Gå til innhold

black_sheep

Medlemmer
  • Innlegg

    684
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av black_sheep

  1. Hei.

     

    RNS 310 er med navigasjon, mens RCD 310 er uten navigasjon. Slik kan du identifisere anlegget.

     

    Når deg gjelder om du har DAB eller ikke, så er det ikke så lett å si. Det finnes moduler man kan sette på baksiden av anlegget for å få DAB, som intergreres fullstendig uten at det vises. Dersom du hører spesielle kanaler som kun er tilgjengelig på DAB, er det ikke umulig at du har det.

     

     

    Takk for avklaring rundt RNS og RCD. Da er det RNS. 

     

    Ok. Skjønner. Jeg ble ikke opplyst om at den har blitt modifisert på noen måte, så jeg tar det for gitt at den ikke er det. 

    Jojo, du sier vel noe der. NRK Sport dundrer i vei den. P5 Hits og for den saks skyld. 

    Likevel, når en av merkeforhandlerne ikke kan gi meg et konkret svar og han i utgangspunktet var helt sikker på null DAB+. Ja, da blir jeg litt skeptisk til dette. Det skal da ikke være så vanskelig å vite.

  2. Hei.

    Jeg har kjøpt meg en mai 2011 modell Passat. Bilen har den originale 310-navigasjonen (RNS og RCD står det på manualen <-- vet ikke hva forskjellen er).

     

    En betingelse for kjøpet var at bilen var utstyrt med DAB+. Jeg kjøpte bilen hos merkeforhandler og selger bekreftet for meg at bilen har DAB+. Han skrev på epost at han sjekket med en ansatt på delelager.
     

     

    Så, fordi jeg er i tvil dro jeg til en annen VW-forhandler i dag og spurte om bilen min har DAB+. Han sa først at den ikke en gang har DAB. Jeg påpekte at jeg får inn DAB-kanaler og at det står DAB i displayet. "Javel" sa han og kikka videre i systemet for å finne ut noe. Det klarte han ikke og ble derfor med ut i bilen og konstaterte at jeg ikke har DAB+. Punktum og takk og farvel.

     

    Så. Hvem har rett og hvem har feil her?

     

    I følge NRK og radio.no er NRK Sport bare å høre på DAB+. Denne hørte jeg på i stad. Carlsen spilte sjakk. I tillegg skriver radio.no at P5 Hits er DAB+. Dog, fikk jeg den inn i min forrige bil på FM-båndet, så der må det stilles spørsmålstegn. Eller sendes den kanskje på FM og DAB+, men ikke DAB den da. 

     

    kilder:

    http://radio.no/userguide/i-bilen/jeg-skal-bytte-bil/kjope-brukt-bil/hvordan-sjekke-at-bilen-har-dab/

    https://www.nrk.no/informasjon/nrk-sport-pa-dab_-og-nettradio-1.11043294

    https://www.nrk.no/informasjon/viktig-a-gjore-nytt-kanalsok-pa-dab-radioen-1.13125996

     

    Vær så snill, folkens. Noen som vet om jeg har/ikke har DAB+? Snodig at merkeforhandler ikke kan gi et enkelt ja eller nei. Så vanskelig skal det vel ikke være?

  3. Interessant å lese andre sine erfaringer. Hvis noen tolket at jeg ønsker å straffe hunden min fysisk, så var det helt, helt feil. Positiv forsterkning her i gården. Jeg var interessert i å forstå meg på disse hundeekspertene og alle deres ulike metoder. Utforskning av metoder er vel veien å gå.

     

    De siste dagene har vi jobbet med sitt  :) 

    Kjøpt klikker i dag. Veldig interessert i å få det til å funke. Ser artig ut. 

     

    Hvor mye godbit gir dere i løpet av en dag i forbindelse med trening? Enn så lenge funker godbit best til innlæring, ikke leke. Leke funker bedre på innkalling  :wee: 
    På flere av godbitposene står det anbefalt dosering per dag. Hvis man skal trene 2-3 økter sitt og også belønne når hunden går pent i bånd i løpet av en dag, er det ikke da veldig fort å overskride? I tillegg er det ikke helt lett å vite hvilken godbit hunden liker best. Nå har vi forsøkt tre forskjellige og han spiser alle like fort. 

    Som hundeeier er det jaggu mye gøy og moro, men så sjukt mye man lurer på også.

  4. Takk igjen for gode tilbakemeldinger - toppers!

     

    Tåler definitivt noen skraper o.l. på en bil til 50 000. Det må man leve med. Så, det viktigste er alt det andre. Skrinlegger ikke Forester helt enda.

     

    I tillegg skal jeg vurdere Mondeo i større grad. C5 har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, men trekkes inn i vurderingen den også  :)

  5. Takk for glimrende tilbakemeldinger, dere!

     

    Vectra virker som en grei bil til den prisen. Fint du påpeker det med km.stand, da de fleste har gått et stykke. Da behøver kanskje ikke det være tungen på vektskåla her. Hva tenker du om denne?: http://m.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=82852240

     

    Forstår poenget ditt om Forester. Inntrykket taler vel for seg der. 

