Gå til innhold

Dj Laffen

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dj Laffen

  1. Nei det trenger du ikke. Du vil kunne bruke HDMI koblingen uten at skjermkortet støtter HDCP, men om du en gang i framtiden skal spille av HD-materiell som er beskyttet med HDCP fra pc'n din til tv'n så må alle ledd støtte HDCP.

     

    Ser forøvrig at denne tv'n har 1 x DVI-Digital inngang, så jeg vil si at dette sannsynligvis er den letteste måten å koble pc og tv sammen, da trenger du bare en vanlig DVI-Digital kabel.

  2. Har hatt samme opplevelse som ivarw. Skulle av med kjøleren på min AMD 3700+, men kjøleren var som støypt fast i prosessoren. Prøvde å lirke å lure for å få den av, men resultatet var at jeg dro opp prosessoren sammen med kjøleren. Etterpå måtte jeg legge til maks kraft for å klare bryte prosessoren løs fra kjøleren. Trudde at problemene var over med det helt til jeg skulle sette prosessoren ned i sokkelen igjen... Da passa den ikke. Flere av pinnene var bøyd. Bøye pinnene tilbake i posisjon - Verre tolmodighetsprøve finnes ikke!! Virka som om når jeg klarte å få en pinne rett så hadde jeg kommet borti et par andre pinner som ble skjeiv. Til slutt hadde frustrasjonen bygd seg såpass opp at jeg klarte å knekke en pinne. Trodde jeg hadde skrota en cpu til 2000 kr, men knappenåltrikset visste seg å berge dagen. Neste gang skal jeg være mer forsiktig.

  3. Opplevde i går at en pinne knekte på CPUen min, en AMD A64 3700+. Dette skjedde under skifting av kjøler. Jeg så selvfølgelig livet (til PC'n) passere i revy og så for meg en tid uten pc. Prøvde først å starte maskina uten den knekte pinnen, da var det ikke tegn til liv. Tok deretter og klipte til en del av en nål og stakk ned i hullet på socketen der den knekte pinnen skulle være, etter tips i denne tråden, og jaggu virket det. Nå 1 dag etter uhellet fungerer alt fortsatt perfekt og jeg håper det vil vare.

     

    Laffen

  4. Jeg har hatt dette hovedkortet i ca 1 mnd nå, og benytter det sammen med AMD A64 3700+. Jeg er godt fornøyd med overklokkingsegenskapene. Kjører nå CPU på 2.85GHz med boxed-kjøler og trur jeg har mer å gå på.

     

    Men det er 2 ting jeg ikke liker med dette kortet.

     

    1. Det integrerte lydkortet suger. Får utrulig mye støy i lyden. Benyttet det integrerte lydkortet i det forrige hovedkortet fra Epox også uten å ha noen problemer. Nå får jeg meg et Creative Extreme Music til jul så det bør fikse det problemer.

     

    2. Synes netterkskontrolleren er dårlig. Er det andre som har merket problemer med denne? Merker at mens jeg spitle Unreal Tournament 2004 på nett, så kunne plutselig spillet hakke litt før det fortsatte. Dette skjedde med ujevne mellomrom og var veldig irriterende siden det ofte resulterte i at jeg ble drept av noen. Jeg har nå lånt meg et nettverkskort fra jobben og problemene løste seg. Jeg har de nyeste driverne fra Asrock. Noen med kommentarer til dette?

  5. Bra at dere har skikkelige linjer ihvertfall. ITavisen makser på ca. 11000kbit/s, her makser den på ca 17000kbit/s med Mozilla/Firefox, med IE6 makser den på ca 32000kbit/s. Opera derimot klarer ikke mer enn 15000kbit/s. Skuffende...

    5263959[/snapback]

     

    Jeg får ikke noen forskjell fra om jeg bruker IE6 eller Opera. Resultat med opera:

     

    Nedlastingshastigheten din er 32000 kbits/sekund.

    Opplastingshastigheten din er 6024 kbits/sekund.

  6. Hei. Jeg bytta hovedkort og CPU i går. Gikk fra nForce3 til ULI1695 chipset. Jeg fulgte guiden under ved utskiftingen og det fungerte helt fint hos meg. (Guide hentet fra microsoft.com)

     

    1. Start Windows, and then log on as an administrator.

    2. Insert your Windows CD in the CD-ROM drive or the DVD-ROM drive, and then let Autorun start.

    3. Do one of the following:

    • For Windows Server 2003:

    a. Click Install Windows Server 2003.

    b. In the Windows Setup window, click Upgrade (Recommended) in the Installation Type list, and then click Next.

    c. Follow the instructions on the screen until the computer begins to restart.

    • For Windows XP:

    a. Click Install Windows XP.

    b. In the Windows Setup window, click Upgrade (Recommended) in the Installation Type list, and then click Next.

    c. Follow the instructions on the screen until the computer begins to restart.

