Gå til innhold

Thewiz

Medlemmer
  • Innlegg

    3 117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thewiz

  1. Vi har 2 stk Sony Z3 telefoner i huset som oppfører seg ulikt. Problemet er at den ene telefonen har svært dårlig Wifi tilkobling / mister til tider signalet helt. Den andre telefonen er helt i orden og får god fart. Internettleverandøren er Altibox, router er Zyxel. 

     

    Jeg lastet ned Wifi analyzer for å se oversikt over kanalene i nærheten, viste seg at jeg og naboen delte kanal 1, så jeg endret til kanal 11. Fortsatt samme problem med telefon. Alt annet fungerer fint på Wifi nettverket, pc-er, tv, telefon. Kun denne ene Z3-en som har problemer med nettverket vårt. Det skal sies at denne telefonen fungerer helt fint på andre Wifi nettverk (dette også Altibox, Zyxel router)

     

    Så, da er jeg tom for ideer hva dette kan være. Det virker ikke som problemet ligger i telefonen, da den fungerer utmerket på andre Wifi nettverk, 4g fungerer bra og telefonen er ellers uten problemer. Hva skaper dette? 

  2. Hoi, det er lenge siden jeg har vært aktiv her.

     

    Jeg har nå oppdatert førsteposten med litt info fra nyere tid, blant annet lagt inn A2, som er vår nye førerkortklasse, samt oppdatert litt detaljer og pyntet litt.

     

    Håper alle sammen får informasjonen dere trenger, hvis ikke er det bare å spørre :)

     

    Ride safe ! :)

    • Liker 4
  3. Følger fortsatt med i denne tråden, men har blitt veldig inaktiv på dette forumet i den siste tiden. Henger mye mer på bimmers.no :)

     

    Har forresten kjøpt meg bimmer :)

     

    Du må få slengt ut noen bilder Brian! ;)

     

    Dette med håndbrekket, er det noen lett måte å justere / stramme dette på?

    Mitt håndbrekk er rimelig dårlig. Det var knallbra for 3 uker siden, men det har gradvis blitt veldig slapt og uholdbart. Når jeg måtte ha håndbrekket på skikkelig hardt her om dagen (bratt bakke :p )hørte jeg det "knakk" eller noe sånt plutselig når jeg dro i brekket. Hørtes ut som noe røyk eller ble knekt, kjente at håndbrekket bare tok på en side av bilen etter det.

     

    Tips, brian? :p

  4. Fikk det faktisk helt bort her om dagen. Vasket først bilen, derheter prøvde jeg en slags to-komponentblanding jeg hadde stående. Slags rens/polering/vask i ett. Gnudde dette ganske hardt inn på de værste stedene og alt av rust i lakk forsvant! :) Ble skikkelig glass overflate etterpå, ble fornøyd. Brukte kanskje 30minutter på begge sidene av bilen med vask og denne poleringen.

     

    Holder til i Fredrikstad forresten. Bor du i Halden, CMF? :)

  5. Takker for svar! Skal vi se, Clay og Surfex HD er det altså jeg burde prøve. Men hva er egentlig disse stoffene og hvordan skal man bruke dem? Vasker området først, så derheter smøre / vaske med dette eller? Hvor får jeg kjøpt dette? Rustvask, hvor får jeg tak i dette?

     

    Har veldig lite peiling på bilpleie. Har alltid bare holdt meg til såpe og vann :)

  6. Ser at siste post er veldig gammel, så får hoppe inn med et spørsmål; er nå 14 år, og har veldig lyst til å ta lettmotorsykkel-lappen når jeg blir 16 år, hvis jeg klarer å samle 10.000kr burde det holde? bor ca. 30min nord for oslo, så i 1. post at det sto 10.000 - 25.000 og 25.000 for lettmotorsykkel-lappen var da fløtten meg inmarri dyrt ? :dontgetit:

     

    Dette kommer helt ann på hvor flink du er til å kjøre og hvor fort du lærer av feilene dine når du er ute med kjørelærer. Sjekk dine lokale kjøreskoler for pris. Regner med du ihvertfall kommer til å bruke 15 000 på lett-lappen, hvis du ikke har kjørt veldig mye før.