     

    Har tenkt litt på Ford Mondeo, som du nevner Leo_, men er så skeptisk etter at jeg hadde en 07 Focus. Aldri påkostet en bil så mye. Likevel, dette bilkjøpet er ment for å selges i mai/juni igjen, så det er kanskje verdt å vurdere en Mondeo.

     

    Så klart, prissegmentet mitt tilsier ikke akkurat det beste på fire hjul - men skal jaggu forsøke innen den prisklassen  :wee:

  6. Mulig dette er en brannfakkel i hundeverden, men jeg har fundert på noe. Har akkurat fått meg en valp i hus og stortrives. Så mye stas og kjærlighet med en gang - det hadde jeg ikke trodd  :wee:

     

    Som ny i denne hundeverdenen har jeg så klart lest på ulike innlæringsmetoder for innkalling, sitt, ligg, bli gå i bånd, etc.

     

    Det er veldig mange ulike metoder. Mange jeg syntes virker bra og spennende og noen jeg kanskje er mer kritisk til. Det som ofte går igjen er at "det er ikke hunden sin feil, men eier dersom ting ikke fungerer og hunden ikke blir som ønsket etter brukt metode". Ok, jeg kan til dels se den. Det er alltid naturlig å stille spørsmål ved eieres evne til å være et godt forbilde og til å beherske innlæringsmetoder. F.eks. at man er tålmodig og at man ikke kjefter..

     

    Men, jeg tenker da også litt i den retning at ettersom det er så mange ulike metoder så er det jo ikke sikker at den metoden jeg valgte fungerte på min hund. Kanskje hadde resultatet vært bedre om jeg hadde brukt metode 2 som hundeekspert "Hansen" anbefaler eller metode 3 som hundeekspert "Olsen" anbefaler, ikke metode 1 som ble anbefalt i boka til "Henriksen", som jeg valgte å bruke. 

     

    Jeg kaller de hundeekspert i mangel på et bedre ord  :)

    Som sagt, jeg er ny og kanskje uviten og dette er ikke et forsøk på å holde min rygg dekt som hundeeier. Jeg aksepterer selvfølgelig at jeg også vil gjøre feil, og sikkert har gjort det allerde  :)

     

    Håper på noen innspill til dette. Er jeg helt på jordet?  :hm:

  7. Hei! Har behov for en bruktbil for høst- og vintersesongen og frem til våren. Det trenger nødvendigvis ikke være en vinterbil, men punktene jeg huker av på finn.no er:

    - Stasjonsvogn 
    - SUV

    - 20 til 50 000,-

     

    Tror jeg har sett meg blind nå, for nå står jeg fast.

     

    Stasjonsvogn/SUV grunnet hundebur. Også ønsker jeg en forholdsvis pålitelig bil vinteren igjennom.

    Hvordan er Opel Vectra 05-06 modellene - disse ser ut til å ha ekstremt godt med bagasjeplass? Hva med Subaru Forester, innbiller meg at disse fort er herja med? 

    Takk  :)

  8. Størrelse:

     

    Minimum 46". Sitter omtrent 4-5 meter fra. (Litt usikker, da vi ikke har flyttet inn enda)

     

    Prisklasse:

     

    Helst ikke over 10 000,-

     

    Specs:

     

    Ser vel helst at det er LED/LCD, FullHD, ihvertfall 3x HDMI.

    - ellers har jeg lite erfaring OG kunnskap med DLNA, 3D, SmartTv osv. Vet egentlig ikke hva jeg går "glipp av".

    Fruen og jeg ser en del serier via streaming (Sumo, TVNorge.no, Viaplay) Er det noe av disse nye specs'a som gjør dette enklere enn HDMI via PC?

     

    Kilde:

     

    Er vel digital kabel.

     

    Bruk:

     

    Vanlig TV-titting (nyheter, diverese serier, osv), FOTBALL, PS3 og film (Blu-Ray).

     

    PC-bruk:

     

    Jajo, forsåvidt. Streamer jo en del som sagt, så koble til via HDMI å se eventuelt?

     

    Fra før hadde jeg Samsung UE46B7070XXE og var igrunn kjempenøgd med den, tross i at den var 3 år gammel.

     

    Gidder noen hjelpe meg? Hadde satt kjempepris på det :-)

     

    Var på en sjappe for å kikke på Samsung 55" UE55F6475 idag (9990,-), men karen i sjappa sa at 3D-funksjonen nærmest var ubrukelig og den var "helt grei" til PS3. Også var det 50hz, noe jeg har skjønt ikke er så veldig bra.

