Gå til innhold

Tom Ovlien

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tom Ovlien

  1. Dette er ikke et isolert Huawei-problem. Skal kineserne lykkes i sin satsning som ledende teknologi-,robot-og kunstig intelligens-nasjon må de løse det helt grunnleggende: I dag eksisterer det en økende skarp motsetning mellom Kina som ettparti-diktatur og utviklingen av deres markedsøkonomi. Denne motsetningen kommer til syne når kineserne mister eksportmuligheter pga regimets kontroll med produksjonen. En fri kapital muliggjør ikke slik kontroll.

     

    I realiteten er nå regimet tvunget til reformer, dersom kinesiske ledere vil utvikle Kinas enorme potensiale videre.

    • Liker 2
  2. Det interessante i månedene framover er ikke nødvendigvis kun prosessorhastighet, spill og skjermtykkelse, men kanskje mer hvordan teknologien tilpasses kunstig intelligens. Dersom en bedre utgave av meg jobber parallelt med meg når jeg skriver f.eks. en artikkel, kan det bli en smartere versjon som f.eks. gir mer kunnskap, bedre logikk og gode alternativer til hva jeg vil skrive. Når jeg kjører til Trondheim kan en smartere versjon av meg foreslå hvor å spise vegetarmat, samtidig lade kjappest og billigst og kanskje kjøpe favorittskomerket på salg. Vi er i startgropa, men det ville være underlig om kunstig intelligens de neste månedene kun var knyttet til hjemmeassistenter, ikke til transport, mobiler og hverdagsteknologi.

    • Liker 2
  3. Musk har allerede annonsert en Model 3 Performance midtveis i 2018, når de er gjennom hva han kaller «produksjonshelvetet» med å oppnå 20 - 40 000 produserte enheter i måneden. Foruten annen motor, har også Model 3 andre batterier enn S og X; de mer effektive 2170-batteriene som har gitt Model 3 motor med lenger distanse enn hva mange iaktakere forventet. Med dagens prisnedgang på S og X kan det derfor være vi står foran en justering av disse modellenes motor og rekkevidde ila 2018.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...