    • For Windows 2000:

    a. Click Install Windows 2000.

    b. In the Windows 2000 Setup window, click Upgrade to Windows 2000 (Recommended), and then click Next.

    c. Follow the instructions on the screen until the computer begins to restart.

    4. Just as the computer begins to restart, turn off the computer.

    5. Replace the existing motherboard with the new motherboard.

    6. Turn on the computer, and then allow the upgrade to continue.

     

    Setup installs the HAL, the IDE controller drivers, and any other drivers that the new motherboard must have.

    7. After the upgrade is completed, reinstall any service packs or hotfixes that you had previously installed.

  7. Hadde du flere disker koblet til da du begynte å legge inn Windows?

     

    Hvis du har 1 eller flere IDE-disker koblet til samtidig som Raptoren kan boot-ini-fila (ikke helt sikkert på hva den heter) ha blitt lagt på en av IDE-diskene, mens resten av operativsytemet er blitt lagt på raptoren. Løsningen er å sette disken med ini-fila først i bootrekkefølgen av diskene. Hvis du har flere disker kan du forsøke å skifte litt på bootrekkefølgen og se om det løser problemet.

  8. En LCD har bedre sortgjengivning enn en plasma

     

    Hmm.. En liten skrive feil kansje? LCD er jo ikke kjent for å ha så bra sortnivå. Sort blir som regel mørkegått, aldri helt sort, pga at man ikke får lukket 100% for bakgrunns lyset. Sortnivået på LCD med LED bakgrunnsbelysnig er bedre.

    5180748[/snapback]

     

    Reagerte også på denne påstanden. På plasmaskjermer får man ofte et kontrastnivå på 10000:1, mens LCD-skjermer ligger på ca 1000:1. En LCD-skjerm er ikke i nærheten av plasma når det gjelder svartnivå.

  9. Jeg har selv akkurat anskaffet meg Antec P150, og kan bekrefte at med dette kabinettet ligger alt til rette for å få et stillegående kabinett. Men det avhenger selvfølgelig av hvor mye viftene på CPU og grafikkortet støyer. I min maskin er det viften på skjermkortet jeg hører best selv om jeg har skrudd ned hastigheten til et minimum. Den medfølgende 12cm viften bak i kabinettet er så og si lydløs på lav hastighet. Dersom jeg skrur hastigheten opp på denne så hører jeg den godt.

     

    Jeg kjøpte også med et par 92mm Nexus silent-vifter og satte i fronten. Hører heller ikke noe til disse. Jeg merker også mye mindre støy fra raptordisken min etter at jeg hengte den opp i disse gummiopphengene som følger med P150 kontra det gamle der disken var skrudd fast i selve kabinettet.

     

    Når det gjelder strømforsyningen så er denne av god kvalitet. Effekten på 430W gjelder kontinuerlig effekt ved 50 grader. Dette er en meget streng måte å måle effekt på. Andre produsenter kan noen ganger oppgi makseffekt, som strømforsyningen bare klarer å yte over korte tidsrom. En annen måte å måle høyere effekt er å måle effekten når temperaturen på strømforsyninga er lav. Med alle PSU vil effekten levert gå ned når temperaturen øker. Antec oppgir altså effekten ved 50 grader, noe som er en tempartur du sjeldent vil nå. Denne PSUen skulle klare å drive ditt system lett.

     

    Anbefaler denne dersom du ikke har behov får mye plass inni kabinettet. Det er altså plass til maks 4 harddisker, eller maks 3 om du bruker gummiopphengene.

     

    Edit: Skrivefeil

  10. Jeg har nettopp kjøpt meg et par Bayerdynamic hodetelfoner etter å ha lest at flere likte disse spesielt godt. Disse koster dog bare 1400kr, altså litt under det du sikter på, men de er jo på tilbud.

     

    Jeg har ikke testet disse opp mot andre high-end-hodetelefoner, så jeg kan ikke anbefale disse foran noen andre, men jeg er i alle fall godt fornøyd med disse. Du bør vurdere disse seriøst. De har relativt lav inngangsimpedans (80 ohm) slik at de er lett å drive for f.eks lydkort på pc. De er lette og behagelige å ha på hodet. De demper lyder utenfra meget godt (hele 18 dB demping).

  11. Krislarsen har selvfølgelig et meget godt poeng med at man får galvanisk skille med bruk av optisk overføring. Da slipper man det potensielle problemet med jordingssløyfer som kan gi summing i lyden.

     

    Ahh, kjekt å få så mye bra tilbakemeldinger!

     

    Siden jeg altså neppe får lydkortet før til jul (dårlig råd nå) så har jeg i alle fall god tid til å finne den beste løsningen før jeg får kortet. Synes det er mer ryddig med en slik brakett enn å bruke den duppeditten fra Creative som blir hengende bak på maskina.

