Gå til innhold

d-e-x-t-e-r

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av d-e-x-t-e-r

  1. Her er det flere ting du må forstå:

    1. Business - Tid er penger

    2. Handz On er en bedrift, hvor målet er omsetning. Flest mulig kunder, flest mulig biler per dag. De spesialiserer seg ikke mot det eksklusive, og prisene er noe "alle" kan tåle. Derfor går det fort unna. De gjør det effektivt, og da blir det ikke så nøye. Resultatet på avstand blir sikkert OK, men bilen kommer sikkert tilbake med mer vaskeriper en da du startet.

     

    3. Har du vært innom Detailersclub? Har du lest guidene som er der? Hvis ikke - gjør det.

     

    4. Ønsker du å detaile bilen din skikkelig profesjonelt? Gjør klar mellom 8-20.000 kroner.

     

    Tror du bilen kan ha tatt skade av den ene vasken hos dem?

  2. Får så mange forskjellige svar at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Brakte med bilen til Handz On idag for å få den vasket. De sa at de bruker 2 svamper, en for nedre delen av bilen og en for øvre delen. Men der jeg satt på venterommet, så så jeg at karen som vasket bilen brukte den samme svampen over hele bilen. Jeg sa da ifra til han som så ut til å ha ansvaret, og fikk til svar at vi bruker forskjellige svamper. Så det var ikke no mer å diskutere.
    Har dessuten lest på nettet at svamp er fy fy å bruke. Så hvorfor bruker så mange vaskehaller svamper da? Har en kompis som jobber på bilvask og sier at det går helt greit å bruke svamp :/

     

    Vet noen om noen bilvask i/rundt osloområdet som er PROFESJONELLE? Og ikke som de på handz on som gjorde unna bilen på 10 minutter. Ikke fornøyd med dem, så dit går jeg ikke igjen. Ene bilruten var skitten som jeg selv tok meg av i etterkant. Oppdaget også en ripe nederst ved ene dørsiden..vet ikke om den var der fra før eller om den ble laget nå.. men men

     

    Noen anbefaling om GODE vaskehaller i osloområdet ville jeg satt stooor pris på! :)

  3. Jeg vasket bilen for andre gangen forrige uke. Og det gikk dårlig! Da jeg var ferdig med å vaske bilen (selvvask på bensinstasjon), og ferdig med å tørke av bilen, så så jeg at helt nederst på vinduene så var det et tynt lag med såpe som var igjen. Gikk ut av bilen og spylet hele bilen av på nytt, og tørket den. Men igjen var det såpelaget nederst på vinduene der. Da jeg dro ned vinduene og tok dem opp igjen, kom det såpe over hele vinduene. Så for tredje gang spylte jeg vekk bilen og tørket den. Dagen etter da jeg dro ned vinduene og opp igjen, så var det såpe på vinduene. Da dreit jeg oppi det og har ikke spylt den av siden da. Lurer på hva jeg har gjort feil?
    Jeg forsikret meg om at det var avspyling med rent vann jeg gjorde, spurte til og med de på bensinstasjonen. Så lurer på hva som var feil...

     

    Tror jeg heller leverer bilen til vask neste gang. Koster sikkert mer, men vil helst ikke skade bilen med feilvask :/ Noen som vet hvorfor såpa ble igjen?

  4. Da har jeg vært og vasket den i går med metoden over :w00t: Vasket på bensinstasjon, selvvask.

     

    Neste bilvask får bli om ukes tid. Men da lurer jeg på om jeg skal bruke avfettingsmiddel hver gang jeg skal vaske den? Kan for mye vask med avfettingsmiddel og/eller såpe gjøre skade?

  5. Tusen takk til dere som har svart! Jeg skal sjekke ut den siden som ble nevnt her.

     

    Angående du som skrev langt, jeg skal ha alt du sa i bakhodet. Men så uviten og newbie som jeg er, så ble det litt for komplisert for meg å kjøpe inn utstyr for bilvask. Tenkte at jeg starter med å vaske bilen ved å benytte meg av selvvask på bensinstasjon. Så etterhvert når jeg begynner å få mer peiling, så kan jeg gjøre vasken mer detaljert.

     

    Hvilken rekkefølge bør jeg gå frem på hvis jeg skal vaske bilen på bensinstasjon idag (selvvask). Spyle bilen med vann først, så litt avfettingsmiddel. (Så på youtube der det sies at man skal legge på avfettingsmiddel på tørr bil! Hva er riktig? :S Anyways, så såpe (legge på såpe før eller etter å ha skylt vekk avfettingsmiddelet?) Og til slutt skylle bilen med vann og tørke med microfiberklut. Dropper børster for å ikke lage riper i lakken.

