Gå til innhold

Mørlin

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mørlin

  1. Etter å ha kjapt sett hva Tasker er så er vel dette for Android enheter?

    Riktig. Blir verre å få til noe sånt med iPhone, og hvis mulig er det ikke noe jeg kan hjelpe med.

     

    Da kan jeg anbefale Home Assistant. Det enkleste om du ikke har erfaring med Linux er å skaffe seg en Raspberry Pi som man installerer HassIO på. Deretter kan du sannsynligvis (litt avhengig av ruter) sette opp en "device tracker" som følger med på når telefonen din kobles til og fra nettverket. Hvis pluggen din er kompatibel med Home Assistant kan du så slå den av/på i en automasjon. Systemet åpner selvfølgelig også for utallige andre implementasjoner.

     

    PS: Enkelte mobiler (og faktisk særlig iPhone har jeg hørt) har en tendens til å periodisk ramle inn og ut av Wi-Fi. Uansett løsning kan jo dette bli et problem hvis du har automasjoner for begge hendelser.

     

    Skulle ha lagt ved noen lenker men har ikke funnet ut av formatering her enda!

  2. Hei :)

     

    Jeg og min forlovede kjøpte nylig leilighet hvor vi skal bli boende i minst to år til. Det er installert et xComfort system her som jeg hadde håpet skulle la seg integrere med Home Assistant, men det ser dessverre ut som det er nærmest umulig.

     

    Det finnes noen "bokser" i tak på stue/kjøkken og en trådløs, batteridrevet veggbryter som brukes til å slå av/på samt dimme Led-spots i stue og kjøkken. Litt usikker på hvordan det teknisk sett fungerer, men man kan slå av en rekke med spots uavhengig av de øvrige ved å dimme ned forbi et visst punkt. Alt i alt er det 27 spotter i taket i stue og kjøkken.

     

    På soverommet finnes det også en smart, trådløs bryter av samme type. Denne kontrollerer ett enkelt taklys.

     

    I tillegg har vi en fjernkontroll som egentlig ikke brukes.

     

    Først og fremst ønsker jeg å gå bort fra xComfort fordi det er et dyrt og lukket system, og jeg har et sterkt ønske om å integrere mest mulig belysning i øvrig hjemmeautomasjon. I tillegg er det slik at de spotter som per i dag finnes i stua har et ekkelt grønnskjær i seg, og jeg ønsker derfor å uansett bytte ut dem.

     

    Nå lurer jeg på hva som kan være en god løsning som ikke er direkte avhengig av ekstra utstyr (ruter, server), slik at leiligheten en dag kan selges med fungerende belysning og uten unødvendig mye ledninger og ekstra utstyr. Samtidig ønsker jeg at systemet er kompatibelt med Home Assistant (f.eks. via Aotec Z-Stick).

     

    Har tre andre rom som per i dag er uten smart belysning: Bad med 5 spotter og fastmontert veggbryter, kontor med enkelt taklys og fastmontert veggbryter og bod med det samme. Bonuspoeng til den som har en praktisk og rimelig løsning for også disse rom!

     

    Håper dette lar seg gjøre på et høvelig stramt budsjett! Ser for meg at det er en fordel at "bokser" i taket allerede finnes. Skal vel da ikke være store jobben for en elektriker å koble fra de gamle og koble til nye?

     

    Takk for titten :)

×
×
  • Opprett ny...