Gå til innhold

Jarle Drevdal

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jarle Drevdal

  1. Dette er nøyaktig hva jeg har ment lenge.

    Spørreundersøkelser måler bare en, og absolutt bare en eneste, ting. Til gjengjeld måles denne ene tingen med absolutt treffsikkerhet: De måler hva folk svarer på spørreundersøkelser. Intet annet.

    Denne artikkelen beskriver akkurat dette fenomen. Hva vi sier, har dårlig sammenheng med hva som er virkelig målbart. Hva folk sier de mener, stemmer dårlig med hva de faktisk mener. Hva de har tenkt å velge, stemmer dårlig med hva de faktisk velger. Derfor er spørreundersøkelser så farlig villedende. De misbrukes grovt.

    • Liker 3
  2. Ta en titt på denne:

    https://www.asker.kommune.no/globalassets/politikk/for-folkevalgte/presentasjoner/2019/fsk/20190401-fsk---foyka-drengsrud.pdf

    Et eksempel fra mitt hjemsted i Asker. Her er det lagt opp til at alle skal reise til og fra et stort idretts-område uten å kjøre bil. Det er en folkesykdom som heter sosialisme der hatet mot alt privat, og i særdeleshet privatbiler, er grodd helt inn i de tekniske fagmiljø (TØI, kommuneplanleggere, prosjekterende, arkitekter osv). Det er på tide å ta til motmæle mot kollektiv-tyranniet.

     

  3. Jeg savner Opplysningstiden. Den startet med sekulariseringen i Europa (også kalt Reformasjonen). Fordummingstiden startet med «Hippie»-generasjonens fascinasjon for sosialismens naive teori.

     

    Nå har fordummingen nådd NITO og TU også. Tenk å telle antall personer som tror / ikke tror at "klimaendringene er menneskeskapte". Som om det er digitalt. Enten eller. Et ja/nei-spørsmål.

     

    Etter Opplysningstidens prinsipper heter det (selvfølgelig): "I hvor stor grad har menneskelig aktivitet påvirket endringer i klima?". Kunne være interessant å spørre om noen tror at absolutt alle endringer i klima er menneskeskapt. Eller om noen tror at menneskelig aktivitet absolutt ikke påvirker klimaendringer i det hele tatt. Kanskje det finnes noen blant norske journalister eller redaktører?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...