Gå til innhold

Geir Frøyland

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geir Frøyland

  1. Nå er tilgang på 4k program materiale temmelig begrenset foreløpig ! man kan kjøpe 4k blue ray men lite filmer og Netflix komprimerer kraftig men de beste tv ene oppskalerer kvaliteten henimot 4k så ett vist utbytte av tv en vil man få allikevel i mens man venter på mer tilgjengelighet.Men sitteavstanden for optimalt bilde krever så stor skjerm som mulig for i praksis stemmer 188 cm for 65 bra som maksimal avstand og omlag to meter på 70 tommer og med den noe begrensede innsyns vinkelen de fleste led skjermene har vil det være vanskelig for mer enn tre personer å ha godt bilde om man ikke går opp i 75 og enda større for fult utbytte og jo større jo mer kreves kvalitet så foreløpig er det en kostbar fornøyelse å være helt på topp og man må ta en avregning om det er bryet verdt rett og slett!.Selv har jeg 70 tommer 1080p tv på femte året og vil påstå og måtte gå opp til 86 tommer uhd minimum for å beholde dagens sitteplasser og få utbytte av uhd materiale !da snakker vi så mye penger at jeg vurderer å la det hele bero ett år og to til produksjonen av store kvalitets skjermer øker og senker prisen uten å senke kvalitet samt større utval i program materialet 1

  2. Kanskje ikke så rart om en har problemer å se forskjell på 4k materiale på små skjermer når seeravstand på 65" skjermer minimum en meter og maksimum 2,77 meter for å få utbytte av de ekstra detaljene og ideal avstand er 1,30 meter !på min 55" føles 1 meter rimelig korrekt .Sikkert mange som har kjøpt seg for liten skjerm eller sitter for langt unna og har kastet bort mange tusen så rådet er å krype nær kilden <1

  3. Valgets kval står mellom kvalitet og kvantitet for min del som siste fire årene har glodd på Sharp 70 full bakled og har lite lyst å gå ned i størrelse !snarere tvert om !alternativet må bli å krype nærmere skjermen om ikke huset skal settes i pant ved kjøp av omtrent 90 tommer uhd for å kompensere for den doble oppløsningen.Heldigvis kryper prisen stadig nedover på de største skjermene så det er vel smartest å vente litt med å pensjonere Sharpen som gir ett veldig godt 1080p bilde på tre til fire meter seeravstand.

  4. Nå kan vel neppe alt være den reneste sludder men i første omgang er vel det største problemet el forsyningen i landet som må fornyes og utbygges for å holde tritt med økt forbruk !og det blir forbrukerne som må betale den regningen samtidig som det ligger i kortene at strøm vil bli dyrere da staten sikter mot stor eksport og en strømpris på linje med EU land.Skal forurensning begrenses av betydning så må en endre dagens skipstrafikk som står for den værste co2 andelen takket de enormt svovelholdige drivstoff typene ! marine gass olje har ti x mer svovel enn auto diesel f.eks. for ikke å nevne tungolje !60 000 CONTAINERSKIP som til envær tid forpester sammen med like mange andre nytte fartøy og noen titusen fly med mer en 59 seter osv. er ingen helsekost for kloden men privatbilene får skylda og mye av regningen .El bil er ett bra innslag i byene men hvorfor ikke benytte gass med den rene forbrenningen det gir og bruke opp eksisterende bilpark ?

  5. Neppe helt reelt å kjøre batteriene til null med tanke på levetiden ville jeg tro ?den gamle regelen om å nytte 60 -70 % av kapasiteten for holdbarheten og kapasiteten gjelder vel til en viss grad disse nye batteriene også eller er det bare overlade til elektronikken tar hånd om det hele ?Uansett begynner el bilene å bli bra og man ser stadig brukte som selges etter 120-140 tusen km.hvor orginal batteriet fremdeles fungerer utmerket !og med tålmodighet og kaffepauser er Stavanger-Oslo en helt ok tur distanse med to stopp på en halvtime og hurtigladning for mange av bilmerkene >!bra utvikling.

  6. Selv har jeg en av topp modellene til Sharp i 70 tommer og er veldig fornøyd med bildet også i 3d finner jeg stor glede av bildet ! men utav denne testen forstår jeg at jeg må opp minst ti tommer om bytte til UHD skulle ha noe for seg og med tanke om prisen så vil det nok svare seg å vente ett år og to med utskifting og ikke minst når det gjelder tilgang på UHD materiale !

×
×
  • Opprett ny...