Gå til innhold

Michel Le Belu

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Michel Le Belu

  1.  

    Jepp. Ydmyke Apple viser sine kunder nok en gang respekten de fortjener.

     

    Jepp, kundene fortjener fordelene med originale deler, og service utført av kvalifiserte og sertifiserte verksted.

    Jeg er usikker på om du har fulgt med på krigen Apple har med uavhengige reperatører. De vill helst selge deg en ny iphone enn at du skal få fikset den, uansett om du bruker orginale deler. De kommer til å prise reprasjonen så høyt at kundene vill vurdere å kjøpe en ny. Dette gjelder alle Apple produkter. Salget av Apple telefoner har stagnert, de har også sluttet å gi officielle salgs tall. De sliter med å med komme på nye ting så folk føler de må oppgradere.

    • Liker 4
  2. En stor påkjenning som er verdt 8,5 milliarder.

    Stakkars guttunge. Han ser nok sitt snitt til å gjøre seg til millionær. Men selv om erstatningssakene i USA for lengst har passert nivået for fullstendig galskap, har jeg ingen tro på at han får 8,5 mrd. Håpet er nok at Apple gladelig vil gi ham et par millioner for å unngå milliardene.

     

    Er jo litt prinsipp sak, du blir arrestert og ydmykhet pga noen har gjort en meget laber etterforskning. Du må bruke tid og ressurser på renvaske navnet ditt i 49 stater. Summen er høy og den vill mest sannsynlig bli redusert av dommeren. Men det er jo også en måte å få oppmerksomhet på saken.

  3.  

    Om der faktisk fins en bakdør, så må jo det være en gullgruve for kontraspionasje.

     

    Det fungerer ikke slik.

     

    Hvis "Node A" har tilgang på data i "Node B", betyr ikke dette at "Node B" har tilgang på data i "Node A".

     

    Systemet som brukes for datafangst i "Node B" trenger ikke engang å være tilknyttet noe som helst av identifiserende informasjon i dets egen ende. Og via en VPN-tunnell eller Thor-nettverket er det ikke sikkert det er mulig å se hvilket land angripersystemet er fra engang.

     

    Men når dette er sagt, så er det ikke bare Huawei som utgjør sikkerhetsrisikoer.

    Cisco har hatt bakdører i sitt utstyr i mange år.

     

    Det er heller ikke lenge siden CIA i USA hacket seg inn på, og tilegnet seg sensitiv økonomisk informasjon om Tyskland. Så har man også TAO (gruppe av hacker-eliter i NSA) som har hacket seg inn i systemer til omtrent alle europeiske land.

     

    Tror nok det finnes bakdører i det meste utstyret europeiske land får levert av amerikanske leverandører. Norge har garantert også større hackergrupper som gjør det samme mot alle våre allierte såvel som "fiender".

     

    Slik vil det alltid være og dette er helt naturlig. Hadde man ikke hatt datamaskiner, hadde man fortsatt brukt fly og maritimt utstyr til å fotografere forsvarsbaser etc, slik man gjorde før i tiden.

     

    Sålenge det finnes aldri så små eller store interessekonflikter i verden, vil hacking og spionasje eksistere. Hacking er kun utbredt fordi bruken av datamaskiner er utbredt. Det er til enhver tid plattformen som brukes til informasjonsformidling- og lagring som vil være utsatt for spionasje.

    Man kan feed'e dem den informasjonen de vill. Kontraspionasje er ikke helt feil. Gi informasjon som får de til å reagere eller agere på forskjellige måter. Så får man bekreftet via motstanders ord eller handlinger. Påvirke aksjer, feilinformasjon for sabotasje. Mulighetene er mange, hvis man vet at noen lytter.

    • Liker 1
  4. Flott at noen gir seg!! Alle disse skall-selskapene som selger og re-selger de samme telefontjenestene utgjør bare unødige utgifter som abonnentene samlet må betale for. Blir man kvitt alt det unødige tøyset og kutter til et absolutt minimum med til 3 operatører med hvert sitt nett som håndterer hele markedet bør det være mulig å levere tjenestene til halve prisen uten at det går ut over kvaliteten. Konkurranse er bra det, men i denne bransjen er det bare skapt en illusjon av konkurranse ved å etablere en haug tomme selskaper som sloss om å levere de samme tjenestene. Er det 10 selgere som sloss om å levere den samme varen skal alle lønnes av inntektene av salget.

     

    Rart at komplett kunne levere mye billigere tjenester enn Telenor og Telia. Tillegg kunne man bruke sine inkluderte ringeminutter i USA, noe som ingen andre operatører hadde. Det er de små operatørene som tvinger de store å tenke nytt. Hadde telia og telenor fått lov til leke seg som de vill hadde prisene vert enda høyere i dag.

  5. Innsamlede metadata er jo i seg selv vært å stjele. Sorry Etterretningstjenesten, men dem som dere er ute etter finner dere neppe. Alle andre derimot...