  7. Må nesten spørre dere her i bilpleietråden om dette! Jeg har en 2000 mod Toyota Hiace. Typisk hvit varebil man ser overalt. Hvis noen her kjenner til disse bilene er det vanlig at det "renner" rust fra skyvedørslisten bakpå bilen. Dette er altså da tilfelle på min bil. Man kan altså se at det har rent rust ned fra listen og nedover mot bakdekket. Noen som har noen tips til midler jeg kan bruke for å få bort dette? Har prøvd å vaske det bort, men det sitter som støpt i lakken. Tips til midler jeg kan bruke som ikke tar med seg lakken i samme slengen?

     

    Takk! :)

  8. Takk for tips! Det står vel egentlig mellom Ford Connect og VW Caddy. De nye caddy'ene er litt dyrere i pris, men det er kanskje et bedre kjøp?

     

    Har kjørt begge disse typsike varebilene

     

    Forden har bedre kjøreegenskaper

    VW har bedre komfor

     

    Usikker hva de drikker på mila, men er nok drivstoffgjerrige nok da de fleste firmaer har valgt disse modellene

     

    vet det ikke er mye til hjelp, men er da noe :p

  9. Noen som har hørt om nye regler for neste år ang. MC-lappen (A)?

     

    Fikk høre av en kamerat at det kom endringer og at jeg burde kjappe meg med å ta den da disse endringene innebar at en først måtte kjøre opp på lett-mc før en kunne kjøre opp på tung. Noe som vil gjøre lappen en del dyrere.

     

    Vurderer derfor å starte nå slik at jeg kan unngå de nye reglene om det er tilfelle ;)

     

    Er det foressten slik at teoriprøva varer i 3 år fra du har tatt den? (søkte litt på forumet og fant innlegg fra 2010 som bekreftet dette, men spør for å være på den sikre siden. Regler endrer seg raskt i Norge :p )

     

     

    Har hørt litt om dette, men de har ikke kommet så veldig langt med forslaget enda. Tror ikke dette blir aktuelt før om et par år ihvertfall.

     

    En bestått teoriprøve varer i 3 år fra den datoen du besto prøven. Husker jeg sjekket dette når jeg tok lappen for MC.

  10. Hei!

     

    Da bestemoren min døde for mange år siden arvet jeg en ganske stor frimerkesamling av henne. Jeg vet veldig lite om selve samlingen, men jeg har en stor hvit boks (50x50cm) som er stappfull av bøker og ark med frimerker på. Vil tro at flesteparten av disse frimerkene er fra årstallene rundt 1900 - 2000. Vet ikke om det er noen utenlandske frimerker i samlingen.

     

    Det jeg da lurer på er om det er mulig å få denne samlingen vurdert av f.eks en frimerkesamler eller en bedrift / organisasjon som vet noe om dette? Er det noe slikt i Oslo-området?

     

    Er ute etter å få solgt dette, da jeg har ingen interesse for frimerker i det hele tatt.

     

    Hadde vært fint med navnet og/eller en adresse til stedet.

     

     

    Mvh

  11. Når man får en slik "livet er ikke så værst" følelse.

     

    Slike øyeblikk oppstår f.eks etter man har hatt sex med en skikkelig deilig dame. Eller for eksempel når man har hatt en ganske god dag og man sitter i bilen på vei hjem og tenker "Ja, dette har vært en meget perfekt dag" og smiler litt diskre for seg selv.

     

     

    Slike øyeblikk gir meg alt her i livet :)

    • Liker 1
  12. Dette vet jeg! :)

     

    Bestått betyr at du har fått stå-karakter i alle fag, altså du må ha 2 eller bedre i alle fag. Har du ikke vurdering telles dette som stryk, altså 1.

    Fullført betyr at du har fullført året du gikk på skole, du kan riktig nok fullføre et år uten å bestå. Fullføre vil egentlig bare si at du har vært der til slutten.

     

    Bestått = Karakteren 2 eller bedre i alle fag

    Fullført = Fysisk vært tilstede til skolen er ferdig

×
×
  • Opprett ny...