     

    Hørtes rekkefølgen ok ut? Trenger hjelp med å få den riktige rekkefølgen. Må få vasket bilen idag :/

  6. Sikkert skikkelig teit spørsmål for mange, men jeg lurer rett og slett på det!

     

    Jeg har tidligere kun hatt gamle biler som jeg sjeldent har vasket utvendig. Men har nå nylig kjøpt meg en nesten helt ny flott bil. Hørte med en kompis som mente at bilen bør vaskes 1 gang i uka. Jeg søkte på nettet og finner mange ulike fremgangsmåter å vaske bilen på. Vask med høytrykkspyler foretrekkes fremfor automatisk bilvask har jeg fått med meg.

     

    På en side leste jeg at det holder med å kun skylle bilen med kaldt vann også. Andre steder står det at man bør bruke avfettingsmiddel, mens andre steder der igjen så står det at for mye av det kan skade lakken. Skal jeg bruke det eller ikke, og hva med såpe? Hvor ofte trenger bilen å vaskes med såpe?
     

    ​Jeg hentet nye bilen i går. Selv om de på bilsenteret hadde polert bilen, så har det allerede samlet seg møkk utvendig. Sveiper jeg hånda over på panseret, så er det mye "støv" på den. Skal jeg bare gå og skylle bilen med kaldt vann? Eventuelt bruke såpe? Eller avfetting? Åssen skal rekkefølgen på bilvasken være. Ble plutselig så forvirret over noe så "enkelt". Leste også at man bør tørke med mikrofiberklut enn å la bilen lufttørke. Tenker å få vekk møkken imorra i hvert fall, men vil høre fra dere om hvordan jeg burde gå frem :)  :huh:

  7. Det ordnet seg. 2P eksamen som jeg tok omfattet både 1P og 2P pensum. Slik var det frem til våren 2012. Etter det må man nå ta 1P og 2P hver for seg. Så jeg var heldig som slapp unna, siden jeg tok min eksamen i 2010.

     

    Så hvis noen er i min situasjon og kommer over denne tråden, så husk at hvis du tok P-matteeksamen før våren 2012, så dekker det kravet for både 1P og 2P.

  8. Timene teller nok, du har jo fullført faget. Men jeg er ingen rådgiver så du må nesten høre. Se på pensum til 1P, er det noen forskjeller leser du lett på det ellers fokuser på R1. 

     

    Kanskje det at du ikke er rådgiver gjør ting bedre, for alle rådgivere som jeg har vært hos virker lite behjelpelige. Hadde jo ikke vært i denne situasjonen om rådgiverne hadde gjort jobben sin. Men men.

     

    Har nå sendt e-post til studieansvarlig ved høgskolen. Og også snakket idag med inntakskonsulenten på skolen min som sier at han skal prøve å finne noen løsning på det til neste uke. Får se hva som skjer

  9. Joa, jeg er glad for at jeg fikk vite det før fristen heldigvis. Er bare det at jeg var mentalt innstilt på kun R-matte nå, etter at alle rådgivere gjennom alle åra ikke sa noe om at jeg må ta 1P matte på nytt.

     

    Angående de timene du nevner, så skal jeg få sjekket det med høgskolen som jeg skal søke på. Takk for tips.

     

    Når det gjelder å bare å møte opp på 1P eksamen.. Jeg tittet istad på en tidligere eksamen i 1P. Klarte noen av oppgavene ganske greit uten å ha lest noe til det, men var også mye jeg hadde glemt. Som å lage diagrammer, sannsynlighet (har ikke kommet til det kapitlet i R-matten enda) for å nevne noe. Men med litt øving ved siden av R-matten, så tror jeg det skal være overkommelig.

     

    Noen andre som har noen tanker og tips rundt denne problemstillingen?

  10. Hei.

     

    Nå som det snart er på tide med å søke på høgskoler og universiteter, så har jeg vært og prøvd å få tak i riktige dokumenter/kompetansebevis for å være forberedt til å sende inn søknad. 

    Under denne prosessen fikk jeg vite noe nytt som skuffet meg veldig. Kan fortelle litt nøyere.

     

    Da jeg var yngre og gikk på vgs, så gikk jeg fra å være toppelev på ungdomsskolen til å bli svært umotivert og skolelei på vgs. Bestod så vidt de fleste fag, og strøyk i matte 1P. Sluttet på vgs allerede etter første året. Det var rett og slett mangel på motivasjon, og ikke mangel på evne som lå bak det. Men i senere tid så bestemte jeg meg for å rette opp i ting og har tatt opp alle de nødvendige fagene som kreves for 23/5-regelen, og bestått med gode karakterer. Etter å ha bestått matte 2P, så gikk jeg gjennom 1T-matteboka på egenhånd for å forberede meg til R-matte, siden jeg må ha R-matte for å komme inn på studiet jeg ønsker. Holder nå på å ta matte R1 på skole, noe som går bra.

