CAD periodicals, user groups, and peer groups to see what industry experts and peers have to say about the different video cards available for CAD workstations. The recommendations here apply to all listed products.

     

    AutoCAD has features such as ShadeViewPort Plotting, Gradient Fills, and True Colors, which are best displayed using video cards with the recommended features.

     

    Following are the recommended features:

     

    Anisotropic filtering. Advanced texture filtering technique that improves image quality for scenes with objects that extend from the foreground deep into the background.

     

    OpenGL. Standard API for CAD and scientific applications (very important feature).

     

    High-resolution anti-aliasing. Technique that reduces the visual impact of aliasing.

    RAM. On-board memory on the video card.

     

    Accelerated graphics port (AGP). A faster alternative to the PCI bus.

     

    Alpha blending. Alpha channel data stores the degree of transparency, ranging from opaque to completely clear.

     

    Graphics processing unit (GPU). Some video cards have their own processor.

     

    Z-buffer. The area of the graphics memory used to store the Z or depth information about rendered objects. The Z-buffer value of a pixel is used to determine if it is behind or in front of another pixel. Z calculations prevent background objects from overwriting foreground objects in the frame buffer.

  7. Nei, det stemmer ikke. Du har blitt ledet til utviklingssiden av Net Framevork og der er det noe som heter SDK som er på den størelsen.

     

    Prøv denne linken i stedet http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en den gir deg Net Framevork 1.1 og er på ca. 24 mb.

     

    Men Net 2.0 er også lansert den finner du på denne linken http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en

  8. Driverheaven har gjort en sammenligning mellom 7800 GTX 512 Mb mot X1800XT 512 Mb. Nå er vel Driverheaven en ATI fan side, men jeg syns vel at denne testen er vel dokumentert og balansert skrevet.

     

    Denne er basert på spill og ikke 3DMark som mange har ønsket seg.

     

    Konklusjonen er vel at kortene er utrolig gode og det vet vel alle og de vinner noen tester hver seg, men les selv.

     

    http://www.driverheaven.net/reviews/7800512dhreview/

  9. Jeg hadde forsåvidt tenkt å ikke skrive noe mer, men jeg klarer ikke å la være når du spør. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan.

     

    Som du sikkert har skjønt så sitter jeg i et hjemme-pc utvalg i min bedrift, vi har ca. 3000 ansatte og forhandler pc pakker med den ansatte mengden bak oss.

     

    Så hva er det i en pakke til 20 - 25k. Vi velger aldri topp komponentene men ofte det som ligger like under.

    En PC til ca. 15k. (Intel d830, 7800 gtx, 2 gb ram, 500gb til 1 tb lagringsplass) programvare ca. 2 - 3 k, skjerm ca. 3 - 6k kommer an på størrelsen, skriver, ekstra garanti 3 år på alle komponenter, support, tekniker hjem ved feil, levert hjem på døra, 1 mnd DOA, dette ligger på fra 20 - 25k etter hva som bestilles.

     

    I alle sammenligner så har vi en pris på maskinen som ligger godt under alle webshopper, elkjøp eller andre. Dette sjekker jeg.

     

    Så var det bilde mot bilen, ja vi velger nok Mercedes, men ikke Ferrari eller Porsche eller noe sånt. (Jeg har jo lest tråder her om PC til 40 k, med SLI og annet) Og jeg har ikke annet argument enn at vi mener at en god, bra PC er bedre for opplevelsen av databruk enn en "Corsa". (ingenting galt om Opel Corsa, det er bare et bilde) Mange ansatte har jo barn, ungdommer som nok setter pris på dette.

     

    Så hvorfor skal Staten støtte dette, da er vi nok tilbake til hvorfor hele ordningen ble satt iverk. Ønsket var jo at flere skulle få en positiv opplevelse når de skulle inn i det digitale samfunnet. Vi har også mange ansatte som bruker PC i jobb ikke bare kontorrotter, men konstruktører, programmerere, hardkodere, videoredigerere og andre som setter høye krav til maskinen. Hvis du mener dette er misbruk av Statens midler så må jeg jo bare akseptere det. Men igjen tapte skatteinntekter på 160 millioner er ikke store skatteletten. Og mange andre grupper i samfunnet har større overføringer en dette, selv om de er friske og arbeidsføre. Kan jo minne om bøndene som får 20 milliarder overført fra Staten.

     

    Ronnie

  10. Nå begynner jeg å gå tom for argumenter. Jeg har bare tenkt å oppsummere mine argumenter for å opptrettholde en ordning med et høyere beløp, en det som er foreslått.

