Gå til innhold

SuperSalty

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

Innlegg skrevet av SuperSalty

  1. On 1/22/2021 at 12:44 AM, Mr. Glue said:

    Hei! Jeg går nå siving i kjemi, men vurderer å bytte over til medisin! Grunnen: Liker fagene der mye bedre, og jeg har lyst å jobbe med mennesker! Ikke sitte på et kontor og regne IT og matte... Men det jeg tviler mest på er arbeidstidene/arbeidsmengden til legene! Hører overalt at leger stresser, og angrer på yrkesvalget! Blir redd av dette, for jeg vil jo har et familieliv i tillegg! 
     

    vet det er spesialiseringer man kan velge som har noenlunde gode arbeidstider! Men hvor gunstig er disse egentlig for familieliv, og er det virkelig verdt å studere medisin bare for igjen å kanskje havne på lab (medisink biokjemi e.l)? 
     

    Jeg har lenge tenkt på medisin, og nå får jeg d ikke av tankene! Kan noen komme med innspill på hvordan legeyrket er? Og hvordan studiet fungerer? Kjenner dere noen som har angret og hvorfor? 

    Du kan velge en spesialitet med nogenlunde normal arbeidstid, men jeg ville tenkt meg godt om før jeg byttet. Medisinstudiet tar mye av tiden din, og slik situasjonen er nå er det et helvetes kamp å få den stillingen man ønsker etter studiet. Spesielt om du vil bo i storbyen.

    Jeg går selv siste året på studiet og trives med det, men kommer aldri til å orke et "typisk" legeliv senere. Målet er å finne en jobb hvor jeg kan lukke dørene kl. 16 og ta meg fri alle helger. 

  2. Hei. 

    Ønsker gjerne noen tips til muntlig eksamen (anatomi), modul 2 UiO. Skal her eksamineres i anatomi, histologi og funksjonsundersøkelse, og lurer veldig på hva slags detaljnivå man kan forvente seg? Generelle tips mottas også med stor takk :)

     

    Jeg tok den før sommeren. Generelt kan jeg si at detaljenivået er enormt, men hvis du forholder deg til disseksjonsheftene og forelesernes PP går det oftest bra. For FU kan jeg ikke få presisert nok hvor viktig det er å starte tidlig med å øve på en medstudent, da får du det "jobbet inn i fingrene" og slipper å stresse med det i lesedagene før eksamen.

     

    Ellers er det en herlig følelse når man kommer seirende ut av eksamen, og tiden i propedeutikken er bare gøy. Lykke til!

×
×
  • Opprett ny...