     

    Men nå som jeg kontaktet min tidligere vgs. skole for å få kompetansebevis, så sier de at jeg ikke kan søke høyere utdanning fordi jeg har stryk i 1P fra tiden jeg gikk på vgs. Det er så surt å få vite det NÅ, at jeg må ha 1P på plass. Trodde det skulle gå fint siden jeg har 2P og nå R1. Ingen av rådgiverne som jeg har vært hos gjennom alle årene har fortalt meg at jeg må ha 1P. Men det er nå slik det er?

     

    Hva skal jeg gjøre nå, ta opp 1P som privatist? Finnes det noen andre løsninger som kanskje noen av dere her vet om? Jeg sitter jo med grei kunnskap i matte nå, mtp at jeg har bestått 2P, regnet meg gjennom 1T på egenhånd, og ligger greit an i R1 nå. Så det at P1 som er et fag på langt lavere nivå skal være grunnen til å gjøre ting mer komplisert, er veldig surt og bortkasting av tid og energi. Jeg vil heller bruke tiden før studiestart på å lese gjennom andre fag som f.eks kjemi, som jeg faktisk vil få mye bruk for i studiet jeg skal starte på, i motsetning til 1P.

     

    Så jeg skriver her for å høre om hvis noen av dere kjenner til noen løsning på denne sure problemstillingen, så hadde det vært veldig fint å høre om det :)

  11. Tidenes morsomste forum-tråd? eehjaaaaaa!

     

    Hvis du synetes dette var så hysterisk morsomt så må jeg si at humoren din suger kølle! Lær deg å respekter at folk tar andre valg enn deg. Men det skjønner jeg at det er vanskelig for deg å gjøre mtp. alderen din der du sikkert går rundt med kviser på trynet, hehe

  12. Har du en liten update til oss som er nysgjerrig på hvordan det går med timene, kjøp av sykkel osv? :)

     

    Jepp, og updaten er den at jeg har bestemt meg for å droppe MC-lappen. Var litt tungt å ta avgjørelse siden jeg i utgangspunktet hadde veldig lyst til å ta den. Avgjørlsen min kom ikke på grunnlag av den første kjøretimen min som gikk dårlig, men derimot av å vurdere den høye skade- og dødsrisikoen opp mot en impulsiv hobby. Og for MIN del så syns jeg ikke det er verdt å ta den risikoen av å bli lammet/skadet/dø på motorsykkel kontra en hobby som jeg plutselig fikk lyst til å prøve ut. Thats it : )

     

    Nå snakker jeg altså kun for meg selv og min situasjon. Så de av dere som kjører MC/har planer om å ta MC-lappen, dere får kose dere på tohjulingene deres. Vil takke alle som svarte her på emnet mitt, spesielt deg "heh115". Jeg har uansett lært en god del og fått et større innblikk i MC-verdenen enn det jeg hadde tidligere. Hvem vet, kanskje jeg endrer mening senere i livet..

  13. Den første linken var god, har faktisk vært innom den før en gang også :thumbup:

     

    Men hjelm og utstyr fikk jeg låne av kjøreskolen, så jeg venter med å kjøpe selv. Hadde altså min første kjøretime idag da, og det gikk skuffende dårlig :(

    Betalte for dobbeltime, men bare etter 15-20 minutters krypkjøring så klarte jeg å miste balanse og veltet sykkelen. Klutsj-spaken løsnet av og da fikk jeg ikke kjørt no mer. Naturlig nok ble jeg svært skuffet over meg selv. Hadde dette skjedd i høyere fart så kunne jeg ha skadet meg selv alvorlig, og det gjør meg faktisk litt usikker på om det er verdt å satse på mc-lappen. Men det var tross alt min aller første gang på mc, så skal ta noen kjøretimer til og se hvordan ting ligger ann. Så får jeg ta ting derfra.

     

    Er det noen her som vil dele sin historie om sin første gang på motorsykkel?

  14. Da har jeg startet på kjøreskole. I'm so excited! Skal ha min første kjøretime neste uke. Og det blir første gang jeg kjører en motorsykkel. Har null erfaring fra før, hverken på mc eller moped så dette kommer til å bli spennende.

     

    MEN jeg sliter med å finne hjelm..

     

    Var innom en butikk idag og prøvde en kbc hjelm til ca. 1500 kr. på salg. Men har fått beskjed av kjørelæreren min om å investere i en hjelm til ca. 3000 prisklasse for å få en god hjelm siden hjelm er det viktigste når det gjelder sikkerhet. Har surfet på nettet og fått med meg mange forskjellige meninger om hvilken hjelm av fiber og plast som er best eller ikke, men føler ikke at jeg har blitt noe smartere. Så jeg spør dere her.. hvilken hjelm hadde DU anbefalt? Som kan kjøpes i Oslo. Skal i hovedsak brukes til rolig kjøring ute i varme sommerkvelder.

