Gå til innhold

plym1977

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av plym1977

  1. Hei,

     

    Jeg har et spørsmål i forbindelse med kjøp av ny laptop. Jeg bruker av og til videotelefoni-funksjonen i Skype, og vil gjerne ha et integrert webkamera i min nye PC. Spørsmålet er, hvor bra oppløsning bør kameraet ha for at det skal bli OK kvalitet til dette formålet? Har i utgangspunktet bestemt meg for en laptop fra ASUS, men ser at kameraet bare har en oppløsning på 0,3 megapixler. Det høres umiddelbart litt lite ut?

  2. Spørs litt hva du skal bruke PCen til! De der er veldig bra for alt det normale(Facebook, skype, ellers annen nettbruk), men hvis det er noe annet enn det ville det vært en fordel at du skrev det! :)

     

    Det har du selvsagt helt rett i! I tillegg til "det vanlige", så skal barna spille litt (Lite krevende saker, akkurat nå går det mest i Knerten og Biler), og så har jeg en ambisjon om å digitalisere en solid bunke med gamle DV-kasetter.

  3. Hei,

     

    Har klart å kutte ned listen til to kandidater, lurer på om noen vil mene noe om disse:

     

    http://www.netshop.no/Avdelinger/PC--and--SERVERE/Bærbar-PC/15----15-6-/ASUS/ASUS-X54H-Intel-Core-i3-2330M-15,6-4GB-500GB-DVD-Win7HP-50019-p0000177238.aspx

     

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=648006#extra

     

    Begge koster 4000.

     

    Her er min korte oppsummering:

    Asus:

    Pluss:

    -USB 3.0

    -Intel i3

    -Anbefalt på hardware.no

    Minus:

    -"Bare" 4 GB RAM

    -0,3 MP webkamera (bruker endel Skype)

     

    Toshiba:

    Pluss:

    -8 GB RAM

    -750 GB harddiskk

    -1,3 MP webkamera

    Minus:

    -Ikke USB 3.0

    -AMD-prosessor

     

    Hva tror dere?

  4. Jeg kaster meg på denne, for meg står valget mellom Ixus 300 HS, IXUS 1000 HS eller S95. Jeg er egentlig først og fremst ute etter pek-og-klikk, men er veldig fascinert av bildekvaliteten til S95. Det største problemet med mine tidligere kompaktkamera har vært fotografering i dårlig lys. Så vidt jeg klarer å se så har både S95 og IXUS 300 HS f/2,0 mens Ixus 1000 har f/3,4? Er det så enkelt som at Ixus 1000 da ikke er like bra som de to andre i dårlig lys? Eller er det noe jeg har misforstått?

  5. Jeg har nettopp fått et Thompson Speedtouch 780 WLT multimodem, jeg er ADSL-kunde hos Telenor. Modemet har integrert adapter for IP-telefoni. Problemet er at dette er satt opp for å fungere med Telenors IP-telefon, mens jeg er Phonzo-kunde. Både Telenor og Phonzo bekrefter at det går an å løse dette, men ingen av dem klarer å svare meg på hvordan. Så derfor: hvordan gjør jeg det?

     

    Mvh

     

    Pelle

  6. Jeg skal kjøpe en ny laptop, som bl.a skal brukes til litt enkel videoredigering med Studio 9 fra Pinnacle. Harddiskene som følger med de maskinene jeg har sett på er enten 4200 rpm eller 5400. Jeg har skjønt at det blir i knappeste laget, og at det bør være 7200. Bør jeg da velge å sette i en ny intern harddisk med 7200 rpm eller koble til en ekstern og redigere via den? Jeg skjønner jo at jeg får mer for pengene hvis jeg kjøper en ekstern, men brukervennligheten teller jo også litt....

  7. Jeg har en Dell C610 laptop med 512MB RAM, Harddisken er "bare" på 4200 rpm. Er det for lite til å gjøre litt enkel hjemmevideoredigering?

     

    Og hvis det er det, er det da mulig å koble til en rask nok eksterm harddisk via USB 2.0 eller firewire og redigere via denne?

  8. Nesten rett. Privatabonnement har 12 mnd. binding, og man kan kjøpe en ny subsidiert telefon når man har fullført 11 av 12 måneders binding.

     

    Bedriftsabonnement har 24 mnd. binding, og man kan kjøpe en ny subsidiert telefon når man har fullført 18 av 24 måneders binding.

     

    Bindingstiden står i kontrakten du signerer i butikken, men det står ikke noe om når man kan videreføre med ny subsidiert telefon. Videreføring før bindingstiden er en praksis som ikke er en del av avtalen man inngår, og den kan følgelig endres av NetCom. For privatabonnement kunne man tidligere videreføre med ny subsidiert telefon etter å ha fullført 6 av 12 måneders bindingstid.

     

    Det er selvsagt ingen regler uten unntak....En del bedriftsabonnement er knyttet til avtaler som gir rett på videreføring med kjøp av subsidiert telefon etter 12 av 24 måneder.

  9. Operatøren har oversikt over antall tegn i 3 døgn etter at meldingen er sendt, men ikke selve innholdet. Innholdet i enkelte meldinger kan rekonstrueres, gjøres bl.a. av Ibas på Kongsberg, men det koster flesk! Overhode ikke aktuelt for privatpersoner, men gjøres i større kriminalsaker, bl.a i Knutby-saken. Problemet er at man ikke vet hvilke eller hvor mange meldinger man klarer å rekonstruere før jobber er gjort.

  10. Dette kan like godt være din nåværende/forrige leverandør sin skyld, som evt. ikke har oppdatert informasjonen, eller om det er en stavefeil i navnet, husnr som ikke stemmer, eller whatever.. da får ikke Mobyson nummerportering uansett. Personlige informasjonen til din gamle leverandør må stemme 100% med den som du har gitt til Mobyson. Det inkluderer navn, fødselsdato, adresse, osv.

     

    Dette stemmer ikke. Det er kun navn og fødselsdato som sjekkes.

     

    Jeg jobbet forøvrig i platebutikk tidligere, og i 1998 solgte vi i en kort periode Startpakker på kontantkort fra Mobyson. Det var bare krøll med hele opplegget. Vi sluttet og selge det og Mobyson ga opp etter noen måneder. Skal bli interessant å se om det går bedre denne gangen.

  11. Planlegger å bygge min første PC. Den skal helst ikke være så stor, og jeg har ingen planer om store utbygginger så jeg har valgt et Micro ATX-kabinett. Maskinen skal primært brukes til enkel videoredigering. Noen som har noen innspill? Husk at det er jeg som skal betale!

     

    Kabinett: AOpen 450A

    Hovedkort: MSI K7N2GM-IL

    Prosessor: AMD Athlon XP 2600+

    RAM: Kingston 512MB DDR PC2700

    Harddisk: Seagate 120 GB Barracuda 7200

    Skjermkort: Sapphire Radeon 9600 Pro Fireblade 128MB

     

    Har allerede DVD-brenner.

     

    Plym

×
×
  • Opprett ny...