     

    Det er jo bare å bruke noe enkelt som VPN så er denne innsamlinga meta datadats ubrukelig. Det er bare å sla av mobiln når man ikke vill at de skal vite hvor du er. Dette hjelper bare på eventuelle Norges dummeste kriminelle og ikke de som faktisk utgjør en trussel. Samtidig blir det så mye informasjon at de trenger super computer til å analysere dette og for ikke snakke om å lagre alt dette. Dette kommer til koste, mer en det kommer til å hjelpe. Ble ikke datalagring direktivet funnet ulovlig sist gang de prøvde seg. Flott nå trenger ikke kinesiske myndigheter rote rundt lenger, de har bare et system å hacke for å finne ut av nordmenns vaner og holdninger. Så jeg er helt enig, dette er ubrukelig.

    • Liker 2
  6.  

    Med det håper jeg leverandørene slutter med å implementere apper folk ikke ønsker.

     

    Det er jo fint om de som ikke ønsker f.eks. Google Play på telefonen slipper å få det installert, men jeg vil tro de er i mindretall, og det for det store flertallet er mer negativt at de nå må betale for Play, Google Mail, kontaktliste mv.

     

    (https://www.digi.no/artikler/google-letter-pa-android-betingelsene-men-det-blir-ikke-gratis/448863)

    Man kan jo bare laste ned og installere Android uten Google play, det er lov. Disse leverandørene vill ha Google play uten feks chrome og Google søk, det tillater ikke Google. Men som forbruker kan du bytte til hva du måtte ønske, det er selvfølgelig lov. Blir show når de gamle får bing søk på mobiln og ikke skjønner bæra, hehe.

    • Liker 1
  7.  

    En betalings-løsning skal være plattform-uavhengig. Man skal ikke være nødt til å kjøpe en overpriset enhet for å bruke den.

    Paypal (eller tilsvarende) via NFC burde vært laget. Hei vent. Det har jeg jo på dagens bankkort, men med en grense på 600 kroner eller deromkring før koden må tastes.

     

    Grensa er satt til latterlige lave 200,- i Norge...

    Utenlands derimot, er det en fryd å bare sveipe kortet uten å måtte forholde seg til koder eller lignende :-)

     

    … men å sveipe eller ikke sveipe – det er ikke der problemet ligger. Problemet er at det ikke finnes gode alternativer til Visa. Hvert land har sine nasjonale løsninger (vi har som kjent Bankaxept), og dette fungerer supert innenfor landegrensen. Men at EU ikke har klart å komme opp med en felles plattform for unionen sin – det er litt skremmende! (Og ganske overraskende. Jeg var ikke klar over at alle transaksjoner må via Visa o.l., i det en belgier krysser landegrensa!)

    Bankaxept er en europeisk standard som vi i Norge har tatt i bruk. Har brukt Bankaxept haugevis ganger i Europa uten gi en krone til Visa eller Mastercard

  8.  

    Eksklusivt? What? Jeg bestilte min fra Proshop samme dag som telefonen ble avduket og fikk den dagen etter lansering. Litt av en eksklusivitet.

    Hvis jeg skjønner det riktig så er det via Proshop en gråimport, altså ikke offisielt via OnePlus. Så da er Telia "ekslusivt" de eneste som selger den i Norge. Mulig jeg tar feil.

    Den kan kjøpes på komplett.no men det er bare telia som støtter 4g tale og wifi tale i Norge for denne telefonen.

  9.  

    "Med en lagringskapasitet på bare 58 GB er den minste modellen for liten til å brukes som eneste lagringsmedium i en PC"

     

    Bare for å ødlegge digi's påvirkningskraft til konsumere :

    En 58 gb disk til en web server er tilstrekkelig til 90 % av Norges web butikker.

     

    Det er og plenty til en laptop som kjører linux eller BSD baserte distroer i stedet for windows :-)

     

    Er vell ment som buffer eller mellomlagring for snurredisker. Kommer kanskje ikke så godt fram i artikkelen.

  10. Jeg er ikke CDsat-kunde, og Android i boksen øker heller ikke sannsynligheten for at jeg skal bli det. Velger også vekk TV-alternativer med Android. Har testet Chromecast en periode, og jeg synes igrunn det er nokså bakstreversk og forholdsvis lite intuitivt. 

     

    Ønsker Google ut av stua - ikke inn.

     

    Android TV er mye mer enn bare chromecast. Fungere utmerket, mangler kunn app til HBO Nordic ellers har du alt du trenger. Har Nvidia Shield pro med android tv og jeg bruker så og si aldri chromecast.

  11.  

    Å sjå det gamle hovedkortet i artikkelen får eg flashback av Aopen AX6BC hovedkortet mitt. Overklokka den stakkars Celeron 300a til 466 mhz og med 192 mb ram (kjøpte først 64, men oppgraderte til 192 mb)

    Litt usikker på kor stor snurredisken var, men eg hugser ein IBM 40gb deskstar ein gang i tida, Det var tider....

     

    Celeron? Da snakker vi praktisk talt "siste skrik". Jeg husker godt at vi måtte setter jumpere på hovedkortet for å få rett config på seriell-porten slik at vi fikk "Microsoft Serial Mouse" til å fungere. Da snakker vi 386 og Windows 3.1. Eller laste inn dos-driver for mus i config.sys/autoexec.bat (google it :) )

    For ikke snakke om Norton Utilities og Qemm.

    Samt til tider var et sant helvete sette opp ipx nettverk med coax kabler. Brukte mange timer for å sette opp på lan den tida.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...