Gå til innhold

glad

Medlemmer
  • Innlegg

    864
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av glad

  1. Fungerte fint med brødsmulene som du sa. Akkurat som jeg mente å huske :)

     

    Det er vell ikke direkte enkelt å sette margin-left 0px for første bilde på hver rad. I så fall må man bruke PHP , og en teller som legger til en spesiell klasse for hvert første bilde, men dette forandrer seg jo avhengig av hvilken oppløsning du har på skjermen. I så fall må PHP kunne merke dette.

     

    Skal se på det, og se hva jeg får til, men vil nok ta noe tid.

  2. Jeg har fikset på det med overskriften. Nå er det likt mellomrom på begge sidene. Det andre problemet har med marginene på bildene å gjøre. Må prøve å tenke ut hvordan jeg kan få det første elementet på hver av radene til å ikke ha en margin-left.

     

    Det første som slo meg var å ha en negativ margin på selve containeren, men det føles ut som en dårlig "hack".

     

    Har du et forslag? Hvordan er det vanlig å gjøre det? Har prøvd å google litt uten å komme frem til noe vesentlig.

     

    Eventuelt kan jeg gjøre slik at teksten på "om" og på kameraustyr også har de samme marginene.

     

    Vet om det med breadcrubms, har bare ikke helt fått til å få bilde til å aligne seg i midten. Jeg kan tenke meg at det er en simpel css kode for å bakgrunnsbilde på li elementet til å stå i midten. Mener å huske det var slik, er noen år siden jeg kodet noe, hehe.

  3. Jeg sliter litt med å få dem sentrert. Valget er mellom display: inline-block på bildene og text-align: center på elementet som er rundt alle bildene, eller display: block på bildene og floate dem til venstre med faste marginer mellom hvert og ett bilde.

     

    Display:inline-block løsningen gjør slik at det er umulig å sette høyde og bredde på elementene. Slik at når et bilde plutselig er på høykant så blir det rot.

     

    Noen her som vet om en bedre måte å sentrere mange elementer (bilder) på?

     

    Helt enig i forslagene dine, skal se hva jeg får til.

  4. Hvis du slutter å omtale alt som "bare dritt", så hadde kanskje folk være noenlunde snillere. Det er ikke bare dritt å sykle, selv om jeg ikke klarer det. Det er mange som ikke liker Unity. Heller ikke særlig lurt å være kjempe bastant, når du egentlig ikke vet hva du snakker om. Du sier på den ene siden "at du er ny med Linux", men så som andre sier, så høres det plutselig ut som du vet hva du snakker om.

     

    For min del reagerte jeg på den holdningen om at alt var så dårlig. Uten at det ble spesifisert noe særlig. Det er som når noen sier de ikke liker en person uten å begrunne det. Kan ikke ta det til meg som seriøst uten en begrunnelse.

     

    Ellers, lykke til med Linux. Du kan lære masse om du er villig til det. Og Linux er spennende. Absolutt. For min del vil jeg anbefale deg å prøve noen mer avanserte distribusjoner. Følg noen guider osv. Gentoo var mitt første prosjekt for fem, kanskje seks år siden(?). Mon tro hvor mange ganger jeg prøvde før jeg fikk det til å funke. Gikk alltid galt på kjernekompilleringen... ehe.

  5. Manjaro er blitt anbefalt en del ganger. Skal være enklere å installere enn ArchLinux, personlig kjører jeg Archlinux for øyeblikket. Nyeste Ubuntu begynte å hakke så byttet tilbake til Arch.

     

    Er umulig å feilsøke noe som helst på Ubuntu, det er så bloated og vanskelig å finne ut av ting. ArchLinux er enkelt å forstå seg på. Kanskje noe vanskeligere nå med systemD, men man lærer fort de viktigste kommandoene der også.

    • Liker 1
  6. For web? Python er vel det nye store der. Det har også en del andre positive (og noen negative) egenskaper. Jeg ville startet der. Om du vil levere for web har du da også flere frameworks du kan benytte.

     

    Jeg programmerer ikke for web. Jeg gjør seriøse saker.

     

    hehe, er ikke web fremtiden? Noen mener tilsynelatende det, selv er jeg litt tilbakeholdende. Er ikke så glad i alle disse "appsene", og at programmer skal kjøres i nettleseren istedenfor native, men man ser en klar tendens til at at de store aktørene heller velge å lage webapps som fungerer overalt, enn programmer til hver platform.

×
×
  • Opprett ny...