     

    Først til Mad_Arab sorry hvis jeg jeg var ufin i innlegget om misbruk. Det var ikke meningen å tråkke på noen, min tanke var bare å vise at alle ordninger kan misbrukes.

     

    Så min oppsummering for å ikke endre ordningen.

     

    Dette er en skattelette innrettet mot en gruppe som sjelden får skattelette, lønnstakere som betaler sin skatt hver måned. Og som har liten mulighet til skatteplanlegging.

     

    Dette er en ordning som ikke er dyr for staten, tapte skatteinntekter på 160 millioner.

     

    Snittpris for utstyr i en ikke misbrukt Hjemme-PC ordning er 20 - 25k. Syns forsåvidt diskusjonen om 10k PC er bra nok eller ikke, minner meg mye om du har behov for en stor "Mercedes" her i landet når en liten Corsa går fort nok på våre veier. Hvorfor skal valgmuligheten bli så innskrenket.

     

    Misunnelses argumentet liker jeg heller ikke, når ikke jeg som student kan få skal heller ikke andre ha denne mulighten. Vil bare få påpeke at det finns mange ordninger om støtteordninger for svake grupper.

     

    Jeg tror at en bedrift på vegne av ansatte kan fremforhandle bedre avtaler for en PC enn hver enkelt klarer. Så jeg kjenner meg ikke igjen i at databransjen skor seg på dette.

     

    Men jeg respekterer at andre har andre meninger enn meg, synd at jeg ikke klarer å overbevise dere. Men det er vel det som gjør det interresant å diskutere på forumer.

     

    Skal i møter til uka for å vurdere om vi skal kjøre en Hjemme-Pc ordning i vår bedrift i feb. 2006. Skal ha med meg mange av argumentene som har kommet her og se hva vi kan få til.

  11. Når det gjelder statens økonomi kan jeg jo sakse fra statsbudsjettet, det blir som sikkert alle vet også endringer i telefon, mobil, og internettabonement betalt av arbeidsgiver som gir økt skatt på disse fordelene.

    Sitat.

     

    Innstramminger i hjemme-PC-ordningen har fått mye oppmerksomhet, men disse endringene vil bety langt mer. I budsjettet bokføres det 160 millioner i økte skatter fra hjemme-PC, mens endrede skatteregler for arbeidsgivers dekning av utgifter til telekommunikasjon skal gi 940 millioner kroner ekstra.

     

    Så Staten vil altså få 160 millioner i økte inntekter grunnet endringene i Hjemme-PC ordningen. En stat som går med betydelige overskudd, 1000 milliarder overført til oljefondet. Altså inntektene til staten er betydelig høyere enn utgiftene som gjør at vi kan spare i oljefondet. Så nå får staten 160 millioner større overskudd i 2006.

     

    Så denne skatteletten som Hjemme-PC ordningen var ville ikke ha gått ut over

    noen.

     

    Kan jo sitere litt mer fra statsbudsjette ang overskudd og oljefondet.

     

    Netto avsetning til Statens petroleumsfond, der overføringen til statsbudsjettet er trukket fra, anslås til 251 mrd. kroner. I tillegg kommer renter og utbytte på kapitalen i fondet. Det samlede overskuddet på statsbudsjettet og i Statens petroleumsfond anslås til 305 mrd. kroner.

     

    Den samlede kapitalen i Statens petroleumsfond ved utgangen av 2006 anslås til rundt 1670 mrd. kroner, mens kapitalen ved utgangen av inneværende år anslås til rundt 1335 mrd. kroner.

  12. Nå har vi altså havnet ned på argumentasjon hvor janteloven slår inn for fullt. Når det har vært noen som har misbrukt en ordning så skal den fjernes eller reduseres så mye som mulig. Tenk om du skulle brukt denne argumentasjon på alle ordninger som noen er i stand til å misbruke. Skal ta noen eksempler som kanskje alle hører fra tid til annen.

     

    Noen får arbeidsledighetstrygd men jobber svart og tjener gode penger i tillegg til trygden. Arbeidsledighetstrygden bør fjernes. Noen tar seg en dag fri og bruker egenmelding og får betalt for dagen som om de var syke, sykelønnsordningen bør fjernes. Studenter som har ekstra jobber som ikke oppgis får studielån og stipend som de ikke skulle hatt, fjern hele studiefinansieringen.

     

    Jeg hadde håpet vi skulle slippe dette, men jeg skjønner av mange innlegg at dette er det mest fremtredene argumentet.

