Gå til innhold

dico

Medlemmer
  • Innlegg

    219
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dico

  1.  

    Hva med openHab som allerede er open source og støtte for stort sett alt? Oppdateres nesten daglig og virker som et svært stabilt produkt. Har selv installert det på raspberry hjemme, men har ikke hatt tid til å konfigurere det.

     

    Det finnest en rekke bra open source plattformer som er bra. Jeg prøvde flere når jeg holdt på med hjemme automasjon som en hobby. Problem er nettopp det med tid og kompetanse som du nevner. De aller fleste vil bare ha en enkel løsning som virker, og de ikke er nødt til å dedikere mye av tiden sin til. Det tilbyr vi. :)

    Det skal sies at jeg synes produktet deres ser flott ut! :-) Men som dere nevner, så finnes det i dag alt for mange løsninger, så hvorfor lage enda en løsning? Hvorfor ikke bygge videre på openhab som backend (ikke at jeg er så fan av java egentlig, men men)?

     

    For de som ønsker en helt enkel løsning vil nok Telldus være ypperlig for de fleste - da de kan stikke innom clas eller teknikmagasninet for å skaffe alt de trenger. Bruker de nexa-produkter kan de også erstatte telldus med nexa sin gateway (som pr. i dag er "crap") - eller bygge ut videre med openhab.

     

    (http://robertan.com/home/2014/09/06/hjemmeautomasjon-del-1-lys-og-temperatur/)

     

    Selv om jeg kanskje høres skeptisk ut, så er det ikke gitt at jeg er negativ til deres produkt:-) Savner muligens litt informasjon angående HW støtte. Ser at dere skriver at dere jobber med dette. Men gi meg gjerne beskjed når dere får støtte for f.eks. Telldus eller Nexa produkter, så skal jeg gjerne være med på å teste :-)

  2. Snakker vi om hjemme hos en bruker eller på feks en kasse?

    Hvis du mener at noe skal printes ut automatisk hjemme hos noen så kan du gi deg om den tanken med en gang, ingen liker sånt, pluss at det er vanskelig å få til (må vel inn med noe eget program på klienten) siden du må velge riktig printer osv automatisk.

     

    Slik som det er diskutert i tråden, er det ønskelig f.eks. med en programsnutt på klienten ja, som leser databasen og skriver ut nye rader på f.eks. standardskriver. Dette tilsier da at du må ha en dedikert PC (kasse) :-)

  3. Det eg gjorde når eg lagde noe tilsvarende var å lage et lite klientprogram som kjørte utenom nettleseren og direkte på en kassemaskin, med tilkoblet skriver. Programmet koblet seg så til samme database som webløsningen, sjekket en tabell etter nye utskriftsjobber og printet ut kvitteringen når det dukket opp ei ny rad. Fungerte veldig bra.

     

    Noe slikt hadde vært genialt, men burde vel være et program skrevet i C? Noe som jeg ikke har jobbet spesielt med (testet enkel kode og kompilering for noen år tilbake, men...). Om du har noen lenker eller lignende å dele, hadde det vært kjekt :-) Om ikke får jeg vel bare google litt fremover.

  4. Jeg lurer på hvordan det stiller seg når jeg har fast jobb, men har søkt permisjon grunnet skole.

     

    Grunnet en privat situasjon valgte jeg og delvis slutte på skolen nå. Tar bare to fag, et som er nettbasert.

     

    Så planen nå er å fortsette skolen for fullt igjen til januar neste år (ettersom jeg har bestått eksamner til 1. halvår).

     

    Så spørsmålet er om jeg kan kreve den gamle jobben min tilbake i mellomtiden? Om ikke, hvordan stiller det seg ettersom jeg blir gående på skole et år lenger enn hva permisjonssøknaden tilsier?

  5. Jeg lurer nå på hvilke rettigheter man har.

     

    Min eks strøk i dag for tredje gang på oppkjøring til bil. Hun har hatt to kjøreskoler som har ment at hun var klar alle gangene. Etter 2. gangs stryk fikk hun spesiellundervisning med gratis kjøretimer fra skolen.

     

    Men i dag strøk hun for tredje gang. Hver gang har vært på helhet, hvor sensorene ikke kunne gi noe spesiell grunn. Alle kjørelærerne er sterkt uenige i hva sensorene har skrevet på konklusjonen.

     

    Jeg har selv kjørt 10-15 timer med henne og har ingenting å sette fingeren på, selv etter jeg har kjørt mange år på vegen. Begynner å lure på om dette kun er for å tjene penger?

  6. Jeg fikk det nye designet for noen minutter siden. Er det flere som har problemer med "siste nytt"? Hver gang jeg oppdaterer er det tilfeldig hvilke poster som kommer frem.

     

    Noen ganger er det 20 minutter siden forrige oppdatering, neste gang er det 3 sekunder siden. Andre ganger er det ingenting.

  7. Noen som vet om nettbutikker som selger billige gitarer for nybegynnere? Helst en fin startpakke med intruksjons DVD til rundt 1000 kr osv...

     

    Har forsøkt å google, men finner lite butikker. De butikkene jeg finner selger stort sett enkle gitarer for minimum 2000 kr.

     

    Det er damen som kunne tenkt seg å starte med litt gitarspilling. Var innom coop obs i dag som hadde en pakke til rundt 600 kr, men de var utsolgt.

  8. Jeg holder på å leke meg et et lite "filbehandler-script" i php. Virker noenlunde greit, men får ikke æøå til å virke.

     

    Når jeg prøver å åpne en fil med direkte URL fra hvor filen ligger på webserveren, får jeg bare at siden ikke finnes.

     

    http://www.enURL.xxx/filer_public/test/tåst/3301netuse.jpg <-- så lenge det er æøå i URL, så får jeg "Oops! This link appears to be broken." i chrome og "Not Found" i firefox. Støtter ikke nettlesere æøå i url-feltet?

  9. Har eksamen i matematikk i morgen (dataingeniør 1.ing ved HiST), og merker nå at jeg gjerne skulle ha skrevet noen setninger i regelboken. Men har ikke peiling på om det er lov. Finner ikke noe informasjon om det noe sted og de andre i klassen har heller ikke peiling.

     

    Så spørsmålet mitt er om noen her vet om jeg får skrive i regelboken? For det fikk vi ikke ved Forkurs i fjor.

     

    Dersom ingen vet og det ikke er lov, og jeg skriver noen setninger uansett - kan jeg bli tatt for juks da?

  10. Fant ut at jeg skulle prøve XBMC på min HTPC etter mitt lille engasjement her på forumet. Ble meget missfornøyd i forhold til da jeg kjørte det på XBOX-en min ja.

    • Fikk error når jeg prøvde å se trailere fra apple
    • Å bruke muspekeren var håpløst. Hengte etter og hakkete
    • Når man ser video gikk alt mye tregere. Spoling, hopping i kapitel, play/pause...

    Testet ikke så utrolig mye, men må si at første inntrykket ikke var det største i forhold til på Xbox-en. Xbox-en imponerte jo med at alt gikk utrolig kjapt. Vil vel heller anbefale Windows Media Center til PC så langt. Eller gjennom DVBViewer som jeg bruker, men det er jo for å se TV hovedsaklig:) Igjen, så kan det jo være innstillinger eller små bugs som skapte mitt dårlige inntrykk.

×
×
  • Opprett ny...