Gå til innhold

elminzter

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elminzter

  1. Men likevel, kartene i baldurs gate, planescape og icewind dale, har en sjel som en haug med 3D templates uansett ikke kunne greie å igjennskape.

     

     

    Kan jo muligens gå an å låse kamera til en gitt vinkel slik at du kun kan se ting fra en gitt høyde og en gitt himmelretning, det vil da være lettere å legge inn artistiske og stemningsfulle effekter som ikke nødvendigvis ser bra ut fra alle vinkler.

     

    I tillegg så går det jo an å legge stil på grafikken selv om det er 3D da, se på siste Prince of Persia feks :)

  2. ...story...

     

    Dette er vel hva som kan ødelegge BG3, utvikler tenker at både minsc og edwin var med i de 2 forrige spilla...og begge kan man ta med seg...de er sikkert gode kammerater...

     

    Siden det virker til å være lenge siden du spillte noen av bg-spilla: minsc og edwin hater hverandre.

     

    Siden dette er BG-karakterer og ikke D&D-karakterer wil heller ikke WotC si noe mot slike ulogiske elementer.

     

    Hehe, skulle til å påpeke det samme, hadde det ikke vært for protagonisten i BG1&2 så hadde Edwin og Minsc røket i tottene på hverandre ganske kjapt ^^

     

    mystisk egentlig hvordan de begge to står ca 100 meter fra hverandre i BG1 uten å se hverandre før protagonisten kommer og plukker dem opp ^^

  3. IbanezIceman: DarkAlliance spillene er IKKE BG-spill, de har ingenting med BG å gjøre og er definitivt ikke de spillene som gjør at Bldurs Gate står høyt (om ikke høyest) blant elskede RPGs.

     

    og til saken: YAY! håper virkelig de klarer å følge opp BG på et fornuftig vis :D som tidligere nevnt her så ble ToB avslutta på en fin måte, så jeg håper nesten ikke de forsøker å fortsette på samme historien. Tiden vil vise, håper på det beste :)

  4. Jeg vil passordbeskytte noen mapper jeg deler på LAN...

     

    Jeg har allerede slått av "simple file sharing", passordbeskytta alle brukerkontoer(inkl. "Guest") og kun administrator har tilgang til den delte mappa.

     

    Når jeg så på en annen pc prøver å åpne mappa får jeg opp en passorddialog, men når jeg skriver inn brukernavn og passord så får jeg bare varselet "\\pc\ is not accessible. You might not have permission to use this network resource..."

     

    Hva er det jeg gjør feil/overser?

  5. Heisann, jeg har akkurat rota meg borti wc3 for første gang kun for å spille Tower Defense, men jeg får det ikke til å fungere :/

     

    må jeg laste ned en eller annen mod? i så fall hvor fra? ...finner bare maps når jeg prøver å søke på det, men når jeg laster ned maps og legger dem i maps folder så viser de ikke in game....sikkert meg som gjør ting feil ^^

     

    noen som kan gi en liten forklaring på hvordan jeg kan få det til? :innocent:

  6. Er det noen som har fått til å spille BG2:ToB multiplayer online??

     

    Vi er en gjeng som prøver å få til å spille sammen over nett, alle har BG2:ToB som er patcha til nyeste offisielle patch fra bioware. Vi har prøvd å få til å spille over Hamachi, men klarer ikke å connecte til hverandre (finner ikke server som blir satt opp tydeligvis).

     

    Noen som har erfaring med dette og har fått det til? (har fått til selv på LAN, men aldri over nett)

     

    Vi sitter bak routere alle sammen tror jeg, er det porter som må åpnes? i så fall hvilke?

     

    All hjelp settes pris på :)

  7. når vi først er inne på variabeltyper så syns jeg det er litt merkelig at metoden "tilgang" returnerer int på 1 eller 0 for så å bruke switch på den, hvorfor ikke bare boolean?