     

    Det hadde vært mer fornuftig å strammet inn på retningslinjene uten å endre beløpsgrensene. Strammet inn på ekstra stæsj, men beholdt muligheten til å få en god maskin med skjerm. Men nå har altså selv folk som har god greie på data hengt seg på og sagt at de er så gode at noe bedre maskin en til under 10 000 trenger ingen. Godt det er noen som vet det beste for oss.

  13. Sorry det med alder er helt riktig som du sier irrelevant, så glem det. Det å hevde at når IT-kompetansen er høy så vil holdningen være at skattelette ikke skal brukes er jeg ikke helt enig i. Vi kan godt diskutere politikken i dette. Det er to momenter jeg da vil trekke fram.

     

    Det ene er muligheten og tryggheten voksne arbeidstakere føler når de bruker Hjemme-Pc ordningen.

    Mange kolleger kjøper samme maskin muligheten til å hjelpe hverandre og å få hjelp gjennom support telefon når noe ikke fungerer er stor. Jeg har sett mange som har blomstret opp og blitt gode Pc brukere gjennom Hjemme-PC ordningen. Som var ordningens utgangspunkt.

     

    Det andre er at vanlige lønnstagere stort sett betaler sin skatt av lønn og innbetaler store summer til fellesskapet. Men det er også kanskje den gruppen som henter minst tilbake fra fellesskapet. Derfor syns nå jeg at denne lille skatteletten innrettet mot ordinære lønnsmottagere kunne videreføres. Ordningen innbærer at staten mister ca. 1,1 milliarder kroner i skatteinngang. Husk at staten gå med stort overskudd hvert år og har nå en bankbok inneholdene ca. 1200 milliarder kroner. Så denne skatteletten går ikke utover noen svake grupper.

  14. Jeg trodde faktisk at i dette forumet som er hardware fikserte ville støtte meg i at hvis en maskin skulle kunne være nogenlunde oppegående etter 3 år så måtte en på starttidspunktet kunne spekke maskinen med det nyeste og heftigste hardwaren. Men der tok jeg altså feil.

    Jeg vet ikke om dere har sjekket signaturen min, men hvis dere har gjort det vil dere se at jeg snart er 50 år. For mange av dere er jeg en klar oldis.

    At jeg da skal forsvare at Hjemme-PC må ha 7800GTX eller X1800XT med dobbelkjerne CPU og 1 Tb diskplass og 2Gb 667 Mhz minne når avtalene skal inngås nå i 2005. Jeg trodde at jeg ville få støtte for slik hardware hos dere. Men så feil kan jeg ta.

    Jeg møtes heller med argumenter om at en PC til 10 - 15k må holde for dette bruket. Da skjønner jeg at å argumentere for høy spekket maskiner ikke er lett, når selv ikke dere er enige i dette.

     

    En høyt spekket maskin koster som dere sikkert vet ca. 18 - 20k. legger du da til skjerm, software, utvidet garanti ordninger, 3 års support, en skriver, nettverkskort etc så kommer tilbudet på i snitt ca. 22 - 25k. Og merk jeg har ikke forsvart at noen legger 42" plasmaskjermer etc i ordningen det blir feil. Et annet poeng er at jeg hører mange snakke om disse som har hatt plasmaskjermer etc. men jeg har undersøkt ganske mange steder, men har ennå ikke funnet noe konkret om dette. Så jeg spør dere har noen sett med egne øyne noen som har kjøpt 42" plasma på Hjemme-PC ordningen.

  15. Jeg er en som sitter i et Hjemme-PC utvalg på den jobben jeg er ansatt. Skal prøve å komme med noen momenter i denne debatten. Jeg er kanskje ulik en del av dere da jeg ikke utaler meg skråsikkert om dette, men her har dere mine momenter. Det er ikke tvil om at flere har blitt gode på PC bruk fordi de har benyttet seg av Hjemme-Pc ordningen.

     

    Når du inngår avtale om Hjemme-PC skal denne løpe i 3 år, dvs du skal hver måned trekke et beløp på lønna de. Derfor er det svært fornuftig å spekke maskinen høyt for at den skal være noenlunde brukbar etter 3 år.

     

    Prinsippet med Hjemme-PC er jo at den skal speile litt av programvaren som brukes på jobben (tjenestlig bruk) så den enkelte skal bli familiær med dette. I vår bedrift har vi engelsk OS og engelsk Office dette blir også lagt inn på Hjemme-PC'ene. Så det å velge Linux vil for vår del ikke bli riktig iforhold til tjenestlig bruk.