  9. Låner tråden, for jeg lurer på det samme :-)

     

    - skal bruke TV'n til PS3, film og tv. Fra før har jeg hatt en Samsung ue467070ww, men har blitt ødelagt så nå må en ny kjøpes. Var storfornøyd med den jeg hadde. Holdt til fruens og mitt bruk.

     

    Men jeg lurer nå litt på 55" som ikke dreper lommeboka fullstendig. Og hva er egentlig forskjellen mellom disse to? Er bildekvaliteten lik? Kom gjerne med forslag :-)

     

    http://www.hifiklubben.no/produkter/flatskjerm/led-tv/samsung_ue55f6515_led-tv.htm

     

    http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/UE55F6475XXE/samsung-55-3d-smart-led-tv-ue55f6475

     

     

  10. Takk igjen DeepW, og takk til deg Svinks :) Kjekt noen har peil.

     

    Ok, så igår da det regnet var det smådumt å ha ventilen åpen.

     

    - btw; Radiatoren er plassert på veggen rett under vinduet og der, mellom vindu og ovn, er en liten luke/ventil. Er dette en faktor av betydning? Trekker kald og tørr luft inn dersom varmen står på rett under vinduet (om varmen stenger for e.l.? - hypotetisk spørsmål).

     

    Anyways..

    Da skal jeg prøve på nytt i natt, åpen ventil, gløtt på vindu vindu og varmen på.

    Men, jeg har nå ommøblert litt. Som sagt ble senga så ekstrem fuktig der den berørte betongveggen. Sengas langside er nå under vinduet inntil radiator (regner med det går bra ettersom det er vannfyring). Har det noe å si hvor jeg plasserer senga? Nå er ihvertfall mindre deler av senga i direkte kontakt med vegg.

     

    :)

     

    edit: i tillegg ser og kjenner jeg flere steder på tapeten der det er små bobler. men kan vel også være dårlig arbeid mtp. lim.

  11. Hvis det er høy fukt i leiligheten generelt vil en luftavfukter hjelpe på. Er på tilbud på clas ohlson nå, har vurdert denne selv :) Har ikke særlig peiling på hus, men slik jeg har forstått det er sjokklufting bedre enn litt konstant lufting. Ventiler bør (etter min erfaring) stå åpen hele tiden, men kan være det ikke er nødvendig om man har luftavfukter.

     

    Allright'y :) Hvordan er støynivået på den? Regner meg jeg kan "kreve" det av huseier jeg leier av? - vil si det er en slags mangel at det er rått på soverommet.

    Skjønner, får teste ut dette. Og da ha varmen avskrudd? Hva med å ha soveromsdøra litt på gløtt og en liten åpning på vinduet?

     

    Takk for svar, DeepW :)

  12. er vel egentlig ganske sikker på at det er tilfellet, men føler for å få det bekreftet.

     

    Dro frem senga fra betongveggen igår kveld, og lakenet var relativt fuktig/rått der det hadde stått mot veggen. Kjente også på veggen at det på en måte var kaldt eller litt vått (?) i sengekanthøyde og ned mot gulvet.

    Soverommet er på ca. 2,5 x 3,5 m, i 2. etg, i et 50-60 år gammelt murhus (med disse "asbestplatene"). Det skal sies at det regnet kraftig igår kveld og i natt, og at vi var to personer, men likevel? Føler det er ekstremt! ubehagelig.

     

    har skjønt at problemet ihvertfall ikke blir bedre nå som vinteren setter inn?

     

    - er det effekt av å kjøpe en luftrenser?

    -og hvordan er det best å lufte om natten? ha på svak varme, og litt lufting? eller lukke vindu og kun litt varme?

     

     

    takk for svar :)

  13. Du har fem års reklamasjonsrett, så det har ingenting å si at garantien har gått ut.

     

    Det samme skjedde for øvrig på min iPhone 4, men siden den gikk i asfalten i 100 km/t noen måneder tidligere, så jeg regner med at et verksted ville lagt skylden på en støtskade uansett, så jeg kjøpte heller ny.

     

    Har funnet ut at rep. koster 700,- fra en av disse ipodekspertfirmaene, så tok det like gjerne der. Repareres på dagen, og sendes samme dag i post. Klarer vel tre dager uten mobil. Regner med det tar nooooe lengre tid å sende til Apple.

  14. PS3-en har sikkert stilt seg på scart-utgangen og sender ikke bilde ut hdmi-en. Prøv med en scart-kabel og en hdmi-kabel samtidig og ha først inputten på scart, så endrer du til hdmi-utgangen på ps3-en for å så skifte til hdmi inputten på tv-en og godta endringen på ps3en.

     

    Skulle ønske du ikke svarte det. For den kabelen ligger 23 mil unna. Må vel ha PS3-scarten så vidt jeg vet?

    Men takk :) Det er vel eneste som kan ha skjedd, eller kan det være andre muligheter? Så får stikke ut å kjøpe en ny, eller låne et sted. Jeg SKAL spille når jeg er syk!

×
×
  • Opprett ny...