     

      public boolean tilgang (String kontoKode) {
          return (kotokode.equals("1234") ? true : false);
      }
    

    og

    if (olesKonto.tilgang(kode)) {
       repeter = false;
    } else {
        showMessageDialog(null, "Feil passord, Skriv inn på nytt!");
    }
    

  8. hm, skjønner hva det går ut på i det minste, men jeg klarer ikke helt å se for meg hvordan dette gjør mappet lettere å lagre/laste inn eller å hente data fra...

     

    hvis jeg lager et Quadtree der hvert leaf er et punkt i verdenen min, så er jeg ikke helt med på hvordan jeg skal finne de punktene jeg trenger.

     

    si hvis jeg har fokus på ei rute og skal tegne opp naborutene slik at jeg får tegna opp alle rutene jeg trenger for å fylle skjermen. feks fokus er på ruta 1000,1000 (x,y) og jeg skal laste inn alle rutene i et kvadrat på 40x40 ruter om dette punktet, hvordan kan et quadmap gjøre dette lettere?

     

    jeg må vel da bare finne en eller annen slags "algoritme" for å hente ut alle løv 1 etter 1?? (det er vel selvklart en eller annen obvious måte å gjøre dette på som jeg ikke klarer å gruble meg frem til den ^^)

  9. Edit: etterso folk viste veldig lite interesse for å svare på det forrige emnet mitt, så omformulerer jeg hele greia ^^

     

    Jeg har altså tenkt å lage meg et spill med isometrisk synsvinkel a la Transport Tycoon der spillkartet er et rutenett...så langt har jeg testa og prøvt meg frem, tenker å representere kartet vha punkter:

    class Punkt {
     private int x,y,z;
     private Terrain.grass terrain; //en enum klasse med forskjellige terrengtyper
    
     (osv...)
    }
    

     

    ...men jeg har kommet frem til at jeg kommer til å trenge et groteskt antall Punkter for å tegne opp et kart av en noenlunde størrelse :hrm:

     

    så jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal laste inn dette kartet in-game, hvis jeg skal ha meg et kart på 1000X1000 så ender jeg opp med en million Punkt-objekter(!) :blink:

     

    pluss at det vil vel ikke overhodet være praktisk med en Punkt[1000][1000] ??

     

    (har vurdert å stykke kartet opp i mange deler slik at jeg ikke trenger å ha alle punktene lastet inn til et hver tidspunkt, men får det ikke til noen grei måte å bytte om på den så du uavbrutt kan scrolle uten å "komme til en ende" av det som er lasta inn...)

  10. ikke skjønner jeg helt hvilken praktisk betydning int tabellen skal ha å gjøre inne i dette her...men her har du i det minste en fungerende gangetabell...

     

    tok den frihet å forskyve det fra 0-9 til 1-10 ;) 0-gangen er ikke spes interessant ^^

     

     

    import static javax.swing.JOptionPane.*;
    
    public class Gangetabell {
    public static void main(String[] args) {
     int[][] tabell = new int[9][9];
     for(int i = 1; i <= tabell.length+1; i++){
     	for (int j = 1; j <= tabell.length+1; j++){
       showMessageDialog(null, "" + i + "-gangen: " + i + " * " + j + " = "+ i*j);
     	}
     }
    }
    }
    

  11. heh aleh, ikke bare jeg som rynka på nesa nei ^^

     

    kimmag: for å si det kort...når du ikke har programmert noe som helst før så er IKKE et spill det første du lager. det er bare dømt til å gå i vasken.

     

    som de aller fleste her har foreslått: begynn medå lære deg selve språket før du tenker spill...som meg og ve_gard og veldig mange andre her på forumet så bruker vi semester/skoleår på å lære oss det som er nødvendig. ikke forvent å kunne lage et spill på 1-2-3

     

     

    nok en gang, dette er ikke flame, men jeg foreslår du begynner å lære deg litt etter litt, så vil sikkert folk på forumet hjelpe deg av gårde på veien :)

     

     

     

     

     

    (edit: før noen finner på å pirke på "skoleår"...har ikke java som fag et helt år, men fikk snik-lærdom via JSP forrige semester :p)

×
×
  • Opprett ny...