     

    Skal kjøpe den på mandag, så noen gode svar her hadde seriøst vært ypperlig.

  15. Den Kawasaki ninja 250r sykkelen som ble henvist var stilig. Har tittet litt på den på youtube og lurer på en ting. Det er folk som har puttet på nytt eksosrør, da lurer jeg på hva vitsen med det er? Er det bare den dype deilige lyden som er fordelen med å sette inn nytt eksosrør, eller går sykkelen kjappere av det? Eller er det andre grunner? Den ser og høres ihvertfall fett ut :D Noen som kan forklare hva fordelen med den er?

     

    Her er eksemplet på hva slags eksosrør jeg snakker om:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=6NQpv7AAAqc

  16. Vet du hvor de forskjellige funksjonene er? Gir, gass, fram/bakbrems osv?

     

    Nei det er jeg ikke kjent med enda, men det vil nok kjørelæreren lære meg så det skal sikkert gå bra.

     

    Du nevnte istad ordet ccm, jeg har skjønt at det betyr kubikkcm. Men hva tilsvarer ccm i kw eller hk da? Eller kan det i det hele tatt sammenlingnes? F.eks når det står 600ccm..hva blir det i kw eller hk og hvordan regner man det ut? Fant det ikke på den siden du linket til, så det hadde vært fint å få en forklaring på det også.

     

    Utenom det så syns jeg du har gitt meg masse god informasjon, så stor takk til deg "heh115". Nå får jeg vel bare stikke innom noen kjøreskoler imorra og sjekke litt rundt med dem.

  17. Tusen takk for et utfyllende svar :thumbup:

     

    Som du sier så er det best å starte forsiktig til man tilegner seg nødvendig kunnskap og ferdigheter som trengs for å ferdes sikkert i trafikken. Hadde jeg vært yngre så hadde jeg sikkert gått for den kjappeste motorsykkelen og muligens havnet i ulykke etter noen dager og settet både mitt og andres liv i fare, men heldigvis så har jeg vokst fra meg slike uvaner.

     

    Men til saken igjen..Hvordan er det å kjøre motorsykkel for første gang? Er både spent og litt redd siden jeg aldri har kjørt før som sagt. Er det noe som kan være vanskelig? Kan det sammenlinges med å sykle vanlig sykkel? Om jeg tar lappen for tung motorsykkel, stiller da kjøreskolen opp med en kraftig eller en snillere motorsykkel?

  18. Hei.. håper det er noen motorsykkelinteresserte folk på forumet her som kan guide meg litt. Jeg er i midten av tjueårene og har planer om å skaffe meg motorsykkel og lappen for motorsykkel. Men problemet er at jeg aldri har kjørt hverken moped eller motorsykkel før i hele mitt liv. Det sier seg selv at jeg ikke har en dritt peiling på motorsykler, har aldri hatt interesse for det før nå. Så jeg har lest til rundt på nettet for å innskaffe meg litt kunnskap. Men lurer fortsatt på en god del..

     

    Så spørsmålene mine er:

    1. Hva er forskjell på lett, mellomtung og tung motorsykkel?

    2. Er det bare farten som er forskjellen, eller er det kjøremessig forskjell på dem også?

    3. Kan alle av dem kjøres på motorveien?

    4. Hva står Kw for og definisjonen på det er?

    5. Hva burde jeg som en helt nybegynner satse på?

     

    Håper på noen hjelpende svar :D

  19. Skal du ha noen som helst sjanse til å få gode svar, så foreslår jeg at du endrer din egen tone. Såklart blir det spørsmål om ditt og datt, det er jo tross alt et diskusjonsforum...

     

    Og ut fra dette virker du ikke spesielt moden, ikke nok til å verken få eller betjene et lån på 500.000,-

    Om jeg er moden eller ikke er ikke du som skal avgjøre. Viser bare hvor lite liv du har når du logger inn kun for å skrive dette.

     

     

    a) du har lagt ut spørsmål som gjelder privatlivet ditt på nett

    b) han er faktisk hjelpsom, å låne 500k til forbruk er idioti

     

    Det er faktisk idiotisk av deg å kalle det for idioti så lenge du ikke vet hva formålet med lånet er. Men det skal du aldri få vite heller ;)

     

    Dette er er et diskusjonsforum der det skal diskuteres SAK, og ikke meg som enkeltperson. Og siden folka her begynner å oppføre seg som barnehageunger, så foreslår jeg moderator om å låse dette emnet da jeg har fått svarene jeg var ute etter uansett. Takk.

×
×
  • Opprett ny...