  12. Ok, jeg har kanskje hengt meg litt vel mye opp i at jeg skal ha TOSLINK. Grunnen er vel egentlig at jeg har Optisk ut på hovedkortet mitt i dag, og at jeg har en 5 meter lang optisk kabel som går til recieveren. Tenkte det var kjekt å kunne bruke denne også etter å ha kjøpt nytt hovedkort (eller fått nytt i julegave fra dama ;) )

     

    Jeg vet også at dersom man skal overføre lyden over lengre avstander så anbefales bruk av optisk kabel framfor coax, men jeg vet ikke hvor lange avstander det er snakk om. Sannsynligvis så vil 5 meter coax fungere like greit. Recieveren min, Denon 3805, har plenty med digitale innganger, så det er ikke noe problem.

     

    Siden prisen på de kablene du linka til var rimelig, vil jeg spare penger på å bytte kabel i stede for å kjøpe en slik adapter, men jeg hadde altså håpet på at det gikk an å få tak i en sånn brakett for en billig penge. Det er jo greit å ha muligheten til å ta digitale signaler inn i pc'n også.

  13. Du får noe slikt til X-Fi-kortene. Men den blir ekstern, og du må ta i bruk Flexi-jacken.. Vil det bli noe stort problem?

    (Skulle ikke være så vanskelig å "bygge" den om til intern)

    The Creative® Digital I/O Module adds optical and coaxial digital I/O to your Sound Blaster

    pic_prod773_lang1.jpg

    Håper du finner en slik du er på jakt etter, tho.

    5127293[/snapback]

     

    Ser man det. Den saken der kan nok gjøre nytten. Takk for tipset!

    Men jeg forkaster ikke ideen med en slik brakett enda, så kom gjerne med tips hvis noen vet om noe som kan fungere.

  14. Jeg har tenkt å skaffe meg Creative X-Fi XtremeMusic. Jeg ønsker også å ha en optisk S/PDIF lydutgang. Jeg er klar over at jeg kan legge i en del 100-lapper ekstra å få et eksternt drev med de ønska tilkoblingene. Problemet er at jeg synes det blir veldig upraktisk med tilkoblingene i fronten av maskina. Siden pinnene for SPDIF er tilgjengelig også på XtremeMusic, burde det være mulig å koble til en ekstra brakett til lydkortet som har optisk TOSLINK-utgang, og montere denne bak på maskina.

     

    Ser for meg noe lignende som den på bildet her:

    spdifBracket.jpeg

     

    Er det noen som vet hvor man kan kjøpe slike braketter, og om det vil være mulig å koble en slik til det aktuelle lydkortet?

  15. Jeg ønsker å høre fra dere som har testet ut lydkortet ESI Julia@, og dere som kan gi linker til seriøse tester av kortet.

     

    Jeg vurderer å kjøpe dette kortet, men vet ikke helt om det møter mitt behov.

    Jeg holder ikke på med noe slags lydinnspilling, men ønsker å spille av musikk og bruke det under spilling av dataspill.

     

    Når jeg lytter til musikk kobler jeg lydkortet til en Denon 3805 Suround-forsterker digitalt ved hjelp av optisk- eller koaksial digitalkabel. Har allerede optisk ut på det integrerte lydkortet i dag. Det er vel ikke noe ytelsesøkning og hente på dette? Digital ut er vel det samme uansett, eller er det kvalitetsforskjeller også her?

     

    Ved spilling bruker jeg et par Beyerdynamic DT770-80 Pro hodetelfoner. Det er her jeg regner med å merke størst forskjell fra å gå fra det integrerte lydkortet. Hvor bra er dette lydkortet til spilling? Er det eventuelt andre kort i samme prisklasse som er bedre til dette formålet?

     

    Alle seriøse kommentarer og anbefalinger tas i mot med takk.

  16. Selv om det i Task Manager ser ut som om CPUen brukes bare 50 %, så stemmer dette ikke i praksis.

     

    For Windows ser det ut som du har 2 CPU når du bruker Hyper Threading (HT), mens du i praksis bare har en. Så lenge du bare har en tråd i gang på maskina, som krever mye av CPU, så vil du aldri se at CPU-bruken går mye over 50% i task manager. I praksis så holdes litt kapasitet i CPU ledig i tilfelle nye oppgaver skulle oppstå, men du utnytter nesten 100%. Hvis du skulle starte flere oppgaver samtidig så vil kapasisteten fordeles mer jevnt mellom de ulike oppgavene. Så lenge du spiller og ikke har noe andre tunge oppgaver i gang vil du altså bruke nesten 100%.

     

    Det er svært lite ekstra kapasitet å hente ved å disable HT. De har testet dette her på hardware og fant at det var ca 1 fps å hente i spill, altså ikke merkbart. Og dersom du har avslått HT og virusprogram eller annet krever litt CPU-tid mens du spiller vil du merke at spillet plutselig henger litt. Jeg mener at det er best å ha HT aktivert.

×
×
  • Opprett ny...