Gå til innhold

Hegle Tandstad

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hegle Tandstad

  1. Når man begynner å teste piratprodukter har man vel ovserskridt en grense som er ubehagelig.

    Dette er latterlig av Tek!

    I tillegg sammenligner dere produktet bit for bit...really?

     

    Har du skjønt hva et piratprodukt er for noe? Da må man sette på et registrert varemerke som man ikke har lov til å bruke. Står vel ikke Apple på disse? Men at de er produsert på samme fabrikken er meget sannsynlig. Så vidt jeg vet så har ikke Apple tatt patent på designet og da er det ingen piratkopi på den måten heller. Men hvis noen vil betale en masse penger for å ha et navn å flotte seg med så velbekomne. Det forteller mer om de enn produktet.

    • Liker 2
  2. "Vi kjøpe billigplugger fra Kina". Håper ikke det var et forsøk på humor..

     

    Frykter at de ikke vet bedre. Alt er produsert i Kina sannsynligvis på samme fabrikken også. Ting blir ikke bedre for at det klistres på et merkenavn og at man skrur opp prisen ti ganger. Men folk er og blir idioter.

  3.  

     

    Å sende eller lagre lithium batterier fullt oppladet (ca 4,2 volt) vet alle som kan litt om disse batteriene at det kan skade batteriet og også gjøre det ustabilt.

    Åh dette forklarer enkelte ting.

    Du kan bare fortsette å ha mobilen i bukselomma

    Ja, så sant der står Li-Ion på batteriet. Står det derimot LiPo på batteriet så ville ikke jeg oppbevart den innenomhus i det hele tatt. Det var den tabben Samsung gjorde. Brukte LiPo i stedet for Li-Ion. Noen andre produsenter fulgte etter, men tror at alle nå har gått tilbake til Li-Ion, som er et mye stabilere batteri.

  4. Mye av det som opplyses her har vært gjeldende lenge. Det er LiPo (lithium polymer) batterier som er det mest ustabile. Ikke Li-Ion. Å sende eller lagre lithium batterier fullt oppladet (ca 4,2 volt) vet alle som kan litt om disse batteriene at det kan skade batteriet og også gjøre det ustabilt. All lagring, og sending, bør foregå med en cellespenning på ca 3,8 volt. Men kortsluttes batteriet så vil det ta fyr selv ved så lav spenning.

  5.  

     

    Digital er og blir, og kan ikke bli annet enn søppel. Vil aldri kunne måle seg med analogt utstyr som ikke er begrenset av antall ditt og antall datt.

    Ja, vi husker med glede bilderørsfjernsyn der man måtte opp på taket for å skifte fra en snødekket kanal til en annen.

    Det har med mottakeren og ikke skjermen å gjøre..?

    Finnes en rekke stasjoner på satellitt som fortsatt sender analogt. Med godt utstyr så gir det topp kvalitet. Ingen problem ved panorering eller zooming. Med digitalt utstyr blir det bare grøt.

    • Liker 1
  6.  

    Men kan de ikke bare bygge nye slike små biler? kule flotte biler, som ikke tar så stor plass og kan være mer trafikksikre?

     

    Hvis de bygger nye like, så må de godkjennes for dagens marked, og da er de langt unna alle sikkerhetskrav som kreves av nye biler i dag.

    Designet er vel ikke det som bestemmer om en bil blir godkjent? Det produseres er lang rekke cabriolet biler med mye mer ekstrem design enn denne hvor sikkerheten er ivaretatt etter regelverket.

  7. Dersom noen er så klin idiot i hodet at de bygger om en klassiker som Jaguar E-Type til moderne eldrift så burde de straffes hardt og lenge!

     

    De kunne godt lage helt nye biler da :)

    Helt enig. Bygge om gamle utgaver til eldrift er vel mer eller mindre for en dødssynd å regne. Hadde det vært snakk om ny produksjon i samme design, med eldrift, så hadde saken vært en helt annen.

  8. Man sparer ikke energi i det hele tatt. Det er ikke mulig. Man fordeler den bare annerledes. I et land som Norge er det bare tull. Om sommeren, når sparepærer kommer til sin rett, er det stort sett lyst hele døgnet og lite behov for kunstig lys. Om vinteren vil sparepærer, som LED, bare føre til at man må bruke mer energi for å varme opp et rom. I kalde rom og utendørs kan man spare litt strøm, men lyseffekten fra sparepærer er fortsatt mye dårligere i kalde omgivelser enn vanlige gløde og halogenpærer.

    • Liker 3
  9. Den som følger litt med, kan skaffe se gode elsykler med krankmotor til en ok pris. XXL kjører sine kampanjer, og denne uka har de en White med Shimanos kraftigste motor til under 18.000.- Med flere års erfaring med elsykkel er det min mening at man bør velge motor og batteri fra kjente produsenter som Bosch, Shimano, Yamaha, Impulse eller Brose. Hvis alternativet er buss eller bil er den raskt spart inn. Og med gode komponenter vil den vare lenge.

     

    Ingen av de du nevner er produsenter med egne fabrikker. De er merkeforhandlere som får det meste av utstyret produsert på; ja nettopp, fabrikker i Østen.

×
×
  • Opprett ny...