     

    Hjemme-PC'ene vi tilbyr blir levert hjem til ansatte på kveldstid, 3 års garanti på alle komponenter, 3 års telefon support, og en reperatør hjem hvis det blir feil på maskinen. Snitt prisen for en maskin hos oss ligger på ca. 24 000,-.

     

    Når det gjelder bruk av skattepenger så er vel denne ordningen en av veldig få ordninger som er innrettet mot vanlige lønnsmottakere og gir de en skattelette. Det er stort sett vi som bare betaler vår skatt og som veldig sjelden får noe igjen av skattepengene. Det er nevnt studenter og arbeidsledige, de har store uttak fra statsbudsjettet og ingen misunnelse fra meg for det. Men når det det kommer en ordning som gir friske, arbeidsføre lønnsmottake en fordel er dette for enkelte en rød klut tydligvis. Og vi tør nesten ikke forsvare ordningen fordi vi da løper IT bransjen og Microsofts sitt ærend og kan bare ha det så godt.

     

    Ronnie

  16. Vær også sikker på at dere har avinstallert alle andre drivere før dere installerte kortet. Dette er viktig spesiellt hvis han hadde Nvidia kort tidligere og må også gjøres om han hadde ATI tidligere.

     

    Det høres nemlig ut som en driverkonflikt det du beskriver.

     

    Har forresten samme kortet og er svært fornøyd med det.

  17. Jeg har egne powerstrip instillinger, Mastiff sine passet ikke helt. Bare si ifra på PM eller her så skal jeg skrive de opp for deg.

     

    Som du kanskje ser så har jeg litt mye overscan, du ser at bildet går litt utenfor skjermen. Prøver å fintune mer med Powerstrip, men er litt redd for å ødelegge det skarpe bildet.

  18. Hei

    Jeg har et AIW 9800 Pro i min HTPC som jeg har koblet sammen med TV'en, en Panasonic 32" Widescreen, med en VGA til Scart fra AV-Connection. Du kan hvis du ønsker bruke den medfølgende DVI til VGA mellomstykket.

     

    Så jeg har gjort det du har planer om å gjøre. Så til spørsmålene dine. Ja Phillips tuneren på ATI kortet er god, det medfølger software MMC som er grei å bruke. Opptaksmulighter, timeshift og en bibliotek funskjon. Bilde blir så bra som TV signalene dine gir. Jeg har innstallert MCE 2005 og kjører TV funskjonen gjennom denne front softwaren, en har færre muligheter enn MMC softwaren. Egentlig så er det bare å se TV og opptak som er mulig gjennom MCE 2005.

     

    Det som har vært mest trøbblete var å få den rette oppløsningen på TV'en. Har brukt Powerstrip og Rage3dTweak for å kjøre 1024x576 oppløsningen. Det tok meg vel 3 måneder med fin tuning for å få stabilt bilde. Men nå når jeg har fått det til har jeg et sylskarpt bilde på TV'en hvor det å lese tekst går vedlig bra.

     

    Jeg har lagt noen bilder på VG nett http://foto.vg.no/show_album.php?aid=861590 hvor du kan se TV skjermen, ble noe blitz lys i skjermen men du ser litt hvordan et blir.

  19. cyberpet Skrev: 17/08/2005 : 22:51

    Virker jo litt rart hvis de skulle gjøre det.. er det ikke en del kort som ikke har støtte for CCC?? Correct me if im wrong...

     

    Jeg har ikke sett i de forumene jeg har frekventert at det er noen spesielle kort som ikke takler CCC. Alle som er definert som Radeon og har referanse designet fra ATI kan bruke CCC. Dette er jo noe som driver teamet til ATI (Catalyst teamet) ønsker skal overta for CP.

     

    Men det er jo alltid noen som får ustabile maskiner etter driverskifte. Dere vet vel like godt som meg at mange maskiner blir ustabile når det skiftes drivere. Årsaken kan jo være så mangt, ikke avinnstallert forrige driver korrekt, registry ikke tømt. Konflikt med andre programmer, spill, andre hardware drivere. Det er jo litt av et tankekors at de fleste som jobber med software, de anbefaler ikke å oppdatere drivere hvis du ikke har noen problemer. Mens vi som er opptatte av datamaskiner er de første til å skifte drivere selv om vi ikke har problemer, men kanskje vi kan få noen flere poeng i 3DMark.

×
×
  • Opprett ny...