Gå til innhold

Thomas-81

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thomas-81

  1.  

    Data er heller ingen billig hobby. Vertfall ikke her til lands der staten skal suge til seg avgifter her og der. Og selvsagt etterspørsel på maskinvare fra leverandør / produsent har i den siste tiden vært et oppstyr mtp. bitcoin. Sitter selv med en 6+ år gammel maskin, som kjører første generasjons Intel Core i7 (tror jeg) Eneste endringene på maskinen er et bedre skjermkort en mitt gamle 570 og noe mer RAM. Kjører fremdeles 1920x1080 oppløsning og takler de fleste spill. Men, selvsagt skulle jeg ønske jeg kunne ha råd til å bygge en ny maskin, det gjør vel de fleste :)

     

    Dakkar liten, må du betale avgifter du da? Kjære vene, enn at staten kan være så slem? Kanskje du skal gå ril legen å få et GRATIS plaster på såret?

    Koster da tross alt 152kr for det plasteret, eller, konsultasjonen for å få plaster, kanskje 10kr for plasteret... ????
    • Liker 2
  2. Synd dem ikke også inkluderte en te-kanne:

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/Russell%27s_teapot

     

    He wrote that if he were to assert, without offering proof, that a

    teapot

    orbits the Sun somewhere in space between the Earth and Mars, he could not expect anyone to believe him solely because his assertion could not be proven wrong.

     

     

    De hadde forresten en litt lengre 3.-burn enn planlagt, så banen endte opp med en ganske stor overshoot av Mars-banen. Så bilen er nå på vei ut til asteroide-beltet ut mot Ceres.

     

    https://twitter.com/elonmusk/status/961083704230674438

    De som programmerte den burn' hadde tydeligvis spilt forlite KSP :p

  3. "For å starte med svitsjen kalt SX10, så er denne lagd for å rute datatrafikken på nettverket ditt. "

    NEI! Den er laget for å sende datapakkene videre til en device i samme nett-segment. Ruteren er laget for å _rute_ datapakkene.

     

    Ja jeg får vondt det jeg også! For og ikke snakk om at de tester trådløs routere... Har ikke sett En test h or de tester routern, de tester stort sett accesspungtet...

  4. Heisann gutter og jenter!

     

    Jeg fikk igjen en anstendig sum på skatten, og vurderer å la DJ-laptopen (macbook pro 2015) få forbli akkuratt det, dedikert til DJ-bruken, og anskaffe meg en windows-basert laptop igjen.

     

    Alt med måte, men pris er ikke veldig avgjørende for hva jeg kjøper, men ser for meg sånn i 15.000kr landet...

     

    En Razor Blade tror jeg hadde passet meg perfekt, men de er ikke og oppdrive her i landet :(

     

    Så, hva er jeg ute etter:

    * Prosessor er ikke VELDIG viktig, men bør i alle fall være 2C4T, evt 4C4T.

    * Fortrinnsvis en 13" eller 14", eller noe der i mellom, være litt i "ultrabook"-segmentet. Tenk MBP Retina

    * 256/512GB SSD, gjerne nVME/M.2 (men skal vel noe til at det ikke er det i dette pris-segmentet)

    * Finnes der et innebygget skjermkort annet enn Intel, så er det et pluss, fortrinnsvis grønt lag, men trenger ikke å være noe fancypants, 1050 eller noe er MER enn godt nok.

    * Såppas god passiv kjøling, at vifte ikke begynner å snurre ved lett bruk, og da inkluderer jeg FullHD videoavspilling fra Youtube, samt "normal surfing", google drive spreadsheets og den slags.

    * God skjerm, f.eks 3200x1800 eller tilsvarende. FHD er også godt nok, sålenge den er god.

    * 8 gig ram er minimum.

     

    Den trenger ikke å ha noen "spill-kvaliteter", da jeg har en tålelig bra spill-desktop, der jeg bruker in-home-steam-streaming type opplegg, noe som for øvrig kan anbefales veldig.(Sansynligvis ikke til konkuransedrevet FPS, men alt jeg spiller (KSP/factorio/civ etc) funker det som gull! (Nyere overklokka i5 med 970 gpu)

    Jeg savner dog og ha en windows PC, da "remote desktop" ikke blir heeeeelt det samme til "andre oppgaver", og jeg klarer IKKE og bli venn med OSX på "andre oppgaver" (savner mspaint!!, notepad, etc), samt at den blir veldig varm med remote desktop (har testa både NX og google remote).

    Tenker også _LETT_ video-redigering (Lage film fra feriebilder og den slags), men sansynligvis ikke stort mer komplisert enn WMM eller noe.

     

    Så, har jeg noen gode alternativer der ute?
    Dell XPS 13 ? - Fin og konfigurerbar

    HP Spectre x360 (ser jeg får kritikk for å bli varme og bråkete)

    Noe fra Asus?

    Microsoft surface laptop ser jo strålende ut! https://www.komplett.no/product/921381/pc-nettbrett/pc-baerbar-laptop/ultraportable/microsoft-surface-laptop-135-touch#

     

  5. Er det en ferdig batteripakke som sitter i, eller er det f.eks. et par 18650 batterier som det vil være mulig å skifte ut selv?

     

    Har hatt dårlig erfaring med batteripakker som er ferdig sikret inne i enheten, hva enn det måtte være, for å måtte ut med en heftig sum bare for å få nytt batteri som vil holde på lading igjen.

     

    Uten at jeg skal være bastant, men så og si alt utenom alt som skal være "så stynt som mulig" bruker 18650celler...

  6. -I dag produseres omtrent all energi i Norge uten utslipp av CO2.

     

    Det er bare det, at den rene fine "strømmen" vi produserer her i landet, den selges til tyskland, vi er bare 48% rene, ikke 98% slik vi liker og tro:

     

    Norsk strøm (per 2014:) (https://www.tu.no/artikler/opprinnelsesgarantiene-gjor-at-kun-13-prosent-av-strommen-var-er-fornybar/231236)

    48% ren og CO2-ekvavilent-fri (13% fornybar og 35% kjernekraft)

    54% fossilt

    Tilsammen 102% :D

×
×
  • Opprett ny...